Imam plocu MSI 870A-G54,proc. AMD Phenom II X2 otkljucan u X4 i drzim na 3.5ghz.,mem 2*4gb i graficku gainward gtx460 768mb.Napajanje ciftec 600w modularno. 1. Interesuje me da li bi radio sli hack na ovoj ploci i koliko bi procentualno dobio poboljsanja.Morao bih da dokupim graficku tj oko 70 e da dam.Reci cete da je bolje da prodam graficku i kupim AMD ali ja ovako laicki mislim da nista ispod 6870 ne bih trebao da uzimam. 2.Da li bi mogao da stavim AM3 + proc. na ovu plocu recimo FX6300 i da li bi osetio veliku razliku.Budzet bi bio oko 130-140 e max.Sta vi predlazete ?Da menjam proc. prvo ako se isplati pa kasnije grafiku ili grafiku sada pa kasnije da prodam sve to zajedno recimo ?
1. SLI hack će ti raditi normalno, a dobitak u performansama bi bio oko 80- 90%, kad su u pitanju igre godinu-dve stare, za novije naslove bi skaliranje bilo slabije. 70e je mnogo za tu kartu. 60e je realnija cena.
2. Na tu ploču ne možeš da staviš AM3+ procesor. Lično bih na tvom mestu prvo menjao procesor(uz ploču), a grafiku kasnije.
Am3+ ploce u zavisnosti od budzeta pa biraj... cak i ova najjeftinija je dobra za dosta stvari sem za oc i CF/sli...
1. http://goo.gl/9YEdN - 760G Asus M5A78L LE - 5.270 din Supports CPU up to 125 W ! Maksimalna količina memorije 16GB ! Broj podržanih memorija 4 Radni takt RAM memorije: 2000/1866/1800/1600/1333/1066
Gde nadje tu prvu da mi preporucis,osakacenu i sa starim cipsetom.Jos juce sam narucio ovu drugu.Hvala u svakom slucaju.p.s. Ne moze malo vise da se potera taj FX ?
Koliko para toliko muzike, dao sam ti tri varijante...
Moze da se tera na 5 ghz fx ali nema potrebe jer ne volim da dizem voltaze i temperature nepotrebno, 4 ghz za 24/7 bez ikakve korekcije napona mi je milina.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.