E,ovako...pre nekoliko dana je poceo da mi tandrce kuler na grafickoj kartici,cak je u jednom moemntu prestao da se okrece,pa sam ja to malo cvakao,onda je opet proradio...problem se javlja kad god se malo vise napregne,tipa kad se pokrene neka igrica. Nazalost ne bih znao strucnije da se izrazim,nadam se da neko ima resenje za ovako nesto...naravno pored kupovine nove graficke
Odeš i kupiš neki kuler ,naravno reci da je za graficku da bi ti dali adekvatan pa ga uglavi nekako sam ili odneseš graficku i zamenice ti ventiilator u bilo kom servisu.
pa i ja sam posumnjao da je tako nesto,al reko ajde da pitam...ne moze da skodi...kad sam vec ovde,da li mora da bude kuler za ovaj model ili jednostavno kuler za graficku?
Ako nije fizicki polomljen (rebarca ili osovina), ondak, rasklopi, ocisti lepo alkoholom, podmazi, sklopi i vozi. Svaki se da dovesti u red ako nije slomljen ili ako nije pregoreo namotaj/elektronika (sto je prava retkost). Sta tu ima drugo, nego da se zaprlja osovina i zariba. Znaci, ciscenje...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Cim je reko da ga na gurku pokrece otiso je.Kupiš bilo koji sa vecim protokom vazduha od 300 400 500 dinara ili ako hoceš da estetski izgleda lepo onda juriš neki za graficku ali sve ti jedno koji je završice poso.Izgledace ruzno al bože moj http://is.gd/7QnZHT
Al da u principu izduvaj ga ocisti pa podmaži pa da vidiš kako ce stim da radi i naravno prati temperature.Poenta je da ne treba da se brineš radice ti grafika i dalje.
Jednostavno skini ventilator ocisti ga od prasine, sa zadnje strane ima nalijepnicu koji skines da bi mogao doci do osovine i tu imas mali osigurac koji skines da bi mogao da izvuces osovinu rotora od statora. Ocisti iznuta fino sa stapicima za usi i alkoholom podmazi masinkim uljem ili uljem od auta ili malo tovatne masti..Dovoljna je jedna kap., sklopi i vozi.
Evo kako sam ja radio sa grafickama koje su silent tj. bez ventilatora fabricki a pregrevale su se veoma.
Dati 2000 din za bilo sta a sama karta vredi 2000 din je bacanje para...
Pazi ovako,
uzmi jedan ventilator od 12 cm, uglavis mu njegove shrafove tako da su shrafovi dole a da ventilator duva na gore kada ga polozis vodoravno.
Shrafove ne uglavis do kraja nego recimo do pola il manje od pola da taj 12cm ventilator dobije kao nogice,
Ventilator postavis na dno kucista ispod graficke karte. Ako nemas nista izmedju neku tv kartu ili slicno da blokira taj ventilator to ti je najbolje i najjeftinije resenje za malo para.
Uzmes malecka 4 parceta gume bilo koje od bilo cega, i postavis na ta 4 shrafa izmedju kucista da se vent ne seta i ne tandrce i resen problem za 500 din ii manje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.