Naime 6870 je od nedavno postala osetno bucnija nego pre. Prvo sam pomislio da se nakupilo prasine tj da zbog nje vent radi brze jer se ne hladi dovoljno dobro. Ocistim, vratim i opet isto... Skidam ponovo jer mi nista nije jasno i primetim da se jedan vent `teze` okrece od drugog. Graficka je kupljena u WinWinu i u garanciji jos godinu i kusur dana. Pitanje: 1.Citao sam ovde i jos na par mesta o problemima sa servisom u winwinu i emmiju prvenstveno sto se grafickih kartica tice, tipa dobili su gore nego sto su predali a pitanje je treba li da znam ili uradim nesto pre nego sto je predam? 2.Zbog tih stvari koje sam procitao dovodim u pitanje da li u opste da je vracam, graficka radi lepo i ne pregrejava se jedino sto je malo bucnija (a to mi ide na zivce)
Mozda je otisao lezaj na ventu, mozda se pojeo pa struze i zato pravi buku, cim se teze okrece od drugog i cuje kao avion to je za reklamaciju, a na tebi je druze da li ces reklamirati. U slucaju da reklamiras, odnesi je licno i slikaj je pre toga za svaki slucaj da ne bi prosao kao neki ovde sa foruma. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Nije rekao da je bucna kao avion nego da se malo glasnije i drugacije cuje, a toje od coveka do coveka sta je kome glasno i sta kome smeta, znas kakvi su u svim servisima, ubaci je, radi , izvadi je, cao...
@boriskov Ja se ne bih licno zajebavao sa time, e sad ti kako hoces covek.
Preleteh na brzinu post, ali opet stojim iza toga da postoji mogucnost da vent zaribava i da lezaj venta odlazi lagano u penziju. Pokazuje sve znake, teze se okrece, vise se cuje, jedini nacin da se `sredi` je da se vent otvori i podmaze masinskim uljem, posle ce biti k`o nov. A da li bi serviseri radili to, ko zna, danas i onako svi dobijaju posao preko veze i tetkine krave iz Pickovaca i u skladu s tim, toliko i znaju oko servisiranja, jer nije isto servisirati graficku i kravu. :))) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Dok ne pocne bas bas da drlja i krlja i da se cuje tandrkanje niko ziv nece da se jebava da rasklapa kuler i ventove, samo ce da kazu graficka radi, cuje se malo drugacije nisita strasno, ispravna je, temperature su ok i cao...
A bice bez nje bar 2x nedelje i nista nece da urade + rizik od ostecenja u transportu ili tamo u servisu bla bla...
A covek nek nosi ako mu bas bas toliko smeta a moze da podenese sve rizike koje sam naveo iznad.
dex zbog tvog takvog razmisljanja covek nece ni odneti na reklamaciju nemoj da kakis molim te musterije su uvek u pravu a to sto ti imas neko licno misljenje kako oni (serviseri )rade to je tvoj problem ja bi to odnela i rekla ljudi cuje se tandrce popravite mi ili dajte drugu ne zivimo u 15 veku vise tako da dexx mnogo si istripovan oko tog servisa kao da radis u jednom od njih pa ti treba da je servisiras :))) a mrzi te )))
Ja kazem coveku sta ce u 99% da se desi ako odnese, i rekao sam da ja licno ne bih nosio, a on uvek ima izbor da je salje ako zeli, pita je covek za savet, zar ne?
karta je ispravna to njih jedino zanima, RADI, kao malo mi je bucnija, boli ih uvo realno sta je tebi ili meni malo bucnije...
il radi ventilator, radi, da ne radi karta bi se pregrevala, logicno.
Tako oni razmisljaju, tako rade, tom logikom se vode, o tome se radi ovde.
Ja licno bih mu podmazao ili zamenio taj ventilator, ali oni u 99% slucaja nece to da urade.
Ako je postala bucna ja bih je odneo, posto ako budes sam cackao mozes izgubiti garanciju.
Pre nosenja nasao bih na netu o kakvim se ventilatorima radi, obicno su 2 ball bearing, odnosno ima 2 mala lezaja. Lezajevi su zatvorenog tipa, kao na automobilu, samo mnogo manji, adekvatno podmazivanje gotovo da nije moguce, posto bi trebalo otvoriti lezaj i natrpati odgovarajucu mast. Podmazivanje uljem je kratkorocno resenje, nekad i ne pomogne, a u servisu obicno to urade.
Znaci ako se radi o lezajevima, otisao bi u servis i trazio da zamene ventilator ili lezajeve, posto od podmazivanja nema vajde, na automobilu je lezaj mnogo lakse podmazati, pa to niko ne radi.
Ako moze bez toga, kurac, i slicno u komunikaciji, ruznu rec ni tebi a ni drugima nisam ovde rekao.
Imas gomilu tema gde karte imaju ozbiljnije kvarove od jednog ventilatora koji inace radi samo se malo glasnije cuje, pa kako su prolazili ljudi kod nasih kvalitetnih servisera...
Tako sam i predpostavljao, slicno sam prosao sa reklamacijom Genius SW-5.1 5005 zvucnika (kod drugog servisera) koji su posle mesec-dva poceli da zuje kada se upale. Otpakovali, zvucnici rade, pakuj, salji nazad. Hvala na odgovorima, videcu jos sta cu uraditi.
@boriskov jel si klokovao proc na toj Sejberki? I koliko te je kostala ploca ako nije tajna? Razmisljam se da li da uzmem istu takvu... br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ako nesto ne radi, onda ne radi, i to ce da ili poprave ili dobijes nov proizvod/zamenu, a oni jedva cekaju te stvari, kao radi, sve ok, ali znas meni se ne svidja kako se cuje... Pakuj nazad i salji
Nista ne urade po tom pitanju na kraju. Nazalost, tako je kod nas.
Mislim da sam isao do 4.5GHz ali nisam tako dugo drzao, samo pravim bottleneck. Ja sam prvo hteo p67 ali je vec izasla iz prodaje i nisam mogao da je nadjem a onda je izasla z77 i pazarih je za oko (EDIT) 27000 din.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.