Pozdrav drugari. Trenutno sam u nedoumici. Razmisljajuci o grafickim karticama palo mi je napamet da nVidia trenutno nema u ponudi 256bitnu karticu. Koliko ja znam 8600gts je 128bitna kartica a 8800gts320mb je 320bitna. Znaci trenutno nemaju nista u ponudi da popuni tu prazninu, mozda 8600 Ultra :) Jel cuo neko za neku nVidia karticu 256bit iz zadnje serije. Hvala
Da culi smo neznamo bas tacno specifikacije ali sitniji proces izrade, visi taktovi bice dobra nadamo se.Trebalo bi da izadje u novembru ali bas tacno neznam.
... covek pita za nesto 256-to bitno iz serije 8xxx , a to ne postoji ,a pitanje je da li ce i postojati u seriji 9xxx , jer za performase ce koristiti neku sa 320 ili 384-ro bitnom magistralom , a za mase nesto na 128 bita ,jer je to model koji vec funkcionise ...Nervira me ,ali sumnjam da ce nesto da menjaju ,osim ako ATI... ,a oni nece il` ne znaju...`Ajd u zdravlje!
Ma nije vazno koja je serija. Vazno je da ce nesto izaci nadamo se sa solidnom cenom.Verovatno ce tek tada da se sredi stanje da ne bude ovoliko razlike izmedju visoke i srednje klase 512-bit visoka 256-bit srednja 128-bit niza i 64-bit integrisana a verujem bice i ne integrisana tada ce stanje biti sredjenije.
da ce nVidia da izbaci najjacu karticu u srednjioj klasi i zvace se 8600 Ultra.Imace 512mb memorije i bice na 256bit-a sa naravno do sad najvisim klokovima.Bice odmah ispod 8800 GTS-a a iznad svih ostalih.Trebala bi da bude u rangu snage sa 7900 GTX serijom.Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.