Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dva pitanja u vezi sa DVB-T2
STRANA 1 OD 1
dbqp Dva pitanja u vezi sa DVB-T2 20.12.2012. 15:02 T50860

status: user
broj poruka: 1368
1. Pod uslovom da imam TV prijemnik koji `hvata` DVB-T2 signal, preko cega mogu da gledam npr. onaj RTS-ov test program, odnosno da li moze preko klasicne antene ili mi treba neko sokotjalo tipa satelitska ili sta vec? SBB verujem da jos nije a i nece uskoro pustiti DVB-T2, a i kad ga pusti dicice pretplatu na XXXX dinara .)
2. Koja je rezolucija (i maksimalna razolucija) tog videa, tj. kakvu sliku da ocekujem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 20.12.2012. 15:08 #462870

broj poruka: 9459
1. Treba ti najobicnija TV antena koju vec imas. Dakle, nikakva satelitska, pristup net-u i ta cudesa...jer je u pitanju digitalni zemaljski prijem.
2. Rezolucija zavisi, ali nemoj ocekivati nista specijalno. Sem RTS HD(koji je isto tako blagi uzas, jer im sam materijal manjka za kvalitetom, ostali su vise manje slicne rezolucije od nekih klasicnih 570 X xxx, bem li ga tacnu rezoluciju. Ok je na nekom matorom CRT tv-u, ali na vece LCD se itekako primete kockice pri brzom pomeranju...UZAS, po meni sva ta digitalna slika NE SME biti manja od nekih 720p 16:9, jer nista bolja nije od analogne i matorih CRT-a.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

dbqp ... 20.12.2012. 15:13 #462871

Eh :( Pa nisam bash ochekivao neki fullhd, al opet koja je poenta ako je slika rezolucije 720x576 ili kako vec, odnosno DVD rezolucija...
O SRBIJO MEDJ SHLJIVAMA, aj shto imash najsporiji net u regionu (dobro ajde necemo sad o Kosova Republjik i Shqiptariji) nego shto se zaleces grlom u jagode u neke DVB-T2-ove i zamlacujes narod praznom slamom, kad ono...
Dobro, emitovacu onda sam sebi neke .mkv-ove jbg, samo ne znam chime da embedujem RTS logo na njih :D hahahaha
gilopile ... 20.12.2012. 15:17 #462872

720p je primetno bolja od onih 500 i kusur, taman da nesto bude gledivo. Taj DVB-T2 u nas Srba nece se nikad poboljsati, jednostavno smo zaostali, tehnoloski i mozgoloski. Kupiti ga nikad necu, pre svega zato sto nemam sta tu da gledam. Najbolja kombinacija je SkyStar HD2 i card sharing i uzivas. Mislim DVB-T2, prodaju ovde za 8000+ RSD, ccc, a ljudi bukvalno gladuju i treba da daju pola plate da gledaju te snobove koji su ih i doveli do ruba egzistencije - Srbanska posla

dbqp ... 20.12.2012. 15:26 #462874

Potpuno se slazem sa tobom, ebesh ti tu tehnologiju kad ni dnevnik ne mosh da gledash makar u 720p rezoluciji :) A bash bi voleo da vidim onu Natashu Miljkovic ujutru u 6:00 na jutarnjem u 720p rezoluciji, dizao bi (mi) se svako jutro u 6, ebesh mi sve :) A ni Maja Zhezhelj nije nishta manje dobra :D

gilopile Re: ... 20.12.2012. 15:27 #462876

Hahahha, da, da! Inace 720p = 1280*720 - sto nije za baciti:)

:: Potpuno se slazem sa tobom, ebesh ti tu tehnologiju kad ni dnevnik ne mosh da gledash makar u 720p rezoluciji :) A bash bi voleo da vidim onu Natashu Miljkovic ujutru u 6:00 na jutarnjem u 720p rezoluciji, dizao bi (mi) se svako jutro u 6, ebesh mi sve :) A ni Maja Zhezhelj nije nishta manje dobra :
::
dbqp ... 20.12.2012. 15:28 #462877

Mada ko zna zashto je to dobro, verujem da bi mnogi posle gledanje Zhike iz Zhikine sharenice u iole pristojnijoj rezoluciji masovno dobijali proliv i napade povracanja :) Shto od straha, shto od gotivnosti same emisije...
Nego, oce li biti vishe tog smaka sveta, ne mogu da se nachekam sutrashnjeg dana :D

gilopile Re: ... 20.12.2012. 15:29 #462878

Mislim da nista od smaka, bar bi nesto pocelo da drmuska...Nagledacemo se mi izgleda jos mnogo Zikinih Sarenica u PM. Ili da oce bar jedno parce komete da strefi tu dijabolu u vugla.

:: Mada ko zna zashto je to dobro, verujem da bi mnogi posle gledanje Zhike iz Zhikine sharenice u iole pristojnijoj rezoluciji masovno dobijali proliv i napade povracanja :) Shto od straha, shto od gotivnosti same emisije...
:: Nego, oce li biti vishe tog smaka sveta, ne mogu da se nachekam sutrashnjeg dana :
philaemos ... 21.12.2012. 16:45 #463204

broj poruka: 2743
1. SBB ima odavno digitalnu kablovsku televiziju (DVB-C), zove se D3, i imas HD rezoluciju od 1080p. Naravno nemaju svi kanali sliku u FULL HD rezoluciji vec uglavnom 720p ili manje, zavisi od kanala. Imas kanale koji garantuju 1080p i moras dodatno da ih platis.
DVB-T2 je zemaljski prenos slike i zvuka (Slovo T skraceno je od Terrestrial - Zemaljski) i nema veze sa SBB-om ili bilo kime od operatera. To znaci da ne moras da imas uvedenu kablovsku da bi gledao DVB-T2, treba ti antena i televizor koji to moze da dekodira, ili obican TV + DVB-T2 risiver
2. ne znam tacno koji je maksimum (vidi na Wikipedii), ali sigurno moze 1080p

count DVB-T2 ????? 22.12.2012. 15:36 #463391

broj poruka: 1354
Ajde sad da ne pravim drugu temu, jel` zna neko imali kod nas da se nadju DVB-T2 TV kartice kod nas ? Imao sam neku pre al nije bila T2 pa kad prestadose sa tim onda cvrc nema nista. Sad imam u kompu analognu K-World sa 7131 chipom, radi i na 7mici i 8mici ali uskoro nece biti vise anolognog signala a sada ima jedno 5-6 digitalnih pa bi mi jedna kombinovana dobro dosla.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs