Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI All in Wonder 9700Pro problem
STRANA 1 OD 1
grobSM ATI All in Wonder 9700Pro problem 18.07.2007. 20:06 T5043

status: user
broj poruka: 76
dobar dan .. . veche . . . shta li je nije ni bitno . . .
ovako . . .. kaze sledece : imam ATI All in Wonder9700Pro na jednoj mashinici i imam malih nekih nebitnih ali mozda i bitnih problema . . . Kada upalim komp i prvi put kada bootuje kartica pochne da izbacuje chudne artifekete (Artifacts) ili glincheve kako god da ih zovete. . . onda uhvatim i resetujem komp i ono nishta . .. . a kad god da ga ugasim i upalim ponovo ona opet isto . . . . pa me to malo bine jer znam da kada ATI pochne da izbacuje glincheve , artifekte (kako god) da mu nije dugo zivota ostalo . . . . Probano 100 razlichitih catalyst i omega drajvera i opet se isto ponasha ! Grafichki procesor ili neshto drugo . .. pomozite !!
ako ce vam shta pomoci card specs (R300 , 325MhzGpu , 620MhzDDR , 128Mb ,256Bit)
A konfiguracija je (Intel P4 2.80Ghz northwood , ASUS P4R800V , 1.0 Gb DDR 400)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Takvi gapovi 18.07.2007. 20:39 #23853

broj poruka: 5710
gotovo su uvek posledica video rama, mada je to AIW serija koja vazi za sam vrh...imam par programa koji bi ti mogli pomoci, ne mozes ih sve naci na NETu, pa ako ti trebaju javi se...za pocetak probaj Artifact Tester 5 sa ATmonitor tool-om i onim grid paletama, zatim Passmark BurnInTest pro 5 moduli koji se ticu 2D/3D-a i stability tester. Vrlo je cudno, kao da nema dovoljno struje u pocetku pa zeza. Koje je napajanje? I napisi kakvi su to artefakti i da li su vidljivi u igrama i da li je to oduvek tako, imao sam neke slicne problme jer kanadske kartice tipa built by ati sebas ne slazu sa ovim plocama pa je recimo 2D ovarlay imao prpbleme a 3D ne...javi odgovore na pitanja pa cemo videti...

- C H A M E L E O N -

grobSM RE :D to machine 18.07.2007. 21:18 #23859

PSU je Frontier 400w tako da teshko da bash nema struje. . . .
a shto se tiche ona izbacuje artifekte samo kada se komp upali
posle jednog restarta ona radi normalno chak i pod 3D aplikacijama kao shto su DOOM3 ili 3Dmark 2005 .. . a ne bih rekao da su memorijski chipovi :(
Gradichki procesor me zabrinjava .. . jednom sam upalio komp toliko ih je bilo da nije se welcome screen video dobro . . . . . a stwarno mi je zao takve kartice
jeste antika ali je stwarno profi !

MACHINE Re: RE :D to machine 18.07.2007. 21:56 #23867

Promeni za pocetak napajanje za neki jaci brand, to sto ima 400 kineskih W ne znaci mnogo (realno ima 300W) ali nije to problem, problem je u tome kakvo djubre od napona/signala on daje na izlazima iako se on pegla kroz plocu, varijacije mogu ugroziti stabilan rad...istestiraj je onim programima i probaj drugi PSU. Inae, VGA nije antika, antika je vlb hercules

- C H A M E L E O N -

:: PSU je Frontier 400w tako da teshko da bash nema struje. . .
:: a shto se tiche ona izbacuje artifekte samo kada se komp upali
:: posle jednog restarta ona radi normalno chak i pod 3D aplikacijama kao shto su DOOM3 ili 3Dmark 2005 .. . a ne bih rekao da su memorijski chipovi :(
:: Gradichki procesor me zabrinjava .. . jednom sam upalio komp toliko ih je bilo da nije se welcome screen video dobro . . . . . a stwarno mi je zao takve kartic
:: jeste antika ali je stwarno profi !
::
Oglasnik 18.07.2007. 22:03 #23869

broj poruka: 726

Ako je tvoja kartica dotrajala - i pored povremenih artifakata i raznih glitcheva,ona moze da traje duzi vremenski period,uz neznatne smetnje..

Ti si prilicno siguran da nijesu drajveri,ali ja ni tu mogucnost ne bih iskljucio.Desavalo mi se da nova kartica u pojedinim igrama pri razlicitim modovima (D3D,OGL) pravi probleme.

Jedan predlog - posto je u pitanju ATI,koristi ATITrayTools i smanji takt memorije i procesora.Osim toga,u podesavanjima mozes iskljuciti neke zahtjevnije opcije koje mogu biti uzrok problema.
grobSM ok 18.07.2007. 22:05 #23870

ok pokushacu da promenim PSU

pa ako pravi probleme videcu sa ATItool - om za artifekte . . .

a shto se tiche antike ma G200 je zakon !! :D (bar za AGP)
Pisko Logika unlimited 18.07.2007. 22:33 #23874

broj poruka: 6650
Drajvere možeš slobodno da menjaš narednih sto godina, bez rezultata. Sve što radi u windows-u, pa i test programi, i njih možeš da teraš narednih sto godina, bez rezultata (ili do trenutka kada stvarno nešto crkne).
Sve ovo govorim zato, što tvoji problemi nastaju pre windowsa, i, samo kad ga pališ prvi puta (nakon nekog vremena). Šta ovo dedukcijom gledano, govori? Da je problem kod hladnog paljenja, ne i kod restarta, kada rade ventilatori, kada je napajanje koliko-toliko stabilizovano. Šta može biti uzrok (a da meni pada na pamet), tačno, napajanje je tu među prva tri uzroka, VENTILATOR koji je pred zaribavanjem...., matična, neki drugi potrošač koji (a opet je to u stvari matična) u post-u povuče struju ili unosi smetnje pa izaziva artefakte....
Ipak, iako mislim da je hardverski problemčić, ipak bi probao i sa novim bios-om matične ploče, čisto da nije do postavki napona - frekvencija matične. Ako su joj se (ili samoj grafičkoj) rasušili kondenzatori, onda ni ovo ne pomaže, problem će samo da se uvećava.
Da bi nekako lokalizovao problem, pre kupovine pametnijeg PSU-a, koje unapred pozdravljam, predlažem ti da karticu probaš na drugoj konfi, čisto da..... a onda, ako si u mogućnosti i drugo napajanje pre kupovine...
Stripy Nema nikakve veze PSU PVO NLO itd 18.07.2007. 22:34 #23875

broj poruka: 4163
Stvar je jednostavna a to je da ti je grafika dotrajala
Imao sam vise 9500, 9700 i 9800 modela sa slicnim simptomima samo sto su ove pravile probleme i u 3d. Problem koji imas nije resive prirode. Ustanovio sam da problem ne pravi ni memorija ni gpu vec dotrajalost veza izmedju gpu-a memorije i stampane ploce. Karticu koristi dok ne pocne da ti pravi probleme u win i 3d. Kada se to desi onda je za penziju. Nece ti prouzrokovati nikakvo ostecenje drugih komponenti, tako da mozes slobodno da je rabis dok ne vrisne.

MACHINE Re: Logika unlimited 18.07.2007. 22:37 #23876

Pozdravljam odgovor, probaj kartu na drugoj masini, mogu biti i hladni lemovi ili upredeni vodovi, sto rece servispc

- C H A M E L E O N -

:: Drajvere možeš slobodno da menjaš narednih sto godina, bez rezultata. Sve što radi u windows-u, pa i test programi, i njih možeš da teraš narednih sto godina, bez rezultata (ili do trenutka kada stvarno nešto crkne)
:: Sve ovo govorim zato, što tvoji problemi nastaju pre windowsa, i, samo kad ga pališ prvi puta (nakon nekog vremena). Šta ovo dedukcijom gledano, govori? Da je problem kod hladnog paljenja, ne i kod restarta, kada rade ventilatori, kada je napajanje koliko-toliko stabilizovano. Šta može biti uzrok (a da meni pada na pamet), tačno, napajanje je tu među prva tri uzroka, VENTILATOR koji je pred zaribavanjem...., matična, neki drugi potrošač koji (a opet je to u stvari matična) u post-u povuče struju ili unosi smetnje pa izaziva artefakte...
:: Ipak, iako mislim da je hardverski problemčić, ipak bi probao i sa novim bios-om matične ploče, čisto da nije do postavki napona - frekvencija matične. Ako su joj se (ili samoj grafičkoj) rasušili kondenzatori, onda ni ovo ne pomaže, problem će samo da se uvećava
:: Da bi nekako lokalizovao problem, pre kupovine pametnijeg PSU-a, koje unapred pozdravljam, predlažem ti da karticu probaš na drugoj konfi, čisto da..... a onda, ako si u mogućnosti i drugo napajanje pre kupovine...
grobSM thank`s to you all ! :D 19.07.2007. 00:14 #23890

nashao sam shta mi pravi problem

kapacitor (kondezator) na naponskom delu kartice se naduvao kao idiot ! :D

6.3v 1600 mikrofarada . .. nadjem drugi takaw razlichit ali isti kapacitet i napon :D

zamenih ga i upalih komp i i i i i . .. radi :D

hvala svima na pomoci :D . . .. . pozdrav svima !!! P.S. i dalje kazem G200 ROOLES ! :D
hehe inache performanse kartice se povecale za oko 13 % :D 3dmark03 sa 14321 na 16563 :D hvala svima i pozz
MACHINE Divno 19.07.2007. 00:23 #23891

odlicno si prosao, ko bi rekao, to bi mi poslednje palo na pamet...ali, naravno na slepo, prvo bih pogledao kartu...

- C H A M E L E O N -

:: nashao sam shta mi pravi proble
:: kapacitor (kondezator) na naponskom delu kartice se naduvao kao idiot ! :
:: 6.3v 1600 mikrofarada . .. nadjem drugi takaw razlichit ali isti kapacitet i napon :
:: zamenih ga i upalih komp i i i i i . .. radi :D
:: hvala svima na pomoci :D . . .. . pozdrav svima !!! P.S. i dalje kazem G200 ROOLES ! :D
:: hehe inache performanse kartice se povecale za oko 13 % :D 3dmark03 sa 14321 na 16563 :D hvala svima i pozz
popovl high temp! 19.07.2007. 10:48 #23912

broj poruka: 149
greje ti se kartica...smisli nacin da je oladis...
...meni je sizila kartica nepravilni geometriski oblici,lomljenje i mesanje tekstura...GPU visoka temperatura, mrlje i fleke drecavih boja...mem visoka temperatura.
Ima i ono sve zajedno...neki ventilator,mozda da je dovoljno da je ocistis?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs