Sto sad spamujes temu sa ovim specijalcem koji namerno zapali kartu? Stavite na 0:08 i videce te kako cacka po ploci, karta se odmah po kontaktu pali i posle se debil trijumfalno raduje: `Yey we have lift off!`
Gde bre nalazis ove ljude? Jel se druzis njima?
Life Before the Computer • Memory was something you lost with age • An application was for employment • A program was a TV show • A keyboard was a piano • A web was a spider`s home • A virus was the flu • A hard drive was
Pa da je nVidija, nikad ne bih spalio kartu, kako bih svoj kretenizam prikazao na Tjubu. Mada, mora da su neki okoreli zelembaci u pitanju, cim ih je Torta ekspresno pronasao.
GPU se solidno klokuje kod svih, samo neke traze vise, neke manje napona... Pa od napona zavisi i grejanje, pa je potrebno bolje hladjenje.
Za svaki dan se moze ocekivati od 1100-1200MHz za apsolutno svkau HD 7950 uzdodavanje napona, ali garantovano je 1100MHz, osim mozda za one sa najslabijim hladjenjem s jednim vnetilatorom.
Preko 1200MHz samo sa dobrim hladjenjem, trazi vise napona, a tu do 1300MHz vecina ide za benchmark, to vec nije za svaki dan, neki maksimum za HD 79xx je 1300MHz...
Mozda bi na vodi neki ekstra primerak mogao da se stabilizuje cak na 1300MHz.
A dobici klokom su ogromni, jer je referentni klok 800MHz, a za fabricki klokovane karte 880-900MHz, pa je overklok i na 1100MHz nekih 20-30%.
HD 7950 na 1100-1150MHz daje performanse kao HD 7970 GHz !
U Engleskoj je nesto jeftiniji od MSi TF III i od Asus DC II kakav ce da bude kod nas je dikustabilno, firma koja prodaje Club3D karte kod nas (neki exxe shop) nema na sajtu 7xxx seriju, a ako je sudeci po cenama koje mogu da se vide, deru.
sve 7950 se lepo klokuju (neke manje, neke vise). Nikakva garancija ne postoji da ce sledeci koji uzme Club3D 7950 Royal King moci da je tera na 1200 za gpu itd. Poenta je da je graficka kavlitetna i da lepo hladi. Sto se PCB tice i on sam kaze da je AMD-ov defaultni PCb dovoljno dobar za OC, e sad sto je Sapphire pojeo ***** sa Vapor-X serijom kod nas to je druga prica...
Pojeo je Safir vgno i sa 7870 Gigashit Edishn, imaju, cini mi se, dal` 6 ili 8 modela 7870, eno Newegg je pun komentara, crni ekrani, vent ne ide preko 20% itd, pa nije ni cudno sto imaju toliko modela. Za 7950 Vapor X imaju dva modela, boost i GHz verziju, iskreno se ne secam koja je od ove dve zavrsila kod nas, ali kao sto sam znas, cela ta serija koja je uvezena kod nas je bila feler. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
-Pojeo je Safir vgno i sa 7870 Gigashit Edishn...eno Newegg je pun komentara, crni ekrani, vent ne ide preko 20% itd -Za 7950 Vapor X imaju dva modela...cela ta serija koja je uvezena kod nas je bila feler
7950, sa Guru3D: http://goo.gl/jOvJ5 -Also when I play Battlefield 3 on Ultra (4x AA) I get roughly the same FPS I get with my GTX 560 Ti (35-50fps). That is unacceptable -with Tera Online and get anywhere from 50-70fps...A streamer I watch says he gets an average of 120fps with 8x AA and 16x AF with a GTX 580 & i7 2600k @ 4.5Ghz
Slazem se, s`tim sto je kod zelenih 660ti best buy, a prva dva modela su precenjena, naravno 670-ica manje-vise, a 680-ica je bez komentara.
Znaci ko hoce malo vise da se isprsi, 660ti i 7950 bez konkurencije, za plici novcanik ispravna 7850 i to je to.
Ko ima viska novca, staviti 660ti u sli, ja bar ne vidim ni jedan razlog kupovine 680-ice.
edit: Jer, koliko sam ja shvatio kada je maksimalno izmucis i odvrnes napon(sto ja radim kod svih karti) dobijaju se rezultati izmedju 670-ice i 680-ice...
:: 7950 je bes buy od amd-a jer se ne isplati uzimati 797 :: :: Isto tako je i za nvidjiju gtx 670 jer je samo par % slabija :: od gtx 680 a mnogo jeftinija karta :: :: Od neke sredine :: najvise dobijeno za novac daje 7850 i gtx 660
Nije bas tako, 660-ica startuje sa cenom od oko 21 crvenih, dok 660ti startuje sa cenom od oko 26 crvenih.
Nemoj gledati oznake, ovo su sasvim dve razlicite price, neko je pominjao da maksimalno klokovana 660ti dostize 680-icu, koliko je ovo tacno ne znam, mene samo interesuje da je bar u rangu 670-ice i ja sam prezadovoljan.
Mislim da ce ovo biti moja sledeca karta, kada prodam 480-icu, pa kroz godinu dana mi se smese neke pare, pa cu dodati jos jednu u sli, time zavrsavam kupovinu narednih 3 godine. Samo, cu naravno sacekati seriju 7xx.
:: gtx 660 kosta 20 00 :: gtx 660 ti kosta 30 00 :: :: Sobzirom na razliku mislim da je bolja kupovina 660 obicn :: deluje mi da mnogo vise nudi za ogromnih 10 000 manje
Ja moram nesto reci pa nek hejteri posle pisu sta god..
nVIDIA ima samo jednu kartu u disbalansu u odnosu na cenu tj u odnosu na konkurentnski proizvod.. Malo je jaca i za tu cenu isplativije je ici na GTX 660 Ti SLI (meni najdraza PE edicija) . Sto se tice GTX 670 ona je best buy karta bez kompromisa kao sto je GTX660 Ti best buy! Npr. GTX 670 PE je out of box overall cak i neto malo brza od GTX680 za cenu od 350 eur!!! Obicna GTX 670 referentna je u klasi sa performansama 7970 a opet jeftinija od iste..
Cene kod nas nisu bas najsjajnije podesene jer u globalu ove godine kao i prethodne nVidia je u najvaznijim segmentima itekako cenvno konkurentna cak moze se reci i povoljnija..
Evo kako stoji stanje na zapadu ,jedan citat :
The cheapest HD7770 on Newegg is 7 w/ shipping. The cheapest GTX650Ti is 5 wtih free AC3. The cheapest HD7870 is 8 w/ shipping. The cheapest GTX660 is 5 with free AC3. The cheapest HD7950 is 0, while the cheapest GTX660Ti is 0 with free AC3. The cheapest HD7970 is 0, while the cheapest GTX670 is 0 with 2 free games: BL2 and AC3. The cheapest HD7970 GE is 0, while the cheapest GTX680 is 0 but also comes with BL2 and AC3.
I don`t think at these prices in U.S. the Radeons are a clear choice right now. They were good value with the free 3 game bundle but now that deal is finished and Nvidia cards seem more attractive actually.
AMD cannot afford to sell their GPUs at similar prices to Nvidia due to lack of certain features like TXAA, PhysX, 3D Vision, and superior micro-stutter with SLI due to hardware built in frame metering. Additionally, latest drivers have resulted in some stuttering in some games as acknowledged by AMD`s driver team. For these reasons, AMD needs to sell cards for lower prices to attempt to regain market share from NV. And that`s coming from someone who owns 7970s. . .
I na kraju,sve vise se vrse analize frame latency tj pojave microsttuteringa ii mnogi testeri i sajtovi su izveli zakljucak da je dzabe AMD-u sto imaju na papiru odredjen broj fps-a vise od nVidia-e u nekim igrama kada u realnom vremenu taj gaming ne nudi fluidnost pa ispada kao da igras na daleko manjem broju frejmova!
Ko je pravi gamer zna sta ce da uzme.Ko ne zalazi u detalje i ne primecuje njemu je sve jedno. Stvari su poprilicno jasne..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Uz 7950 dobija 3 AAA naslova i 20 % popusta na jos jednu igru Moga si bar da budes jos malo inventivniji: Laze Logan, kupio ga AMD marketing, standardne gluposti...
Ono je citat coveka koji je vrsio analizu trzista..
11.01.2013. 17:45
status: user broj poruka: 18472
Nisam ja ono ni pisao,ako si citao covek je objasnio sve i ne nudi AMD svugde taj bundle,samo sa odredjenim brendovima a koliko vidim sve manje ima takve ponude.. Sa igrama ili bez ,nV je brza a jeftinija.Ovo + game bundle je tek slag na tortu.
Ne laze Logan,lik je skroz ok.Ja ga respektujem.Dobro radi testove i detaljno opisuje nema sta.(Bar je do sad tako bilo) I ako je naklonjen AMD-u vise,znam zato sto je covek rekao sam,uvek istakne sve prednosti kada poredi i da finalni zakljucak sta je bolje..Vrlo rado pogledam svaki njegov review.
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.