graficka je izgleda pocela da zeza pojavljuju se neke liije odmah po instalaciji drajvera,cim probam da udjem u msi afterburner pojavi se gomila zelenih linija i komp zablokira. Na koji nacin da probam da snizim klok graficke bez instalacije drajvera?
Ipak je to izašlo iz NvidiJa kuhinje pa verovatno moraš da je dopečeš u rerni. Možda da pitamo ong Rudolfa sa 24h kitchen ili Džejmija Olivera za neki recept za pečenje GTX 9800.
@Ishbremish: Možda uz onaj luk, krompir i tunjevinu da serviraš ovu GTX? :)
:: ali nije na BB approved listi :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Cuj zelene linije?Pa sta si ti hteo?Crvene?Pa nije to AMD :))))
P.S.Imas jos par opcija..Digni nov sistem.Skini poslednji driver za XP podrzan za tvoju (vec matoru) kartu. Linije (artifakti) nekad mogu da budu i do sw-a!Ali ako se i dalje problem desava pravac rerna pa ako ni to ne pomogne kanta je uvek nezaobilazna :D
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Vidi sofware-om je moguce iskljuciti SLI tj kroz driver.Ali mislim da fizicki karte ipak moraju da budu spojene da bi Dual GPU karta radila (uopste) .E sad posto sam ja znatizeljan,ja bih taj eksperiment izveo bez da trazim odgovore na netu,volim sam da steknem iskustva i tako temeljim svoje znanje.. Kako god okrenes doci ces do toga da ne moze,krenes samo od raspodele naponske sekcije,sli chipa,sli bridge-a itd.. Ali svakako bar malo ubijes vreme istrazivajuci..Meni je to interesantno..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Što brate i onom liku za 7850 u temi ne napišeš da artefakti mogu da budu i do softvera i da proba sve što si ovde naveo nego odma` da menja kartu, a ovde gde je nvidia u pitanju i to 99% mrtva sad daješ kolegi seljaku 5 saveta šta da proba da uradi. Postavi isti odgovor i onom čoveku u temi šta sve da proba pre reklamacije i zamene da ne bi odneo ispravnu karticu a da ispadne budala u radnji/servisu. Ipak je onaj član nov na forumu i ne znam koliko se razume u `testiranje`. Jel` me kapiraš? Još onaj lik koristi DVI adapter koji može da zajebava.Ne kažem da nije do karte ali malo opširnije mu napiši kao ovde šta da uradi da sve proveri pre vraćanja kartice.
@toothles Ne kaki :) Vrati se par postova unazad kao recimo : #459166 obrati paznju na naslov .Druga stvar ta serija je teski drobez,cak i da nije u pitanju sama karta velika se sumnja baca na prvu obzirom da je ratio 50:50 ! Kapish?
ali onaj lik ima garanciju pa mislim da ipak treba i njemu dati opširno sve opcije koje da isproba da ne ispadne da je glup i da ne zna da instalira drajvere tj da reklamira ispravnu grafičku.Ne znam da li te je mrzelo da mu pišeš sve ali si samo pretrčao preko problema. Isto to sam uvek pisao kada su ljudi tražili pomoć u vezi garancije.Znači, da se isključe sve moguće sitnice koje mogu da zajebavaju i da stvaraju probleme koji se čudno manifestuju. Stavi se u njegov položaj da reklamiraš dve grafičke koje su stvarno neispravne i doneseš treću da reklamiraš a oni ustanove da je ispravna. Mislim da ne ti ne bi bilo baš prijatno u takvoj situaciji, i pritom ako bi ne daj Bože kasnije karta stvarno riknula, tražili bi dlaku u jajetu da ti ne ostvare garanciju jer si ispao šaban koji ne zna da koristi hardver i onaj fazon `reklamacija se odbija zbog nestručnog rukovanja`. I sam znaš da naši trgovci jedva čekaju takve slučajeve da ne vraćaju pare ili menjaju robu.
:: @toothle :: Ne kaki :) Vrati se par postova unazad kao recimo :: #459166 obrati paznju na naslov .Druga stvar ta serija je teski drobez,cak i da nije u pitanju sama karta velika se sumnja baca na prvu obzirom da je ratio 50:50 :: Kapish :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Pa napisao sam mu da istestira sve detaljno i da proba sa drugim grafickim kartama ili da donese neku drugu pa da proba na svojoj konfiguraciji..Sta sam trebao jos da napisem i da kazem roman?Kratko i jasno.. A u ovoj temi se vise zezam,gde ce crnu 9800GX2 da ukljucuje polovicno? :D P.S.On za ovu 9800 GTX nema garanciju,onaj momak je u daleko boljem polozaju i moze uvek da je zameni a prodavci su upoznati sa problemom,niko nece sumnjati na nesto drugo !
:: ali onaj lik ima garanciju pa mislim da ipak treba i njemu dati opširno sve opcije koje da isproba da ne ispadne da je glup i da ne zna da instalira drajvere tj da reklamira ispravnu grafičku.Ne znam da li te je mrzelo da mu pišeš sve ali si samo pretrčao preko problema :: Isto to sam uvek pisao kada su ljudi tražili pomoć u vezi garancije.Znači, da se isključe sve moguće sitnice koje mogu da zajebavaju i da stvaraju probleme koji se čudno manifestuju :: Stavi se u njegov položaj da reklamiraš dve grafičke koje su stvarno neispravne i doneseš treću da reklamiraš a oni ustanove da je ispravna :: Mislim da ne ti ne bi bilo baš prijatno u takvoj situaciji, i pritom ako bi ne daj Bože kasnije karta stvarno riknula, tražili bi dlaku u jajetu da ti ne ostvare garanciju jer si ispao šaban koji ne zna da koristi hardver i onaj fazon `reklamacija se odbija zbog nestručnog rukovanja`. I sam znaš da naši trgovci jedva čekaju takve slučajeve da ne vraćaju pare ili menjaju robu. :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: @toothle :: :: Ne kaki :) Vrati se par postova unazad kao recimo :: :: #459166 obrati paznju na naslov .Druga stvar ta serija je teski drobez,cak i da nije u pitanju sama karta velika se sumnja baca na prvu obzirom da je ratio 50:50 :: :: Kapish :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
`Digni nov sistem.Skini poslednji driver za XP podrzan za tvoju (vec matoru) kartu. Linije (artifakti) nekad mogu da budu i do sw-a`
I ovo bi bilo dovoljno za početak da mu pomogne. Ako se dečko ne razume, patku će on da testira to sve a da komp ne ispusti `čarobni dim`. Pitaj ga bar da li zna da testira... :) Trebao bi da proveri i adapter DVI koji je naveo.Kontaš?
`Niko neće sumnjati?` Meni da neko reklamira 3 puta isti proizvod, malo bih se zamislio ko je tu lud...iskreno.Čak i da je u pitanju kineski digitron od 50 dinaLa, morao bi da bude veći baksuz od svih zajedno...zato i kažem.
Ova tema ne postoji. Postovi nisu postovani. Vi ste svi u zabludi.
P.S. Jesi li ga sačinjeo striko? Mislim... mogao je već i karticu iznova da sklepa sa ovoliko saveta. Usput, pohvala zelenom taboru, napokon se javljaju kada nekome treba pomoć.
:: Ova tema ne postoji. Postovi nisu postovani. Vi ste svi u zabludi :: :: P.S. Jesi li ga sačinjeo striko? Mislim... mogao je već i karticu iznova da sklepa sa ovoliko saveta. Usput, pohvala zelenom taboru, napokon se javljaju kada nekome treba pomoć :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.