sta je bolje: LG L206wtq-sf 20`, 1680x1050, 0.258mm, 2ms,3000:1, 170*/170* 308e samsung syncmaster 206bw 20`, 1680x1050, 0.258mm, 2ms, 800:1, 160*/160* 303e philips 200ws8f 20`, 1680x1050, 5ms, 800:1,160*/160* 294e (mada nisam siguran da ga pakom trenutno uopste i ima...)
LG je -teoretski- najbolji zbog kontrasta, za koji mi je mnogo cudno da je toliko veliki... Philips ima slabiji odziv...
Da li je mozda bolje da dodam malo para i kupim neki od 22`, npr. fujitsu siemens scaleoview L22-1w(1680x1050, 5ms, 700:1) - 325e ili samsung syncmaster 225bw(1680x1050, 5ms, 700:1) - 350e? mislim, ne znam da li je 20` malo za wide ekran... ako bi neko mogao da mi kaze dimenzije(samog) ekrana, bez okvira, bio bih mu zahvalan... pozdrav svima! Nikolas
1.Najvaznija stvar prilikom kupovine audio - vizuelnih uredjaja je otici u prodavnicu i sam odluciti da li je kvalitet proizvoda zadovoljavajuci.Trajnost uredjaja,naravno,nikako ne mozes pretpostaviti,ali kvalitet zvuka/prikaza mozes.Dakle,pogledaj sva tri monitora, uoci mane i prednosti i sam odluci.
2.Moje misljenje je da je LG bolji izbor od Samsunga,a Philips najbolji od tri pomenuta, iako je u slucaju LG i Philipsa u pitanju ista firma.Pritom,odziv o kojem ti govoris je kod Philipsa 5ms i rijec je o stvarnom odzivu (ciklusi pobudjivanja pixela iz neaktivne u aktivnu fazu i natrag),dok se kod Samsunga i LG 2ms odnosi na prosjecne vrijednosti odziva nijansi sive boje,sto nije od narocite vaznosti.
3.I meni se cini da je 20 ` nedovoljno za wide format,pa,ako imas para - uzmi sto veci monitor.
Dodaj pare i uzmi 22 inchni, ne razmisljaj ni o cemu drugom ako imas love. Ja sam sa 19` presao na Samsung 225BW (dijagonala 55 cm, odnos 16:10) i prezadovoljan sam, slika k`o kristal, boje podesis kako ti se svidi, istina, kao i svi TN paneli crna nija BAS crna i ima isijavnja po ivicama, ali to primetis samo ako si krajnja picajzla. Ako mozes, uzmi Samsung 226BW (ja nisam imao love za to), a ako zelis strava sliku, onda Samsung 971P.
Doduse, najvise sam vidjao Samsunge, a za ostale ne mogu da tvrdim kakvi su, jer kod mojih prijatelja sam vidjao samo najjeftinije varijante LG-a i Philipsa koji su, blago receno, prilicno losi.
Uzmi 225bw,stvarno je odlican monitor za te pare..Ima odziv 5ms i 22`-sta ce ti vise od toga..to sa isijavanjem i nije neki ogroman problem,a za te pare nema boljeg monitora sa tolikom dijagonalom..Po meni je 20` wide malo,pa ti prporucujem 22` wide..pozz
bojim se da ne mogu tek tako da izvucem jos para... 225bw sa 350e mi je mozda i previse. zato bih i uzeo fujitsu-siemensa ako bih uzimao 22`. jedino me zanima da li je zaista bolje da dodam jos para preko toga i uzmem 225bw, ako se odlucim za 22`.... Nikolas
:: Dodaj pare i uzmi 22 inchni, ne razmisljaj ni o cemu drugom ako imas love. Ja sam sa 19` presao na Samsung 225BW (dijagonala 55 cm, odnos 16:10) i prezadovoljan sam, slika k`o kristal, boje podesis kako ti se svidi, istina, kao i svi TN paneli crna nija BAS crna i ima isijavnja po ivicama, ali to primetis samo ako si krajnja picajzla. Ako mozes, uzmi Samsung 226BW (ja nisam imao love za to), a ako zelis strava sliku, onda Samsung 971P :: :: Doduse, najvise sam vidjao Samsunge, a za ostale ne mogu da tvrdim kakvi su, jer kod mojih prijatelja sam vidjao samo najjeftinije varijante LG-a i Philipsa koji su, blago receno, prilicno losi :: :: :: ::
:: 1.Najvaznija stvar prilikom kupovine audio - vizuelnih uredjaja je otici u prodavnicu i sam odluciti da li je kvalitet proizvoda zadovoljavajuci.Trajnost uredjaja,naravno,nikako ne mozes pretpostaviti,ali kvalitet zvuka/prikaza mozes.Dakle,pogledaj sva tri monitora, uoci mane i prednosti i sam odluci
problem je sto su to tako hm... veliki monitori(cak i od 20`) da ih niko ne drzi u radnji, nego mora da se naruci. a niko nece da dovozi da bi mu neko samo pogledao ekran... tako da moram da se odlucim `na daljinu`...:-( :: :: 2.Moje misljenje je da je LG bolji izbor od Samsunga,a Philips najbolji od tri pomenuta, iako je u slucaju LG i Philipsa u pitanju ista firma.Pritom,odziv o kojem ti govoris je kod Philipsa 5ms i rijec je o stvarnom odzivu (ciklusi pobudjivanja pixela iz neaktivne u aktivnu fazu i natrag),dok se kod Samsunga i LG 2ms odnosi na prosjecne vrijednosti odziva nijansi sive boje,sto nije od narocite vaznosti
pretpostavljao sam da ima neka caka sa odzivom, posto sam cuo svasta o tome... :: :: 3.I meni se cini da je 20 ` nedovoljno za wide format,pa,ako imas para - uzmi sto veci monitor.
nije los model, ali odlucio sam se za wide monitor... ali hvala na predlogu! Nikolas
:: :: TEXAS YO! :: :: Moja preporuka ti je: Samsung syncmaster 204B - 20` , 1600 X 1200 (odnos 4 : 3), odziv 5ms :: :: Ja ga imam vec nekih 3 meseca i prezadovoljan sam. Platio sam ga oko 30500 dinara, a sa smanjenjem poreza, trebala bi i cena da mu padne
u gigatronu na banovom brdu imas izlozene modele svih velicina..ja nisam mislio da ih iko izlaze,ali oni imaju dosta njih izlozenih od 17` pa i do 22`..Sto se tice fujitsu siemensa,kazu da je odlican monitor za ulozene pare..Ako te zanima razlika izmedju fs-a i samsunga na http://www.behardware.com/articles/647-1/which-22-inch-to-choose-six-monitors-tested-with-reaction-times-from-2-to-5-ms.html imas test 22` monitora,pa pogledaj koj ti najvise odgovara,a da ima kod nas da se kupi..btw nisam siguran da taj fs ima dvi izlaz,dok 225bw ima..ti vidi sta ti vise odgovaraj pa kupi..
Ako imas para onda samo Samsung. Nebrojeno puta hvaljen i kvalitet i sistem distribucije u Srbiji.
O LGu nemam misljenje. Za mene oni nit smrde nit mirisu. Nije mi jasan proizvod koji kosta cca 300 evra i recimo u startu mu ne radi DVI i to na svakom 3-4 modelu... O kvalitetu slike, nisam kompetentan da govorim, jer rekoh slabo ih vidjam... Philips ... BEZI!!!! Ne znam sta je sa njima, ali u svakom slucaju kruzi zanimljiva opsaka za njihove TFT monitore a to je MRTAV PIXEL U NAJAVI... Bez obzira na dijagobalu i cenu modela.
SAMSUNG 205BW, 206BW ili 225BW, 226BW... za koji god da se odlucis (citaj: imas para), sigurno neces pogresiti. Pored Samsunga tu je i ViewSonic... pogledaj malo sta nude. Po meni, oni su za nijansu kvalitetniji od Samsunga.
ni kod njih nema lg l206 u radnji, provereno vise puta... sad sam ih zvao, i imaju 206bw, fujitsu-siemensa i 225bw. oni mogu da se pogledaju. nije mi samo jasno zasto fujitsu ima garanciju samo 2godine??? jes da ce tada vec biti bolje kupiti novi, ali nije mi jasno... jel ima neko iskustva sa tim ekranima? valjaju li uopste? Nikolas
:: u gigatronu na banovom brdu imas izlozene modele svih velicina..ja nisam mislio da ih iko izlaze,ali oni imaju dosta njih izlozenih od 17` pa i do 22`..Sto se tice fujitsu siemensa,kazu da je odlican monitor za ulozene pare..Ako te zanima razlika izmedju fs-a i samsunga na :: http://www.behardware.com/articles/647-1/which-22-inch-to-choose-six-monitors-tested-with-reaction-times-from-2-to-5-ms.htm :: imas test 22` monitora,pa pogledaj koj ti najvise odgovara,a da ima kod nas da se kupi..btw nisam siguran da taj fs ima dvi izlaz,dok 225bw ima..ti vidi sta ti vise odgovaraj pa kupi. :: :: ::
U gigatronu nemaju samsung 225bw,ja sam tamo kupio komp i kad sam trazio 225bw za monitor oni mi rekli da nema i da nece vise ni biti..Zato sam i uzeo Asus monitor koj kosta 350 eura..pa cemo videti vredi li ista..ovog asus-a ima u gigatronu i lepo izgleda,sad samo da vidim kako radi..pozz
Drugar je pazario ASUS 17``,kaze da je zadovoljan performansama i reprodukcijom boja. Za Dyca: Koja je oznaka modela sto si pazario?
BR
:: U gigatronu nemaju samsung 225bw,ja sam tamo kupio komp i kad sam trazio 225bw za monitor oni mi rekli da nema i da nece vise ni biti..Zato sam i uzeo Asus monitor koj kosta 350 eura..pa cemo videti vredi li ista..ovog asus-a ima u gigatronu i lepo izgleda,sad samo da vidim kako radi..poz :: :: ::
dasyck, posto znam da ti volis philipsove monitore, zanima me ima li neki poseban razlog? mozda bolji displej, ili sl.? vmarc rece da oni imaju mrtav pixel u najavi, a u technomaxu mi rece covek da jedino philips ima garanciju od 1 mrtvog pixela?... ko je u pravu? Nikolas
:: Drugar je pazario ASUS 17``,kaze da je zadovoljan performansama i reprodukcijom boja :: Za Dyca: Koja je oznaka modela sto si pazario :: :: B :: :: :: U gigatronu nemaju samsung 225bw,ja sam tamo kupio komp i kad sam trazio 225bw za monitor oni mi rekli da nema i da nece vise ni biti..Zato sam i uzeo Asus monitor koj kosta 350 eura..pa cemo videti vredi li ista..ovog asus-a ima u gigatronu i lepo izgleda,sad samo da vidim kako radi..poz
:: NEMOJ SLUCAJNO DA KUPIS MONITOR SAMO NA OSNOVU BROJA GLASOVA A DA PRETHODNO NE POGLEDAS SLIKU, TJ. KAKO MONITOR RADI
naravno, samo gledam vase predloge, i ako neko da i nekakvo obrazlozenje, jos bolje!:-) :: :: Sto se tice nasih glasova njih uzmi sa rezervom, jer svako od nas ima svoje misljenje a sa njima ti stvari stoje ko sa `cmaricima` tj, svako ih ima :: :: Ja sam uzeo LG-204wt, ali da sam u vreme kupovine naleteo na FS Scaleo 22` ne bih dalje trazio, to ti je to
znaci, ti smatras da je fujitsu-siemens solidna firma? i pored garancije? pitam, jer on mi je najpovoljniji od 22`, mada jos uvek se pitam da li mi je doboljan od 20`, pa kad vidim u radnji, odlucicu... naravno, u odlucivanju ima i faktor `roditelji`- moze da se desi da nece hteti da obijaju vrata da bih uneo 22`-ni monitor!:-D :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
:: dasyck, posto znam da ti volis philipsove monitore, zanima me ima li neki poseban razlog? mozda bolji displej, ili sl.
Mnogo vremena provodim uz monitor i mnogo mi je bitno da mi ne zamamra oci i da ima ostru sliku...Konkretno sam radeci za Samsungovim CTR monitorima shvatio da nikada nikome necu to da preporucim osim ako mi bas ne ide na zivce...Kad predjes da Philipsa na Samsunga jednostavno provaljujes da tu nesto fali...A da ne govorim o onim jeftinijim modelima sa onim podrhtavanjem slike od koje te zaboli glava posle pola sata. Sto se tice Samsung TFT monitora iz vise klase znam da imaju lep prikaz ali isto tako znam da su neke moje kolege imale problema sa reklamacijom(da ne ulazim opet u pricu o Samsungu i mrtvim pikselima)... Evo jedna pricica:Otisao sam skoro da pogledam tv hteo sam da kupin nesto osrednje i pitao radnika da mi preporuci neki best buy tv,radnik je stavio ruku(lagano udario) tv i slika je pozelenela....Inace bio je Samsung. A i sestra je kupila Samsung 72` tv i crko je posle dva meseca.Srecom bio je pod garancijom.
Jednostavno ja jos nisam video kvalitetan Samsung proizvod...Znam samo da su im se hard diskovi i ram memorije dobro pokazali.
:: vmarc rece da oni imaju mrtav pixel u najavi, a u technomaxu mi rece covek da jedino philips ima garanciju od 1 mrtvog pixela?... ko je u pravu Ne mogu da kazem da sam cuo da se nako zalio na Philipsa do sad...A i ako ima mrtvi piksel to je kod Philipsa reklamacuja i zamena monitora,dok kod Samasunga koliko ja znam to ne vazi ni za visu klasu monitora.
Slazem se sa DSSom, prvo Philips pa Samsung, Belinea je uzas. Znam da VMARC ima lose iskustvo sa njima, ali je moje svakako pozitivno. Ipak je Philips mnogo jaci i stariji i pouzdaniji brand...ostali su samo puka uravnilovka (ne)kvaliteta...ja sam davno uzeo nekoliko obicnih Phlips Standard modela 150S, 170S i 190S-lepi, kvalitetni izdrzljivi, rade non-stop i nemaju nikakve probleme mrtve i preosvetljenje pixele niti nista maligno u matrici...predlog MalogAbnera je takodje dobar Fujitsu Siemens iz serije Scaleo je svakako bolji izbor od ostalih i moze biti alternativa belgijskom Philipsu
- C H A M E L E O N -
:: :: dasyck, posto znam da ti volis philipsove monitore, zanima me ima li neki poseban razlog? mozda bolji displej, ili sl. :: :: Mnogo vremena provodim uz monitor i mnogo mi je bitno da mi ne zamamra oci i da ima ostru sliku...Konkretno sam radeci za Samsungovim CTR monitorima shvatio da nikada nikome necu to da preporucim osim ako mi bas ne ide na zivce...Kad predjes da Philipsa na Samsunga jednostavno provaljujes da tu nesto fali...A da ne govorim o onim jeftinijim modelima sa onim podrhtavanjem slike od koje te zaboli glava posle pola sata :: Sto se tice Samsung TFT monitora iz vise klase znam da imaju lep prikaz ali isto tako znam da su neke moje kolege imale problema sa reklamacijom(da ne ulazim opet u pricu o Samsungu i mrtvim pikselima).. :: Evo jedna pricica:Otisao sam skoro da pogledam tv hteo sam da kupin nesto osrednje i pitao radnika da mi preporuci neki best buy tv,radnik je stavio ruku(lagano udario) tv i slika je pozelenela....Inace bio je Samsung :: A i sestra je kupila Samsung 72` tv i crko je posle dva meseca.Srecom bio je pod garancijom :: :: Jednostavno ja jos nisam video kvalitetan Samsung proizvod...Znam samo da su im se hard diskovi i ram memorije dobro pokazali :: :: :: vmarc rece da oni imaju mrtav pixel u najavi, a u technomaxu mi rece covek da jedino philips ima garanciju od 1 mrtvog pixela?... ko je u pravu :: Ne mogu da kazem da sam cuo da se nako zalio na Philipsa do sad...A i ako ima mrtvi piksel to je kod Philipsa reklamacuja i zamena monitora,dok kod Samasunga koliko ja znam to ne vazi ni za visu klasu monitora :: :: :: DaSickSystem
@dasysk: hvala, posto pretpostavljam da imas dosta iskustva sa time, uzecu to u obzir(mada ne kazem da ostala ne uzimam)...
ako budem uzimao 22` mislim da cu uzeti FS L22-1w, ipak je 225bw skuplji, ali prvo da proverim tudje utiske o tom monitoru na internetu...
za 20` ostaju u izboru prva 3 navedena, posto su ipak poznatiji i bolji po karakteristikama. razmislicu jos malo koji. ako ima jos neko neki predlog, sugestiju, lose ili dobro iskustvo sa nekim od njih, molim da mi to navede, da znam i to.
hvala svima na puno odgovora, uzecu sve sto ste rekli u obzir i odabrati po meni najbolji! javicu vam ko je finalista!q:-D Nikolas
Ja ne bih razmisljao ni o cemu osim o FSC Scaleo, Philips i ViewSonic, ako us u slicnom cenovnom rangu ili do 20% skuplji jer us oni iznad Samsung, LG, Belinea, BenQ...
- C H A M E L E O N -
:: @dasysk: hvala, posto pretpostavljam da imas dosta iskustva sa time, uzecu to u obzir(mada ne kazem da ostala ne uzimam).. :: :: ako budem uzimao 22` mislim da cu uzeti FS L22-1w, ipak je 225bw skuplji, ali prvo da proverim tudje utiske o tom monitoru na internetu.. :: :: za 20` ostaju u izboru prva 3 navedena, posto su ipak poznatiji i bolji po karakteristikama. razmislicu jos malo koji :: ako ima jos neko neki predlog, sugestiju, lose ili dobro iskustvo sa nekim od njih, molim da mi to navede, da znam i to. :: :: hvala svima na puno odgovora, uzecu sve sto ste rekli u obzir i odabrati po meni najbolji :: javicu vam ko je finalista!q:- :: Nikola :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.