Potrebna mi je vasa neka preporuka oko odabira monitora za sestru.Stari samsung t220 je prodala i htela bi kupiti neki veci monitor.Ja sam nesto gledao viewsonic model 2460 i onako po nekim preporukama ne izgleda lose a kazu da je kvalitet slike dobar.Link kako izgleda 2460
Ja koristim takodje viewsonic model 2450 led i sasvim sam zadovoljan monitorom pa zato mislim da bi i ovaj 2460 bio ok.Graficka kartica na koju bi monitor bio spojen je msi hd6770 i instaliran win 7.Monitor ce sluziti za svakodnevne uobicajene stvari,surf netom i odigrace se i po neka igrica. Da li je ovaj monitor dobra kupovina ili ima nesto kvalitetnije u cenovnom rangu do maksimalno 170 eura ili u dinarima do nekih 19 hiljada dinara? Ako moze preporuka ili savet.
Uzmi jedan od ips monitora sa spiska. Svi monitori koje sam naveo su 23” ali zato imaju ips panel ciji su uglove gledanja bolji od monitora sa tn panelom. Ukucaj na youtubeu ips vs tn pa ce ti biti jasno o cemu pricam.
Ja imam Dell 2412M, a burazer 2312HM, oba su sjajni monitori. Zaista ogromna razlika u uglovima gledanja. mene je strašno iritiralo, što se stari monitor Samsung 226CW nije tiltovao napred i kad god bi se malo zavalio da gledam film, čim nisi u idealnoj ravni slika je bila užasno tamna... Sa IPS-om možeš da gledaš iz kog god ugla god hoćeš... Boje daleko prirodnije izgledaju... Sjajni, sjajni monitori...
Konfa: Phenom II 955, Asus M5A97 Pro, 2x4GB Kingston 1600Mhz, Asus 6870, Kingston HyperX 240GB, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M
Ljudi hvala na savetima.Videcu jos sta i kako.Monitor uzimam za sestru.Filmove inace sa kompa gleda na samsung televizoru od 26 incha koji je takodje prikacen na komp. Njoj monitor treba za svakodnevnu upotrebu,najvise za surf po netu.Za dell 2312 ima dosta podeljenih misljenja.Neki ga hvale a neki kude.Videcu jos malo pa cu nesto vec odabrati.
Prva dva modela su 23-ke a treci model je 24-ka.Njoj se vizuelno najvise svidja model pod brojem dva lg ips237l-bn onako estetski.Da li on ima mat ekran ili glossy?Mislim da bi mat vise odgovarao zbog refleksije. Dell u2412m ima format 16/10 i najvecu radnu povrsinu ali ima dosta negativnih komentara na it svetu u vezi monitora. E sad sta bi ste vi izabrali i ako moze neko objasnjenje zasto.
Hajde ljudi dajte neki savet sta uzeti od ova tri modela koja sam naveo u poruci iznad?Trebao bih da narucim jedan od ova tri modela pa ako moze neka preporuka koji naruciti?
kao sto sam i drugima 100 puta rekao ranije pa evo i tebi cu. Imam taj LG IPS237L monitor, stime sto sam ga ja platio 210e pre par meseci. ekran je mat, sto meni licno najvise i odgovara jer nevolim glossy za monitor, a trenutna cena od 180e za ovakav monitor je i vise nego odlicna... Ja licno sam se prebacio na 23` IPS sa 21.5` LED, isto LG ekrana, i mogu da ti kazem da je razlika ogromna i iznenadjujuca koliko je ips monitor bolji za sve - ukljucujuci i igre cak. Mozda i nije toliko `brz` kao klasicni monitori ali ljudsko oko to realno i nemoze da vidi, a kvalitet boja koji dobijes je stvarno mnogo bolji i neuporediv. Dell nikad nisam imao ali znam da ga ljudi hvale dosta ovde, stime sto dell koristi lg ips panele... 24` bi mi mozda bilo i malo previse, 23` mi nekako dodje savrsena velicina...vremenom za par godina ce to da se promeni na 24`, 27` itd..ali vreme trenutno je za 23` i nista preko. Moja preporuka - uzimaj lg i ne razmisljaj, i sledeci put - razmisljaj o drugim temama sa foruma pre nego sto otvoris jos jednu temu koja je vec bila 100 puta :)
Hvala na detaljnom objasnjenju.Znam da ima sto slicnih tema i sve sam ih iscitao ali slabo se pominje ovaj model lg-a 237 ips pa sam zato otvorio novu temu.Ja koristim viewsonic vx2450wm led i hteo sam da sestra kupi od iste firme neki model ali onda sam procitao dosta tema i shvatio koliko je ips panel superiorniji od tn matrice i onda poceo da jurim neki ips panel.Posto se njoj vizuelno najvise svideo lg 237 morao sam malo da se raspitam oko njega. Narucio sam lg malopre preko drugara po nekoj vp ceni.U svakom slucaju hvala na preporuci.Po svemu sudeci ja cu sebi naruciti od lg-a model IPS277L-BN IPS.Cekam samo da prodam moj viewsonic i onda narucujem lg 27-cu za sebe.
Kupljen lg ips237l-bn.Sestri se najvise svideo vizuelno kako izgleda.Inace ima odlicnu sliku.I zavrsna obrada je odlicna.Mislim da je napravila dobar izbor. U svakom slucaju hvala svima na savetima i preporukama.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.