Prvo da kazem da jesam gledao i po forumu i nisam bas nasao monitor 24` DO 30k , zapao mi je za oko dell 2412M ali videh da mu je skocila cena jer ga neki ljudi kupise za 20k, a sad je min 25k plus da je bas srednja klasa, probijanje na gornjoj ivici itd, znaci otpada, monitor treba za rad u Catia i bilo bi pozeljno da bude 1920*1200, imate li sta predloziti?
puno da se nadju 24`, vise su 23.6` ako si i njih imao u obizr, mada meni se ovi cinema monitori uopste ne dopadaju, sa onom bzvz vertikalom od 20cm ili manje, naisao sam samo na jedan Philips od 23.6` msm sa vertikalom od 23cm to je jedini model koji mi se dopadao pored Dell Ultra Sharp, ali taj Dell kosta ovde kod mene 25k dinara, sto mi je previse, Philips je kostao 15500 hiljada..... pa ti sad izaberi :)
sve 23` 23.6` i 24` u emmi ili mi se cini ili su svi oni sranjski cinema!?!? Sta sad ovi svi presli na jebeni cinema, ne postoji na svetu nista drugo osim cinema -.-
@saxija Nisam siguran da si procitao moju poruku i pogledao monitore koje sam predlozio da uzmes ali i pored toga cu da ponovim da nije isplativo uzeti monitor od 24` jer mislim da samo 2412M ima ips panel. Nista mu nece znaciti taj dodatni inch a monitor sa ips panelom bi mu manje zamarao oci.
LG IPS234V-PN Viewsonic VX2370SMH-LED Dell U2312HM
Nisam primetio kasnjenje slike na Dell u2311h koji se pojavio na trzistu pre Dell u2312hm a igrao sam AC3, Borderlands 2, novu fifu… Glow se primecuje samo iz odredjenih uglova kada je slika skroz tamna ali ja ni to nisam primetio na mom monitoru tokom gledanja filmova. Meni bolji uglovi gledanja na ips monitoru dosta znace jer uglavnom filmove gledam iz fotelje na oko dva metra od kompjutera. LG ugradjuje ips panele u Dell monitore pa bi mogao da uzmes neki ips monitor te marke ali ja mogu samo da ti predlozim kupovinu Dell-a jer njega koristim duze od godinu dana.
@acanen ja tek sad videh, `ladno sam preskocio :D a sto je najjace sto videh i ja taj LG i deluje mi bas zgodno, a za ovaj Dell vidim da se ljudi zale na IPS glow
@ dexter na poslu imamo neke acer 21,5` ocaj zivi ali sto se tice benq ja ne znam kakvi su novi ali imam kuci iz 2006 19` 5:4 koji sa bojama i dalje mnogo bolje stoji od mnogih jeftinih monitora, na mene ostavio odlican utisak pa zato `velim` benq
Dell monitori imaju jako pozadinsko osvetljenje pa mozda i to utice na ips glow. Nisam primetio na mom Dell-u ozbiljno probijanje svetla ali kod mene je brightness podesen na 30%. Jedino iskosa se primecuje glow pa nisam siguran koliko to smeta prilikom profesionalnog rada na njemu.
A odkud ti da 2412 ima probijanje svetlosti? To se primeti samo kada je pozadina skroz jednobojna (uglavnom crna), i ako obraćas pažnju na to, ali to nije probijanje nego takozvani Ips glow, a ja to u radu u raznim Cad programima nikad nisam primetio iako je pozadina crna. Ako mu treba neki 16:10 monitor onda nema mnogo izbora, jer sad svi prave odvratni 16:9.
acanen, druze...kolika je razlika shto se tiche zamaranja imedju ips i tn panela. Hajde da spomenemo katodnu cev... 24` za full HD, tekst, je opet sitno, imao sam i 21.5`, katastrofa, 23,6`. Trenutno Benq 24` tn @Dexter013 samo za vox i fox se slazem, acer i benq mogu da prodju...
jbg druze videh i ja da nema mnogo izbora, a ovo za probijanje i ja procitah pogotovo za U2421M, ljudi su uzasnuti i izradom i ekranom, sta znam kad nisam ja licno video
@ acanen ovaj hp isto deluje dobro, zena mi ima ceo HP racunar i odusevljen sam sa monitorom,
:: A odkud ti da 2412 ima probijanje svetlosti :: To se primeti samo kada je pozadina skroz jednobojna (uglavnom crna), i ako obraćas pažnju na to, ali to nije probijanje nego takozvani Ips glow, a ja to u radu u raznim Cad programima nikad nisam primetio iako je pozadina crna. :: Ako mu treba neki 16:10 monitor onda nema mnogo izbora, jer sad svi prave odvratni 16:9 :: :: ::
Evo kako izgleda ips glow na 2412 na standardnim podešavanjima http://skr.rs/yib A ovo je probijanje svetlosti http://goo.gl/Hd57r U realnom radu nećeš primetiti ips glow, evo ti primer sa crnom pozadinom pa ti vidi da li se ovde išta primećuje http://skr.rs/yB0
Dell ima AUOptronics AMVA pa je možda i bolja alternativa, plus što ima mnogo bolji dizajn. AMVA paneli nemaju glow. __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.