`The Q6600 is, on average, 21% faster than the E6850 when both chips are running at stock clocks. Overclocking the Q6600 also yields positive results. Games that are completely GPU-bound, like Civilization V, gained no performance, but frame rates in Battlefield 3, Borderlands 2, and Shogun 2 increased a further 16%.
Here`s the short, non-math version: A quad-core is significantly better than a dual-core for modern games. An overclocked Core 2 Duo quad-core is meaningfully faster than a stock-clocked variant.
The Cost of Upgrading Intel Core 2 Q6600 chips aren`t available new these days, but Ebay has a ton of them, regularly priced between -. If you plan to overclock a Q6600, you`ll want the G0 stepping (SLACR). Other quad-core variants are also available, including chips based on the 45nm Yorkfield CPU. Price and availability are obviously highly variable and the usual caveats apply when buying from Ebay.
Is a new CPU worth the price? I`d say yes - especially if you`ve currently got a dual-core CPU in the 2.2 - 2.6GHz range. The combined cost of a used Q6600 and a GeForce GTX 660 should still come in below 0 while delivering far better performance than any bottom-end desktop you might assemble for that price tag.`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
sa ovim cenama po oglasima kod nas (to su realne cene na zalost) ne isplati se ta rabota. Kada rasproda sve svoje i doda 100e na cifru od 130e koliko bi dao za taj cpu dobije i5 sa 8gb rama i nekom lepom plocom. Sve novo + garancija.
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
:: http://hothardware.com/Reviews/GPU-Redux-Can-Old-DualCores-Drive-A-Modern-Graphics-Card/?page= :: :: `The Q6600 is, on average, 21% faster than the E6850 when both chips are running at stock clocks. Overclocking the Q6600 also yields positive results. Games that are completely GPU-bound, like Civilization V, gained no performance, but frame rates in Battlefield 3, Borderlands 2, and Shogun 2 increased a further 16%. :: :: Here`s the short, non-math version: A quad-core is significantly better than a dual-core for modern games. An overclocked Core 2 Duo quad-core is meaningfully faster than a stock-clocked variant. :: :: The Cost of Upgradin :: Intel Core 2 Q6600 chips aren`t available new these days, but Ebay has a ton of them, regularly priced between -. If you plan to overclock a Q6600, you`ll want the G0 stepping (SLACR). Other quad-core variants are also available, including chips based on the 45nm Yorkfield CPU. Price and availability are obviously highly variable and the usual caveats apply when buying from Ebay :: :: Is a new CPU worth the price? I`d say yes - especially if you`ve currently got a dual-core CPU in the 2.2 - 2.6GHz range. The combined cost of a used Q6600 and a GeForce GTX 660 should still come in below 0 while delivering far better performance than any bottom-end desktop you might assemble for that price tag.` :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Imam celeron g530 ,gigashit maticna, grafika gtx460, 8gb ram, uzeto septembar 2012... Sa ovom konfiguracijom odigrao sam sve aktuelne naslove do sad na 1920x1080 , efekti na hight , sa rezanjem aa u nekim igrama. Sve ovo kostalo je 20k za ljude da malim budzetom odlicna konfa...
Ja imam Pentium dual core E5300 na 4000mhz, 2 giga ddr2 na 850mhz i gtx 460 hawk na 900/2000, igrao sam Far Cry 3 na ultra high full hd ali bez AA i vsync off ... Na very high ni ne stuca, dok na Ultra zna da secne kad je guzva neka .. Doduse 32bitni XP je, probacu uskoro i na 7ici kako ce da se ponasa ..
da rokne neku zahtevniju strategiju (na dual-core kao sto je 5300) ili GTA IV, pa da vidimo onda da li ce da rade kako valja bez quad CPU-a, zeleli ili ne POTREBNO je danas imati quad CPU i to ne samo zbog gaminga nego i zbog multitasking-a, tako da je dual-core proslost, a pogotovo ona sra*a od Celerabe, koja nikad se vise nece zadesiti na mojim plocama :))
Pa sve dok pricamo igrama koje nisu Battlefield 3 MULTIPLEJER da naglasim, Borderlands 2, and Shogun 2( za dalje ne znam) mozda mozemo da kazemo da su dovoljni dual core uz neku jaku grafu. Ali evo dacu ti moj primer, imam E6600 koji je stock na 2,4 i BF3multiplayer je sa gigabyte6850oc neigriv kad upalim mapu sa 64 igraca! ma to je haos! kada je kloknut na 2,88 vec se vidi pomak tu dobijam vec 30 fps sto mogu da istrpim(da napomenem detalji su na medium), ali opet kad sam skoro pogledao iskoriscenost grafe dok igram i dok je cpu na 100%, grafa je sve vreme na maximum 60% i tu sam se smorio ko pacov... kapiram da bi recimo nidza sa njegovim na 4,0 bolje prosao... a takodje poznajem i decka koji je imao E8xxx(ne znam tacno koji procesor) koji je nasvirao na 3,8ghz i nije imao ama bas nikakav problem sa BF3 multiplayer tako da, tako neki jaci i dobro nasvirani DualCore procesori mogu da isteraju modernije igre...
Sto se tice ixtro-ovog predloga malo je nerealan imamo problem druze da se nategnemo 30,40,50 evra da sa duala predjemo na quad stari, a ti pricas o dodavanju jos 100e... pfff
keleraba- sranje ili ne radi za sve pare svidelo se to nekom ili ne, e sad za pojedine naslove tipa gta ili ovo sto je naveo djokosrb9(Shogun 2 Total War recimo ili Guild Wars 2) ne igram jer mi se ne svidjaju igre...
Inace, probao sam gta(nemam pojma koji deo) na nekoj konfi dal beshe intel q9550 ili 2500K sa gtx260 kartom. Nije mi jasno zasto je toliko zahtevno kad po meni ne izgleda nista specijalno (dal je igra neoptimizovana il portovana pa bash serucka...)...
Probaj da oboris sve na low presets, mozda pomogne...
:: Pa sve dok pricamo igrama koje nisu Battlefield 3 MULTIPLEJER da naglasim, Borderlands 2, and Shogun 2( za dalje ne znam) mozda mozemo da kazemo da su dovoljni dual core uz neku jaku grafu. Ali evo dacu ti moj primer, imam E6600 koji je stock na 2,4 i BF3multiplayer je sa gigabyte6850oc neigriv kad upalim mapu sa 64 igraca! ma to je haos! kada je kloknut na 2,88 vec se vidi pomak tu dobijam vec 30 fps sto mogu da istrpim(da napomenem detalji su na medium), ali opet kad sam skoro pogledao iskoriscenost grafe dok igram i dok je cpu na 100%, grafa je sve vreme na maximum 60% i tu sam se smorio ko pacov... :: kapiram da bi recimo nidza sa njegovim na 4,0 bolje prosao.. :: a takodje poznajem i decka koji je imao E8xxx(ne znam tacno koji procesor) koji je nasvirao na 3,8ghz i nije imao ama bas nikakav problem sa BF3 multiplayer tako da, tako neki jaci i dobro nasvirani DualCore procesori mogu da isteraju modernije igre.. :: :: Sto se tice ixtro-ovog predloga malo je nerealan imamo problem druze da se nategnemo 30,40,50 evra da sa duala predjemo na quad stari, a ti pricas o dodavanju jos 100e... pfff :: :: :: ::
Ima jeftinija varijanta, recimo neki jaci AMD Athlon Quad, ja sam recimo za 10500 uz prodaju q8300 kupio ovaj Phenom, terao sve na 5770, pa uzeo pre nekoliko meseci ovu sada graficku i do sada osim FC 3 i AC 3 nisam nista nasao da radi ispod 30fps na ultra sve i maximum AA i AF :DD jos uz ovaj cpu sve leti.....skroz sam zadovoljan, sledece mozda promenim na 7870 ili 7850 ili ako padne cena na 6** nvidia i eventualno Buldozer, mada msm da nece imati potrebe osim zbog cpu sa x6 jezgra ali ne verujem da ce mi to trebati jos neko vreme.....
:: :: Sto se tice ixtro-ovog predloga malo je nerealan imamo problem druze da se nategnemo 30,40,50 evra da sa duala predjemo na quad stari, a ti pricas o dodavanju jos 100e... pfff :: :: :: ::
Pazi ni ja nisam probavao Borderlands niti Total war ali za bf znam da kad mi neko prica o tome kako mu igra radi u single player poserem mu se na rezultat odmah... jer nije validan uopste... znaci za bf3 znam jer ga igram dosta da jeste zahtevan procesorski u multiplejeru @misko ma brate ne pomaze nista, razlika bude mozda 2 do 5 fps-a... sta da ti kazem kad imam 21,5 incni monitor i normalan rezolucija mu je 1920x1080 i ja kad u igri stavim tu rezoluciju radi isto igra i kad smanjim na bilo koju drugu... razlika bude u 2,3 frejma...
Sta da ti kazem gledaj da promenis taj procesor. Uzmes neki polovan phenom II x4 i neku plocu i pici Po meni bf3 sa 64 igraca je jedini pravi bf3, sve ostalo je sviranje kurcu...
:: @misk :: ma brate ne pomaze nista, razlika bude mozda 2 do 5 fps-a... sta da ti kazem kad imam 21,5 incni monitor i normalan rezolucija mu je 1920x1080 i ja kad u igri stavim tu rezoluciju radi isto igra i kad smanjim na bilo koju drugu... razlika bude u 2,3 frejma... ::
Pa ne mozes mi reci da nisi igrao ostale modove, sa manje igraca?! tipa squad death match sa recimo 16, 32 ili 4vs4 mec? ume da bude ludnica dobro.... nazad na temu, da naravno da gledam ali necu da dajem za polovan koliko kosta nov, a tako je stanje na oglasima trenutno sto se meni gadi... inace ovaj proc ne bih menjao uopste samo eto zbog bf3 bih ga zamenio i narednih naslova slicnih njemu...
Jesam igrao sqdm, samo da bih otkljucao beskorisni, kako ce se posle ispostaviti, L85A2... Igram ponekad i kad me pmfrulez zove, ali se uglavnom smorim... Dok nadjem nekog da ubijem, vec mi se prispava... :) Noshar Canals TDM 64 players FTW...
:: Pa ne mozes mi reci da nisi igrao ostale modove, sa manje igraca?! :: tipa squad death match sa recimo 16, 32 ili 4vs4 mec? ume da bude ludnica dobro...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.