Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATi FireGL V5100 kakva stvar
STRANA 1 OD 1
grobSM ATi FireGL V5100 kakva stvar 21.07.2007. 15:17 T5066

status: user
broj poruka: 76
Pozdrav svima sa foruma Pcberze . . . . .
zanima me kakva je ovo kartica ATi FireGL V5100
Specifikacije su joj masksimum ali ne kapiram tu karticu poshto je nikad nisam video na delu TJ nikad je nisam imao u rukama

R423 , Gpu 450Mhz , VRam 700Mhz , 256Bit , DX 9.0B , 12 Pipelines , 7200Mpixel/s
5400Mtexel/s , PCI-Express x16 , 128Vram DDR ,TVO , 2x DVI . . . .

Kakva je zapravo ova kartica .. . tj da li je isto tako Dobra kao neki RADEON tog tipa . . ?
Ili je to preimenovani neki ludi radeon poshto je chip R423 . . ? ? shta vi mislite . ..

Pozdrav . .. . Grobljanski
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kidecar FireGL 21.07.2007. 15:44 #24056

broj poruka: 31
Najkrace,to ti je profi graficka kartica za specificnu primenu u radnim stanicama za CAD/CAM/CAE(inzenjerstvo),programe za animaciju(MAYA,3DSMax,Lightwave),desktop publishing,itd
Karakterisu ih mnogo bolje performanse u ovakvim aplikacijama nego u igrama(OpenGL vs.DX.9),tamo gde npr.treba zarotirati 3Dmodel nekog slozenog npr.masinskog sklopa sa hiljadama linija(wireframe),nece `seckati` kao klasicna igracka kartica.
Obicno svaki FireGL(ili Quadro u nVidia svetu) ima svog pandana po samom grafickom chipu(GPU) u obichnoj grafickoj kartici,ali nemerljivo bolje performanse pod OpenGL-om i malo/dosta losije pod DX-om
I da,mnogo su skuplje od svog `igrackog` ekvivalenta i jako se tesko nalaze u prodaji,jer potrebu za njima ima specificna grupa korisnika
cheers

BataCele Industrijski GPU 21.07.2007. 15:47 #24057

broj poruka: 1532
Evo link za razliku izmedju Radeon i FireGL kartica.

http://ati.amd.com/products/workstation/FireGLvsRadeon_Datasheet.pdf

U principu, FireGL kartice su stabilne, izdrzljive, visestruko testirane, sa uvek ispoliranim i up to date drajverima za Windows i Linux (koji ne brljaju po sistemu), sposobne za supervelike rezolucije objekata i rad u 3D okruzenju sa tzv. ` inzinjerskim` programima.

Sa druge strane, Radeon (kao i Nvidia) su kartice cesto nestabilne, manje izdrzljive - vise kvarljive, veoma malo ili nimalo testirane, sa problematicnim drajverima koji uvek kasne za karticama i traze stalni update (koji stalno ostavlja repove prethodnih drajvera), ali sa nabudzenim klokovima i performansama u igrama i benchmark programima. Konacno, predvidjene su da se mnogo krace zadrze u racunaru korisnika jer igrice napreduju brze od `inzinjerluka`.

Nisam probao da igram sa FireGL karticama.
grobSM THX 21.07.2007. 17:40 #24063

Hvala na brzim odgovorima :D pokushacu da razmislim . . . .. uzimati ili ne . . ..
BataCele He 21.07.2007. 17:54 #24065

broj poruka: 1532
Ako nisi inzinjer - nemoj. Sta ce ti? Da ne mozes nikad da je prodas kasnije?

DaSickSyst re 21.07.2007. 18:59 #24069

broj poruka: 2909
@Kidecar i BataCele
Vrlo lepo objasnjeno.

@grobSM
Ako igras igre ne uzimaj ATI FireGL ni nvidia Quadro karte nego se drzi klasicnih kartica.
Ajde molim te pusti mi neki link gde si kod nas nasao ovu karticu.Konkretno mene interesuje neka osrednja nvidia Quadro pa mozda moze da se naruci.

DaSickSystem

grobSM paaa 21.07.2007. 20:07 #24071

pa pazi . . .. ovu karticu sam nashao kod mog ortaka . . . on ju je doneo iz NS-a
a ako te interesuje koshta 240eura pa ko voli nek izvoli :D inache hvala na odgovorima ne bacaju mi se tolike pare na workstation graphics . .. .:D
DaSickSyst Re: paaa 21.07.2007. 22:01 #24079

broj poruka: 2909

:: pa pazi . . .. ovu karticu sam nashao kod mog ortaka . . . on ju je doneo iz NS-
:: a ako te interesuje koshta 240eura pa ko voli nek izvoli :D inache hvala na odgovorima ne bacaju mi se tolike pare na workstation graphics . .. .:
Pa to je ta cena...Ali ja sam bas za nvidia varijantu...Nista.Nadajmo se da ce nasi distributeri da shvate da ima ljudi kojima komp ne sluzi sam o za igranje i da ce poceti da uvoze i nesto vise od Gforce i Radeona.
Hvala u svakom slucaju.

DaSickSystem
metalpirat posto 18.08.2007. 18:06 #25738

broj poruka: 490

Brate da li je ta graficka na prodaju. Da li taj tvoj ortak ima jos neku graficku ati firegl verzije.
hvala!!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs