gore pomenutu kartu imam već 2 godine. Razmišljam da li da je zamenim pošto mi je istekla garancija. Vidim da je MSI 7850 koja košta oko 17k dinara najbolja kupovina (a toliki mi je i budžet). Moje pitanjeje koliko je ona realno jača od ove koje imam ili predlog za neku drugu kartu?
gtx 660 je prava zamena mozda i vise nego prava. Ja sam je uzeo posle 6850 i zadovoljan sam.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Kako nije? Itekako jeste. :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: gtx660 ali nije bas bas ogroman upgrade. Dobra je i 7850 to je msi za 17k :: :: :: :: :: ::
Koliko je REALNO jača? Realno, kao i sve druge Dekine karte, i ta je
02.01.2013. 16:32
status: user broj poruka: 10999
propalitet! Eto koliko je jača. Karta koju imaš, pravi je hardver - ova za koju se raspituješ je bofl - proizvod firme koja se nalazi na izdisaju, pa pokušava da iskamci jod koji $ od neobaveštenih...
moj predlog: nemoj menjati kartu, jer za bolju nemas novca (660Ti bi bio pravi upgrade za tebe) a ova koju imas je bolja (i trajace duže) od softverski manipulisanih Dekinih paralaža...
ako si bio zadovoljan nvidia kartom ne menjaj, uzmi gtx 660. Ja sam je zamenio za 460 i odlican je upgrade, Preporucujem MSI TF3. Ako imas kinte za jace onda 660ti ili 670. A ako bi da promenis boju onda amd 7850 koja je takodje povoljna kupovina.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB ASUS XONAR DG CM GX550
Al covek je reko da mu je budžet 17000 pa samim tim sve drugo osim 7850 odpada.Ja bi overklokovao gtx 460 na 840-850 i 2050-2100 za memoriju pa bi još neko vreme terao istu a odvojio sa strane lovu pa onda u neko dogledno vreme neku gtx 660ti ili 7950 kad im cena padne na dvadesetak hiljada :) http://is.gd/YXz8Sz Pazi ovako. 7850 je za 2 klase bolja od gtx 460.Kad se OC gtx dolazi na jednu klasu.Videceš razliku al u nekim skoro pa da neceš.Kad OC 7850 ide za još jednu klasu gore znaci na nivo 7870.Kad se oc 7870 ona prestiže i obicnu 7970.gtx 460 ima veoma dobar bust prilikom overkloka.gtx 660 i nema baš neki.Ona ti je na nivou amd 7870 na difoltu i malo ispod.7950 prilikom overkloka dobija velikio ubrznanje ... Sve to možeš videti u sekciji overklok na sajtu koji sam ti da. Najbolja kupovina je 7870 i tu ceš stvarno osetiti razliki. Nemoj pogrešno da me shvatiš .Oseticeš ubrzanje i sa 7850 pogotovo ako nisi oveklokovao gtx 460.
7850 je nekih 30-40% jaca od te sto imas i nije neki upgrade. Cuvaj pare, stekaj i uzmi 7950. vise nego duplo jacu od sadasnje
:: gore pomenutu kartu imam već 2 godine. Razmišljam da li da je zamenim pošto mi je istekla garancija. Vidim da je MSI 7850 koja košta oko 17k dinara najbolja kupovina (a toliki mi je i budžet). :: Moje pitanjeje koliko je ona realno jača od ove koje imam ili predlog za neku drugu kartu ::
.. biti funbois ujedno znači biti i kreten. Gospodo kreteni, pa što niko nije ponudio tu razliku para koju predlažete da se stvori niotkud, tj. iz vaših džepova koje pune prepametne glavice? Onda poštujem vaše milozvučne i nadasve matematički blesave odgovore... dragi moji spameri. Do tada, 7850 ti je najbolja kupovina za te pare, a za razliku od tvrdnji kretena, promena kartice nije isto što i promena pola, tj. ne menjaš ime, ličnu kartu, ne razvodiš se i tako dalje... blagi Bože, baš si blag kad sve ovo trpiš.
strašno mi je da sada sa ovom kartom igram sve igrice na high i li ultra high a razmišljam da je menjam i da doplatim oko 10 do 20 k dinara. Ali takva je politika igriačkog sveta. Odlučio sam da još malo zadržim ovu moju kartu a u nekoj budućnosti kupujem bolju. Još jednom hvaka.
Hvala na recitom oslovljavanju dobri nepoznati prijatelju, posto predpostavljam da su za tebe to svi koji su ponudili zelenu kartu. Samo iznosim svoje misljenje, jer ako je covek spreman da menja kartu, zarad boljih performansi i igranja, onda sigurno moze da se strpi jos neki mesec i skupi dovoljno para za nesto `bolje`. Nisam fanboj ali, ako nesto radi kako treba misljenja sam da to ne treba menjati (misleci na tabor), eventualno ako bas zeli promene.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB ASUS XONAR DG CM GX550
Cekaj,kupio si jednom Nvidiu i radila ti je,i to je to:D.Da si kupio ATI(AMD) i radi ti,ti bi samo ATI kupovao:)?Vreujem da ti je u kuci Obodin frizider i EI Nis TV(radilo uvek bez problema).Uzmes valjda najbolje za trenutno ulozeni novac,nezavisno od `kluba`.Ja sam imao GTX260,pa 6870 pa GTX570,sada sam na 7950.U trenutku kad sam pazario grafu,to je(meni) bila najisplativija kombinacija za novce koje sam bio spreman da dam za graficku.I nikad nisam imao problema(pu,pu) ni sa hardware-om i software-om pomenutih grafickih karti. Inace,za postavljaca teme,trenutno je 7850 najbolja kupovina za 17000(moje misljenje). ___________________________________ ERIN GO BRAGH
Dali ste najbolje odgovore coveku. Kupuj sta je u tom trenutku najisplativije, ako nisi fanboy ne obracaj paznju na brend, ako si fanboy onda isto to samo u oviru tvog kluba.
Ja sam recimo presao sa nvidie, na ati, pa na ati, ati, ati, nvidia, i na kraju ati, i opet bih presao na nvidiju ako u tom trenutku imam nesto extra za ulozen novac.
nije kraj sveta ako nesto ne radi na ultra mega giga +AA, AF i AO i ostala cuda :D
srecna nova i puno dobrog hardvera u njoj :D
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLAC + 4X 120mm FANS
Nije bilo pitanje šta je bolje. Već je pitanje bilo šta za 17000... pa ako to što se tebi sviđa (a nebitno je koje je boje) košta VIŠE, onda tu nešto fali u glavi i sa crvene i sa zelene strane. To je bre, matematika, a ne boje i likovno. A ja smatram da je taj matematički kretenizam prouzrokovan funboismom, inače takvi ne prave greške u tako prostim operacijama..... A, ona varijanta da se čoveku ponudi razlika para, pa da pređe ili se zadrži u taboru? Ništa, a?.. nek` se stisne... pa stis`o se.
P.S. i ja smatram da ti je najpametnije da drndaš tu 460 pošto ti ništa ne fali, dobro radi čuk-čuk i zadovoljava tvoje prave potrebe. Čmarkiranje ostavi dokonim budalama i serviserima, mislim da si za sada napravio najbolje, štekuj te pare do neke prave prilike ili potrebe, šta već prvo iskrsne.
Firma koja se nalazi na izdisaju, pa se zajebali i napravili 7970 ghz koja brise patos sa svima kartama na sceni ? Ah, da... Necu pominjati hight-end MATRIX 7970 koji se sprda sa svim ostalim kartama...
Toliko o tome, koliko si samo pametan ljubi te majka, ovde kod mene u Jerkovicu bi bio prebijen od klinaca 14-15godina za paket zelenog, kada bi toliko lupetao i ljude obmanjivao, ali ok, ipak je to samo tastatura.
:: propalitet! Eto koliko je jača. Karta koju imaš, pravi je hardver - ova za koju se raspituješ je bofl - proizvod firme koja se nalazi na izdisaju, pa pokušava da iskamci jod koji $ od neobaveštenih.. :: :: moj predlog: nemoj menjati kartu, jer za bolju nemas novca (660Ti bi bio pravi upgrade za tebe) a ova koju imas je bolja (i trajace duže) od softverski manipulisanih Dekinih paralaža...
Druze, kome pricas ? Pa ti samo da vidis uzivo njuske tih ljudi sve bi ti bilo jasno. Gledas mu pravo u oci, ali ne mozes definisano utvrditi da li doticni gleda u tebe, pored tebe, iza tebe(ako je moguce uopste) i tako dalje. I posle takvim ljudima zelis nesto objasniti ? Sa danasnjim ljudima uzivo ne moras uopste ulaziti u konverzaciju, dovoljno je da ga ostro fiksiras na 10sec u oci, i sve ce ti se samo kazati.
Klasicno stancovanje debilnih i zatupljenih ljudi, kao na pokretnoj traci.
:: Cekaj,kupio si jednom Nvidiu i radila ti je,i to je to:D.Da si kupio ATI(AMD) i radi ti,ti bi samo ATI kupovao:)?Vreujem da ti je u kuci Obodin frizider i EI Nis TV(radilo uvek bez problema).Uzmes valjda najbolje za trenutno ulozeni novac,nezavisno od `kluba`.Ja sam imao GTX260,pa 6870 pa GTX570,sada sam na 7950.U trenutku kad sam pazario grafu,to je(meni) bila najisplativija kombinacija za novce koje sam bio spreman da dam za graficku.I nikad nisam imao problema(pu,pu) ni sa hardware-om i software-om pomenutih grafickih karti :: Inace,za postavljaca teme,trenutno je 7850 najbolja kupovina za 17000(moje misljenje)
Eno vozim ficu iz 70 neke. Nisam mislio u tom kontekstu, ali jebiga ne umem bolje pa necu ni da pokusavam dalje da objasnjavam. @mister nervozni: prvo se nauce slova pa brojevi e jebiga opet, isao sam na srpski pa preskakao matematiku i isao na likovno, ali nije poenta u tome. Ti nastavljas da vredjas iako ti se covek lepo obrati, ovo ne govorim samo za ovu temu, bilo je toga jos na forumu. A to je prijatelju lose za tebe, jer kad se neko tako ponasa, ocigledno mu nesto fali ili mrzi ceo svet. Zasto to sto imas da kazes, ne uradis na neki normalan nacin, a ne sve preko k****. E sad sto se tice teme, covek je spomenuo da bi prodao svoju i dodao 10-20k. din. sto po nekoj logici prelazi tu prvobitnu cifru od 17k. Druze uzmi neku najbolju racunicu koju smatras da ti odgovara, pa kad se odlucis definitivno na kupovinu, prelistaj testove na netu, ako treba da te neko uputi gde sta da gledas, tj. ne znas gde (u sta sumnjam) pomocice ti neko od nas ovde.
Covek prodaje svoju kartu i skupi nesto sitno kesha da bi ukupno imao 17 000 din za novu 7850 a neko mu preporucuje gtx 660 ti i gtx 670 od 30 000/ 45 000 din, samo duplo i troduplo probija budzet, samo...
7850 je ok relativan upgrade, ovo je nesto da bas osetis upgrade ali je doplata relativno dosta 7870 za 22 000 http://goo.gl/tJHak
Slobodno idi na 7850 fina je to karta a ako mozes jos 5 000 din da se sakupis 7870 je milina.
Od tebe/novcanika zavisi.
ili mozes na 7970 ili gtx 680... samo skupi jos MALO para.
Normalan nacin? Izvini prijatelju, nisam ja kriv sto roditelji prave propust u vaspitavanju, i opstem(obrazovanju), pojam inteligencije, osecaj za preciznu(objektivnu) komunikaciju... Nema to veze sa skolom, to je nesto sto se stice drugim putanjama zivota.
Krivio sam Dauma, zato sto vecinu ljudi(iste te i ja pocinjem) gleda sa visine, ali sada ga potpuno razumem, bio je decko verovatno korektan na pocetku, kao i ja... Jbg, prsne se vremenom od te kolicine retardacije i debilizma.
p.s. gresis, radim ja sve to na normalan nacin, samo sa ljudima koji su u stanju da predju ulicu(ahaha) i koji to naravno zasluzuju...
:: @mister nervozni: prvo se nauce slova pa brojevi e jebiga opet, isao sam na srpski pa preskakao matematiku i isao na likovno, ali nije poenta u tome. Ti nastavljas da vredjas iako ti se covek lepo obrati, ovo ne govorim samo za ovu temu, bilo je toga jos na forumu. A to je prijatelju lose za tebe, jer kad se neko tako ponasa, ocigledno mu nesto fali ili mrzi ceo svet :: Zasto to sto imas da kazes, ne uradis na neki normalan nacin, a ne sve preko k****.
Znam da si na mene mislio, i, baš me briga jer mi je to i bila namera. I ponovo ću, jer, što reče Adžem ali za nešto slično - totalno mi je dosadilo da neko pita nešto, a odgovaraju mu nešto drugo. Ajd` jednom, na brzaka, da se ne vidi, ali ti i nakon ne znam koliko odgovora da ne brojim ovde, vidiš samo SEBE a ne ono što si odgovorio. Dakle, ja ne kažem da je neko kreten, nego da su mu takvi postovi - jedan ili svi. I što reče jedan mudrac, sa kim se ne raspravlja jer ga spuste na svoj level i tu dotuku iskustvom, a ja to ipak moram da uradim jer si poprilično korektan s obzirom da se osećaš uvređen kao ličnost (to mi nije namera, i za to izvini) - čovek UKUPNO ima toliko para, kada proda sadašnju karticu i STISNE se. Što ga provociraš, ponižavaš i trošiš naše vreme sa predlozima BILO KOG tabora u iznosima od 25000, 30000, 40000 dinara.. pa zna i on to. Daj mu razliku i ok. Valjda si shvatio. OSIM da si pročitao pažljivo njegov post i pitanje umesto što se brecaš na moje (ružne) reči kretenski i sl. čija je namera bila - da se brecneš i pročitaš ponovo šta je pitanje.... Bez ljutnje ako može, ako ne, ništa.
Budale računaju na sreću.
:: Ne, ne, ne druze. Mislio sam na ovoga sto proziva sa da su ljudi ovde kreteni, nisam na tebe mislio. jbg :: :: ASUS M5A99X EVO :: Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz :: CM 212 EVO :: Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz :: MSI TFIII GTX 660 2GB :: ASUS XONAR DG :: CM GX550 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.