Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
zanima me...
STRANA 1 OD 1
Ruff zanima me... 25.07.2007. 06:01 T5094

status: user
broj poruka: 829
...ima li ikakve razlike izmedju monitora koji je HDCP (high-definition) ready i drugog koji nije, ako imaju istu rezoluciju?... u cemu je ovaj prvi bolji?
Nikolas
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 25.07.2007. 10:55 #24251

status: user
broj poruka: 726

Razlika se ogleda u sledecem - monitor koji ne podrzava HDCP standard nece moci da reprodukuje HD signal ili ce ga reprodukovati u nizoj rezoluciji od predvidjene.
HDCP je nacin zastite autorskih prava kroz dekodiranje HD signala ili sadrzaja na samom HD mediju.Odluku o tome da li je uredjaj (npr. monitor) HD kompatibilan donose zaduzeni za primjenu standarda,u saglasnosti sa distributerima HD bilo-cega,npr. filmskim kompanijama ili muzickim kucama.
Ako se donese odluka da se onemoguci pustanje signala na monitorima koji ne podrzavaju HDCP,signal ce biti enkriptovan i nedostupan za prikaz.U drugoj (boljoj) varijanti,rezolucija ce biti umanjena,sto nije narocit nedostatak - nece biti potpuni HD,ali ce kvalitet prikaza i dalje biti bolji nego sto smo navikli.

Dok se HD ukorijeni,ti i ja cemo igrati sah na Kalemegdanu,negodujuci zbog kasnjenja isplate penzija...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs