Planiram vec duze vreme da seuskoro godine prebacim na eyefinity. Do sada sam mislio da je najbolja solucija 3 dell-a U2312HM . Manjak prostora je u pitanju, dakle, morace da se okrenu vertikalno ,bas kao na slici dole : http://s9.postimage.org/hm3jubkz3/3bf1ba41_P1010006.jpg
ili je mozda blja varijanta napraviti nesto ovako (nisam siguran da li se moze navici na format uzduznog monitora,nemam iksustvo u radu sa time):
http://s7.postimage.org/8krk30x8b/k_Fe_FP.jpg Pitanje kljucno koje ide uz ovo jeste sta je na nasem trzistu od monitora najtanje u smilsu debljine ivica da bi prelaz izmeju ekrana bio sto manji?
Po meni lično, a već to pisah ovde, eyefiniti ima smisla sa 3 monitora jedino u vertikali. Položeni su suviše široki a kratki na dole i gore. Sa 6 ok....
Da,i ja sma hteo da idem na to,al sad okrenem ovaj moj od 22 incha uspravn,bog te, kao soliter,a ovaj ce da bude jos veci pa se razmisljam sta mi je ciniti. NIje za igrice uopste, nego za olaksan rad (premier,photoshop,statistike,mailove, i tako...) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Vertikalno je cista glupost, sta god gledao preseci ce ti. Horizontalno ok ali za igre. Za rad ti uopste i ne treba eyefinity nego samo prosirenje desktopa na ostala dva monitora i rasporedis alate. ako ti treba vece, kupi veci monitor sa vecom rezolucijom.
na jedan monitor mi ide video nadzor i rss fodivoi,na centralni sta trenutno gledam , a na treci alati i direotkrojumi za koje inac enon stop moram da se spustam i klikcem da bi dosao do njih. Imam komp prikacen na tv od 50 incha koji mi je na istoj udlajenosti kao monitor,to ne pomaze. Ali mi se zaista cini da je nenormalno visoko gledati u ono,pa se zato razmisljam o drugoj varijasni sa slike. Jel neko ovde pravio tako nesto? Koje monitore u tom slucaju da uzmem? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Ne, ne treba ti eyefiniti, već DVA monitora, od kojih je bar jedan što veći, ako već nisu isti. Proširenje desktopa, sa tim se zezaj kao što ti quna reče, i alatke i smor na manji a glavnu stvar na veliki koji je ispred tebe. Eventualno neka kombinacija sa velikim i dva mala pored (levo i desno) ili, dva velika ispred a mali sa strane... ali to je preglomazno ako nisi u kontroli letenja. Zaluđeni igrači bi trpeli, radi hvalisanja, ali u realnosti je poprilično komplikovano.
ne poznajem tehmolgoju,ali u cemu je razlika? Imam karticu koja je eyefinity, ako kupujem tri nova monitora i ovako i onako. Isao bih na tri jel bi boleo da drzim google analytic real time stats sve vreme, programe za komunikaciju i foldere sa kojima radim na desnom, na levom video nadzor i neke vesti,a na centralnom ono glavno.
Zato se i razmisljam da je ovo bolje resenje: http://s7.postimage.org/8krk30x8b/k_Fe_FP.jpg dal imas osecaj koje dimenzije monitora su u pitanju da bi ovo dobio? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Kao što si primetio, nije dovoljno da možeš da je kupiš, nego i moraš da znaš i da je koristiš. Eyefiniti je sposobnost da tri ili više monitora, windows vidi kao jedan ali veliki (sabira rezolucije monitora). Extended desktop, clone itd. zavisi od drajvera, znači da se rezolucije ne sabiraju, i na svakom monitoru ide drugi deo slike, nekad nezavisan od glavne... ma moraš da probaš ili vidi na youtube-u, mora biti prikaz ovoga što ti pričam, lakše će ti biti da shvatiš.
Ocu i hteo bi pre nove godine da se pocastim sa ovim upgradeom. Evo jos da smislim nacin neki novac da prebacim sa paypala i da dam oglas za staru konf ovde koja mi sluzi za video nadzor,i zatvorio sam finansije. Moram sutra da pljunem pare za zimske gume,pa to me usporilo.
Ima drugar taj koncept sa vise monitora,ali je imao smrtni slucaj pa je glupo sad da ga cimam da vidim kako to radi. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Kao sto pisko kaze da eyefinity ima smisla jedino u vertikali, rekao bih da po meni ima jedino smisla u horizontali. Stvar je licnih potreba, naravno.
Imam upravo 3 gore pomenuta della u eyefinity-u i svakako bih ti isto i preporucio. Sto se tice tankih ivica, nisam video nista slichno sa cenom u ovom rangu.. eventualno imash 32`+ Lg i Samsung tv-e (verovatno i ostalih brandova) koji imaju stvarno vrlo tanku ivicu, ali pretpostavljam da ti to ne igra igru, jer kolko sam shvatio, dosta si ogranicen prostorom.. pa ti onda Dell ostaje kao moj predlog.
Pozz
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Mnogo bih ti bio zahvalan na informaciji koliko ti je trebalo da se naviknes da radis u ovakom okreuznju. Jel ga koristis za igre ili neki posao? Da li je zamorno za oci da gledas tako visoko? hvala (mozda neka slika setup-a?) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Pa u principu mi nije trebalo puno.. ja ih drzim horizontalno pa je bilo onog pretrcavanja mishem sa levog na desni monitor (tipa sa my compua u recycle bin) i slicno ali se naviknesh vremenom, nashtelash sensitivity i malo rasporedis ikonice i ceo radni prostor tako da ti je sve blizhe dohvatu ruke (misha).
Komp koristim iskljucivo za simulaciju voznje (iRacing) i multimediju.. iz tog razloga mi je i potrebna ova shirina (a ne visina) koju 3 monitora nude.
Da li je zamorno za oci da gledas tako visoko? Ovo pitanje bas i ne razumem.. posto su mi monitori horizontalno postavljeni, ne nalaze se vishlje nego pre, kada sam imao samo jedan monitor. Zamornost ociju je relativna stvar, a mozhesh dosta na nju uticati podeshavanjem samog monitora. Fabrichka podesavanja su dosta oshtra, agresivna za oko tj chitanje texta ali imash u menu-u neka od ponudjenih podesavanja recimo za citanje texta, gledanje filmova i slichno.. a naravno najbolje bi bilo kad bi sam ruchno podesio boje, osvetljenje i kontrast. Oko toga mozhesh dosta naci po netu... ja se nisam previse zamarao time..
Ja svakodnevno koristim vise monitora istovremeno, imam tv + 2 monitora nakacena na komp. Za rad u photoshopu i nekim drugim alatima koristim dva monitora konstantno, horizontalno i savrseno mi je. U tvom slucaju, koliko sam shvatio tebi treba sto veci prostor, a nesto si pominjao kako si probao neki tv od 50`. Posto ne razumes bas najbolje tehnologiju, bez obzira sto ti je tv od 50`kad mu je rezolucija mala, generalno najvise bi dobio kad bi pazario neki monitor od 27` sa rezolucijom 1440p, ima ih, imas dell U2711HM koji bi ti lego extra, i pored njega dodas jos jedan ili dva ako bas mora i da pevas.
jaoo...kakav setup. Daj neki kontakt da picimo trke kad namestim ovo. Ja koristim logitech momo i vozim na 50 inch ekranu, koji mi je na istoj razdaljini,al bas odavn igrao nisam. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
:: Pa u principu mi nije trebalo puno.. ja ih drzim horizontalno pa je bilo onog pretrcavanja mishem sa levog na desni monitor (tipa sa my compua u recycle bin) i slicno ali se naviknesh vremenom, nashtelash sensitivity i malo rasporedis ikonice i ceo radni prostor tako da ti je sve blizhe dohvatu ruke (misha) :: :: Komp koristim iskljucivo za simulaciju voznje (iRacing) i multimediju.. iz tog razloga mi je i potrebna ova shirina (a ne visina) koju 3 monitora nude :: :: Da li je zamorno za oci da gledas tako visoko? Ovo pitanje bas i ne razumem.. posto su mi monitori horizontalno postavljeni, ne nalaze se vishlje nego pre, kada sam imao samo jedan monitor. Zamornost ociju je relativna stvar, a mozhesh dosta na nju uticati podeshavanjem samog monitora. Fabrichka podesavanja su dosta oshtra, agresivna za oko tj chitanje texta ali imash u menu-u neka od ponudjenih podesavanja recimo za citanje texta, gledanje filmova i slichno.. a naravno najbolje bi bilo kad bi sam ruchno podesio boje, osvetljenje i kontrast. Oko toga mozhesh dosta naci po netu... ja se nisam previse zamarao time.. :: :: slika iz doma sa sve zajedno neredom i ostatkom shto ide uz to: http://tinyurl.com/dxwyfe :: :: Ako imash jos bilo kakvih pitanja, tu sam : :: :: pozz :: :: `If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` :: Mario Andrett :: ::
Mnogo mi je to novca, samo taj dell kosta 70 soma dinara a tri 23 della, 60 soma. Gledam sada neke 27 imce, ima npr view sonic VX2703MH . ne znam kakav je taj? I d auzmem neke manje sa strane dva komada da se vertikalno gadjaju po visini sa ovime. Ali kako to da izvedem. Mislim..ko normalana poznaje dimenzije i performanse monitora da bi sve to uklopio? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
:: Ja svakodnevno koristim vise monitora istovremeno, imam tv + 2 monitora nakacena na komp. Za rad u photoshopu i nekim drugim alatima koristim dva monitora konstantno, horizontalno i savrseno mi je. U tvom slucaju, koliko sam shvatio tebi treba sto veci prostor, a nesto si pominjao kako si probao neki tv od 50`. Posto ne razumes bas najbolje tehnologiju, bez obzira sto ti je tv od 50`kad mu je rezolucija mala, generalno najvise bi dobio kad bi pazario neki monitor od 27` sa rezolucijom 1440p, ima ih, imas dell U2711HM koji bi ti lego extra, i pored njega dodas jos jedan ili dva ako bas mora i da pevas :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: ::
Trenutno bi ti bilo najbolje da uzmes Dell-ov ips u2312hm ali ako hoces da ustedis pare onda uzmi LG-ove ips monitore. Pre kupovine se informisi na netu o njima.
Bitno bi bilo da se setup i vizuelno uklapa, tj da jedan centralni veci monitor od 27 incha bude isti kao i dva manja koja dodju sa strane u vertikalu. Ovaj LG izgleda tanak ram sto je super,ali dalji se manji moeli mogu okretati vertikalno kao dell? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
@pedjag Nisam siguran ali mislim da ne mogu. Pogledaj na youtube-u neki review za oba monitora pa odluci da li se vise isplati kupiti jedan od ta dva monitora ili neki dell-ov.
odlicno, moze kontakt ti pustim na mail sutra. Uvek je dobro imati jednog pcberzasha vishe :) kakav tv imas? u principu za trke/simulacije je puno bolji triple monitor setup zbog field of view-a. Sa ovakvom sirinom koju ja recimo imam sa tim 23` monitorima postavljenim pod 43C lateralni u odnosu na centralnog mi uvate na monitotima sa strane retrovizore auta i jos dosta mesta sa strane sto je dobro kad se sa nekim gazis pa vidis tacno gde je on u odnosu na tebe odnosno koliko ti je on ostavio mesta tj koliko ti njemu trebas ostaviti. Takav slucaj nije sa jednim tv-om ma koliko je on veliki, ne mozes dobiti taj field of view i moras sedeti dalje malo sto umanjuje uzhitak (barem meni). Jasno da ti tv nisi uzimao sa namerom za simulacije nego samo kazem..a i ujedno te nagovaram da nadjes prostora i kad uzmes monitore prebacis ih u horizontal mode kad vozis .)
`the way its meant to be driven` :)
Sto se tice 27` + 2x manja tu ti ne mogu puno pomoci..probaj cackati po netu i uporedjivati kod proizvodjacha kolika je radna visina 27` ekrana (ne interesuje te plastika naravno) tj. sirina recimo 23` ili sta vec jer ces ga rotirati i to je to.. i pripazis da imaju opciju rotacije :)
A za ovaj viewsonic ti savetujem da ga preskocis ovom prilikom. Inache za viewsonic imam samo reci hvale i odlicna iskustva za razliku od recimo sa Shljamztzungom.. Evo moje iskustvo zasto ti govorim da preskocis ovaj viewsonic: imao sam vs isto VX seriju koja je koliko ja znam njihova najjaca serija..nakon par godina uzeo sam i VA seriju koja je valjda njihova najlosija serija.. kad sam odlucio da predjem na eyefinity nisu imali u Subotici 3 della na lageru pa sam morao da pricekam na treceg. Za to vreme sam koristio dva della sa strane i vs od 24` (TN panel) u sredini. Mogu ti reci da oci bole kad pogledas u tog srednjeg u odnosu na ove dellove sa strane..uglovi gledanja, boje i celokupna slika je dan i noc, ali bukvalno. Tako da eto savetujem ti da ides obavezno na IPS varijantu pa cak i po cenu 3-4`! p.s. a ova dva vs-a jos uvek shljakaju ko novi..3 god garancije na 1 mrtav pixel.. bezhte od shljamzunga..
Koliko sam upucen niti jedan od gore pomenutih lg-ova ni vs-a nema opciju rotacije.
pozz!
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
pisem jednom rukom,je pridrzavam monitor drugom,jel sam okrenuo monitor da testiram kako to izgleda okrenuto na vertikalu. Sa jedne strane je dobro,sa druge taskbar mi mnogo bre mali. Sve nabijeno,nemoze nista da stnae. Nisma siguran da na ovo mogu da se naviknem. Tv na kome igram,doduse retko je LG 50 inch full HD . Sve je super i s apola metra kad si blizu da igras. Nisam neki gamer ,mislio sma da poteram neke avio simulacije.
Ovaj LG je IPS, full hd, mnogo kepo izgleda i ima tanke ivice. Cena je dobra,i poslao sam meali LGu d ami kazu koji modeli imaju pivot kod njih. Cak iako ima,verovatno nece biti iz iste serije kao ovaj 27 pa ce slika biti drugacija. Sve u svemu,sve ovo u praksi nije bas tako naivno kako izgleda i lako.
secam se slicne teme ovoj pa je bilo reci o lg ips monitorima sa jako lepim dizajnom i tankim ivicama ali cvrc, kad ga vidis uzivo skroz drugacije izgleda.. ako se neko seca teme nek javi. Mozda nije rec bas o tom modelu koji ti hoces ali eto, budi oprezan i jos malo istrazivanja te ceka :) to je normalna stvar..navikni se :)
@repsi Verovatno mislis na temu Koji monitor? koju je otvorio Milos22.
Cak ni SK nije upozorio citaoce na taj marketinshki trik iako je monitor “detaljno” opisan u casopisu.
Dovoljno je da ukuca na youtube-u naziv tog 27” monitora pa ce mu se pojaviti par snimaka kojima u nazivu pise consumer warning.
@pedjag Mislim da i pored toga vredi uzeti te monitore jer su jeftiniji od Dell-ovih. Kupi prvo jedan Lg pa ga testiraj par dana a onda odluci da li ces ga zameniti za dell u2312hm ili uzeti jos dva ista. Imas pravo na povracaj novca ako vratis monitor u prvih nedelju dana.
Izgleda da je jedino pravo resenje tri dell-a iz prostg razloga sto nema sanse drugu kombinaciju da napraivm a da bude dobra na sve nacine i to da ih drizi u klasincom rasporedu jer je vertikalno vrlo,vrlo nezgodno. Onda ostaje problem prostora na stolu tj randoj povrsini. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.