Delu je interesantno za tu cenu, ali mislim da je 27 i sa tom rezolucijom mnogo. Treba procitati teks na takvom ekrenu. Dok se ne pojavi ekran sa 300 ppi nista od toga.
Elem mozda je marka i dobra, sta ja znam, mada mi ne deluje nesto vrh.
Kozeli bas profi monitor zna se EIZO je tata.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Ima dve stvari koje mu nedostaju da bude najbolja kupovina trenutno...
1) Ne podesava se po visini i ne okrece se... 2) Nema USB konektore...
Cena deluje pristojna, a sto se tice kvaliteta slike ne znamo nista... ili ja iz prilozenih razmena misljenja nisam uspeo da ukapiram valja li ili je sarena laza...
Jednom sam se zajebao kad sam posao za cenom i uzeo BenQ g2420HD i to mi se nikad vise nece desiti...
Generalno za 150÷200E razlike se dobije provereni DELL...
Znaci ko zeli BRZ auto odma neka kupi Bugatti Veyron, ne razmisljati ni minute zna se ko je tata...
Evo ja odma idem da uzmem za sebe jedan .
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Delu je interesantno za tu cenu, ali mislim da je 27 i sa tom rezolucijom mnogo. Treba procitati teks na takvom ekrenu. Dok se ne pojavi ekran sa 300 ppi nista od toga :: :: Elem mozda je marka i dobra, sta ja znam, mada mi ne deluje nesto vrh. :: :: Kozeli bas profi monitor zna se EIZO je tata. :: :: Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear :: ::
Shimian,ovo mi dodje nesto kao shemale,neka polutka.. Nebih se sa ovim poluproizvod hibridnim resenjima salio. Provereno je provereno pa nek je i Sljamsung :)
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
da samo sto Bugatti Veyron nije upotrebljiv za sve namene. Tako da nije tata, daleko je on od profi. Treba ti posebna staza i kvalitetan asfalt da to vozis. Kad bi pao prvi sneg mogo bi samo da sedi ispred zgrade. Lako je napraviti najbrzi, treba napraviti funkcionalni.
Eizo je ipak za sve namene. I oni imaju od 300e pa do 3000e monitore.
Ovo cudo nek se pokaze u radu pa videcemo da li se isplati.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
:: Znaci ko zeli BRZ auto odma neka kupi Bugatti Veyron, ne razmisljati ni minute zna se ko je tata.. :: :: Evo ja odma idem da uzmem za sebe jedan .
27 sa tom rezolucijom ti je mnogo a monitor sa 300 ppi-a ti nije mnogo?????????????
Jel ti znaš da taj monitor nema ni 200 ppi-a???
A sem toga, jesi čuo ikad za DPI podešavanje u windowsu?
Ko želi profi monitor bitna mu je rezolucija a ne brend kojeg pritom ni nema na našem tržištu.
EIZO ne pravi svoje panele tako da ga ne bih dizao u nebesa tako napamet, nisu ni oni za sve namene jer nemaju velike IPS panele sa odzivom manjim od 12ms G2G.
Panel u ovom monitoru je LED LG IPS koji ide u Dell U2711, toliko o tome. A da li valja elektronika i backlight bleed koji vidim da neki imaju će vreme da pokaže. __________________ Scourge of PCBerza
:: Delu je interesantno za tu cenu, ali mislim da je 27 i sa tom rezolucijom mnogo. Treba procitati teks na takvom ekrenu. Dok se ne pojavi ekran sa 300 ppi nista od toga :: :: Elem mozda je marka i dobra, sta ja znam, mada mi ne deluje nesto vrh. :: :: Kozeli bas profi monitor zna se EIZO je tata. :: :: Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear :: ::
Ovo je vrlo primamljivo, nema sta. Koliko sam uspeo da procaprkam po netu, korejska je firma u pitanju, izgleda da su paneli isti kao oni u apple cinema monitorima, odnosno navodno se tu koriste paneli koje je apple iz nekog razloga odbacio, a ovi(shimian) su ih lepo upakovali i prodaju jeftinije. Koliko je ovo istina pitanje je. Inace model od 30` je mnogo lepsi.
Koliko sam uspeo da pročitam po Hardforumu od onih 4000 postova, vidim da su ljudi jako zadovoljni istim.
Panel jeste LG i S-IPS, što je jako čudno za cenovnu kategoriju gde vlada e-IPS.
Ima ugrađen scaler, input lag mu je mali, nema overdrive, ali kažu da nije problem u igrama (mada verovatno nije za picajzle što se toga tiče :)
Meni nije problem rezolucija, to je 110dpi i verovatno izgleda odlično.
Na laptopu imam 117dpi i definitivno mi nije problem, naravno podesi se DPI u Windows-u.
Veći mi je problem od koga kupujem i šta ću ako crkne. Koliko vidim na sajtu nema nikakvih informacija gde se nalazi firma, jedino mail koji upućuje na Sensatic DOO koji se vodi kao firma sa 1 zaposlenim.
Prvo nema šanse da bih dao 400€ za monitor koji nemam gde da vidim i probam, a drugo ako ne bude išla prodaja, oni zatvore firmu, posle mogu ili da se slikam za garanciju ili da šaljem 27` monitor za Koreju, pto mi se baš i ne sviđa.
Malo pre tek procitah detaljne specifikacije monitora, ovo je super, mislim sta reci, s-ips panel u toj rezoluciji, po ovoj ceni, prosto neverovatno. Sve u svemu ako neka veca firma ne krene ovo da prodaje, sanse da opstanu kod nas su nikakve.
Pa kako da opstane kad prosecni i nadasve prepametni srbistanac pre ima da se ispruzi svake godine za novu GPU od 500E nego jednom u 3÷5 godina 400 za monitor...
Pogledaj samo na ovom forumu koliko ljudi ima graficku od preko 300E i onda pita koji monitor za 130E...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Malo pre tek procitah detaljne specifikacije monitora, ovo je super, mislim sta reci, s-ips panel u toj rezoluciji, po ovoj ceni, prosto neverovatno. Sve u svemu ako neka veca firma ne krene ovo da prodaje, sanse da opstanu kod nas su nikakve :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: ::
Pa i to sto kazes, ali jbg-a, teska vremena, pa valjda se svi nose mislju da bolje da uzmu jak cpu, vga, ram, bla bla, a monitor ko sisa, samo da im SVE igre rade kako treba. c c c Ja sve mogu da svarim, ali kad vidim da neko ima kartu, sto ti kazes od preko 300e i neki budzetni monitor i to jos nema dvi, vec moraju da ga kace preko raznih pomagala i adaptera, najezim se.
:: Pa kako da opstane kad prosecni i nadasve prepametni srbistanac pre ima da se ispruzi svake godine za novu GPU od 500E nego jednom u 3÷5 godina 400 za monitor.. :: :: Pogledaj samo na ovom forumu koliko ljudi ima graficku od preko 300E i onda pita koji monitor za 130E.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Malo pre tek procitah detaljne specifikacije monitora, ovo je super, mislim sta reci, s-ips panel u toj rezoluciji, po ovoj ceni, prosto neverovatno. Sve u svemu ako neka veca firma ne krene ovo da prodaje, sanse da opstanu kod nas su nikakve :: :: :: :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: :: :: ::
Pozdrav ljudi, samo da se javim kao osoba za kontakt vezano za Shimian monitore. Jeste da je firma mala ali ovo joj nije jedina delatnost, tako da ne morate da brinete da ce nestati ukoliko ova prica ne zazivi. Sto se tice samih monitora, uvezli smo ih najvise radi nasih potreba i za ovih par nedelja koliko ih koristimo odlicni su. Ko zeli da vidi/proba moze slobodno da me kontaktira (063 334 937) pa da se dogovorimo.
Inace probali smo pricu da guramo preko vecih kuca, ali uglavnom nisu bili zainteresovani. A i cena ne bi bila ista
Toliko od mene za sad. Stojim dalje na raspolaganju za sve daljen informacije.
Pa reci kada bi imao bolji vizuelni doživljaj, sa grafičkom od 300e i monitorom od 150 ili grafičkom od 150e i monitorom od 300? Zna se za šta su ovi paneli, ko kupi ovaj monitor da bi igrao igre je bacio pare.
:: Pa kako da opstane kad prosecni i nadasve prepametni srbistanac pre ima da se ispruzi svake godine za novu GPU od 500E nego jednom u 3÷5 godina 400 za monitor.. :: :: Pogledaj samo na ovom forumu koliko ljudi ima graficku od preko 300E i onda pita koji monitor za 130E.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Malo pre tek procitah detaljne specifikacije monitora, ovo je super, mislim sta reci, s-ips panel u toj rezoluciji, po ovoj ceni, prosto neverovatno. Sve u svemu ako neka veca firma ne krene ovo da prodaje, sanse da opstanu kod nas su nikakve :: :: :: :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: :: :: ::
Ma idi, lik prdi po običaju, nema veze što priča gluposti sve dok ima priliku da opljune po Srbistanu i Srbistancima.
Jeste, uzimaće neko za kućnu zanimaciju monitor od dve prosečne plate, kako da neće.
:: E moj Tristame :: na kapiras da je bolje da kupis Mercedesa ili BMW-a :: nego punta, pogotovo u Srbiji :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Trenutno samo kod nas u kancelariji. Kao sto rekoh ovo je dosta nova prica i maloprodaje bas nesto i nisu spremne da mnogo rizikuju. Ako ima zainteresovanih koji rade u maloprodaji neka se jave za dalji dogovor.
Samo jos jedna stvar. Obratite paznju samo kada gledate postove na eBay-u i drugim forumima da je prva verzija ovog monitora imala samo jedan DVI ulaz. Ti monitori imaju mnogo nizu nabavnu cenu od ovoga sto se danas nudi sa HDMI ulazom, zvucnicima, OSD podesavanjima i sl. Posle transporta, carine i PDV-a, cena je najniza moguca da pokrije osnovne troskove.
Vizuelni dogadjaj ti je ugodniji ako kadrove posmatraš na što većoj površini. Danas i grafička kartica od 60€ gura sve igrice u srednjim podešavanjima na 1440x900 recimo bez da secne. Samim tim, BOLJE JE i to x* kupiti monitor od 27 inča nego grafičku od 300 evra i igrati igrice na monitoru od 21 inča i ne primetiti ni `r` od razlike izmedju full HD igranja 1080p i 720p tj delimičnog. Bačen novac, nerealno rasporedjen hardver. Govorim ne samo iz svog iskustva (imam monitor 27 inča već dve godine), već i i iz iskustva pravih gejmera koji se nikada na manje ne bi vratili.
Zaključak, kupite prvo monitore pa tek onda besne grafike potrebne da poteraju full hd igre na ovakvim monitorima. Džabe grafika od 300€ na monitoru od 150€ kome služi svaka grafika koja može da ispuni full detalje na 720p.
:: Pa reci kada bi imao bolji vizuelni doživljaj, sa grafičkom od 300e i monitorom od 150 ili grafičkom od 150e i monitorom od 300? Zna se za šta su ovi paneli, ko kupi ovaj monitor da bi igrao igre je bacio pare :: :: :: :: Pa kako da opstane kad prosecni i nadasve prepametni srbistanac pre ima da se ispruzi svake godine za novu GPU od 500E nego jednom u 3÷5 godina 400 za monitor.. :: :: :: :: Pogledaj samo na ovom forumu koliko ljudi ima graficku od preko 300E i onda pita koji monitor za 130E.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Malo pre tek procitah detaljne specifikacije monitora, ovo je super, mislim sta reci, s-ips panel u toj rezoluciji, po ovoj ceni, prosto neverovatno. Sve u svemu ako neka veca firma ne krene ovo da prodaje, sanse da opstanu kod nas su nikakve :: :: :: :: :: :: :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: :: :: :: :: ::
Ne vredjaj čoveka. Ovo što si upravo napisao je tvoja greška. Za kućnu zanimaciju ti nije potrebna grafika od prosek dve plate SrpsKE, koja gura igre u full hd rezoluciju sa max. podešavanjima na gle muda, monitoru od 21 inča od 150 evra. Šta ćeš tu da vidiš bolje na toj grafici koja je predvidjena za tri monitora u nizu, za rad sa 1080p rezolucijama na monitorima od preko 27 inča ... ?!? NIŠTA. Igraćeš se isto kao i neko ko je dao 70€ za prosečnu grafiku jer će i on moći da igra sve današnje igre na 720p rezoluciji u max. a to je na tom monitoru od 21 inč i previše. Ah da, ti ćeš moći da gurneš antialajzing i sve one skraćenice na max 8x 16x i td ... i tako opravdavati cenu grafike?!? I još ćeš pobedjivati u sintetičkim testovima ....
Zaključak? Bolje dati kako kažeš za kućnu zanimaciju grafiku od dve prosečne plate kako bi je menjao svakih par godina i NIKADA iskoristio njen potencijal ni 50% na to mmonitoru koji je sputava ... nego monitor koji se menja jednom u deset godina na kome ćeš igrati igre i gledati multimediju kao grof?!? PAZI , SAMO DA OVDE NISI U PRAVU.
:: Ma idi, lik prdi po običaju, nema veze što priča gluposti sve dok ima priliku da opljune po Srbistanu i Srbistancima :: :: Jeste, uzimaće neko za kućnu zanimaciju monitor od dve prosečne plate, kako da neće :: :: :: E moj Tristame :: :: na kapiras da je bolje da kupis Mercedesa ili BMW-a :: :: nego punta, pogotovo u Srbiji :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Ko uzme 27 inča monitor sa fullhd rezolucijom mogu slobodno da kažem da je pojeo govno, a za veću već treba malo bolja grafička od neke od 60e. Solidni monitori od 24 inča su prilično jeftini ovih dana i nema potrebe za većim za kućnu upotrebu, onaj ko se mnogo igra naravno da je bolje da uloži višak para u bolju grafičku, pogotovo što izlazi nova generacija konzola tokom sledeće godine pa će brana malo da se otvori, trenutno one koče izlazak zahtevnih igara.
Ja i nisam neki zagrižen igrač pa trenutno imam grafičku koja je jedva dovoljna za fullhd i jesam je platio 60e, nije mi ni potrebna bolja ali da želim bolji prikaz u igrama pre bih uzeo bržu kartu od ove sad nego veći monitor.
I nije mi jasno zašto braniš čoveka koji se ovde pojavi pretežno da dobacuje zajedljive primedbe kako je ovde sve sranje i nema ništa, tamo preko je sve lepo i ima sve, on je pametan jer je otišao a mi smo ovde, jelte, glupi.
:: Vizuelni dogadjaj ti je ugodniji ako kadrove posmatraš na što većoj površini :: Danas i grafička kartica od 60€ gura sve igrice u srednjim podešavanjima na 1440x900 recimo bez da secne. Samim tim, BOLJE JE i to x* kupiti monitor od 27 inča nego grafičku od 300 evra i igrati igrice na monitoru od 21 inča i ne primetiti ni `r` od razlike izmedju full HD igranja 1080p i 720p tj delimičnog. Bačen novac, nerealno rasporedjen hardver :: Govorim ne samo iz svog iskustva (imam monitor 27 inča već dve godine), već i i iz iskustva pravih gejmera koji se nikada na manje ne bi vratili :: :: Zaključak, kupite prvo monitore pa tek onda besne grafike potrebne da poteraju full hd igre na ovakvim monitorima. Džabe grafika od 300€ na monitoru od 150€ kome služi svaka grafika koja može da ispuni full detalje na 720p :: :: :: Pa reci kada bi imao bolji vizuelni doživljaj, sa grafičkom od 300e i monitorom od 150 ili grafičkom od 150e i monitorom od 300? Zna se za šta su ovi paneli, ko kupi ovaj monitor da bi igrao igre je bacio pare :: :: :: :: :: :: :: Pa kako da opstane kad prosecni i nadasve prepametni srbistanac pre ima da se ispruzi svake godine za novu GPU od 500E nego jednom u 3÷5 godina 400 za monitor.. :: :: :: :: :: :: Pogledaj samo na ovom forumu koliko ljudi ima graficku od preko 300E i onda pita koji monitor za 130E.. :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: Malo pre tek procitah detaljne specifikacije monitora, ovo je super, mislim sta reci, s-ips panel u toj rezoluciji, po ovoj ceni, prosto neverovatno. Sve u svemu ako neka veca firma ne krene ovo da prodaje, sanse da opstanu kod nas su nikakve :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: :: :: :: :: :: :: ::
Po toj tvojoj logici bi sada neko trebao da kupi grafiku od 500€ ZATO što će da računa da će mu SUTRA trebati???? Ulaganje u budućnost?!?
A kada dodje to `sutra` tj. prodje godinu dana, pojavi se direkt iks 15, onda brže bolje kartu u oglase za 50% manje para i juri novu kompatibilnu, jer nećeš moći da igraš kantera u 26x aaszjnjeesu-u?
To ti nazivaš dobrom investicijom dok monitor od 27 inča rezolucije 2560x1440 ne opravdavaš i još ljude koji ga kupuju nazivaš govnima? Svaka čast. Baš me zanima ko sa tobom polemiše ovde normalnim jezikom?!?
: :: :: I nije mi jasno zašto braniš čoveka koji se ovde pojavi pretežno da dobacuje zajedljive primedbe kako je ovde sve sranje i nema ništa, tamo preko je sve lepo i ima sve, on je pametan jer je otišao a mi smo ovde, jelte, glupi :: :: Ne branim ga ... već je čovek daleko u pravu. Tj. njegov komentar je 101% u pravu. Do sada sa instalirao i servisirao xxx konfiguracija na kojima su bile grafike od +- 200€ dok su svi imali monitore od 19 ili 21 inč. Bitno im je bilo samo POKAZIVANJE ... tj. da se pohvale da mogu sve u FULL HD na 1080p a ne da to zaista i iskoriste. Jer ruku na srce nisu ni imali gde. Na tako malim monitorima je bespredmetno igrati se u full hd tj. 1080p. A to je Abner i rekao. Ja ne poznajem ljude ovde i ne znam ko koga zeza, ali njegov komentar je bio na mestu.
ETO, upravo gledam potpise mnogih članova ovde ... ni jedan nema grafiku ispopd 200 - 300€ u potpisu. Svi Nvidia ovo ono a NIKO nema monitore na kojima bi mogli da iskoriste tu grafiku. I da, Abner je u pravu kada govori da svi menjaju češće grafiku nego monitore.
Mogao bi ti wlado, bez šale, da naučiš malo bolje da čitaš.
Napisao sam da je onaj ko je kupio monitor od 27 inča sa fullhd dijagonalom pojeo govno u smislu da se zajebao jer je ta rezolucija mala za tu dijagonalu i kvalitet slike će mu na kraju biiti slabiji nego da je uzeo monitor od 24 inča na tu rezoluciju. Monitori od 500 evra su za one koji zarađuju na njima, koji će to `prosečnom srbistancu` kojeg mali abner gore pominje?
I niko nije pominjao grafičke od 500e, pomenuo sam 150-200 kao vr` ulaganje u ovom momentu.
p.s. Pa naravno da treba češće da menjaš grafiku, tehnologija brže napreduje a i sam si rekao da dobar monitor uzmeš jednom i miran si. Tebi stvarno nije baš najjasnije šta hoćeš da saopštiš.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.