Prijatelj mi je dao da mu pojacam komfiguraciju i treba da mu stavim graficku i memoriju. Za memoriju znam sta bih, ali za graficku nisam siguran jer on igra najvise igrice, pa ako moze koja preporuka za graficku da ima ono solidne preformanse a da je cena normalna i da podrzava ove komponente.
Mislim da na tu konfiguraciju ne vredi stavljati nista iznad 7300gt,jedino ako nece skoro da menja pa da razmislio o 7600gs/gt modelima koji su jaci ali i skuplji..pozz
za takwo neshto bi trebalo uzeti mozda . . . neki 7300Gs ili x1300Pro. . . . MADA 256RAMA ?!? shta ti imas win98 :D uzmi makar josh 256 A i taj CPU (Williamete ili northwood ) je slab. . .. Veoma slab bolje uzmi malo jachi CPU ako ga nadjesh igde . . . (neki P4 ili CeleronD S478) te tri stvari bi te mozda izashle oko 120 eura a mozda i jeftinije kada bih uzimao zajedno . .. . PoZzZz
Celeron 2ghz (tj bilo koji celeron sa 128kb l2 cashe i fsb 400) je nakaza i najveca intelova prevara svih vremena i on ti je najslabija komponenta u celoj prici. Nece moci da iskoristi performanse cak i starijih grafika a komoli nekih 7300 ili 1600pro. Moj predlog je: 1. prodaj celerona i kupi bilo koji pun P4 do 2400mhz (razlika u ceni max 20e) 2. ukupno minimum 512mb ram Tek onda razmisljaj o grafici koja bi trebala da je minimum ATI 9600XT ili NVIDIA FX5900 ultra, jer ako ne promenis nista od navedenog dobices smejuriju od performansi bilo koje grafike
Tako je .. . . upravu je Servicpc . . . (AKA NEMANJA BAR SAM TAKO CHUO :D ) procesor je najveca truba . .. . treba izdvojiti za makar neki Celeron D (prescott , 256Kb L2 , 533Mhz FSB . .. . . a ako nadjesh Punokrvni pentium4 onda si na konju :D i nebi trebao skupo da prodjes .. .
Ukoliko ne promenis CPU, onda ti je maksimum ATI 9600XT ili FX 5700 Ultra ili 6200 T-Force.
Bolji procesor na tu plocu, pa tek onda one dve koje sam malocas naveo.
Dacu ti primer: Stavis Celeron 2.0 sa 512 MB RAM-a i 9600 XT, dobices oko 3500 poena u 3D Mark 2003 (u proseku). Sada zamenis garficku i stavis, npr. 1600 Pro i opet dobijens 3500 poena ili par stotina vise. E, sada zamenis CPU i stavis Pentium 2,4 GHZ, a 9600 XT i dalje postize 3500, dok 1600 Pro sada `tuce` preko 6500.
Sa memorijom je nesto drugacije. Stavis jaci CPU, a ostavis 256MB RAM-a. Tada graficka osvaja poene u 3D Mark-u (mada ne maksimalno), ali igre nepodnosljivo seckaju. Dodas 256 MB RAM-a i sve se ispegla, a graficka postize prakticno isto poena (zapravo, tek malo vise).
... sta je dobro ,a sta ne razliciti od coveka do coveka...A ja sam doom 3 igrao sa sempronom 2500+ i gf440 mx, i to igrao! ...Ljudi ti rekose , a ti vidi ...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.