U pitanju je Asus k52jc-ex347 sa nvidia 310m grafikom, koji poseduje i integrisanu intel HD u procesoru. Desava se cesto da kompjuter odjednom ne vidi nvidia grafiku, u device manager-u je nema, samo vidi ovu integrisanu, medjutim kad odem u bios i stavim sve na default-u grafika se nekim cudom pojavi, i tako posle nekog vremena opet isto. Isto tako ranije sam igrao neke igrice tipa COD MW 3, preso celu igricu, radilo sve normalno na normalnim podesavanjima, danas sam pokrenuo igricu i sve secka. Sta bi moglo da bude, da li grafika crkava?
i ako nije namešteno u podešavanjima, stavi da u 3d koristi nvidia grafičku.Možda se pojebao drajver pa koristi samo integrušu...takođe, možeš i da flešneš noviji bios...
Skoro sam instalirao najnovije drajvere, isto tako i za bios mislim da je poslednja verzija. Sto se tice tih podesavanja, stavio sam bio da za gore navedenu igricu koristi nvidia grafiku, a ne da automatski sam bira grafiku kao sto je bilo podeseno, i opet isti djavo.
A jel` se taj problem javlja od reinstalacije drajvera i BIOS-a...
29.11.2012. 16:17
status: user broj poruka: 3241
ili od ranije? Ako je od skora, možda da probaš neki od starijih drajvera za GPU? Poslednja opcija pre servisa je da reinstaliraš win pa sveži drajveri, ... Ne bi bilo loše da proveriš i temperature GPu-a i CPU-a.Koliko je star lap?Ima li garanciju?
Iskreno cim vidim M u oznaci grafike padne mi mrak na oci...
Na preko 5 laptopova kod drugara smo imali problem da laptop pri podesavanju da za 3D ili posebnu igricu koristi nvidia grafiku, upravo radi samo integrisana... Pocev od obicnih igrica kao sto su wow, warcraft pa do zahtevnih... Divnim cudom na pojedinim posle mukotrpnog butanja, reinstaliranja drajvera i ostalom proradi...
Zadnji put na Acer-u nisam mogao uopste da podesim da u warcraftu radi ova nvidia
To se desava tako od ranije. Bios nisam flesovao, kad sam uzeo lap top imao je poslednju verziju. Temperature pratim redovno i ok su, testirao sam grafiku furmark-om i ne prelazi 66`c. Lap top je u garanciji do januara.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.