Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
21.5` Dell S2240L ili 23` Dell Ultrasharp U2312HM
STRANA 1 OD 1
dbqp 21.5` Dell S2240L ili 23` Dell Ultrasharp U2312HM 11.03.2013. 17:33 T52207

status: user
broj poruka: 1368
Pitanje je sad... Hvala na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djuroue1 dada 11.03.2013. 17:37 #481780

broj poruka: 1156
Naravno drugi ako imas pare.Zato sto je veci manje vise ali prava razlika je ips panel koji je nebo i zemlja u poredjenju sa tn panelom.Kucaj u youtube tn vs ips led i videces sam.
Edit... Sad vidim da je I taj ips`moja greska,pomesao sam ga sa drugim modelom.Znaci hdmi vs veci ekran I bolji stalak pa sam odluci.Kvalitet slike na u23hm je vrhunski znam iz iskustva al verujem I da je na drugom modelu slika takodje kvalitetna.Ako imas pare ja bih isao na u23hm.

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...

dbqp Hvala 11.03.2013. 18:57 #481801

Znaci da se ide na ovaj skuplji :) Jbg, oci su oci, tu ne sme da se stedi .)

imarkovic Re: Hvala 11.03.2013. 18:59 #481802

broj poruka: 19012
pa skuplji je jer je veci.. odlican monitor

:: Znaci da se ide na ovaj skuplji :) Jbg, oci su oci, tu ne sme da se stedi .
::
dbqp Re: Re: Hvala 11.03.2013. 19:12 #481806

To mi je jasno, ja sam pitao za kvalitet slike, ali kad sam video da ovaj manji ima samo HDMI umesto DVI-ja i naravno VGA (koji ne koristim) odlucio sam se za ovaj veci, ne zato sto je veci nego zato sto znam za zajebanciju sa hdmi-jem, tj. da ne prikazuje sliku dok se maltene ne digne windows, sto znaci da ne mogu da udjem u BIOS... Samim tim - vozdra, ba! :)

I da kazem jos jednom apropo tog hdmija - stvarno ne kapiram tu ciganiju, napravis LED monitor sa IPS panelom a kacis ga preko glupavog HDMI-ja, aj da ima neke zvucnike (koji bi verovatno bili Boze me sakloni kvaliteta pa i da skapiram, al ovako ... Jbg cudni su putevi gospodnji...

I treci edit: Mozda je to nj```sra namenjeno laptopdzijama da kad im crkne glavni displej (jos nisam video laptop sa DVI-jem) pa da imaju na cemu da gledaju sliku... Uglavnom, ko sto rekoh meni takvo resenje stvarno ne treba... Radije bi neki 42` LG/Zamzung LED itd itd TV pa njega da kacim preko hdmija, sto se monitora tice, glupost teska, mogli su npr da zbudze sva tri konektora (DVI, HDMI i VGA) pa da naprave kul spravu ovako... Vozdra, ba! po drugi tj treci put
:: pa skuplji je jer je veci.. odlican monito
:: :: Znaci da se ide na ovaj skuplji :) Jbg, oci su oci, tu ne sme da se stedi .
:: ::
quna ... 12.03.2013. 00:10 #481846

broj poruka: 1642
Valjda S2340L ili U2312? O.o
Ako podnosis led osvetljenje (mada ja u to ne bih gledao ni kad mi ne bi smetalo) S2340L perverzno izgleda `i spolja i iznutra`, imao sam ga nedelju dana i idalje tugujem za bojama, ostrinom i glossy ekranom.

Ne kapiram sta pricas za hdmi, digitalni prenos sveziji od dvi-a i naravno radi najnormalnije cim se upali komp.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Postoji razlika u kvalitetu prikaza slike 12.03.2013. 01:43 #481852

broj poruka: 9425
U korist UltraSharpa, ali su u pitanju nijanse. S nikako nismo mogli da kalbrisemo, dok je to kod U proslo glatko bez ikakvih problema. Rekoh, u pitanju su nijanse i mogu se primetiti samo kada se stave jedan pored drugog. U svakako, mada je i S sjajan... Mada si se vec (po meni ispravno) odlucio.
EDIT: Postoje i laptopovi sa DVI a i HDMI-DVI adapteri, tako da za 200 dindzi mozes da kacis i S na DVI.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs