E ljudi gledam ovde forum citam svasta.... nije mi jasno kako jedna nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x seriju ZASTO?? (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni) PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju...
E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200)
:: E ljudi gledam ovde forum citam svasta... :: nije mi jasno kako jedn :: nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x serij :: ZASTO? :: (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni :: PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju.. :: :: E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200 ::
Evo ti odgovora na ovo tvoje pitanje,tema je predjena vise puta.Shvati sustinu.!
Dok stignu u punoj meri Direct X 10 igre i podrska za shader 4.0 udje u stvarnu upotrebu (za godinu-dve-tri), sa karticama 8500-8600 igraces ih u rezoluciji 800x600.
Tacnije, do tada ces vec da zamenis karticu koju sada kupis.
Neka ti cena bude orijentacija. Uzmi novije, ako je jeftinije (uz pogled na mogucnosti kartice).
U potpunosti se slazem sa misljenjem da ce za 2-3 godine 8600gt biti deplasirana ali to je za 2-3 godine, a trenutno je ipak bolja kupovina od 7900gs. I sam bejah u dilemi sta da kupim i uzeh ipak 8600gt (trebao sam da uzmem 8600gts) razloga ima vise, a jedan od njih je da 7900gs nema nekoliko stvari koje ce za manje od GODINU DANA da budu realnost cak i u IT srbije. HD video itd... Neki kazu kad DX10 bude uzeo maha da ce 8600 biti samo za 800*600, a za koliko ce biti sposoban 7900gs 000*000. Potrosnju struje da ni ne spominjemo 7900gs dodatno napajanje a 8600 samo zabodes u plocu i vozi... I na kraju cena 8600gt je manja neg 7900gs.
Sve ukupno gledano 7900gs ima nekih prednosti trenutno ali na duze staze je 8600gt bolja kupovina cak bih rekao i trenutno bolja kupovina... jer ko sto neko rece kad DX10 bude vladar igara sa 7900gs ce se romi gadjati po pijaci, jer ce toliko i vredeti.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Kao sto rekose ljudi.. :: :: Dok stignu u punoj meri Direct X 10 igre i podrska za shader 4.0 udje u stvarnu upotrebu (za godinu-dve-tri), sa karticama 8500-8600 igraces ih u rezoluciji 800x600. :: :: Tacnije, do tada ces vec da zamenis karticu koju sada kupis :: :: Neka ti cena bude orijentacija. Uzmi novije, ako je jeftinije (uz pogled na mogucnosti kartice) :: :: ::
ako bi sacekao jos koji dan, mogu da ti javim kako radi moj gainward 8600gt. npr, testiran na `lost planet` i sl. a inace, isto sam razmisljao sta da kupim, 7xxx, 8xxx ili 1950. onda sam nasao na googlu neki sajt na kome su jasno pokazali da je klokovan 8600gt bolji od (mislim da je bio klokovan) 7900. i to mi je bilo dovoljno...:-) dakle, ako te interesuje kako 8600gt sljaka, ti napisi post... poz Nikolas
:: E ljudi gledam ovde forum citam svasta... :: nije mi jasno kako jedn :: nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x serij :: ZASTO? :: (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni :: PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju.. :: :: E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200 :: :: HVAL :: :: :: :: ...sun is shining, the weather is sweat...
:: :: ako bi sacekao jos koji dan, mogu da ti javim kako radi moj gainward 8600gt :: npr, testiran na `lost planet` i sl. a inace, isto sam razmisljao sta da kupim, 7xxx, 8xxx ili 1950. onda sam nasao na googlu neki sajt na kome su jasno pokazali da je klokovan 8600gt bolji od (mislim da je bio klokovan) 7900. i to mi je bilo dovoljno...:- :: dakle, ako te interesuje kako 8600gt sljaka, ti napisi post.. :: po :: Nikola
Pa sta znam kako stvari stoje verovatno cu ipak uzeti tu 8600gt ali neki oc vidim na benchmarku da je msi nx8600gt-oc skroz ok a isti 8600gts-oc BOLJI od 1950pro radeona... a opet bi da mi malo duze potraje ta grafika barem dve tri godine,i nesto vidim da ovde niko ne voli msi al ja sam imao i geforce4 i sad imam fx5200 msi i sa obe karte sam bio zadovoljan i nisam imao probleme cak bi ih i pohvalio da se pitam....
pa ajd vidi ako nije frka pa mi reci kako se ponasa karta je si zadovoljan i to
:: ako bi sacekao jos koji dan, mogu da ti javim kako radi moj gainward 8600gt :: npr, testiran na `lost planet` i sl. a inace, isto sam razmisljao sta da kupim, 7xxx, 8xxx ili 1950. onda sam nasao na googlu neki sajt na kome su jasno pokazali da je klokovan 8600gt bolji od (mislim da je bio klokovan) 7900. i to mi je bilo dovoljno...:- :: dakle, ako te interesuje kako 8600gt sljaka, ti napisi post.. :: po :: Nikola :: :: :: E ljudi gledam ovde forum citam svasta... :: :: nije mi jasno kako jedn :: :: nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x serij :: :: ZASTO? :: :: (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni :: :: PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju.. :: :: :: :: E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200 :: :: :: :: HVAL :: :: :: :: :: :: :: :: ...sun is shining, the weather is sweat...
Kazes da testiras na Lost Planet.Pa neces imati ni 10 FPS-a eto koliko se dzabe nadas..Prvo igrica je jako ne optimizovana za PC, to je sa X boxa prebaceno za PC.Tesko se igra i sa 8800 GTS a kamo li sa dosta slabijim kartama.7900 GT pojede 8600 GT a i 7900 GS se jako dobro drzi u testovima.Eto sta ja mislim sta treba uzeti.Svi ganjate kartice novije generacije a sto su one prespore za sadasnji standard nikom nista!Dok DX10 zazivi vi cete muku muciti sa zahtevnim i sve zahtevnijim igrama samo zbog te greske u proceni.Jedina prava karta za DX10 i dobre performanse nije nista drugo do 8800 GTS pa na dalje sto se tice serije 8.Iz serije 7 ide 7900 GS,7900 GT,7900 GTO-GTX,7900 GX2 koje su itekako jake uzas Boziji.Serija 8 nema ni jednog konkurenta osim 8800 GTS pa na dalje.Sve ispod su decije igracke.I zasto sada raditi nesto pogresno da bi se dokazalo sta?Zaista ne razumem.Nemozete me ubediti u suprotno niti dokazati nesto sto ja u opste ne razumem.Ovo je cista logika i cinjenicno stanje!Performanse su na prvom mestu a ne pomodarstvo! ::
Majke ti kad budes kupio taj 8600 GT izbaci koliko si poena dobio u 3D Mark 2006 a ja cu da iznesem moj Score sa slabijeg kompa i 7900 GTO jer nece biti humano da poredim sa mnogo mocnijom spravom.Sam ces se uveriti koliko si pogresio i koliko je ta karta preslaba za seriju 7900 i za danasnji standard!
8600 gt je slabija od bilo koje 7900 ali ako se doda kinta moze se kupiti 8600 gts koji je bestbuy ove sezone :).kartica je brza ili u rangu 7900 gs ili 1950 pro a pritom podrzava nove dx igre. Dx 10 igre ce verovatno uskoro preplaviti prodavnice. A onda ce nvidijine sedmice biti neupotrebljive. Ja sam kupio 8800 gts i razocarao se,ne zato sto je losa kartica vec zato sto drugar ima 8600 gts koji jede sve igre na high details u 1280*768 a na 1280*1024 malo se mora spustiti detail level.Platio je mnogo manje od mene a ustvari imamo veoma slicne kartice.Prema tome, naseo sam na reklamu :)
PS. 3DM06 - drugar (E6400,86gts)- 4697,ja (E6400,88gts) - 7580.Razlika izgleda ogromna ali je ustvari nerealna i nema blage veze sa stvarnim radom.
::...sun is shining, the weather is sweat... Make you wanna move your dancing feet yeah :)
bez uvrede, al ja i dalje vise volim da znam da ako mi se prohte, mogu da se okrenem ka DX10. to je malo i psihologija. a kartica mozda nece biti za igre kroz godinu-dve, npr kada ce izaci DX11, a uvek moze da se proda i kupi nova:-)
p.s. moj ortak ima atija x800xt i kaze da fura igru(lost planet)... mada cu morati da odem ja licno to da proverim.
p.p.s. vec sam ga kupio, samo da danas kupim kuciste i ram:-D a ako bas bude slabija od tvoje 7900gto, moracu da udarim na OC, pa kako bog da....-) napisaces mi i konfiguraciju, da ipak znam sa cime se poredim...:-) Nikolas
:: :: ako bi sacekao jos koji dan, mogu da ti javim kako radi moj gainward 8600gt :: :: npr, testiran na `lost planet` i sl. a inace, isto sam razmisljao sta da kupim, 7xxx, 8xxx ili 1950. onda sam nasao na googlu neki sajt na kome su jasno pokazali da je klokovan 8600gt bolji od (mislim da je bio klokovan) 7900. i to mi je bilo dovoljno...:- :: :: dakle, ako te interesuje kako 8600gt sljaka, ti napisi post.. :: :: po :: :: Nikola :: :: :: :: :: E ljudi gledam ovde forum citam svasta... :: :: :: nije mi jasno kako jedn :: :: :: nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x serij :: :: :: ZASTO? :: :: :: (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni :: :: :: PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju.. :: :: :: :: :: :: E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200 :: :: :: :: :: :: HVAL :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ...sun is shining, the weather is sweat... :: :: Kazes da testiras na Lost Planet.Pa neces imati ni 10 FPS-a eto koliko se dzabe nadas..Prvo igrica je jako ne optimizovana za PC, to je sa X boxa prebaceno za PC.Tesko se igra i sa 8800 GTS a kamo li sa dosta slabijim kartama.7900 GT pojede 8600 GT a i 7900 GS se jako dobro drzi u testovima.Eto sta ja mislim sta treba uzeti.Svi ganjate kartice novije generacije a sto su one prespore za sadasnji standard nikom nista!Dok DX10 zazivi vi cete muku muciti sa zahtevnim i sve zahtevnijim igrama samo zbog te greske u proceni.Jedina prava karta za DX10 i dobre performanse nije nista drugo do 8800 GTS pa na dalje sto se tice serije 8.Iz serije 7 ide 7900 GS,7900 GT,7900 GTO-GTX,7900 GX2 koje su itekako jake uzas Boziji.Serija 8 nema ni jednog konkurenta osim 8800 GTS pa na dalje.Sve ispod su decije igracke.I zasto sada raditi nesto pogresno da bi se dokazalo sta?Zaista ne razumem.Nemozete me ubediti u suprotno niti dokazati nesto sto ja u opste ne razumem.Ovo je cista logika i cinjenicno stanje!Performanse su na prvom mestu a ne pomodarstvo :: ::
Re: Re: Re: Re: Dal vredi ta geforce 8x generacija??
23.07.2007. 19:40
status: user broj poruka: 18472
:: bez uvrede, al ja i dalje vise volim da znam da ako mi se prohte, mogu da se okrenem ka DX10. to je malo i psihologija. a kartica mozda nece biti za igre kroz godinu-dve, npr kada ce izaci DX11, a uvek moze da se proda i kupi nova:-) :: :: p.s. moj ortak ima atija x800xt i kaze da fura igru(lost planet)... mada cu morati da odem ja licno to da proverim :: :: p.p.s. vec sam ga kupio, samo da danas kupim kuciste i ram:-D a ako bas bude slabija od tvoje 7900gto, moracu da udarim na OC, pa kako bog da....-) napisaces mi i konfiguraciju, da ipak znam sa cime se poredim...:- :: Nikola :: :: :: :: ako bi sacekao jos koji dan, mogu da ti javim kako radi moj gainward 8600gt :: :: :: npr, testiran na `lost planet` i sl. a inace, isto sam razmisljao sta da kupim, 7xxx, 8xxx ili 1950. onda sam nasao na googlu neki sajt na kome su jasno pokazali da je klokovan 8600gt bolji od (mislim da je bio klokovan) 7900. i to mi je bilo dovoljno...:- :: :: :: dakle, ako te interesuje kako 8600gt sljaka, ti napisi post.. :: :: :: po :: :: :: Nikola :: :: :: :: :: :: :: E ljudi gledam ovde forum citam svasta... :: :: :: :: nije mi jasno kako jedn :: :: :: :: nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x serij :: :: :: :: ZASTO? :: :: :: :: (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni :: :: :: :: PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju.. :: :: :: :: :: :: :: :: E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200 :: :: :: :: :: :: :: :: HVAL :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ...sun is shining, the weather is sweat... :: :: :: :: Kazes da testiras na Lost Planet.Pa neces imati ni 10 FPS-a eto koliko se dzabe nadas..Prvo igrica je jako ne optimizovana za PC, to je sa X boxa prebaceno za PC.Tesko se igra i sa 8800 GTS a kamo li sa dosta slabijim kartama.7900 GT pojede 8600 GT a i 7900 GS se jako dobro drzi u testovima.Eto sta ja mislim sta treba uzeti.Svi ganjate kartice novije generacije a sto su one prespore za sadasnji standard nikom nista!Dok DX10 zazivi vi cete muku muciti sa zahtevnim i sve zahtevnijim igrama samo zbog te greske u proceni.Jedina prava karta za DX10 i dobre performanse nije nista drugo do 8800 GTS pa na dalje sto se tice serije 8.Iz serije 7 ide 7900 GS,7900 GT,7900 GTO-GTX,7900 GX2 koje su itekako jake uzas Boziji.Serija 8 nema ni jednog konkurenta osim 8800 GTS pa na dalje.Sve ispod su decije igracke.I zasto sada raditi nesto pogresno da bi se dokazalo sta?Zaista ne razumem.Nemozete me ubediti u suprotno niti dokazati nesto sto ja u opste ne razumem.Ovo je cista logika i cinjenicno stanje!Performanse su na prvom mestu a ne pomodarstvo :: :: ::
Nije stvar poredjenja neko dajem cist drugarski savet.P.S.Koliko god da overclockujes neces moci da dostignes brzinu GTO-a jer i sam 8600 GTS overclockovan gubi i to derasticno od GTO-a a da ne pominjem clockovan GTO koji kod mene radi na 720/1600!Nije problem,dacu ti celu konfiguraciju sa ovog kompa na kom je GTO.Izvrti test pa se sam uveri.Ja sam sve ovo vec probao,testirao tako da price,moze ovo-ono,su zaista smesne u realnosti.Ni jedna kartica iz serije ispod 8800 nemoze da potera DX10 kako treba,zaista su nemocne,tako reci jadne.Sad gledajuci po strani neke druge stvari,karta kao karta a mislim na 8600 GT-GTS je sasvim ok samo kazem preslabe su za odredjene funkcije i poredjenje sa 7900 serijom!
...I jel sa njima neko terao gotic3, titan quest ,`ajd bas necemo stalkera ,ali neku noviju igricu ... Ko to kaze da katice sadasnje nece moci da teraju 10x igre? Pa jel` vi mislite da su izdavaci blesavi da se lise citave armije ljudi koji poseduju kartice koje podrzavaju samo dx9?A dx 10 je toliko lepsi od dx 9 da cu odma da kupim neku karticu koja ga podrzava...De bre dajte malo prakticnosti...Ako uzmes 8800gts uzeo si i brzu karticu i karticu koja podrzava dx10 i to je jedino valjano resenje! Ovo ostalo je zaludjivanje...I ovo je iskljucivo moje misljenje...Na zalost u Srbiji je dosta ljudi koji ne mogu godisnje ili na dve godine da odvoje pare za neku dobru graficku karticu...Buduci da ne verujem u poplavu dx10 igara i graficku revoluciju, vec sam ubedjen da ce prelaz biti kao evolucija ,tj postepen, mislim da je bolje dati pare sada za 1950 pro ili 7900gs (pa ga klokovati) nego na nesto sto je manje od 8800gts320mb , jer u brzini ne mogu bas da se mere,a dodatni kvaliteti ne vrede tih para koje se za njih traze ...`Ajd u zdravlje!
Re: Re: Re: Re: Re: Dal vredi ta geforce 8x generacija??
24.07.2007. 14:17
status: user broj poruka: 829
Nikolas
:: :: bez uvrede, al ja i dalje vise volim da znam da ako mi se prohte, mogu da se okrenem ka DX10. to je malo i psihologija. a kartica mozda nece biti za igre kroz godinu-dve, npr kada ce izaci DX11, a uvek moze da se proda i kupi nova:-) :: :: :: :: p.s. moj ortak ima atija x800xt i kaze da fura igru(lost planet)... mada cu morati da odem ja licno to da proverim :: :: :: :: p.p.s. vec sam ga kupio, samo da danas kupim kuciste i ram:-D a ako bas bude slabija od tvoje 7900gto, moracu da udarim na OC, pa kako bog da....-) napisaces mi i konfiguraciju, da ipak znam sa cime se poredim...:- :: :: Nikola :: :: :: :: :: :: ako bi sacekao jos koji dan, mogu da ti javim kako radi moj gainward 8600gt :: :: :: :: npr, testiran na `lost planet` i sl. a inace, isto sam razmisljao sta da kupim, 7xxx, 8xxx ili 1950. onda sam nasao na googlu neki sajt na kome su jasno pokazali da je klokovan 8600gt bolji od (mislim da je bio klokovan) 7900. i to mi je bilo dovoljno...:- :: :: :: :: dakle, ako te interesuje kako 8600gt sljaka, ti napisi post.. :: :: :: :: po :: :: :: :: Nikola :: :: :: :: :: :: :: :: :: E ljudi gledam ovde forum citam svasta... :: :: :: :: :: nije mi jasno kako jedn :: :: :: :: :: nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x serij :: :: :: :: :: ZASTO? :: :: :: :: :: (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni :: :: :: :: :: PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: HVAL :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ...sun is shining, the weather is sweat... :: :: :: :: :: :: Kazes da testiras na Lost Planet.Pa neces imati ni 10 FPS-a eto koliko se dzabe nadas..Prvo igrica je jako ne optimizovana za PC, to je sa X boxa prebaceno za PC.Tesko se igra i sa 8800 GTS a kamo li sa dosta slabijim kartama.7900 GT pojede 8600 GT a i 7900 GS se jako dobro drzi u testovima.Eto sta ja mislim sta treba uzeti.Svi ganjate kartice novije generacije a sto su one prespore za sadasnji standard nikom nista!Dok DX10 zazivi vi cete muku muciti sa zahtevnim i sve zahtevnijim igrama samo zbog te greske u proceni.Jedina prava karta za DX10 i dobre performanse nije nista drugo do 8800 GTS pa na dalje sto se tice serije 8.Iz serije 7 ide 7900 GS,7900 GT,7900 GTO-GTX,7900 GX2 koje su itekako jake uzas Boziji.Serija 8 nema ni jednog konkurenta osim 8800 GTS pa na dalje.Sve ispod su decije igracke.I zasto sada raditi nesto pogresno da bi se dokazalo sta?Zaista ne razumem.Nemozete me ubediti u suprotno niti dokazati nesto sto ja u opste ne razumem.Ovo je cista logika i cinjenicno stanje!Performanse su na prvom mestu a ne pomodarstvo :: :: :: :: :: :: Nije stvar poredjenja neko dajem cist drugarski savet.P.S.Koliko god da overclockujes neces moci da dostignes brzinu GTO-a jer i sam 8600 GTS overclockovan gubi i to derasticno od GTO-a a da ne pominjem clockovan GTO koji kod mene radi na 720/1600!Nije problem,dacu ti celu konfiguraciju sa ovog kompa na kom je GTO.Izvrti test pa se sam uveri.Ja sam sve ovo vec probao,testirao tako da price,moze ovo-ono,su zaista smesne u realnosti.Ni jedna kartica iz serije ispod 8800 nemoze da potera DX10 kako treba,zaista su nemocne,tako reci jadne.Sad gledajuci po strani neke druge stvari,karta kao karta a mislim na 8600 GT-GTS je sasvim ok samo kazem preslabe su za odredjene funkcije i poredjenje sa 7900 serijom
ma ok, a i moram da priznam da bi me zanimalo da uporedim komp sa jos nekim, cisto da vidim kako se rangiram, dal sam dobro slozio komp:-) a i nema veze ako lost planet bude isao 3fps, bitno je samo da skroz opteretim karticu da vidim da li radi ispravno! a moram i da kazem ovo: sa ovom 8600gt imam najjacu grafiku u mom okruzenju(mada moj ortak i dalje tvrdi da je njegova x800xt najjaca na svetu, zatucanog li lika...). dakle, ma koliko je high-enderi karakterisali kao slabu, uvek ima slabijih i ljudi koji bi je rado imali...:-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dal vredi ta geforce 8x generacija??
24.07.2007. 14:40
:: :: Nikola :: :: :: :: bez uvrede, al ja i dalje vise volim da znam da ako mi se prohte, mogu da se okrenem ka DX10. to je malo i psihologija. a kartica mozda nece biti za igre kroz godinu-dve, npr kada ce izaci DX11, a uvek moze da se proda i kupi nova:-) :: :: :: :: :: :: p.s. moj ortak ima atija x800xt i kaze da fura igru(lost planet)... mada cu morati da odem ja licno to da proverim :: :: :: :: :: :: p.p.s. vec sam ga kupio, samo da danas kupim kuciste i ram:-D a ako bas bude slabija od tvoje 7900gto, moracu da udarim na OC, pa kako bog da....-) napisaces mi i konfiguraciju, da ipak znam sa cime se poredim...:- :: :: :: Nikola :: :: :: :: :: :: :: :: ako bi sacekao jos koji dan, mogu da ti javim kako radi moj gainward 8600gt :: :: :: :: :: npr, testiran na `lost planet` i sl. a inace, isto sam razmisljao sta da kupim, 7xxx, 8xxx ili 1950. onda sam nasao na googlu neki sajt na kome su jasno pokazali da je klokovan 8600gt bolji od (mislim da je bio klokovan) 7900. i to mi je bilo dovoljno...:- :: :: :: :: :: dakle, ako te interesuje kako 8600gt sljaka, ti napisi post.. :: :: :: :: :: po :: :: :: :: :: Nikola :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: E ljudi gledam ovde forum citam svasta... :: :: :: :: :: :: nije mi jasno kako jedn :: :: :: :: :: :: nova karta tipa 8600gt ili 8600gts, mogu da budu LOSIJE od starih karti, na benchmarku vidim da je ova 8600gts boja od radeon 1950pro, + podrzava dx10, e vidim da uglavnom ne preporucujete ljudima ovu 8x serij :: :: :: :: :: :: ZASTO? :: :: :: :: :: :: (ne razumem se mnogo al mogu da skapiram ako se lepo objasni :: :: :: :: :: :: PITAM jer MORAM da uzmem novu grafiku a bas sam se zalepio za tu geforce 8600 seriju.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: E ako znate koja karta je bolja od ove i KOJA CE DA TRAJE DUZE i da nemoram da mislim neko vreme dal ce mi raditi igre il ne (ko sto se sad MUCIM sa fx5200 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: HVAL :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ...sun is shining, the weather is sweat... :: :: :: :: :: :: :: :: Kazes da testiras na Lost Planet.Pa neces imati ni 10 FPS-a eto koliko se dzabe nadas..Prvo igrica je jako ne optimizovana za PC, to je sa X boxa prebaceno za PC.Tesko se igra i sa 8800 GTS a kamo li sa dosta slabijim kartama.7900 GT pojede 8600 GT a i 7900 GS se jako dobro drzi u testovima.Eto sta ja mislim sta treba uzeti.Svi ganjate kartice novije generacije a sto su one prespore za sadasnji standard nikom nista!Dok DX10 zazivi vi cete muku muciti sa zahtevnim i sve zahtevnijim igrama samo zbog te greske u proceni.Jedina prava karta za DX10 i dobre performanse nije nista drugo do 8800 GTS pa na dalje sto se tice serije 8.Iz serije 7 ide 7900 GS,7900 GT,7900 GTO-GTX,7900 GX2 koje su itekako jake uzas Boziji.Serija 8 nema ni jednog konkurenta osim 8800 GTS pa na dalje.Sve ispod su decije igracke.I zasto sada raditi nesto pogresno da bi se dokazalo sta?Zaista ne razumem.Nemozete me ubediti u suprotno niti dokazati nesto sto ja u opste ne razumem.Ovo je cista logika i cinjenicno stanje!Performanse su na prvom mestu a ne pomodarstvo :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nije stvar poredjenja neko dajem cist drugarski savet.P.S.Koliko god da overclockujes neces moci da dostignes brzinu GTO-a jer i sam 8600 GTS overclockovan gubi i to derasticno od GTO-a a da ne pominjem clockovan GTO koji kod mene radi na 720/1600!Nije problem,dacu ti celu konfiguraciju sa ovog kompa na kom je GTO.Izvrti test pa se sam uveri.Ja sam sve ovo vec probao,testirao tako da price,moze ovo-ono,su zaista smesne u realnosti.Ni jedna kartica iz serije ispod 8800 nemoze da potera DX10 kako treba,zaista su nemocne,tako reci jadne.Sad gledajuci po strani neke druge stvari,karta kao karta a mislim na 8600 GT-GTS je sasvim ok samo kazem preslabe su za odredjene funkcije i poredjenje sa 7900 serijom :: :: ma ok, a i moram da priznam da bi me zanimalo da uporedim komp sa jos nekim, cisto da vidim kako se rangiram, dal sam dobro slozio komp:-) a i nema veze ako lost planet bude isao 3fps, bitno je samo da skroz opteretim karticu da vidim da li radi ispravno! :: a moram i da kazem ovo: sa ovom 8600gt imam najjacu grafiku u mom okruzenju(mada moj ortak i dalje tvrdi da je njegova x800xt najjaca na svetu, zatucanog li lika...). dakle, ma koliko je high-enderi karakterisali kao slabu, uvek ima slabijih i ljudi koji bi je rado imali...:-
To sto ti ortak tvrdi je krajnje smesno i maloumno.Njegova kartica nemoze da se poredi sa tvojom ni u snu.Ona je negde po snazi u rangu sa 6600 GT a mozda cak slabija i od nje...Uzivaj imas najjacu graficku u komsiluku:)P.S.Kad sklopis komp javi se,ja sam ti uvek na raspolaganju...Pozz.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dal vredi ta geforce 8x generacija??
24.07.2007. 16:21
status: user broj poruka: 144
:: To sto ti ortak tvrdi je krajnje smesno i maloumno.Njegova kartica nemoze da se poredi sa tvojom ni u snu.Ona je negde po snazi u rangu sa 6600 GT a mozda cak slabija i od nje..
Uh! Gde ti ode covece?!x800xt slabija ili u rangu 6600gt?! Mozda si mislio na 6800 Ultra ili 7600 GT...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dal vredi ta geforce 8x generacija??
24.07.2007. 16:21
status: user broj poruka: 144
:: To sto ti ortak tvrdi je krajnje smesno i maloumno.Njegova kartica nemoze da se poredi sa tvojom ni u snu.Ona je negde po snazi u rangu sa 6600 GT a mozda cak slabija i od nje..
Uh! Gde ti ode covece?!x800xt slabija ili u rangu 6600gt?! Mozda si mislio na 6800 Ultra ili 7600 GT... Poz.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dal vredi ta geforce 8x generacija??
24.07.2007. 16:47
SkyFire
:: :: To sto ti ortak tvrdi je krajnje smesno i maloumno.Njegova kartica nemoze da se poredi sa tvojom ni u snu.Ona je negde po snazi u rangu sa 6600 GT a mozda cak slabija i od nje.. :: :: Uh :: Gde ti ode covece?!x800xt slabija ili u rangu 6600gt? :: Mozda si mislio na 6800 Ultra ili 7600 GT.. :: Poz
Moja greska,izmakla mi 8-ica,mislio sam 6800 GT!Ultra?Nebih se bas slozio ali moguce je.Moze biti da je tu negde i sa 7600 GT mada sam upravo gledao neke testove gde 7600 GT dobija bitku tako da ispada da nisu u istom rangu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.