Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Titranje boja na novom lcd-u
STRANA 1 OD 1
whitesnake Titranje boja na novom lcd-u 04.08.2007. 14:09 T5169

status: user
broj poruka: 32
Kupio sam nov LCD i boje mi titraju, slike su ocajne, cak i ulazna windowsova, nema kontrasta. Kao da bih u PHOTOSHOP-u na fotografiji ukinio gammu in kontrast.U cemu je stvar, molim vas ima li ko kakvu ideju. SAMSUNG 19inčni, 932b.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Nosi ga na reklamaciju 04.08.2007. 14:21 #24809

broj poruka: 4163
Dešava se i da nova stvar ne radi

MACHINE Pokusaj uraditi 04.08.2007. 14:43 #24811

broj poruka: 5710
automatsku kalibraciju parametara, ako ne uspe postoji manuelna (toplina u kelvinima) i ostalo...

- R a v e n L o r d-

whitesnake probao sve 04.08.2007. 14:52 #24813

probao sam kalibraciju. problem je sa gammom. bar tako izgleda
whitesnake Psorijaza 04.08.2007. 15:03 #24815

Ljudi na slici su kao da imaju psorijazu!Izgleda da je problem sa gamom ili sta?!Ostrina mu je fenomenalna samo ta crvena kao da pravi problem!
whitesnake zracenje 04.08.2007. 15:35 #24820

da li bi moglo da bude od zracenja zvucnika i kucista?
MACHINE Re: zracenje 04.08.2007. 17:11 #24827

Ne, EMR ne utice na LCD/TFT panele/matrice vec samo na CRTove...

- R a v e n L o r d-

::
:: da li bi moglo da bude od zracenja zvucnika i kucista?
tiva driver 04.08.2007. 20:15 #24837

broj poruka: 116

Probaj drugi driver za grafičku
whitesnake Proradio monitor 04.08.2007. 22:01 #24843

Bilo je zracenje,pomerio sam kuciste i zvucnike,iskljucio iz struje monitor i posle 10 min slika bila cista ko suza! I ja sam mislo da su samo CRT monitori podlozni tome ali..... Hvala vam na savetima u svakom slucaju!!!

geloso Re: Proradio monitor 05.08.2007. 03:23 #24859

broj poruka: 584
Uzmi ti i prodrmaj kabl od monitora ka kucistu, pre mi se cini da ti je od
pomeranja kabl `seo` na svoje mesto ili da imas problema sa kontaktom. To sto
si opisao pre na to navodi, nego na zracenja. Ako na TFT-u gubis boju od zracenja
iz kucista, ne bih ja sedeo za tom masinom :) Po toj logici, ja nikada ne bih ni dobio sliku
na monitoru, levo mi je tv, iza dva ogromna zvucnika, desno kuciste :)

:: Bilo je zracenje,pomerio sam kuciste i zvucnike,iskljucio iz struje monitor i posle 10 min slika bila cista ko suza! I ja sam mislo da su samo CRT monitori podlozni tome ali..... Hvala vam na savetima u svakom slucaju!!
whitesnake cak i skener pravi problem 05.08.2007. 04:22 #24862

hmm, slusajte sad ovo. Stavih skener, gde drugo nego pored monitora i jedno 20 minuta skenirah neka dokumenta. Posle 20 min isti problem sa monitorom kao kada je bilo kućište pored.Ponovo poceo da titra i da u desnom donjem uglu gubi crvenu boju. Kako sam sklonio skener i iskljucio opet se sve vratilo u normalu. Imate li kakv predlog da nije ipak nega greska sa monitorom ili je jednostavno osetljiv na zracenje, talase ili sta vec. Hvala
whitesnake stvar se pogorsava 05.08.2007. 10:06 #24863

sada se isto dogodilo samo da ne znam pravi razlog. Moze li biti zbog malo rama?
whitesnake stvar se pogorsava 05.08.2007. 10:06 #24864

sada se isto dogodilo samo da ne znam pravi razlog. Moze li biti zbog malo rama?
geloso :: 05.08.2007. 10:27 #24865

spakuj ga nazad u kutiju i sutra ga ranom zorom pokloni cika prodavcu u zamenu za ispravan
bolje da ti se odmah ovo desilo, nego da kroz 3 meseca pocne da brlja
nemoj vise pomerati namestaj

whitesnake juce radio 05.08.2007. 11:11 #24868

a kako je onda juce ceo dan radio?
geloso Re: juce radio 05.08.2007. 11:24 #24870

ako prelistas forum, naici ces na gomilu uredjaja koji su juce radili, danas nece,
sutra ce mozda... u svakom slucaju, ukoliko si uradio sve sto su ti ljudi predlozili,
ukoliko si proverio drajvere, kablove, vezu sa grafickom i samu graficku, ukoliko sa
prethodnim monitorom nisi imao problema, ti si sve sto je bilo do tebe uradio.

meni se skoro na mom monitoru desilo da je ucitao drajver sa neispravnom korekcijom
boja, licilo je na tvoj slucaj, ali ako se to tebi javlja u jednom cosku, pa se siri, pa
radi kako treba, pa ponovo gubi boju, nemoj vise razbijati glavu. sledece sto mozemo
da ti predlozimo je da ga udaris sa strane da vidis da li ce da se popravi :)), a posto je
21.vek u pitanju i nov monitor idi sutra u radnju i zameni ga

:: a kako je onda juce ceo dan radio
MACHINE EMR nema veze stim 05.08.2007. 11:59 #24874

poslusaj servispca i gelosoa. Nije nista cudno, ja sam xxx puta paelovao da ne uzimate sr*nja poput Samsunga, LGa, BenQa...samo izgubis zivce...ma, kakav RAM ima veze sa tim, za POST ti treba 64KB pa bi ti i tamo zezalo...roba koju sklepavaju firme siroke potrosnje poput ove SmunjSmunj cesto prave nebulozne probleme. Moj predlog je da ga zamenis za neki od modela tipa: FujitsuSiemens Scaleo, ViewSonic, Philips, HP, NEC...a batalis se nabavke opreme Slj firmi...

Jedan od krivaca moje teske i neizlecive autoimune bolesti `nepoznate etiologije` je izmedju ostalog i Samsung (monitori, stampaci pogotovo...), pored ostalih IT junkova...pa ako ne zelis da dozivis moju nesrecnu sudbinu onda bolje daj vise love za manje nerviranja. Ko ne plati na mostu platice na cupriji...

P.S. Strogo mi je zabranjen emocionalan i profesionalan stres, tuga i bol, strahovi, nerviranje...

- R a v e n L o r d-

Trgovac Treptanje 06.08.2007. 12:03 #24947

broj poruka: 86
Nema to veze sa proizvođačem jer ako su Philips i Viewsonic (i ostali nabrojani) OK, kako nije LG kad je sve sem NEC-a jedan isti uređaj - LG-Philips. Problem je u video kablu, tj verovatno nema ferit na sebi, tako da smetnje koje deluju na CRT, a ne deluju na TFT LCD, deluju na signal u kablu. Ipak probaj da kontaktiraš prodavca i uz njegovu pomoć rešiš problem.
whitesnake Zamenio....... 06.08.2007. 15:01 #24959

Malo pre doneo iz radnje novi-zamenjeni i za sada radi OK. Videcemo kasnije kako ce biti,kaze prodavac da je to prvi put za taj tip monitora i da do sada nisu imali rekloamacije na isti!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs