Pretpostavljam da je mališa zaribao od prašine tako da bi detaljno čišćenje i podmazivanje rešilo problem. E sad, ako je baš crkotina onda mora zamena ali teško da ćeš negde naći takav da baš legne tu. U tom slučaju moj predlog ti je da skineš tu evga plastiku sa bakarnog tela i preko svega zavrneš jedan vent od 8cm, to bar ima svuda da se nađe. Možeš recimo i da ga iščupaš iz nekog starog crknutog napajanja i nakačiš ga na 5v da bude nečujan. A ako ga kupiš verovatno će imati konektor za mb pa možeš čak i da mu kontrolišeš brzinu i imaš uvid u obrtaje. U oba slučaja grafa će ti biti hladnija nego ikad a pri tom i tiša. Nadam se da sam bio od pomoći. Dobrodošao na PCB. Živ bio!
Ne slusaj ovog lika jet4ink, sto reklamira sam sebe, taj kuler vredi skoro kao nova takva graficka... Neisplativo/skupo.
Poslusaj srdoch-ov savet. Ili probaj jos ovako`
Kupi bilo koji 12 cm fan,i gde se stavljaju srafovi stavis ih normalno, ali samo do pola da udju, onda taj ventilator stavis na dno kucista ispod graficke karte (da bije u nju, zato treba da ima lufta od dole da uvlaci vazduh) ovo je skroz ok resenje za ovave slucajeve ili za silent karte bez aktivnog hladjenja + jeftino.
E sad, ako vec imas neke stvari/kartice izmedju dna kucista i graficke moj predlog pada u vodu.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ovo je sine samo za neupucene http://goo.gl/BUbHz Evo ja kome treba ostavim mob i adresu nek donese samo komp na moja kucna vrata, cinim drugarski ZA DZABE OVE STVARI SA LISTE, sem vracanja izgubljenih podataka. Ako covek casti neko pivo moze, ako ne , ne mora...
900 dinara da naplatis sto bocnes jedan stap ram-a?!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
e drugari, resio sam da nekako budzim ovu karticu, i sad me interesuje jedna stvar, ovaj kuler na grafickoj, jel on po defaultu uduvava vazduh u graficku, ili izduvava topao vazduh iz nje?
namece se pitanje kad bih ja stavio neki veci ventilator, da duva vazduh u nju, da li bi to bio pravi potez?
:: :: :: e drugari, resio sam da nekako budzim ovu karticu, i sad me interesuje jedna stvar, ovaj kuler na grafickoj, jel on po defaultu uduvava vazduh u graficku, ili izduvava topao vazduh iz nje :: :: namece se pitanje kad bih ja stavio neki veci ventilator, da duva vazduh u nju, da li bi to bio pravi potez?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.