Sandra 2013 Opencl general purpose Sandra 2013 28 % brzi Gtx 7970 Ghz od Titana
Sandra 2013 Wolfram Mathematica OpenCL General purpose cryptography 3 ili 4 puta brzi 7970 Ghz edition od Titana
Sandra 2013 Video shader compute 12 % brzi 7970 Ghz u odnosu na Titan
Winzip Opencl 7970 Ghz brzi od Titana
Luxmark OpenCL Room scene 2016 miliona trouglova 7970 Ghz brzi od gtx 690 120 % Sa Gtx Titan Luxmark krahirao prilikom testa
Adobe Photoshop CS6 Ovde su nesto brze Nvidie ,ali je Adobe krahirao ponovo sa Titanom Pretpostavljam da je u pitanju driver :) Koliko se vidi iz ovih testova GPGPU ide na ruku 7970 Ghz edition. Ono sto je vazilo za igrice ovde ne vazi.
Misliš da je `obdaren` kao konj, a ono - ispadne da je korišćena specijalna kamera i partnerka/`glumica` koja je majušna u odnosu na `glumca`, pa sve izgleda mnogo veće na glumcu :) :) :)
Ali, jbg... `Bragging rights` da si spiskao 1000$ na karticu vrede nešto. Verovatno.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Zaboravih da napomenem bitminig opensource program koji drasticno brze radi sa GPU ubrzanjem u odnosu na CPU takodje 7970 Ghz brzi za 80 % od GTX Titan
Komentar testera Sve u svemu general purpose compute (GPGPU) testiranje GTX Titan je razocaravajuce. Za kartu od koje se ocekivalo da popravi poziciju u ovim disciplinama protiv Tahitija Titan je pao pred vratima.
I zamislite neko sad da soma eura da bi radio na primer u Adobe photoshop CS6 kad ono cvrc driver problem.Naravno da ce se to ispraviti sa novim driverom ,ali je to vrlo neozbiljno od Nvidia.
Pokusaj da se nadje neko lazno opravdanje ili ti zamerka kao i svake godine nesto novo se izmisli nebi li bar neku manu nasli a navodno prednost AMD-u? O ceni drvite uz bukvu ali ajde,ja se slazem sa vama,bez obzira koliki je skok u performansama i u kom kvalitetu je karta napravljena i koliko tehnoloski napredna cena za single GPU je mnogo jaka definitivno!
Ali ovo sa GPGPU je cista budalastina,nVidia je podelila odseke,Obrade nemoj da se pravis lud,skoro si sam izjavio da je to dobro sto je uradila,sad ovde istices navodno neke stvari koje se ne ticu karte koja je stvorena samo za Gaming!
Inace kada je rec takodje o besmislenosti kupovine. Ares kosta 1600$ x 2 je 3200$ a dva Titana su 2000$ u SLI koji razvaljuje u multi monitor sistemima. Ni jedan sistem ne moze ni blizu da pridje Titanima u SLI vezi.2 naspram 4 GPU-a pa ti sad vidi! Sta je tu isplativije za hard core gamere?
Da ne duzim ja sa pricom evo linkovacu jedan detaljniji post :
Svaka prica ima svoju stranu,poenta je koliko ko zeli da bude realan.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
nikakva crna propaganda protiv Nvidia ,samo osvrt na GPGPU perfomanse pogledaj ceo review na tom linku tester upravo kaze : GeForce GTX Titan: Crazy-Fast. Crazy-Expensive Ludo brz ,ludo skup.
:: Pokusaj da se nadje neko lazno opravdanje ili ti zamerka kao i svake godine nesto novo se izmisli nebi li bar neku manu nasli a navodno prednost AMD-u :: O ceni drvite uz bukvu ali ajde,ja se slazem sa vama,bez obzira koliki je skok u performansama i u kom kvalitetu je karta napravljena i koliko tehnoloski napredna cena za single GPU je mnogo jaka definitivno :: :: Ali ovo sa GPGPU je cista budalastina,nVidia je podelila odseke,Obrade nemoj da se pravis lud,skoro si sam izjavio da je to dobro sto je uradila,sad ovde istices navodno neke stvari koje se ne ticu karte koja je stvorena samo za Gaming :: :: Inace kada je rec takodje o besmislenosti kupovine :: Ares kosta 1600$ x 2 je 3200$ a dva Titana su 2000$ u SLI koji razvaljuje u multi monitor sistemima :: Ni jedan sistem ne moze ni blizu da pridje Titanima u SLI vezi.2 naspram 4 GPU-a pa ti sad vidi :: Sta je tu isplativije za hard core gamere :: :: Da ne duzim ja sa pricom evo linkovacu jedan detaljniji post :: :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?301841-GeForce-GTX-Titan-Thread&p=3193330&viewfull=1#post319333 :: :: Svaka prica ima svoju stranu,poenta je koliko ko zeli da bude realan :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Da se drzis onog sto si rekao a nisi neko ko nije upucen.Stalno pratis i izvestavas ono sto je tebi interesantno. Ali ako poredis i istices cinjenice onda bar budi realan ..nVidia vise ne baca akcenat na GPGPU performanse u gaming odseku..Takvih kartica vise nema a sumnjam da ce ih ikad vise biti jer su odseci definitivno podeljeni. Obzirom da to znas sto se cudis sto sam izneo primedbu na tvoj post/temu. Retko to uopste radim ali sad jesam iz razloga jer si sam rekao da je dobro sto su odseci podeljeni. Eto toliko.. P.S.Znam engleski jako dobro,ali hvala na prevodu :))))
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ja se toga drzim ,ali sam priznaj da li je neozbiljno cenis kartu soma eura , ocu da radim u Adobe photoshop CS6 koji pravi pare ,kad ono driver problem. Trebalii su to da testiraju u CS6 pre nego su pustili u prodaju.
:: Da se drzis onog sto si rekao a nisi neko ko nije upucen.Stalno pratis i izvestavas ono sto je tebi interesantno :: Ali ako poredis i istices cinjenice onda bar budi realan ..nVidia vise ne baca akcenat na GPGPU performanse u gaming odseku..Takvih kartica vise nema a sumnjam da ce ih ikad vise biti jer su odseci definitivno podeljeni :: Obzirom da to znas sto se cudis sto sam izneo primedbu na tvoj post/temu :: Retko to uopste radim ali sad jesam iz razloga jer si sam rekao da je dobro sto su odseci podeljeni :: Eto toliko. :: P.S.Znam engleski jako dobro,ali hvala na prevodu :))) :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ja to mogu da gledam samo kao sporednu stranu jer ako neko kupi ovakvu kartu ma nece ni pomisliti na Adobe.. Taj koji ima kesh kupuje da bi se igrao a sigurno ima ili monitor visoke rez ili multi monitor sistem. U krajnjem slucaju sta god da koci sa Adobe (nisam citao,mrzi me) nije nesto sto se nece ispraviti driverom. Sve mi se cini da ti od muve pravis slona ali dobro.. Nadam se da smo se sad negde poklopili u prici..
P.S.Nastavi da postujes teme,ja se ne bunim i sam znas,to je sfera tvog interesovanja kao sto je meni nesto drugo interesantno...
A jbg. Drajveri su od skora postali problem. Secam se da sam sa jednim drajverima mogao mnoge stvari da radim i da su radile fenomenalno. I to jos od 3DFX karti, a sad moras da menjas drajvere prema zahtevima programa. U sustini kartica(drajveri) se prilagodjavaju programima, a ne programi kartici. Koja je u stvari definicija onoga sto treba da bude. Cim postoji tolika neusaglasenost, nista od prave snage kartica.
da je u pitanju AMD pa aj da kazemo jebes OpenCl i gpgpu ali nVidia je mnogo forsirala CUDA muda :) te valja ovde te valja onde, svuda se zavukla, a sad ispade da je posustala sa gpgpu koji je ite kako zastupljen kod dosta obicnih smrtnika, a ovo sto veli kolega Skaj mu fajar :P ko kupi titana adobe i to... je tacno BUT nVidia nije smela to sebi da dozvoli sa ovom kartom nikako, znaci polovican produkt :D
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
MacBook Air 13.3
:: Sad kad sam video rezultate, ovaj KITAN je baš fail od karte.. :: support normalit :: :: :: ne zelim da znam kako to znas : :: :: :: :: p.s. gooo 7970, superiorna tehnologija...trol , trol , trol. Jbg ne znam bolje da trolujem ko neki :: :: :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: :: 16gb Ripler 1600 cl :: :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: :: Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 :: :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: :: LG 277L-BN :: :: :: :: MacBook Air 13. :: :: :: ::
Mentoli koji to kupe, ionako igraju samo Komandanta čmarka i par benčmar demo-a iz poznatih što-ne-optimi-zovanijih igara. Kakav crni gpgpu, adobi, render, dekoder a POGOTOVO MATEMATIKA... idi bre... realno. A da su drajveri u zelenih tropa, jesu. Ionako tek treba da da ju boost od 30-40% za iste pare.
nastavak GPGPU sa drugih sajtova,ponavlja se ista stvar
23.02.2013. 21:06
status: user broj poruka: 7723
LuxMark je open source GPU computing benchmark. Baziran na LuxRender, freeware rendering programu, ovaj GPGPU benchmark testira sposobnost graficke karte da konstruise kompleksne scene upotrebljavajuci OpenCL Ponovo Kitan krahira (driver problem) ,ali ako je 7970 Ghz za vise od 200 % brzi od gtx 690 onda je jasno da Titan ovde nema sta da trazi.
...Onda je nvidia mudžahedinima (u koje NIKAKO ne spadaju SVI vlasnici nvidia kartica - budući da sam i ja povremeno vlasnik nvidije - nego 4 manijaka sa ovog foruma - SkyFart, trtoser, Daum = `aticica` i mylunka` `jako bitan i GPGPU/CUDA/computing aspekt grafike...`
A kad nvidia NAMERNO VARA - TO JEST - NAMERNO OSAKATI GPGPU aspekt/deo grafičkog procesora kako bi potrošnju i kompleksnost GPU-a svela u razumne okvire i kako bi mogla da konkuriše AMD-u - e, onda je fazon `pa, m`sim... Ko još kupuje grafičke radi bilo čega drugog osim igrica`.
I to je suština cele ove priče: DEZINFORMISANJE, TROLLOVANJE, `pissing contest`/`moj je duži jer je zelen`, cyber-bullying (pokušaji omalovažavanja drugih članova foruma), to jest, `tvoj izbor, AMD/ATI grafika je loš i glup izbor = indirektno sam i tebe etiketirao kao glupaka, jer kao što Forrest Gump reče `stupid is as stupid does`, t.j. `glupi ljudi prave glupe izbore, to jest, ne biraju nvidiju 680 koja košta preko 430EUR, nego dobiju iste performanse sa 7970 koja košta nešto preko 320E`.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Pored standardne pokvarene ploce Debeli zaboravio si da dodas da je nVidia osakatila chip za openCl ,konkretno GTX680..Ne ide a da to ne ubacis u teoriju zavera,nema veze sto je Titan (on ima podrsku) vec je nVidia u globalu.. Pih ta zla nVidia..Sram ih bilo
P.S.Saxija treba da promeni potpis i da stavi nVidia je zla
jer ako je i virtual dub koji je isto freeware ,poceo da ubacuje filtere sa GPU ubrzanjem za video obradu ,jasno je da ko se bavi time ,za njega je bitno.Sto se tice igrica i samog hardvera jasno je da je Titan uveo neke novine koje ce nadamo se konkurencija da isprati sa novom serijom.
Da se ljudima otvore oci za mudzahedinsku i prevarantsku firmu kao sto je nVidia. Dokle ce bre oni da varaju narod?Da skacu ovoliko sa performansama a dizu cene u nebesa i konkurenciju ostavljaju bukvalno bez `leba..Ej bre,stani malo,povuci rucnu,dokle vise sa tim napretkom,odose u nebesa,nemos` ih uhvatiti ni za glavu ni za rep! U sta se bre pretvorio ovaj svet ovo je strasno,nema vise humanosti,samo se gleda da se dzepovi napune .. Cccc..
NE TAKO DAVNO, kad si bio ponosni vlasnik LGA775 Quad-a i imao matičnu sa Intel čipsetom - NAJOPUŠTENIJE si na toj ploči mogao da praviš Crossfire konfiguraciju sa AMD/ATI grafikama - bez ikakvih uslovljavanja i ograničenja, jer AMD/ATI-ju nikada nije palo na pamet da zahteva kupovinu matične sa AMD/ATI čipsetom kako bi bilo moguće Crossfire uparivanje, dok si u to vreme (LGA775) MORAO da kupiš neku žešće skupu matičnu sa nvidia čipsetom ako si želeo da napraviš SLI setap - SAMO I JEDINO zato što je to bio HIR nvidije, to jest - želeli su da svojim IDIOTSKIM fanbojevima izvuku što više para iz džepa PRIMORAVAJUĆI ih da kupuju matične sa nvidia čipsetovima ako žele SLI - iako NIKAKVO realno, tehničko ograničenje nije postojalo da na matičnim pločama sa Intel čipsetovima ne bi mogao da radi SLI.
Ali, NARAVNO, tvoja fanboyevska BOLEST se manifestuje i tako da imaš vrlo selektivno, hate-driven pamćenje, pa sve što je pozitivno u korist AMD/ATI-ja `conveniently` `zaboravljaš`.
Tako je prevaranti su to stari.. Imali su svoje ploce i svoje chipsetove i na njima je SLI radio besprekorno! Intel je podrzavao samo CF ,jer je Deka kao i uvek bio dobrocinitelj,sluzio narodu,davao i vise nego sto je trebalo,,I sakom i kapom..
nVidia bezobrazna stitila licencu svog patenta na svojoj platformi cccc..Eeeeee a kros vatru si mogao da vozis na Intelu ,kakva su to vremena bila.Pih..Kad se samo setim Kros Vatre,nekad igre rade ,nekad ne,mikrostatiranje uveliko marsira..Sta ces,nije se imalo para za nVidia platformu i ako je ploca isto kostala kao i intelova ali opet je bila skuplja i onda moralo se na SLI u Dual GPU izvedbi na Intel platformi jer je Kros Vatra radila na LGA 775!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.