e2160 ti je zapravo oslabljeni e4400. skines mu 1mb kesha, smanjis mu cenu i to ti je to... ne znam to kao cinjenicu, ali mislim(obrati paznju da mislim) da to ne bi uticalo na kontrolu grafike... mada mozda gresim... iskusniji likovi ce ti dati tacan odgovor! Nikolas
greska! to je zapravo oslabljeni e4300(oba su 1.8ghz), a e4400 je 2ghz... Nikolas
:: e2160 ti je zapravo oslabljeni e4400. skines mu 1mb kesha, smanjis mu cenu i to ti je to... :: ne znam to kao cinjenicu, ali mislim(obrati paznju da mislim) da to ne bi uticalo na kontrolu grafike... mada mozda gresim... iskusniji likovi ce ti dati tacan odgovor :: Nikola :: ::
Sva ta lobotomija sa cache-om, mnogo liči na celerone i odmah asocira na nešto loše (iako su prva i druga generacija baš bile ok)... ali, ovde se ne radi o P4 katastrofalnom netburst-u, već o core arhitekturi, tako da je razlika u ceni mnogo, mnogo veća od razlike u karakteristikama - ako se overklokuje. Ukratko, taj procesor nije za de-bile, već za one koji će da ga iskoriste...
Neznam kako to misle ne moze da iskoristi u pitanju je prozdrljivi dx9 kome nikad dosta procesorske snage, ako tako gledas ni e6600 nece nece je iskoristiti bolje ce biti sa x6800 pa jos bolje sa cetvorojezgarnim 6800 naravno igre koje podrzavaju vise jezgara i tako u krug nego ti lepo vidi koliko imas para,vidi sta je najisplativije i lepo preseci.
... uposljavaju 8800 gtx bez problema ,sta mislis da ce se desti sa jacim procesorom i slabijom karticom ? Za sve filozofe kojima ovo nije jasno i nesto ne veruju ,neka procitaju tekst na legion hardware.com - test celerona i semprona (gore navedenih), pa neka onda razmisle sami... Ovo da jednom demistifikujemo tu famoznu 8800gts ,koju ne moze da potera nijedan procesor ... ovo mozes da proveris i sam : poteraj neki benchmark na rezojluciji kojoj hoces, pa povecaj rezoluciju benchmarka (pocnes sa 800x600,pa poteras 1024x768 i na kraju1280x1024 ili jos vise ) ako su ti sva tri rezultata ista ili slicna procesor je usko grlo,jer nije vazna kartica koja odradjuje rezolucije vec procesor koji ne doprema dovoljno podataka do gpu...da je kartica u pitanju ne bi mogao da pokrenes vise rezolucije... 2160 je odlican procesor iako mnogi forsiraju bolji ,ali i skuplji 4300,kao budzet resenje...Ovaj 2160 na 3400 MHz radi malkice brze od x6800 na difoltu ,a 4300 zbog veceg kesa to postize na otprilike 3200MHz...dakle 2160 klokovan na 3GHz je po performansama negde izmedju e6600 i e6700 ,a to su jedni od najbrzih procesora danasnjice , pa sad vidi...3Ghz sam uzeo jer se obicno toliko postize bez problema i cesto sa stock naponom...`Ajd u zdravlje!
Da e2160 je sjajan za pare koje treba uloziti u njegovu kupovinu i nista vise od toga, jer koliko se on klokuje (80%) i tako radi kao ne klokovani 6800, kako li radi ovaj drugi kad se klokuje. Verovatno se sve dovede u pocetni polozaj kao pre klokovanjam, ZAR NE?
... postoji ovde jedna filozofska dilema oko snage nekih procesora u vezi sa pokretanjem grafickih kartica (ili kartustina ,jer su ogromne)...Svi procesori od x2 4200+ (ovo sam negde natrcao na net-u ,da ne bude da 3800+ne valja ili sl) su itekako sposobni da poteraju moderne graficke kartice i to ne da ih samo poteraju vec i oznoje , pa je prema tome blentavo o ovome raspravljati ... Sto se tice best buy-a to jeste 2160 jer sa svojim performansama odradjuje svaki posao dovoljno dobro ,a cena mu je ... Inace moj ljubimac je e6600 koji za relativno male pare sije x6800 kako hoces , a to znaju samo srecnici koji ga poseduju...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.