Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Grafika, struja, film...
STRANA 1 OD 1
Jebivetar Grafika, struja, film... 12.01.2013. 21:34 T51253

status: user
broj poruka: 2386
Dakle,
dobicu karticu ASUS 4850 512mb TOP
ide uz
LC 420W 12H
X3 450 nije overklokovan
2X1GB DDR2
2X HDD
1x DVDrw
1x 8cm, 1x9cm, 1x12cm fan na 7v

99% foruma ce se sloziti da je napajanje slabo za ovakvu konfiguraciju.
Mene interesuje, da li ce napajanje moci da izdrzi uz koriscenje kompa za filmove, internet, bez igrica...?
Rachunam da za filmove ne povlachi struju kao kada bi se pokrenula neka igrica, jesam li u pravu?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 12.01.2013. 22:16 #467860

broj poruka: 2591
Meni je na Chiftec 350W radila sasvim ok slicna masina (jos jaci proc i jos 2x2GB RAM-a)... Tako mislim da ne bi trebalo da bude problema. Jos sam igrao i igrice...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Miskonius ce gura... 12.01.2013. 22:42 #467864

broj poruka: 4420
Ako inije nesto mnogo arceno do sad, probaj...
mada bi mogao da dodas malo rama 2gb je bas malo...

Jebivetar Re: ce gura... 12.01.2013. 22:59 #467867

Moja greshka u pisanju, ima malo vishe, 2gb+1gb.

:
:: mada bi mogao da dodas malo rama 2gb je bas malo..
::
Gare87 ... 13.01.2013. 02:32 #467913

broj poruka: 4710
preracunas koliko trosi komp, roknes neku igru, igras je malo duze, vidis dal bije vrucina iz napajanja :) ako mnogo greje onda definitivno nije preporucljivo da se opterecuje toliko :)

Drugar je imao nekog Frontiera od 500w msm, na njemu 2xhdd, dual core neki najstariji ikada, 4770 grafika 3gb ddr2..... pocelo da se oseca na paljevinu pre par meseci xD :D

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

Pisko Radiće 13.01.2013. 08:38 #467925

broj poruka: 6650
Ali, svejedno, jednog lepog dana pedesetak evrića ili manje, ako za petnaest prodaš taj LC, pretvoriš u ipak jači i opušteniji LC koji ovde svi postavljamo kao minimum odgovora. Videćeš i po temperaturi vazduha koji izlazi iz napajanja - što je toplije to je i napajanje (pre)opterećenije. Kod jakih napajanja skoro se i ne vidi razlika kada pojuriš optimizovan hardver odnosno, vidi, kad je baš opteretiš.

Budale računaju na sreću.

Jebivetar Re: Radiće 13.01.2013. 19:58 #468081

Da tako sam i planirao. Neko napajanje sa 6pin i 6+2pin, mozda i sledeceg meseca...
Samo mi niko nije, konkretno odgovorio, da li za igrice `povlachi` vishe struje nego li za filmove (neka budu Blu Ray)?

:: Ali, svejedno, jednog lepog dana pedesetak evrića ili manje, ako za petnaest prodaš taj LC, pretvoriš u ipak jači i opušteniji LC koji ovde svi postavljamo kao minimum odgovora. Videćeš i po temperaturi vazduha koji izlazi iz napajanja - što je toplije to je i napajanje (pre)opterećenije. Kod jakih napajanja skoro se i ne vidi razlika kada pojuriš optimizovan hardver odnosno, vidi, kad je baš opteretiš
:: Budale računaju na sreću.
count Re: Re: Radiće 13.01.2013. 20:33 #468088

broj poruka: 1354

:: Samo mi niko nije, konkretno odgovorio, da li za igrice `povlachi` vishe struje nego li za filmove (neka budu Blu Ray)

Previše varijabilnih, prati temperature, samo će ti se kasti.
mkukic Re: Re: Radiće 13.01.2013. 20:49 #468092

broj poruka: 2591
Da, trosi vise kada pokrenes igre nego kad gledas filmove, pa bili oni i BR ripovi. Danasnje igre su uglavnom dosta zahtevne i po pitanju procesora i (posebno) graficke.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Samo mi niko nije, konkretno odgovorio, da li za igrice `povlachi` vishe struje nego li za filmove (neka budu Blu Ray)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs