Gainward ima kracu garanciju, ali je i kartica kraca, tako da ne bih morao da je vadim kad vadim HDD, a cini mi se i da ima veci ventilator, pa je verovatno i tisa.
S druge strane, MSI je malo jeftiniji i ima solid capacitors, sto za Gainward nisam siguran. Prevazem na Gainward, pa ako neko zna za neku njenu manu, molim da napise. Slobodno predlozite i neki drugi model ako ovaj ne valja, s tim sto mora da bude Nvidia.
Garancija. Golden Sample je biran primerak od gainworda i ja bih uzeo bez problema ako ta MSI nije neki Hawk il nesto slicno a nije.Mada mi to i ne lici na GS one su bar nekad izgledale mocnije.Ako je tacno da je garancija 24 meseca uzmi MSI. Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Steelseries Sensei + Logitech g 105 Dell U2312HM Aerocool Strike X
Davno nekad je GS bio primer kvaliteta. Još od GTX2xx serije su počeli samo da lepe GS nalepnicu na kutiju i to je to, nema odavno tog kvaliteta. __________________ Scourge of PCBerza
:: Garancija :: Golden Sample je biran primerak od gainworda i ja bih uzeo bez problema ako ta MSI nije neki Hawk il nesto slicno a nije.Mada mi to i ne lici na GS one su bar nekad izgledale mocnije.Ako je tacno da je garancija 24 meseca uzmi MSI :: Intel i5 240 :: Gigabyte z68p ds :: Msi Gtx 560ti Haw :: 16gb ddr :: Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata :: Lc Power proline 500 :: Steelseries Sensei + Logitech g 10 :: Dell U2312H :: Aerocool Strike :: :: ::
Od Gayword-a, samo Phantom, mada vidim da i za Phantoma kubure sa garancijom, davali su 3 godine, sad 2 godine. Ja bih isao na MSI ali Twin Frozr, nikako onu ubogu verziju.
Re: Gainward bio i ostao number 1*za grafiku. Naravno da IMA solid state
24.12.2012. 19:59
status: user broj poruka: 4641
Ne znam samo po cemu su no.1 ? Koliko vidim karte su u vecini referentne sa bucnim ventilatorima. Ako su i od recikliranog materijala(plastike, kalaja itd) onda su stvarno no1.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: capacitors.. :: :: *to jest, od momenta kada je preminuo Abit (Siluro serije su bile NEUPOREDIVE sa odgovarajucim modelima drugih proizvodjaca).
Mr. Dee deder meni neukom objasni kako je to Gainward No.1 za grafulje?!
Golden Sample je odavno samo na papiru,nema vise proprabih primeraka,prodaju maglu sa tim marketingom. Opet ne mogu da gresim dusu GTX460 GLH su imale jako visoke taktove i ostale GS verzije su se fino klokotale ali daleko da je to od vrhunskog kvaliteta.
Sto se tice grafulja za nV i dalje je eVGA neprikosnovena,taj neki nivo pokusava i Asus da isprati,od skoro se i MSI izdigao ,Lightning modeli su perverzija..
U ovo doba je Gainward bio prestiz mada ni XFX,BFG a pogotovu eVGA su i dalje bili sam vrhunac.
Kada se radi o ovom i ovakvom ocenjivanju, treba imati u vidu i
24.12.2012. 20:09
status: user broj poruka: 10999
pouzdanost tokom duzeg vremena rada (trajnost). Licno, bilo da se radi(lo) o mojim kartama ili kartama ljudi kojima sam nesto podesavao na kompu odnosno kupovao komponente za njihov racun, Gainward mi se pokazao najsigurnijim brendom, za poslednjih, recimo 5-6 godina. Imam JAAAKO dobro razvijen njuh za hardver (jedino se u mlade zenke bolje razumem, ali to je vec softver...hmmm...underwear)...
MSI-a stavljam na samo dno po POUZDANOSTI, uz powercolor, Albatron, Inno3D (bivsi Innovision)... Osim toga, MSI je izrazito dubiozan kao proizvodjac maticnih ploca (mnogi ovde pljuju po Gigabyte-u, ali vreme je pokazalo da je MSI daleko gori od njega).
Ja imam sve u vidu i ako me dobro poznajes/poznajete znas/znate da sam nV freak i da sam sve zive karte imao,probao,od raznih brendova do ne znam kakvih modela! Verovatno sam jedan od retkih forumasa/hardverasa koji toliko dobro poznaje nV da bi se i sam Jen cudio:D Isto tako skliopio ko zna koliko konfiguracija..Itd..Da ne duzim..
Pouzdanost je diskutabilan pojam.Koeficijent srece u datom trenutku. Svi brendovi imaju kvarova,defekti se desavaju ali isto tako se zna koji vise imaju po statistickom broju losih primeraka a to serviseri i /uvoznici najbolje znaju. Ne bih rekao bas da Gainward ima najmanje kvarova..To je sve sto imam da ti kazem..
Za MSI gresis,uvek su imali jako dobre i pouzdane karte ,Gigabyte je recimo bio kritican ali uvek. Powercolor je trash to porediti sa MSI je smesno.Inno3d je vrhunski brend,ne znam sada u kom kvalitetu uzivaju jer sam se slabo susretao ali ranije je bio veoma dobar!
@markopvitch
Zar Dautovic ne rece da sam ja frizer,znaci meni leze te Frizerske karte :D :D :D Ja se ne bunim :))))
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ma, OK je sve to sto kazes. Ja sam poodavno prestao da pratim...
24.12.2012. 20:40
status: user broj poruka: 10999
statistike kvarova i pouzdajem se u ``osecaj`` (cisto nadahnuce i improvizacija)... Nakon nekog vremena, ponavljanja izvesnih dogadjaja, situacija, neke stvari se razjasne ``same od sebe``, kockice se same sloze...
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: statistike kvarova i pouzdajem se u ``osecaj`` (cisto nadahnuce i improvizacija)... Nakon nekog vremena, ponavljanja izvesnih dogadjaja, situacija, neke stvari se razjasne ``same od sebe``, kockice se same sloze.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.