Razlika izmedju DD3 i DDR5?128 bita i 256?Savet/predlog za graficku
STRANA 1 OD 1
Hoaho
Razlika izmedju DD3 i DDR5?128 bita i 256?Savet/predlog za graficku
23.02.2013. 18:35
T51965
status: user broj poruka: 20
Sastavio sam skoro celu konfiguraciju za gaming pc,ostala mi je jos graficka zanima me dal bi trebalo da uzmem ddr5 sa 1 giga rama i 128 ili 256 bita? ili pak Dual dvi ddr3 2 giga rama?Ovo je moj neki jeftini izbor trenutno posto znam da je sapphire super graficka za male pare SAPPHIRE HD 6670 1GB GDDR5.hvala unapred
Znaci nije tolika razlika izmedju 256bitne i 128bitne kartice ok super,a za ovu ram memoriju,vidim dosta ljudi predlazu idalje da se uzme 1giga rama gddr5 ili ddr5 umesto 2 giga rama ddr3?
Znaci nije tolika razlika izmedju 256bitne i 128bitne kartice ok super,a za ovu ram memoriju,vidim dosta ljudi predlazu idalje da se uzme 1giga rama gddr5 ili ddr5 umesto 2 giga rama ddr3?
128 - 256 nije bitno nije bitno ni gddr3 il gddr5 (ovo se odnosi pre svega na starije nvidia i amd grafike kad je bilo gddr3 il gddr5) Bitno je kad imaš istu kartu koja ima razlicite memorije kao recimo 6670 sa gddr 5 ili gddr 3. Onda je razlika od nekih 15-20 posto odnosno za klasu lošija. Ta 6670 što si vidi od 4900 dinara ima 1 godinu garancije što znaci da je reparirana.
Lepo ti govore ljudi da taj RAM ni približno ne služi ničemu i da je 5 giga, ako je DDR3. Ja imam karticu sa 512MB RAM DDR5 i igram Crysis 3 na 1440x900 medium podešavanjima i leti bez seckanja. DDR5 je danas jedina opcija i ne razmišljaj o količini tog rama nego o njegovoj brzini!
Naravno da je bolje kupiti DDR5 256bit grafiku nego DDR5 128bit, ali ti bi JEFTINO. E pa tu mora KOMPROMIS.
:: Znaci nije tolika razlika izmedju 256bitne i 128bitne kartice ok super,a za ovu ram memoriju,vidim dosta ljudi predlazu idalje da se uzme 1giga rama gddr5 ili ddr5 umesto 2 giga rama ddr3 ::
vazi hvala,hmm na emmi.rs pise da je 2 godine garancija,ali trazim drugu simone tebe sam poslusao za sve ostalo!preterao sam na drugim stvarima,pa rekoh da uzmem sad nesto jeftinije da mi sljaka par meseci do godinu dana dok ne skupim pare za neku ozbiljniju kartu
Ako mene slušaš daleko ces da dodguraš. Šta ti treba i za koje pare.Možda ti je bolje rešenje neka polovna graficka karta. Bilo je juce ili prekjuce za 4900 6670 sa gddr5 sa 1 godinom garancije. to ti nije loša kupovina. Imaš sad za 7000 tu 6670 ili 7750 sa gddr3 koja je onda po rangu ko 6750 a košta 7500 tako da je ta sigurno bolja od ove 6670 a onda za 8500 imaš amd 7750 sa gddr 5 koja je ponovo 20 procenata brža a za 10500 imaš 7770 koja je oko 30 procenata brza od 7750 (ima mali oc potencijal a 7770 se overklokuje baš dobro). Za 7000 imaš da kupiš mnogo pristojnije polovne al trebaš da pratiš oglase ili po meni bolje a i lakse resenje ovo reparirane po sajtovima ili cak i nove jer povremeno imaš ekstra ponude.Za 7000 din si imao 5770 koja je ko 7750 sa gddr5.U svakom slucaju prati nekolko dana pojavice se nesto povoljno ili ako ja vidim nesto sto vredi postavicu ti ovde obavestenje. Ovo ti je najbolja ponuda za 7750 http://is.gd/Cgky8e
Pametno jer je razlika ogromna.Dve 6670 ti daju slabije rezultate nego 7750.Svojevremeno se pricalo kolko je isplativo staviti 2 6670 u odnodsu na 5770 koja je kostala 13-14000 dinara.Sad to nema smisla jer nije isplativo uopšte :) cak troši i malo manje struje od 6670. http://is.gd/FQCsHq
Stvar je kolega relativno jednostavna. Ako pucas na vecu rezoluciju od 1920*1080 onda moras imati vise memorije, GDDR5 ciljas da uzmes ,a dal ces 1 il 2 gb to zavisi skoro najvise od rezolucije ,naravno ima tu impakta i podesavanja koja stavis u igri,al za high i very high detalje na 1080p 2gb rama ti je must have. al posto vidim da si vec odlucio aj nam samo stavi koje si delove uzeo,mrzi me sad da trazim u drugom postu . tnx :D
Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel520 SSD 120GB
majko mila, turio si 500w frontiera sa fx 8320 i 760g ploca :(
Ja zamalo da se zajebem da uzmem 770 plocu pa mi rece covek u emmi da uzmem bolje plocu sa jacim chipsetom, ovu iz potpisa, a kasnije tu mogu da ugradim buldozer, i naravno uzeo sam jos pre par godina krsteno napajanje iz potpisa, zao mi te konfiguracije sa `kontinjerom`
Ne znam druze sta da ti kazem al uzeti procesor od 18k i staviti ga na 5k plocu,meni tera suzu na oko. Kontam da imas budzet,al ako oces max iz svog procesora onda gledas da uzmes najbolji chipset koji mozes,jer inace to ti je kao da si stavio ferarijev motor u zastavu 10. Osim ako si kontao da posle prebacis to sve na drugu plocu sa tipa AMD 990FX chipsetom onda +1 od mene.
Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel520 SSD 120GB
Ne znam druze sta da ti kazem al uzeti procesor od 18k i staviti ga na 5k plocu,meni tera suzu na oko. Kontam da imas budzet,al ako oces max iz svog procesora onda gledas da uzmes najbolji chipset koji mozes,jer inace to ti je kao da si stavio ferarijev motor u zastavu 10. Osim ako si kontao da posle prebacis to sve na drugu plocu sa tipa AMD 990FX chipsetom onda +1 od mene.
Moracu da te razocaram dante.Sva sreca pa si trazio da vidis to dante:(sramota me je jbg laik sam sto se tice ovoga,Jel mogu da stavim FX-6200 i da bude ok? ili moram da menjam i maticnu za to? Dal bi radio Fx-8320 sa npr 970 MSI 970A-G46?Ako ne dal bi radio sa Fx-6200?Vidim da cu morati da zovem emmi da menjam :/ nadam se da to moze
Ma radice ali kad sam mislio da uštediš para mislio sam da uzmeš najjeftiniju 760g za 3500 dinara, jedino ako ti trebaju ta 3 psi slota dok je ona msi 970 skuplja samo 1000 dinara tj 6200. Druga stvar je da za te pare za tog fx-8320 i tu maticnu plocu imaš mnogo bolju i 5 kombinaciju a za iste pare, doduse islo bi na neku b75 plocu koja je isto ko i h61 jeftino resenje ali radilo bi bez problema i bez nekog velikog overkloka. Taj frontier bi bilo dovoljan u kombinaciji sa amd hd 7750 mada bi ipak išo na ono lcpower kuciste sa napajanjem koje sam ti i ja i dexter predlozili.Kažem islo bi ali oko overkloka nisam siguran kako bi se ponasalo mada predpostavljam da nebi ni overklokovao. Nemoj da se plasis nece da crkne :) Na kraj krajeva pitaj ljude u emiju dal bi to sve radilo.
Ma ja setnimentalan na hardver :D Mogu oba ta procesora(8320 i 6200) na bilo koju am3+ plocu,al ako si vec porucio nemoj da se cimas uzmi tu sto si porucio,razlika izmedju te dve sto si pokazao nije velika,jedino sto je bitno kolko kontam jedna podrzava sli druga ne,a to tebi i nije vazno. i da moguce je da je ova skuplja malo bolji overkloler al kontam da ti neces raditi overclock. jeste 970a cipset overall bolji od 760g al da se sad cimas mislim da ne vredi ni tvojih zivaca ni vremena.procesor ti je hella dobar i mislim da ce te dugo sluziti,plocu menjaj za neku sa 990FX chipsetom al to kad budes imao viska kinte posto su one negde oko 10k i nemoj uopste da se brines vecina nas ovde smo laici u odnosu na one prave geekove.znaci tih 1500 dindzi sto bi dodo sad za 970g sacuvaj lepo i nek ti budu pocetni fond za neku 990fx plocu u kojoj ce tvoj fx-8320 da razbija sve zivo. Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Ima da me ubace na crnu list u emmiju,prvo im pisem kako bih zeleo da promenim plocu,pa ih pitam dal to uopste da radim a na kraju se sam sa sobom dopisujem :D,nista ostavicu onda sve kako jeste,ne nameravam da overclockujem u skorije vreme,hvala puno jos jednom ne znam kako da vam se oduzim za vreme i napor sa kojim lecite moje nerviranje i paranoju!
Ma svi prolazimo kroz takve stvari ko ti sad. Ima lepo da te služi sve to.Uzdravlje ti bilo pa javi kad sve to sklopiš. Samo obrati pažnju oko ploce ako nije flesovan bios. Neznam dal ce podici sistem sa starim biosom mada bi trebalo. Pitaj da ti isflesuju bios da se nebi s tim posle nerviro.Sve ovo ako nema zadnji bios naravno :) Pozz.
sa ovim da ne mora jaci chipset, i to nema nikakve veze sa OC, jaci chipset treba da bude uz jake CPU-ove i dobre grafike, da ne bi pravilo posle problema sa slabom naponskom jedinicom a mzoe doci i do `zagusenja` brzine jer ne moze chipset da isprati ostatak konfiguracije..... suludo staviti na neku prosecnu plocu cpu od preko 150 eura, neka iole bolja ploca bi trebalo da bude kao ova moja ili neka jos jaca, recimo ja na ovoj cu staviti neki jeftiniji Buldozer, a ovaj Phenom cu prodati......
Nema veze koji ti je cipset. Kod amd od 7xx pa do 9xx razlika je minimalna. Jedino za one koji hoce da maksimalno podižu fsb pa da eto ploca izdrzi to sto overkloker oce mada su rezultati samo za par procenta bolji nego li kod onih ... U principu je razlika od modela do modela a ne od toga dal je... Nije ni bitno na kraj krajeva.To oko tih stvari je nekad bila dileme a sad cip koji ima x70 ili x90 ima iste karakteristike samo što ovaj drugi ima neke stvari vise e sad dal ti to treba to je drugo pitanje (ko naprimer vise psie x16 slota).To je što se tice amd-a.Da i ono što kažeš oko naponske ali imaš bolje naponske i kod x70 modela mada iskreno nisam odavno vido da neko ima zbog toga problem.Bilo nekad. Drugo pitanje je dal ako kupiš neki procesor od 15000 to hoceš da staviš na plocu od 4000.Ja sam stavljao i uopšte mi ne smeta da imam jeftine ploce jer ponavljam nema tu bitne razlike osim u kvalitet izrade a sad svi prave dobre ploce.
Kod intela vec ima razlike ali i tu ako kupiš procesor koji ima otkljucan množilac ponovo se isto svede na to da i sa veoma jeftinim plocama možeš da više nego dobro bez podizanja nekih drugih stavki na ploci overklokuješ procesor. Skupe ploce kupuju oni koji bi hteli da umesto recimo 4.4 gh dostignu 4,5 4,6 znaci razlika je stvarno mala ali i ta mala razlika se placa a i lep je osecaj da imaš plocu od 200 evra ispod tebe, mislim za neke :). Ferari je ipak maximus zar ne :) Ovde imaš spisak kakve su naponske za vecinu ploca :) http://is.gd/qba9II Ovde sad imamo problem za ovu tvoju ploca posto ima samo 3+1 i tdp od 125 a ovi procesori mogu bez overkloka da povuku i 140 tako da bi ovde sad trebao da se konsultuje neko koji je bar malo strucan za razliku od mene koji sam ocito laik koji mnogo voli da daje savete .) Pozz Ma kad je proizvodjac na svom sajtu stavio da može onda bre može šta se mi tu nešto pravimo pametni :) . Moja ud3 ima 4+1 i tdp 125 i na njoj radi ekstra fenom II 940 na 3.9 ghz bez ikakvog podizanja temperature na ploci, bar ja to nisam primetio.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.