Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koji od ovo dvoje od 22 incha ?
STRANA 1 OD 1
Daum Koji od ovo dvoje od 22 incha ? 27.07.2007. 03:54 T5105

status: user
broj poruka: 12796
Posle puno istrazivanja smanjio sam izbor na Samsung 226BW i Asus MW221u. Problem je sto na raznim stranim sajtovima ima puno razlicitih misljenja vezano za oba modela, pa me interesuje misljenje korisnika PCBerze...
Koji je po vama bolji i zasto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 27.07.2007. 07:43 #24316

broj poruka: 726

O kvalitetu Asusa ne mogu da govorim,jer nijesam imao priliku da radim na njemu.

Samsung 226BW - ako naidjes na pravi `primjerak` (sto je ovdje lutrija),dobices najbolji monitor u klasi.Ako ne budes imao srece,imaces dileme punacke gospodje iz reklame za deterdzent - `zasto belo nije uvek belo?!` tj. iskusices poznate probleme sa kalibracijom boja na Samsung monitorima,sto je uocljivo na bijelim povrsinama.Naravno,vremenom se covjek navikne (nekome i ne smeta,a neko i ne primijeti) i prestane da obraca paznju,a i taj problem nije primjetan u radu sa aplikacijama - igrama ili programima.Na nekim sajtovima postoji mogucnost downloada unaprijed definisanih profila koji bi trebali eliminisati pomenute probleme,ali ne bih se mnogo oslanjao na to.

Pogledaj (ako vec nijesi) http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html
i
http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4512&forid=12&katid=2

Jesi li uzeo u obzir Fujitsu Siemens L22 1W?Ne znam kakav je monitor,cijena je sumnjivo niska,ali treba i ovu mogucnost razmotriti.
Ja razmisljam o kupovini 22` W monitora,ali cu sacekati da i ostali proizvodjaci (NEC,Philips,LG,ViewSonic) ponude vise modela,jer je u ovom trenutku dostupno tek nekoliko.
Daum Znam, znam... 27.07.2007. 14:18 #24328

Vec sam video pomenuti text sa behardware, i bas zbog te cele drame oko 3 verzije istog monitora razmisljam o Asusu, inace bih do sada vec otisao i kupio 226bw. Sto se tice Siemensa, malo sam skeptican...
Gandy ... 27.07.2007. 14:48 #24330

broj poruka: 80

Idi na Samsung u svakom slucaju
ali ja ne bih rizikovao sa 226BW nego uzmi 225BW
pogotovu sto ima podesavanje po visini koje 226bw nema
poz

NastyB Monitor?? 27.07.2007. 16:12 #24335

broj poruka: 729
I ja sam se dugo dvoumio, sve dok nisam video 226BW i 225BW istovremeno. 226BW ima odziv od 2 ms dok 225BW ima 5ms (razlika koju moze da primeti 1% ljudi na planeti i to tek sa dugim zagledanjem). Takodje 226BW ima nesto manje pozadinsko isijavanje koje se vidi jedino u potpunom mraku na skroz `crnoj podlozi` (a to se desava u 0,1% rada na racunaru, jer dok gledas DVD film, paznja ti je na slici, a ne na onim tankim crnim ivicama i merenju da li je tu svetlo za neprimetnu nijansu jace ili ne). Moje LICNO misljenje je da 226BW ne vredi vece pare od 225BW. Ja sam uzeo 225BW (jeftiniji), ni traga mrtvim pikselima, boje su odlicne, ostrina i kontrast veoma dobri, jednom recju monitor koji ima ubedljivo najbolji odnos cena/performanse.
Oba monitora koja si ti naveo imaju TN panele (znaci da ima pozadinskog isijavanja, crna nije SASVIM crna, itd, vec ti je poznato) ali i tri godine garancije, sto znaci da je donekle svejedno. Pazi samo na to da ako hoces da se igras na njemu, moras imati minimum 8800 GTS jer su igre na 1680X1050 pravo uzivanje, ali ih malo podrzava, a nize rezolucije nisu bas dobre...
Ali zato je gledanje DVD-a na njima pravi gust. I nisam siguran da ASUS-ov ima DVI. Znaci ipak malo...

Daum ... 27.07.2007. 17:52 #24341

Asus ima DVi, proverio sam...
vkuzma re 27.07.2007. 18:16 #24343

broj poruka: 27
Ja imam 226bw, i u pocetku nisam ni znao za tu pricu sa razlicitim panelima ali kad sam cuo pogledao sam. Moj samsung ima S panel, a moj drug ima isti model samo sa A panelom i jedina razlika je u fabrickim podesavanjima, malo igranja sa drajverima graficke i podesavanjima monitora i sve se dovede na isto. Tako da nemoj da te brine ta prica sa razlicitim panelima.
Iz licnog iskustva mogu samo da ti kazem da je monitor odlican, dvd filmovi odlicno izgledaju, prikaz boja i kontrast su isto vrlo dobri, osvetljenje je na maksimumu malo prejako za moj ukus. Sto se tice igranja igrica to je posebna prica, osecaj je fenomenalan, odziv od 2ms je super za igrice.
Meni monitor radi na Ati-ju 1900XTX u max rezoluciji i IQ bez ikakvih problema, tako da za trenutne naslove ti nije neophodan 8800GTS ( jer dok dx10 potpuno zazivi izaci ce i nvidia serije 9 i ati 3000).
O Asusu stvarno nista ne mogu da kazem, jer ga nisam ni video.
Moj savet ti je da ako negde mozes da vidis oba monitora i da ih uporedis direktno, pa ciji ti prikaz boja i kvalitet slike i izrade vise odgovaraju njega izaberi.

Dyca re 15.08.2007. 12:57 #25473

broj poruka: 1574
Danas treba da mi stigne ovaj asus monitor,pa ci ti preneti utiske..mislim da neces pogresiti ako uzmes samsunga,a mislim da 226bw vredi bas onoliko koliko je skuplji od 225bw..ti vidi sta ti je isplativije pa kupi..pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs