Juce sam hteo da isprobam extended desktop pa sam otpakovao Samsung 940nw koji nije koriscen vise od godinu dana. Monitor uopste nije hteo da se upali niti je davao neke znake da radi osim dugmeta za paljenje koje je treperelo. Nisam ga prodao posle kupovine novog monitora jer je vec jednom bio servisiran pred istek garancije.
Cini mi se da je Savatije u jednoj temi opisao slicnan kvar monitora
to je serija monitora od pre 4 -5 godina ( ako se ne varam). U moju firmu je iz te generacije ušlo oko 70-tak 743n od kojih je polovina servisirana u garantnom roku. uglavnom se svodio na tipski kvar - zamenu 2-3 elektrolitska kondenzatora u napajanju monitora. Ovo pišem jer su simptomi identični - blink led diode na monitoru.
savet: isključi VGA kabl iz monitora, probaj da uključiš monitor, ako je ok, monitor će izbaciti poruku `check signal cable` , a ako je nema-99% su elektroliti u monitoru
Da li mi se isplati da ga nosim u servis? Ako bih uspeo da ga popravim verovatno bih ga poklonio nekom drugaru.
neka ga on nosi u servis i plati bar popravku ako se isplati.Ipak za 1500-2000 dindži neće nikad kupiti monitor, a toliko bi verovatno izašao ceh da te vodi negde na klopu da časti za poklon.
Hvala ljudi na odgovorima. Raspitujem se o kvaru prvo na forumu da ne bih dzabe nosio monitor u servis. Mozda nije moguce popraviti ga a neki serviser bi naplatio i sam pregled monitora. Tesko da bih platio preko 1500 za popravku ovoliko starog monitora.
Da li neko zna koliko bih mogao da dobijem ako ga prodam nekom servisu?
Ma kakvih 500Din...Uvek ga mozes u takvom stanju (ako je panel u ok stanju) prodati za 2500 din ladno. Sve se da s lakocom srediti, samo da je panel dobar. Naravno, i da je celokupan u nekom ok stanju tj. da nema duboreze po panelu i oklopu...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Bilo koji RTV servis ti to moze bez problema zavrsiti. U biti to i jesu pravi majstori, a ne ovi kvazi PC serviseri koji ce ti troduplo vise para uzeti, a vecina ne zna ni lemilicu da drzi:)
Dakle, trk u neki provereni RTV servis u tvom gradu...JA bih ti uzeo 1000, ako su samo elektroliti u pitanju, tj zamena par kom.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: @gilopile Vidljivi su samo tragovi koji su nastali tokom par kijavica :: @codeus Koliko kosta zamena kondenzatora :: :: Preporucite mi neki dobar servis u Beogradu. :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa gde nam je kolega PC servis ili Servis PC, kako vec bese?
08.12.2012. 23:07
status: user broj poruka: 10999
Te kondenzatore bi mogao i sam da promenis, ako si vican koriscenju lemilice.
Samo, jedna stvar mi se ne svidja, aco nenadicu: prvo si, nicim izazvan, izjavio kako bi da ga poklonis...Next thing: hoces da ga prodas nekom servisu. Mnogo si mi ljigav (da nisi iz Ljiga?)...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.