Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor i Win 7
STRANA 1 OD 1
Dzoni665 Monitor i Win 7 03.01.2013. 15:04 T51103

status: user
broj poruka: 704
Desava mi se da prilikom ulaska u win na monitoru izbaci poruku:
CRT Syncmaster 753s: Sync out of range
LCD Syncmaster 920nw: Not optimal resolution, please select 1440x900. (tako nesto)

Takodje mi se desava i prilikom ulaska u igre, prvi put posle instalacije, da mi izbaci te poruke na oba monitora. Tada moram ili nateram komp da ode u sleep mode ili da ga restartujem. Posle toga uglavnom udje u igru i sve radi normalno. Nema izbacivanja iz igre ili nekih artifekta na samoj slici.
Sve je to pocelo posle instalacije windowsa.
Konfiguracija je:
e7400 (stock) temperature su idle 38, load 58
MSI p43 neo
Ati 4850 1 gb ddr3, temperature su idle 40, load 82 (Furmarkom testurano, isao do 89 C, nije bilo artifekta.)
6 gb ddr2 (3 x 2gb) kingston na 800 .
Da li je problem do drajvera ili do graficke ili je mozda sam windows kriv za ovo?
Ja cu kasnije da reinstaliram sistem, al rekoh da pitam sta bi mogao da bude problem.
Napominjem, pre instalacije windowsa nije bilo problema sa slikom/monitorom.
PS: Bilo mi se desilo i u microsoft projectu da mi izbaci istu poruku na monitoru. Ni 5 min ne uspem da radim a on izbaci.
PS2: Rezolucija je uvek bila 1440x900 (na 920nw) ili 1280x1024 (na 753s). Refresh rate je uvek bio na 60 Hz.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 03.01.2013. 15:36 #465683

broj poruka: 3106
Do monitora ti je.

Elem sta se desava kad posle instalacije pokrenes igru, igra se ukljuci u recimo 1920x1080 ili 800x600 i trebalo bi da se smanjuje/povecava na odgovaracuju dimenziju sa monitorom. Medjutim caka je sto monitor cim mu odmah postavis njemu ne optimalnu rezoluciju (not optimal), on se zabode i ne vraca se odatle. I mozda ti je lakse da umesto kompa ugasis monitor i opet upalis.

Problem ti se moze resiti ukoliko u drajverima podesis da ti sve igre po defaut budu 1440x900 tj, da ne iskacu iz te seme. Naravno za neke igre to podesavanje mozes macku o rep da okacis i da si opet u ovom problemu.
count Monitor i Win 7 03.01.2013. 21:26 #465796

broj poruka: 1354
Što se onog CRT monitora tiče, podesi frekvenciju osvežavanja, na 7mici može da se namesti odvojeno za svaki monitor.

Dzoni665 Izgleda da je graficka rikavela. 04.01.2013. 00:39 #465852

broj poruka: 704

Posto sam reinstalirao sistem i hteo da promenim rezoluciju (windows driveri su bili u pitanju) opet mi je rekao da da nije optimalna rezolucija.
Stavio sam 9600gt i sa njom nema nikakvih problema. Sve se pali kako treba, nista ne zabada. Videcu sutra da slucajno nije napajanje pa da ono pravi problem (ali se iskreno nadam da jeste) pa da vratim moju 4850 unutra.
PS. CRT monitor je bio samo za probu, zbog problema kojih imam sa LCD-om.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs