Cilj mi je da vezem tri monitora,najverovatnije tri Dell 2412M pa me zanima sta mi treba tj kako povezujem? Da li ce kvalitet slike biti razlicit u zavisnosti koji izlaz koristim?
A kljucno pitanje (a to je faza broj dva),da li postoji nacin da zadrzim TV prikacen kao sto je to sada slucaj i pored ta tri monitora nakacena? TV je povezan HDMI jem trennutno.
za prvi deo odgovor ti je da dva bocnesh u mini dp a trci u DVI..
za drugi deo ne znam tacan odgovor, ali mislim da ne bi trebalo da mozhesh nakachiti 4. monitor na tu kartu ali kazem, nisam siguran, sacekaj nekog ko provereno zna :) mislim da ta karta mozhe voziti samo 3 monitora, a imash izvedbi karti koje shibaju i po 6 monitora..
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Najbolje i najjasnije (ali na engleskom) mesto je sam AMD sajt: http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-eyefinity-technology/how-to/Pages/set-up.aspx Imaš i video tutorijale i savete šta i u kom slučaju da radiš (razne vrste i namene eyefinity tehnike povezivanja), tako da odabereš šta ti treba. PRE kupovine, ipak, prvo pogledaj specifikacije svoje kartice, odnosno, portova koje na njoj imaš: Za DisplayPort 1.2 Max resolution: 2560x1600 per display Multi-Stream Transport 21.6 Gbps bandwidth High bit-rate audio HDMI® (With 3D, Deep Color and x.v.Color™) Max resolution: 1920x1200 Dual-link DVI with HDCP Max resolution: 2560x1600 VGA Max resolution: 2048x1536 A zatim, pogledaj kakve ULAZE trpi monitor - monitori koje imaš i koje su im nativne rezolucije. MORA se uskladiti nativna rezolucija monitora, jer sve ostale (manje) jednostavno degradiraju sliku, s druge strane - pojedini izlazi NE MOGU preko HD rezolucije, tj. ako se koristi i taj izlaz (znači tri monitora) - onda je to granica - ceo skup monitora ne može preko HD rezolucije. Da bi moglo više, ide se na crossfire, tj. dve kartice... ili dual karticu u startu. Kad DOBRO razmotriš konektore izlaza kartice i ulaza monitora, onda se presaberi i potraži ADAPTERE. Ima li ih, koliko to košta (da li je jeftinije imati drugu karticu u crossfire-u i koristiti njene izlaze koji ne trebaju adaptere) i imati na umu da je potencijalno najgore rešenje adapter, a zatim mini display port, iako sve to radi i sa njima.
Hvala puno Pisko. AMD sajt z aono sto sma odredio d ami treba daje kao soluciji HD 6850 dok ja imam jacu karticu HD6870 (a iste izlaze imaju nazad).
Mozda je i bolje da uzmem drugu graficku karticu,ali ako dobro pratim,da bi nesot upario sa postjecim HD 6870 u crossfire, treba da bude slicno,a to je i dalje skupo porilicno (troskovi setupa mi se ne zavrsavaju samo na ovome,ima jos dosta stvari).
Verujem da je za cetvrti display (tj TV) najbolje da uzmem jos jednu graficku karticu ,ali sta onda kada na TV zelim da igram neku igricu,a imam slabiju karticu ?Onda sam onemogucen,a to bi bilo steta zbog velicine TV-a od 50 incha, za igre je super. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Da li planira da koristi sva 4 ekrana u isto vreme, ili planira da radi na 3, a da mu TV bude samo povezan za slucaj kada zeli da pusti neki film na njemu?
Ne shvatam nazalost: Na onom linku sto si mi dao kaze da ima opcija 3 +1 ,a to bi bilo ovo sta ja hocu. Kada radim na tri monitora,a TV je ukljucen ( ne tv program nego signal iz graficke), sta ce mi prikazivati na TV-u? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.