:: Hvala Dexteru.. Drugar ima i kaze da je prezadovoljan, pa sam razmisljao o investiranju.. :: :: :: pa ako drugar ima IDI KOD DRUGARA pa ga se nagledaj i natestiraj sto trazis ovde savet? omg gde ja zivim ((( uzas....idi kod drugara bre i vidi ga u zivo mislim monitor :)))) e e e e de ti moz..
:: :: Hvala Dexteru.. Drugar ima i kaze da je prezadovoljan, pa sam razmisljao o investiranju.. :: :: :: :: :: :: :: pa ako drugar ima IDI KOD DRUGARA pa ga se nagledaj i natestiraj sto trazis ovde savet? omg gde ja zivim ((( :: uzas....idi kod drugara bre i vidi ga u zivo mislim monitor :)))) e e e e de ti moz..
Zanimala bi me tvoja reakcija kad bi kupovala nesto za recimo 25 000 din i onda dodje neko i kaze e , ovo je meni licno malo lepse a i cena je malko veca, tu su negde, a ono razlika tracavih 8 000 din. 33% veca!
Onda te ne bi smaralo?
@sawitch Za 25 000 din odlican monitor uzimaj ga slobodno, a pre toga skokni do drugara pa vidi udaljenost osvetljenje uglove gledanja prikaz boja itd kako ti odgovara.
Ma jok, jednim dobrim seksom i njen decko papan bi sve zvezde sa neba skinuo(da li uopste ima decka, da li je uopste zensko) hehe :)
Znas kako kazu, I have pussy, I make the rules.
HAHAHA
:: Zanimala bi me tvoja reakcija kad bi kupovala nesto za recimo 25 000 di :: i onda dodje neko i kaze e , ovo je meni licno malo lepse a i cena je malko veca, tu su negde, a ono razlika tracavih 8 000 din. 33% veca :: :: Onda te ne bi smaralo
Drugar, video sam ja.. Cini se fantastican... Ali su me zanimala misljenja malo iskusnijih ljudi oko odnosa cena/kvalitet, ViewSonica uopste i druga iskustva.. Ti si mi pomogao...
Pokusacu da pomognem.. Sa moje tacke gledista nije isplativa kupovina. U danasnje vreme TN tehnologija je prevazidjena pogotovu sad kada imaju budzetne varijante IPS monitora da se uzmu. Druga stvar i po meni jako bitna. 1080p na 27` je mala rezolucija ,odnos uopste nije dobar ! Nikad nebi pravio kompromis u odnosu na dijagonalu a da pri tom uzmem vec zastarelu tehnologiju. Monitor je deo konfiguracije koji se ne menja cesta stoga je pozeljno uzeti kvalitetniji i bolji na samom startu!
Pored Dell U2412HM je glupo uopste i razmisljati o ovom monitoru!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Nije loše, ali ti je bolja opcija(za isti novac) Benq GW2750HM, sa VA panelom. Ni jedan nije baš da se ističe po nekom etetski efikasnom dizajnu, ali VA panel naspram TN panela je neoboriv argument.
Ja sam ovako svrstavao monitore / tv po kvalitetu na nasem trzistu a to se vec malko mozda izmenjalo jer ovi prave panel za ove, ovi su se spojili bla bla...
benq / accer / aoc / fox / vox ... philips / samsung / asus LG / Panasonic / ViewSonic / hp Dell
@Sky Ja licno bih pre isao na 27 inca za 25 000 nego na 24 inca i 3 000 skuplje radi IPS panela i losijeg odziva od 5 ms.
Daleko od toga da je taj dell los, nek covek sam presudi sta mu igra ulogu dijagonala odziv panel cena....
ajde monitore i nekako.. ali de nadje TV-ove ovako da razvrstavas, gde su Hitachi, Toshiba, Sony itd itd itd.. mnogo TV-ova ima.. previse.. nema sanse to da razvrstava i klasira ni prodavac, ni serviser, niko.. Tj postoje klase, prva klasa, zatim sredja i dresh, tako isto i za monitore, medjutim cak ni to nije do neke normativne mere kod nas definisano.. ne postoji sablon, relativno je.
:: Ja sam ovako svrstavao monitore / tv po kvalitetu na nasem trzist :: a to se vec malko mozda izmenjalo :: jer ovi prave panel za ove, ovi su se spojili bla bla.. :: :: benq / accer / aoc / fox / vox .. :: philips / samsung / asu :: LG / Panasonic / ViewSonic / h :: Del :: : ::
Ovo nije ni približno kako stoje stvari, jer nemoguće da si u dve ravni postavio Philips i LG, a Dell na vrh, koji ugrađuje LG-ove panele. Ovo je priča o panelima, ne o ukupnom utisku koji monitor ostavlja, kad se uzmu u obzir i ostali parametri, kao dizajn, dodatni portovi, funkcionalna pokretljivost, pivot itd. Samsungovi proizvodi su toliko šaroliki po klasama i odstupanju kvaliteta u datim okvirima, pa ih možeš postaviti i na vrh i na dno svake od ove tri kategorije/klase. Edit: Pre par dana se neko žalio na Samsung, a kao argument je naveo daleko prirodniju sliku kodBenq/Acer monitora.
Ovo je neko moje generalno vidjenje monitora i televizora i celokupnog utiska i kvaliteta sto se tice cene/dobijeno.
Ne govorim o modelima od preko 300e jer to ne kupuje 90% Srbije, nego od recimo 10 000 do 25 000/30 000
Varijacija naravno, slazem se, uvek ima, ali je ovo neka moja licna postavka/poedjenje. Inace naglasio sam da se to vec izmenjalo jer su ovi sad oni a ovi prave za ove.
Ja nisam ni uzimao neku finansijsku granicu kao reper kvaliteta kod proizvođača(koja je prisutna, naravno), ali mi je nejasno kako niko nije zapazio baš ovaj Benq sa VA panelom koji sam predložio.
:: Ovo je neko moje generalno vidjenje monitora i televizora :: i celokupnog utiska i kvaliteta sto se tice cene/dobijeno :: :: Ne govorim o modelima od preko 300e jer to ne kupuje 90% Srbije :: :: Varijacija naravno, slazem se, uvek ima, ali je ovo neka moja licna postavka/poedjenje. :: Inace naglasio sam da se to vec izmenjalo jer su ovi sad oni a ovi prave za ove :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
TN i IPS su nebo i zemlja. Ako je coveku bitnije da ima VECI a da sebi uskrati uzivanje u blagodetima kvalitetnog prikaza/uglovima ond au redu. Pokusavam da rasvetlim situaciju a svak nek bira po svojim potrebima i standardima..
P.S.Sto se tice LCD TV-a Sony je i dalje neprikosnoven,Sharp pa svi ostali iza.. Samsung je inovativan i za ono sto pruza je prihvatljiv ali nije najbolji. Da ne ispade da ga sad kudim,imam Samsungov LCD TV od 40``. Sto se tice Plazmi Panasonic je tu i tata i mama .
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Hvala svima... Mislim da cu ipak pazariti ovaj monitor ViewSonic... Javicu utiske kada stigne... Iz mog, laickog, ugla gledanja monitor je super... Velik je, cista slika, ugao gledanja odlican, prijateljevo iskustvo odlicno...
Nisam profesionalac da bih osetio kozmeticke razlike tako da ce mi ovo biti dobra stvar...
Lepo ti je rekao i potpuno ima logike šta priča. Za ideju da se 30% više da za bolji proizvod mu ne trebaju tvoje umotvorine, najlakše je baciti više para. __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.