Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pouzdanost monitora i kvalitet proizvođača monitora
STRANA 1 OD 1
Pisko Pouzdanost monitora i kvalitet proizvođača monitora 01.01.2013. 10:46 T51077

status: user
broj poruka: 6650
Dakle, zanima me nešto, da li IKO ima iskustvo da je u zadnje vreme kupio monitor sa neispravnim subpixelima ili celim pixelima? Ili da su mu se pojavili nakon prvih mesečaka rada? Nešto mi se čini da se to iskorenilo i na najjeftinijim i najprokazanijim panelima i proizvođačima?
Ovo je postala nova tema, pošto sam se uglavio kod kolege na pitanje o IPS monitoru.

Budale računaju na sreću.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
krkub Dobro zapažanje... 01.01.2013. 11:40 #465308

broj poruka: 1019
... i meni to pade na pamet, relativno skoro, kako nisam dugo čuo da se neko žali (u nasumično izabranom slučaju kupovine)

::Nešto mi se čini da se to iskorenilo i na najjeftinijim i najprokazanijim panelima i proizvođačima? ..
Pure ... 01.01.2013. 14:03 #465312

broj poruka: 92
Evo ovako, kupio sam pre skoro godinu dana monitor iz potpisa i dobio ga sa zaglavljenim pikselom. Nisam mogao da ga reklamiram, jer firma ne priznaje zaglavljene piksele, već samo mrtve. Puštao sam sve testove, blago `masirao` ekran, ne bih li ga odglavio al` ne vredi. Prvih nekoliko dana me baš nerviralo, ali sad sam se navikao. Inače je monitor super.

:: i5-2400 :: Asus P8Z68-V LX :: Kingston HyperX DDR3 2x4GB 1600MHz :: WD Black 6402AAEX :: TT XT 775W :: Dell U2312HM :: Logitech Illuminated+ G5 :

mighty Re 01.01.2013. 14:38 #465319

broj poruka: 1670
Monitora u poslednje vreme nisam nešto video s mrtvim pikselima, tj. jesam na polovnim, ali ne na novim, ali na ekranima na uređajima jesam.

Samo u zadnjih mesec dana jedan 17` HP Envy sa zaglavljenim plavim pikselom, jedan Lenovo Thinkpad sa crvenim zaglavljenim po sred ekrana i jedan Huawei P1 telefon sa mrtvim pikselom.

repsi re 01.01.2013. 14:56 #465321

broj poruka: 1276
uzeo sam 3 komada dell u2312hm pre nekih pola god i u w1nvinu u Su, i ljudi su me krajnje korektno isposhtovali shto se tiche testiranja u prodavnici. Otvorio sam samo 3 monitora i sva tri su bila bez greshke.. eno ih rade jos uvek bez ikakvih bad/stucked pixela..

pre toga imao 2 viewsonica, jedan VX serija, a drugi VA (najslabiji njihov model), ista prica... stari su oko 3 god i nikad nishta.. imam garanciju na 1 `tav pixel ali nisam siguran da li se to odnosi na stuck pixele.

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti

MaliAbner Re: Re 02.01.2013. 07:13 #465396

broj poruka: 7769
Ovaj sa crvenim na sred ekrana je keva...
Uvek imas nisan...

Imao sam jedan takav ASUS i nikako se nisam navikao na taj mrtav pixel... a IT guy (firmina svojina) nije hteo da ga nosi na reklamaciju...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Monitora u poslednje vreme nisam nešto video s mrtvim pikselima, tj. jesam na polovnim, ali ne na novim, ali na ekranima na uređajima jesam
::
:: Samo u zadnjih mesec dana jedan 17` HP Envy sa zaglavljenim plavim pikselom, jedan Lenovo Thinkpad sa crvenim zaglavljenim po sred ekrana i jedan Huawei P1 telefon sa mrtvim pikselom
imarkovic Re: Pouzdanost monitora i kvalitet proizvođača monitora 02.01.2013. 09:28 #465398

broj poruka: 19012
ja sam imao ViewSonic 22` 3 godine, nikakvih problema sa pixelima nisam imao, niti znam da je iko imao problem sa ViewSonic-om.. problem sa mrtvacima sa kojim sam se ja susreo, samo kod Samsunga.

:: Dakle, zanima me nešto, da li IKO ima iskustvo da je u zadnje vreme kupio monitor sa neispravnim subpixelima ili celim pixelima? Ili da su mu se pojavili nakon prvih mesečaka rada? Nešto mi se čini da se to iskorenilo i na najjeftinijim i najprokazanijim panelima i proizvođačima
:: Ovo je postala nova tema, pošto sam se uglavio kod kolege na pitanje o IPS monitoru
:: Budale računaju na sreću.
mighty Re 02.01.2013. 09:30 #465399

broj poruka: 1670
Na mrtav pixel (crn) još i nekako da se navikneš (mada mislim da bi mi i on smetao).

Ali na stuck subpixel - plavi, a pogotovu zeleni i crveni nema šanse. Previše bodu oči.

Mada za divno čudo, izgleda da to samo nama smeta, ovi koji su imali te zaglavljene pixele nisu ih ni primećivali.
peki22 ViewSonic - -pre dva meseca 02.01.2013. 10:25 #465403

broj poruka: 2936
1 mrtav(prvo ukljucenje) zamenjen za LG.

M Power-3770k-HyperX Beast-V100-6970

Dexter013 @Pisko 03.01.2013. 12:09 #465635

broj poruka: 17093
Koliko ja vidim ljudi sa najjeftinijim benq i Ejser monitorima se ne zale na to sto ti pricas, izgleda da je i na najjeftinijim modelima to iskorenjeno, relativno.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem +1 03.01.2013. 12:17 #465642

broj poruka: 3797
Tako je...
Evo gledam kod drugara(neki jeftini Benq 22`) i mnogo mi se vise svidja slika, nego kod mog p2370 Samsung-a, a njega koliko vidim svrstavate u kos ``solidnih proizvodjaca``

Ne znam vise ni sam, ali mislim da je kod nas sigurna kupovina dell, ne znam, mozda gresim.

:: Koliko ja vidim ljudi sa najjeftinijim benq i Ejser monitorima se ne zale na to sto ti pricas, izgleda da je i na najjeftinijim modelima to iskorenjeno, relativno
Dexter013 @Adzem 03.01.2013. 12:23 #465644

broj poruka: 17093
Ja sam ovako svrstavao monitore / tv po kvalitetu
a to se vec izmenjalo jer ovi prave panel za ove, ovi su se spojili bla bla...

benq / accer / aoc / fox / vox ...
philips / samsung / asus
LG / Panasonic / ViewSonic / hp
Dell

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 03.01.2013. 12:40 #465648

broj poruka: 3797
Tako nekako, znaci ipak ne gresim...
Dell preko dvorista nije vrh klasa, nadam se da je bar u visem segmentu, dok je kod nas najbolji...

Eto, ne moramo da imamo vrh ledenog brega, barem da znam da u svojoj rodjenoj drzavi mogu nabaviti nesto sto je iznad proseka, nesto bolje od zlatne sredine...

:: Ja sam ovako svrstavao monitore / tv po kvalitet
:: a to se vec izmenjalo jer ovi prave panel za ove, ovi su se spojili bla bla..
:: benq / accer / aoc / fox / vox ..
:: philips / samsung / asu
:: LG / Panasonic / ViewSonic / h
:: Del

count .... 03.01.2013. 21:40 #465801

broj poruka: 1354
Acer AL1916W, iz 2007me godine. Poslao mi prošle godine bratanac iz Švajcarske autobusom, zamotanog samo u plastičnu kesu. Kad sam ga upalio bila slika malo zamrljana u sredini ( verovatno od pritiska prstom ), posle pola sata se sve sredilo, valjda kad se zagrejao, od tada ni da je štucnuo.

Pisko Zaključujem temu 05.01.2013. 11:08 #466157

broj poruka: 6650
Ispada onako kako sam intuitivno i pretpostavio pre postavljanja teme: dečije bolesti izrade panela, ili, još bolje, pad cena kod kojega im se isplati da bacaju neispravne panele, dovela je do toga - uz oštru konkurenciju - da danas postoji pristojno mala verovatnoća da kupimo nepotpuno ispravan monitor, pa i da se to desi uskoro po kupovini. Uz pad cena koji je neminovan, ovo je lep trend.
Posebno me raduje, kao uslovnog pesimistu, da to važi kod nas, na našem tržištu.

Budale računaju na sreću.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs