Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Laptop & LCD TV
STRANA 1 OD 1
casper Laptop & LCD TV 01.03.2013. 20:36 T52085

status: user
broj poruka: 235

Imam IBM T400 laptop koji ima `samo` VGA izlaz i LG led TV koji ima samo HDMI i RCA ulaze. Hocu da bacim sliku na LCD i posle mnogo muke uspeo sam da nadjem muski HDMI to DVI (zenski) kao jedini nacin i naravno spojio ih VGA kablom. Posle podesavanja u drajveru nisam uspeo da dobijem nikako sliku na TV. OS je Win7 (32-bitni).
Laptop u drajveru registruje TV kao marku uredjaja spolja ali ne moze da `digne` sliku.
Kada sam isti laptop probao na drugom LCD TV-u koji ima VGA ulaz sve je proradilo odmah bez ikakvih podesavanja i slicno.
Grafika na laptopu je Intel GMA 4500HD.
U cemu je problem, da li u adapteru pa je ovo nemoguca misija ili nesto drugo?
Ima li neko iskustva sa ovim stvarima, gde gresim.

Hvala unapred,
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Seerauber re: 02.03.2013. 08:46 #480014

broj poruka: 947

probaj da prmenis rezoluciju

neXus2000 ..... 02.03.2013. 18:56 #480076

broj poruka: 3350
Nece da moze. Ti pokusavas da pretvoris analogni signal u digitalni. A to ne moze bez nekog konvertera. Ovo sto radis VGA to DVI to HDMI ne moze da sljaka. Jer DVI ima analogni i digitalni signal, u zavisnosti od DVI interfejsa, ali HDMI kada preuzima od DVI, on preuzima samo digitalni signal, `digitalne pinove`.
I koji to model LG-ja imas, da nema VGA ulaz?

http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg

count Možda ako 02.03.2013. 19:27 #480082

broj poruka: 1354
Ako na TVu ima 4 ili 5 ulaznih video konektora, tj. bar 3 boje i chroma onda je moguće sa VGA Pro kablom da se poveže. On ima na jednoj strani D15 VGA a na drigoj 4 ili 5 cinča.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs