Planiram da je zamenim u skorije vreme, pa sam u sledecoj dilemi... Da li cekati HD 8000/GTX 700 seriju, pa da eventualno ubodem neku HD 8870/GTX 760 ili da kupim vec sada proverenu HD 7950/GTX 660 Ti?
Problem je sto se jos ne zna kada tacno izlazi nova serija. AMD je najavio u Martu, a nVidia ce po obicaju da kasni. Recimo da bi ona izbacila nove karte u Aprilu. Ne igra mi ulogu da cekam u nedogled izlazak nove generacije, a da oni pritom odlazu izlazak, a jos gori scenario bi bio da kada se budu pojavile na trzistu kostaju papreno.
S` druge strane, HD 7950 i GTX 660 Ti se mogu naci za nekih 250e i to non-referentni modeli. Apsolutno im nista ne fali, sa ovim cenama trenutno su itekako dobra kupovina, ali... Bojim se da ce ih ubrzo pregaziti vreme, HD 7950 je vec godinu dana na trzistu, vrlo je moguce da ce kada AMD izbaci novu seriju da je zameni za neku noviju kartu. Pretpostavljam da ce HD 8870 biti ta koja ce biti slicna, ako ne i bolja po perfomansama, a pritom ce se grejati i trositi manje, imace jos bolji OC potencijal, bice jos optimizovanija u igrama, donece neke novine i sto je najvaznije bice povoljnija i kao takva ce predstavljati bolju kupovinu u datom trenutku. Isto vazi i za GTX 660 Ti = GTX 760.
Dakle, s` jedne strane mi se ne ceka jos dugo, jer je vreme da zamenim HD 6870 koju imam vec dugo, a opet, s` druge strane ne bih da se zeznem, pa da kupim ne tako jeftinu kartu u najgorem trenutku.
Zato bih molio za savet. Sta biste vi uradili u ovakvom slucaju?
Imam 560ti asus i isto sam mislio kao ti da je menjam sad za 660ti al sam odustao i sacekacu nove serije karti. :) Tako da mislim da ti je najbolje kad si do sad cekao da sacekas novu seriju, imas dobru kartu i mislim da nema potrebe sad da je menjas...
Zavisi sta igras,to sam i ja malo moj licni primer naveo,isto imam hd 6870 i mnogo sam blizi da umesto Phenoma II uzmem I5 nego da menjam grafiku,ali opet to je posledica toga sto igram igre koje su poprilicni CPU zahtevne.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Trenutno mi ne treba nista jace od pomenutog Thubana. Mrcina od procesora, radi kao zmaj na 4 GHz, nema da stucne ni u jednoj igri. Ostacu jos neko vreme na ovoj platformi, pa Boze zdravlja kada bude Intel izbacio Haswella ili AMD nesto sto je vredno prelaska sa Phenom II X6 1090T, onda cemo da se ponovimo
Trenutno jedino planiram da zamenim graficku, to je pocelo da mi predstavlja usko grlo pomalo.
Ja imam Ati HD 6950 koja nije nesto nenormalno jaca od tvoje 6870 i sta god sam instalirao i probao (nista presao, mrzi me, ne igra mi se) kao sto je recimo Hitman Absolution, FarCry 3, L.A. Noire, F1 2012 sve je radilo na veoma visokim detaljima i na veoma igrivom fps-u, tako verujem da ni tebi bas `ne gori` pod nogama da menjas graficku. Po meni sasvim je dovoljno promeniti graficku nakon dve izbacene serije da bi se razlika zaista primetila... Imao sam 4850, sad 6950, pa cemo videti neku 8xxx kad izadje i padnu cene na neku razumnu cifru... To je moje misljenje... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Zavisi sta igras... Ja sam se isto zamlacivao saupgrade-om napravio ga i nisam se nesto bio ovajdio (na stranu problemi druge prirode) Pre izlaska novih konzola ne kupuj nista
:: @djokosrb :: :: Trenutno mi ne treba nista jace od pomenutog Thubana. Mrcina od procesora, radi kao zmaj na 4 GHz, nema da stucne ni u jednoj igri. Ostacu jos neko vreme na ovoj platformi, pa Boze zdravlja kada bude Intel izbacio Haswella ili AMD nesto sto je vredno prelaska sa Phenom II X6 1090T, onda cemo da se ponovimo :: :: Trenutno jedino planiram da zamenim graficku, to je pocelo da mi predstavlja usko grlo pomalo :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
``Ogroman čovek, jak, krupan ali ga mrzi da uradi bilo šta. U životu nije podigao teže od kašike, tegove za vežbanje ne računamo, i pešači samo soba - kupatilo. A takođe se i često hvali kako je radan, vredan...``
```ajde mrcino pozuri!``
Svakako, gledaj da sto pre prodas to sto imas (jos uvek se nadje poneko neobavesten), pa da najzad steknes masinu. Cilj bi trebalo da bude ono sto omogucuje ugodno igranje Crysis-a 3:
Hi-performance system requirements for PC Windows Vista, Windows 7 or Windows 8 • Latest DirectX 11 graphics card • Latest quad core CPU 8GB Memory /Intel example setup: NVidia GTX 680, Intel Core i7-2600k AMD example setup: AMD Radeon HD7970, AMD Bulldozer FX4150 (za one koji nisu culi za ``propast Dekinog Titanika``)...
Postoje par igrica koje ne mogu da pokrenem na MAX detaljima, a uskoro ce se pojaviti jos mnogo takvih... Recimo Crysis 3. Za mene najbolja igra zbog raznoraznih razloga, ali najvise me je odusevila celoukupnom atmosferom koja je bez premca.
Ja kada se odlucim da odigram neku igru zelim da uzivam u igranju iste. Samim tim zelim da nivo vizuelnog prikaza podesim na maksimalni moguci, da izvucem ono najbolje iz igre. Isto tako vazi i za zvucnu platformu i uz sve ostalo sto pridodaje sto boljem igranju.
Jednostavno, godinama unazad sam tako radio i sada je to postalo stvar navike. Cim pokrenem igru odvrnem detalje do kraja i ne razmisljam da li ce da stuca.
Za tako nesto sam spreman da odvoijim odredjenu sumu novca. S` tim sto ne preterujem, nego gledam da u trenutku kada kupujem HW prvo razgledam celu situaciju, pa tek onda planiram sta i kako. Ne patim od toga da imam najbolje, jer mi ne treba.
``They call me... Prophet``
:: Ja imam Ati HD 6950 koja nije nesto nenormalno jaca od tvoje 6870 i sta god sam instalirao i probao (nista presao, mrzi me, ne igra mi se) kao sto je recimo Hitman Absolution, FarCry 3, L.A. Noire, F1 2012 sve je radilo na veoma visokim detaljima i na veoma igrivom fps-u, tako verujem da ni tebi bas `ne gori` pod nogama da menjas graficku. Po meni sasvim je dovoljno promeniti graficku nakon dve izbacene serije da bi se razlika zaista primetila... Imao sam 4850, sad 6950, pa cemo videti neku 8xxx kad izadje i padnu cene na neku razumnu cifru... To je moje misljenje.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Pa bas tako... Ako sve mora da bude na max maximuma to je to... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Izvadi pare za I5 3570K i gtx 670 i vozi : :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Dacu ti savet koji sam i ja dobio od drustva i par prodavaca. ja isto imam 6870 i cekam seriju 8 da se pojavi.Zasto ? jer serija 7 je donela mizeran napredak a za igre gotovo i da se nevidi razlika osim u 10 fps 15 fps .Imaj u vidu da kad se pojavi krajsis 3 ni jedna karta nece moci da je tera u fulu jer je to neoptimizovano sranje od igre koje ide na lepotu i nista vise.Sto se tice procesora on moze da gura karte i sledece generacije . A ako je istina da se karte pojavljuju tek u martu budi miran jer igre i onako slabo izlaze. moj savet cekaj seriju 8
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
:: Postoje par igrica koje ne mogu da pokrenem na MAX detaljima, a uskoro ce se pojaviti jos mnogo takvih... Recimo Crysis 3. Za mene najbolja igra zbog raznoraznih razloga, ali najvise me je odusevila celoukupnom atmosferom koja je bez premca :: :: Ja kada se odlucim da odigram neku igru zelim da uzivam u igranju iste. Samim tim zelim da nivo vizuelnog prikaza podesim na maksimalni moguci, da izvucem ono najbolje iz igre. Isto tako vazi i za zvucnu platformu i uz sve ostalo sto pridodaje sto boljem igranju :: :: Jednostavno, godinama unazad sam tako radio i sada je to postalo stvar navike. Cim pokrenem igru odvrnem detalje do kraja i ne razmisljam da li ce da stuca :: :: Za tako nesto sam spreman da odvoijim odredjenu sumu novca. S` tim sto ne preterujem, nego gledam da u trenutku kada kupujem HW prvo razgledam celu situaciju, pa tek onda planiram sta i kako. Ne patim od toga da imam najbolje, jer mi ne treba :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: Ja imam Ati HD 6950 koja nije nesto nenormalno jaca od tvoje 6870 i sta god sam instalirao i probao (nista presao, mrzi me, ne igra mi se) kao sto je recimo Hitman Absolution, FarCry 3, L.A. Noire, F1 2012 sve je radilo na veoma visokim detaljima i na veoma igrivom fps-u, tako verujem da ni tebi bas `ne gori` pod nogama da menjas graficku. Po meni sasvim je dovoljno promeniti graficku nakon dve izbacene serije da bi se razlika zaista primetila... Imao sam 4850, sad 6950, pa cemo videti neku 8xxx kad izadje i padnu cene na neku razumnu cifru... To je moje misljenje.. :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ::
Ovde si jedino pogodio da treba sacekati sledecu seriju, ovo ostalo je bez komentara...
:: Dacu ti savet koji sam i ja dobio od drustva i par prodavaca :: ja isto imam 6870 i cekam seriju 8 da se pojavi.Zasto ? jer serija 7 je donela mizeran napredak a za igre gotovo i da se nevidi razlika osim u 10 fps 15 fps .Imaj u vidu da kad se pojavi krajsis 3 ni jedna karta nece moci da je tera u fulu jer je to neoptimizovano sranje od igre koje ide na lepotu i nista vise.Sto se tice procesora on moze da gura karte i sledece generacije :: A ako je istina da se karte pojavljuju tek u martu budi miran jer igre i onako slabo izlaze :: moj savet cekaj seriju 8
:: @Scyte :: Nakaci se nekad na MSN :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
`Otvori` neku banku pre toga ili nesto slicno jer ce karte biti paprene po izlasku. Seti se da je prosle godine 7850 2GB po izlasku bila 250e. AMD je najavio ubrzanje kod HD 8000 od 25-30% u odnosu na HD 7000 seriju, ostaje da se vidi koliko ce to biti tacno. A cene ce, kapiram, biti nenormalne, pa ako hoces da se klatis, ima i da platis. :) Bolje sacekaj da izadje 8950/70 pa pazari jeftino 7950/70, klokni i uzivaj. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Sacekaj sledecu seriju karti , ne uzimas AMD koji ce prvi izaci nego sacekas kad nvidija izbaci svoje modele koji ce automatski oboriti cenu amd karti, pa posle toga sacekas mozda jos samo 1 mesec da se i cene nvidijinih karti normalizuju jer su pri izlasku logicno nerealne.
Nastavi da menjas graficke na 2 generacije od tvoje da bas osetis upgrade ali da ne dajes nepotrebno previse novca.
Sobzirom da pricas o odvrtanju svega na maximum do daske ne moze to bas tako bez extra cpu-a i da bez da uvek svake godine imas high end kartu od minimum 350/400e, realno koga bre zabole da je sve x32qqlele ili x16 na kubni?
Ja da ti napravim test neki, da izmesam detalje na custom , par osnovnih najbitniji stvari koji bodu oci idu logicno na maximum tipa texture i detalji modela, a senke i razne polu efekte na medijum/low + AA i AF na minimum x2 ne bi ni primetio bas neku razliku ili je ne bi primetio uopste bez da blenes kao debil sa zumom u zid i kazes pa ovo mozda nije na maximumu, ali bi zato fps od ovde nekima prihvatljivih i super 30 skocio na savrsenih i zakucanih 60 fps...
UZmi HD7950 naklokaj i uzivaj karta je bar 50% naklokana jaca od HD6870, ostale karte zanemari smesne su pored HD7950. Neka gtx660ti ili slabija karta se ne bi isplatila pored HD7950
Licno isprobavao ovo sa drugarom, i izblamirao se samo tako... :))))
6870 je sasvim dovoljna karta cak i za zahtevnijeg gejmera, napravi se kompromis sa AA i senkama, i vecinu igara ca poterati na hight-very hight podesavanjima. Nije neki kloker, ali opet dostize svaka gtx560ti tako da je to super.
:: Ne menjaj 6870 za 7xxx ili 6x :: :: Sacekaj sledecu seriju karti , ne uzimas AMD koji ce prvi izaci nego sacekas kad nvidija izbaci svoje modele koji ce automatski oboriti cenu amd karti, pa posle toga sacekas mozda jos samo 1 mesec da se i cene nvidijinih karti normalizuju jer su pri izlasku logicno nerealne :: :: Nastavi da menjas graficke na 2 generacije od tvoje :: da bas osetis upgrade ali da ne dajes nepotrebno previse novca :: :: Sobzirom da pricas o odvrtanju svega na maximum do daske ne moze to bas tako bez extra cpu-a i da bez da uvek svake godine imas high end kartu od minimum 350/400e, realno koga bre zabole da je sve x32qqlele ili x16 na kubni :: :: Ja da ti napravim test neki, da izmesam detalje na custom , :: par osnovnih najbitniji stvari koji bodu oci idu logicno na maximum :: tipa texture i detalji modela, :: a senke i razne polu efekte na medijum/low :: + AA i AF na minimum x2 ne bi ni primetio bas neku razliku ili je ne bi primetio uopste bez da blenes kao debil sa zumom u zid i kazes pa ovo mozda nije na maximumu, ali bi zato fps od ovde nekima prihvatljivih i super 30 :: skocio na savrsenih i zakucanih 60 fps..
Najbolje mi je kad nekome sve stoji odvrnuto na maximumu a frejmovi stoje na oko 30 i padaju povremeno na 20/25 u zahtevnijim scenama. Meni je to neprihvatljivo. Kupis xbox pa se igras na 30 fps-a.
60 standardno sa retkim padovima na 50/55 fps-a je meni ok.
Ne gadim se da smanjim nesto sa ultra na high ili da se filteri umesto sa x16 spuste na x2 ili x4...
Vuzuelna raziika minimalna ili skoro neprimetna ako se ne zagleda, ali zato tecno igranje lepse sa duplo vise frejmova.
ako ti se ne ceka, nema druge nego da uzmes ovo sto si naveo, a ako hoces da sacekas(a cim si postavio temu cisto sumnjam da hoces:), onda si i za to sebi odgovorio vec:)
I ja mislim da je tako kao sto kazes, ajd da ima neku ubogu kartu tipa 5770 ili gtx 260, ovo bi bio jako veliki upgrade, sa njih na 7950/gtx 660 TI ali realno najbolje mu je da saceka sledecu generaciju.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.