uclanih se ovde raspitijuci se o racunarskoj konfiguraciji koju kupujem uskoro i naucih mnogo o kompjuterima da me sada `svrbi` o svim uredjajima i dodatcima za racunare.. steta sto nema borg - interface za ljude... Nabasao sam na Ram drive... softver koji koristi postojeci RAM za ubrzavanje editovanja, igranja... renderovanja. Zanima me ako na V gene [[4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2800(O.C.)/2666(O.C.)/2600(O.C.)/2400(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory]] se stavi i u taj softver ubaci 8.. 16 GB rama (32gb) 8GB DDR3 UDIMM PC3-17000 10-11-11-31 Redline 2133 MHz Teoretski da li bi se videlo ubrzanje obrade podataka i samim tim renderovanje u GW2 u WvWvW gde kada ima mnogo igraca igra glichuje i lag spike-uje... nasao sam guide kako da se to namesti i nije reklama drugih foruma, cisto informativno me zanima jer uz zver od masine kontam da bi samo takav nacin ubrzanja za igre bio potreban... (ili samo SSD od 60tak gb i u win ga namestiti za cache-ing (ako sam pogodio..)
Napiši koju mašinu imaš pa ti kažem šta bi trebalo da menjaš, mada imaj na umu da i kad bi imo mašinu od 2000 evra i dalje bi imao problema sa takvim igrama.
@Simon72 kao sto sam naveo `kupujem uskoro` bice v gene, 1tb hdd, i5 3570k, gtx660ti pe oc, ( (ako nadjem)mushkin redline 1866 2x4gb(Hvala Sky za preporuku) ili 1x redline 2133mhz(pa cu posle da dodam jos..) ili neki kingston/corsair Ram.. noctua nh-d14(takodje ako je nadjem jer ne zivim u BG ( sira okolina NS)) i storm stryker kuciste.. i za njega me zanima misljenje o kvalitetu i airflow.. sve sto sam procitao na netu su bile hvale... samo par zamerki na slicnost sa trooper-om..
Brzina memorije dolazi najvise do izrazaja u sitnetickim testovima,u igrama nemas nekog benefita. U svakom slucaju memorija je sad jeftina pa je ok uzeti i neku brzu mada taj Mushkin koji sam ti ja predlozio je super!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pa sve si tu lepo skockao.Memoriju ako neke nema nemoraš baš tolko da se cimaš vec uzmeš ono sto ima jer ti to ko sto rece sky nije od najvece vaznosti (mnogo je vaznija kolicina nego brzina mada više od 8 gb stvarno neznam šta bi ti pomoglo) a kako vidim nemaš ssd koji pomaže baš u tom nazovi bržem ucitavanju pa se to nazovi seckanje manje primecuje. O kucistu jedino iz reviw-a nekog mogu da ti kažem neki utisak pa onda i necu http://is.gd/oKVa5p
Koliko sam ja razumeo ono njegovo pisanje on hoce da zna koliko memorije mu je dovoljno za ramdrive, tj. za program koji ce pri pokretanju sistema razne stvari da trpa u RAM memoriju (ne bi li sve radilo daleko brze) i da po gasenju sve to ponovo upise na HDD do sledeceg pokretanja sistema...
Za to sto zelis je valjda dosta 16GB, ali nikako nece da bude lose ako je bude 32GB... iz cega proizilazi da ti je bolje vise spore (jeftinije) nego brze (skuplje) memorije...
A nebeski ti je vec pojasnio da ces razliku u FPS sa brzom memorijom tesko uociti... tj. razlike su na nivou statisticke greske ~2% sto ti izadje od 0.5-1 FPS...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pa sve si tu lepo skockao.Memoriju ako neke nema nemoraš baš tolko da se cimaš vec uzmeš ono sto ima jer ti to ko sto rece sky nije od najvece vaznosti (mnogo je vaznija kolicina nego brzina mada više od 8 gb stvarno neznam šta bi ti pomoglo) a kako vidim nemaš ssd koji pomaže baš u tom nazovi bržem ucitavanju pa se to nazovi seckanje manje primecuje :: O kucistu jedino iz reviw-a nekog mogu da ti kažem neki utisak pa onda i nec :: http://is.gd/oKVa5 :: :: :: ::
+1 na SSD ja sam se odusevio kako sljaka a imam samo jedan Intel 520 od 120gb ,planiram da uzmem jos jedan za raid 0, i da ako se odlucis za ssd nemoj da te oduseve s onim 550/500 brzinama pametno pogledaj da uzmes sos kvalitet i dugu garanciju a tu smo mi da ti pruzimo help oko izbora . Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.