Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Preporuka za ips monitor od 27 incha?
STRANA 1 OD 2  
bojke1 Preporuka za ips monitor od 27 incha? 01.03.2013. 15:12 T52078

status: user
broj poruka: 479

Prodao sam svoj monitor wievsonic 2450 led pa sad jurim neki monitor od 27 incha.Imam ponudu da preko drugara uzmem lg model IPS277L-BN IPS link
http://www.itsvet.com/proizvod/lg-ips277l-bn-ips/comp_comp_monitor/9/3634

Da li je ovo dobar izbor ili ima nesto kvalitetnije?Monitor ce se najvise koristiti za surf po netu i odigrace se i po koja igrica.Ovo je ips panel tako da bi trebalo da ima dobar ugao gledanja.Negde pise da je 5ms a negde 14ms pa ne znam kakav ce biti vezano za igrice?Do sutra treba da resim koji cu da uzmem model pa ako moze neka vasa preporuka ili savet.
Svaka preporuka ili koristan savet dobrodosli.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 01.03.2013. 15:15 #479849

broj poruka: 2591
Ne znam do koliko para planiras da ides, ali ako vec uzimas monitor od 27` zasto gledas modele sa Full HD rezolucijom? Uzmi neki sa 2560x1440. Ipak je ogromna razlika.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Bobi4ever Da, ogromna je razlika... 01.03.2013. 15:23 #479850

broj poruka: 4879
Ali i u ceni. .)
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

mkukic ... 01.03.2013. 15:37 #479852

Pa naravno... Zato i pitam do koliko para max moze da ide...

Ovaj sto je naveo (LG 27` 1920x1080) je nekih 290e.

Ovaj DELL 27` i 2560x1440 je 460e:
http://www.itsvet.com/proizvod/dell-u2713hm/comp_comp_monitor/177/3749

Jefitnije mislim da ne moze da nadje a da valja.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Miskonius Re: ... 01.03.2013. 15:47 #479853

broj poruka: 4420
Moze

http://goo.gl/zFLGB

::
:: Jefitnije mislim da ne moze da nadje a da valja
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic Re: Re: ... 01.03.2013. 15:52 #479855

Eto jos jeftinije varijanje... Profi monitor po amaterskoj ceni...

:: Moz
:: http://goo.gl/zFLG
:: ::
:: :: Jefitnije mislim da ne moze da nadje a da valja
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
SlasherZ re 01.03.2013. 16:07 #479857

broj poruka: 266
Ja imam isti monitor samo od 23`, slobodno uzimaj taj od 27 od drugara i ne razmisljaj jer je stvarno odlican :)

Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO
ASRock Z68 Extreme 4
PowerColor PCS+ HD7970 3GB GDDR5 VORTEX II
8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium
Samsung SpinPoint F3 1TB

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dovla83 Preporuka za ips monitor 01.03.2013. 16:17 #479859

broj poruka: 34
Ja imam LG IPS 277LBN, i mogu ti reci da sam stvarno zadovoljan monitoro, jeste samo full hd rezolucija ali meni to nesmeta mnogo,

bojke1 re 01.03.2013. 16:40 #479862

Monitor koji sam naveo me izlazi nekih 275 eura nov i dobijam ga po nekoj vp ceni, i ne bih davao vecu lovu od pomenute.Znaci mogu da uzmem nesto maksimalno do 300 eura ali da je stvarno dobro.
Pa ako mislite da je ovaj pomenuti lg pravo resenje onda bih isao na njega.
Ili ako ima neki dell model ili wievsonic 27-ca a da mi se uklapa u budzet mogao bih i njih da uzmem u razmatranje.
djokosrb Ne vidim 01.03.2013. 16:48 #479864

broj poruka: 6876
Razlog kupovine monitora koji ima rezoluciju vecu od full hd,al ajde.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

bojke1 Re: Preporuka za ips monitor 01.03.2013. 17:11 #479870

Kazi mi kako si zadovoljan sto se tice igranja igrica na njemu/Ima li ghosting-a odnosno kasnjenja u igricama?Negde pise da mu je odziv 5ms a negde 14ms pa me to malo koleba oko odluke da li uzeti ovaj model lg-a.

:: Ja imam LG IPS 277LBN, i mogu ti reci da sam stvarno zadovoljan monitoro, jeste samo full hd rezolucija ali meni to nesmeta mnogo,
mkukic Re: Ne vidim 01.03.2013. 17:23 #479874

Zavisi sta ce da se radi na njemu. Ako ce samo da se igra onda mu ne treba nista vece od Full HD-a (posebno zbog zahtevnosti na vecoj rezoluciji), ali sto se tice nekog ozbiljnijeg rada - znaci i te kako... To pricam iz iskustva, a radna povrsina na monitoru od 27` sa rezolucijom 2560x1440 je daleko veca.

:: Razlog kupovine monitora koji ima rezoluciju vecu od full hd,al ajde
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
mighty Re 01.03.2013. 17:23 #479875

broj poruka: 1670
Da se i ja javim, imam LG IPS277L-BN nekih dva meseca.

Prvo da razjasnim oko specifikacija, 5ms je deklarisano za grey-to-gray, 14ms je full rise+fall (0-255). Dakle kad porediš vremena sa drugim monitorima poredi odgovarajuće specifikacije (većina proizvođača navodi g2g performanse).

Ja sam jako zadovoljan monitorom, odlične boje i uglovi gledanja. IPS glow postoji, neka srebrnkasta nijansa, slabo je primetna na crnoj pozadini u potpuno zamračenoj prostoriji. Kad gledam filmove u mraku, u ponekoj mračnoj sceni mogu da ga primetim, ali daleko je manje izražen nego kod nekih drugih IPS monitora koje sam gledao.

Igram 2 sata dnevno WoT + poneku igricu kad stignem, nikakav primetan ghosting nema (prešao san na njega sa TN panela), ali su boje mnogo življe nego na TN-u.

Dolazi fabrički kalibrisan, učitaj mu ICM profil sa CD-a (dok ga nisam učitao boje su mi bile malo neprirodne).

MHL veza sa Galaxy S2 savršeno funkcioniše, jedan od dva HDMI ulaza je ujedno i MHL.
Daum ... 01.03.2013. 18:03 #479885

broj poruka: 12796
Za slične pare imaš Dell S2740, sa mnogo boljim dizajnom...

mighty Re: ... 01.03.2013. 18:09 #479889

Dell i LG imaju identične panele.

Jedino je kod Dell-a glossy ekrna, a kod LG-a mat.

Meni recimo zvog dosta ambijentalnog svetla u stanu ne bi odgovarao glossy ekran, mada ima ljudi koji više vole glossy.

U svakom slučaju najbolje probati kod nekog ili u radnji pre kupovine.

:: Za slične pare imaš Dell S2740, sa mnogo boljim dizajnom..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
bojke1 Re: ... 01.03.2013. 20:09 #479917

Pa sta je bolje kupiti?Dell S2740 ili lg IPS277L-BN IPS?Cena mi je slicna pa ako moze neki savet.Video sam ovaj dell na netu i izgleda odlicno.
Koje su prednosti jednog u odnosu na drugi?

:: Za slične pare imaš Dell S2740, sa mnogo boljim dizajnom..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
bojke1 re 01.03.2013. 20:31 #479920

Jos nesto sam hteo da pitam u vezi pojavljivanja mrtvih pixela kod lg-a i dell modela?Da li moze da se vrati i zameni monitor ako se pojavi u prvih petnaestak dana ili je procedura ista kao i za samsung monitore kod koga se ne moze vratiti dok se ne pojave tri ili cetri komada?

mighty Re 01.03.2013. 21:37 #479933

Kada sam uzimao svog LG-a pošto je bilo direktno sa VP lagera, pitao sam za mrtve piksele i dobio odgovor da imam x dana od kupovine da sve isproveravam i ako ima mrvih biće mi zamenjen, e sad ne sećam se tačno koliko, ali mislim da je bilo 3-4 dana, raspitaj se kad uzimaš. Posle toga je standardna garancije, imao sam negde link na LG sajtu, razlikuje se broj mrtvih i broj zaglavljenih piksela.

Razlika između ovih Dell i LG ti se svodi na to da li želiš glossy ili mat ekran.

Glossy ekran deluje da ima oštriju i tamniju sliku, međutim može dosta da mu smeta ambijentalno svetlo tj. odsjaj bilo kakvog izvora svetla.

Mat ekran ima malo `zrnastiju sliku` zbog AG sloja, ali nema problema sa refleksijom.

bojke1 Re: Re 01.03.2013. 22:11 #479941

Da si na mom mestu sta bi pre uzeo dell ili lg?Sve sam blizi da uzmem lg 27-cu.Iskreno meni je posao zavrsavao i wievsonic 2450 led ali me drugar ubedjuje da predjem na 27-cu pa posto mi nije neka velika doplata razmisljam da uzmem lg.

:: Kada sam uzimao svog LG-a pošto je bilo direktno sa VP lagera, pitao sam za mrtve piksele i dobio odgovor da imam x dana od kupovine da sve isproveravam i ako ima mrvih biće mi zamenjen, esve sam blizi da uzmem lg sad ne sećam se tačno koliko, ali mislim da je bilo 3-4 dana, raspitaj se kad uzimaš. Posle toga je standardna garancije, imao sam negde link na LG sajtu, razlikuje se broj mrtvih i broj zaglavljenih piksela
:: Razlika između ovih Dell i LG ti se svodi na to da li želiš glossy ili mat ekran
:: Glossy ekran deluje da ima oštriju i tamniju sliku, međutim može dosta da mu smeta ambijentalno svetlo tj. odsjaj bilo kakvog izvora svetla
:: Mat ekran ima malo `zrnastiju sliku` zbog AG sloja, ali nema problema sa refleksijom
bojke1 re 02.03.2013. 10:22 #480021

Da li neko zna ima li gde da se vidi u nekoj radnji pomenuti lg monitor IPS277L-BN?Hteo bih da ga vidim pre kupovine,pa ako neko zna neku radnju u beogradu bilo bi dobro da mi kaze.
AmonBA Preporuka 04.03.2013. 18:00 #480453

broj poruka: 9
za ASUS MX279H, kao ponosni vlasnik istog, ne mogu da mu nadjem ni jednu jedinu zamerku.

dovla83 ASUS MX279H 04.03.2013. 19:02 #480472

broj poruka: 34

Samo sto je taj Asus skuplji 6-7k, oba monitora imaju identicne panele, stim sto Asus ima zvucnike ali realno nema potrebe za tim, tako da moja preporuka LG,
Daum ... 04.03.2013. 21:25 #480497

broj poruka: 12796
Dell je i dalje moj prvi izbor. Iako ima reflektivni panel nema refleksija uopšte zbog intenziteta svetla. Apple istu stvar radi sa svojim iMacom i MacbookPro pa se niko ne buni.

bojke1 re 04.03.2013. 21:44 #480505

Asus mi je za moje potrebe skup.Izgleda stvarno bolesno.Video sam ga u tehnomaniji uzivo sto se kaze ali mi je jaka cena.Kupac je odustao od mog monitora pa je ponovo u oglasima.Ali kako sada stvari stoje moj prvi izbor ce biti lg IPS277L-BN.Imam ga za 275 eura i uklapam se u cenu.Kad ode viewsonic VX2450wm narucicu najverovatnije lg-a.Mozda bude i nesto trece ko ce ga znati.

bojke1 Re: Re 08.03.2013. 20:42 #481346

Uzeo sam za sestru lg ips237l-bn i dobio sam isti instalacioni cd kao kod modela od 27 incha.Rekao si mi da sa cd-a ucitam ICM profil pa mi treba tvoja pomoc gde se to nalazi na cd-u posto nisam uspeo da nadjem.Ako moses da mi kazes sta konkretno treba da se ucita?

:: Da se i ja javim, imam LG IPS277L-BN nekih dva meseca
:: Prvo da razjasnim oko specifikacija, 5ms je deklarisano za grey-to-gray, 14ms je full rise+fall (0-255). Dakle kad porediš vremena sa drugim monitorima poredi odgovarajuće specifikacije (većina proizvođača navodi g2g performanse)
:: Ja sam jako zadovoljan monitorom, odlične boje i uglovi gledanja. IPS glow postoji, neka srebrnkasta nijansa, slabo je primetna na crnoj pozadini u potpuno zamračenoj prostoriji. Kad gledam filmove u mraku, u ponekoj mračnoj sceni mogu da ga primetim, ali daleko je manje izražen nego kod nekih drugih IPS monitora koje sam gledao
:: Igram 2 sata dnevno WoT + poneku igricu kad stignem, nikakav primetan ghosting nema (prešao san na njega sa TN panela), ali su boje mnogo življe nego na TN-u.
:: Dolazi fabrički kalibrisan, učitaj mu ICM profil sa CD-a (dok ga nisam učitao boje su mi bile malo neprirodne)
:: MHL veza sa Galaxy S2 savršeno funkcioniše, jedan od dva HDMI ulaza je ujedno i MHL.
mighty Re: Re: Re 08.03.2013. 21:19 #481356

Poslao sam ti ICM na mail ako ne možeš da ga nađeš na CD-u ili na LG sajtu.

Raspakuj taj zip negde.

Ako koristiš Win7:

Idi u Device manager, idi na Monitors, izaberi monitor, desni klik na njega, update driver software, izaberi Browse my computer for driver software i nađi .inf fajl tamo gde si ga izabrao.

Sada bi za monitor trebalo da ti stoji LG IPS237-BN (HDMI).

U Control Panelu idi na Color Management (izaberi gore desno view by large icons).

U device treba da ti stoji monitor, označi opciju Use my settings for this device, idi dole na add pa učitaj ICM profil.

Označi taj profil i klikni na Set as Default.

:: Uzeo sam za sestru lg ips237l-bn i dobio sam isti instalacioni cd kao kod modela od 27 incha.Rekao si mi da sa cd-a ucitam ICM profil pa mi treba tvoja pomoc gde se to nalazi na cd-u posto nisam uspeo da nadjem.Ako moses da mi kazes sta konkretno treba da se ucita
:: :: Da se i ja javim, imam LG IPS277L-BN nekih dva meseca
:: :: Prvo da razjasnim oko specifikacija, 5ms je deklarisano za grey-to-gray, 14ms je full rise+fall (0-255). Dakle kad porediš vremena sa drugim monitorima poredi odgovarajuće specifikacije (većina proizvođača navodi g2g performanse)
:: :: Ja sam jako zadovoljan monitorom, odlične boje i uglovi gledanja. IPS glow postoji, neka srebrnkasta nijansa, slabo je primetna na crnoj pozadini u potpuno zamračenoj prostoriji. Kad gledam filmove u mraku, u ponekoj mračnoj sceni mogu da ga primetim, ali daleko je manje izražen nego kod nekih drugih IPS monitora koje sam gledao
:: :: Igram 2 sata dnevno WoT + poneku igricu kad stignem, nikakav primetan ghosting nema (prešao san na njega sa TN panela), ali su boje mnogo življe nego na TN-u.
:: :: Dolazi fabrički kalibrisan, učitaj mu ICM profil sa CD-a (dok ga nisam učitao boje su mi bile malo neprirodne)
:: :: MHL veza sa Galaxy S2 savršeno funkcioniše, jedan od dva HDMI ulaza je ujedno i MHL.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs