Dok vent na grafici preko Enable manual fan control u CC-u radi na minimumu (sto je 20%), cuje se znacajno manje nego na auto. Istovremeno, razlika u temperaturi pri istom opterecenju izmedju manual i auto je mala, ~73C vs ~63C. Ove vrednosti su pracene preko MSI Afterburner-a u Unigine Heaven testu, dakle pri opterecenju grafike od 100%. U igrama su verovatno i manje.
Pitanje glasi, da li smem stalno da drzim fan na 20% ?
Naravno da smeš ali čisto povremeno proveravaj preko AfterBurner OSD-a kako se kreće temperatura tokom igranja. Ako je u Heaven-u na 100% bilo oko 73c onda mislim da nikakvih problema neće biti ni tokom igranja, ali ipak proveravaj za svaki slučaj tokom višečasovnog igranja recimo. Koja grafička je u pitanju?
:: :: Dok vent na grafici preko Enable manual fan control u CC-u radi na minimumu (sto je 20%), cuje se znacajno manje nego na auto :: Istovremeno, razlika u temperaturi pri istom opterecenju izmedju manual i auto je mala, ~73C vs ~63C :: Ove vrednosti su pracene preko MSI Afterburner-a u Unigine Heaven testu, dakle pri opterecenju grafike od 100% :: U igrama su verovatno i manje :: :: Pitanje glasi, da li smem stalno da drzim fan na 20% ?
Ja nznm baš da može na 20 posto u testu da bude temp 73c??? Al ako je tako onda ekstra.Ali opet ja bi tokom igranja ostavio na auto jer tad pojacas zvuk i ne čuješ vent.A kad ti je u idle staviš na 20 posto.Ja tako radim jer mi je bitno kad spavam a skidam nešto da se ne čuje komp.Mada sad sa ovom grafikom sam prezadovoljam.Vent se ne čuje a temp je 25c.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz+Akasa Venom Gigabyte ga990xa ud3 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560Ti Hawk TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G105 SS Sensei AeroCoool Strike
:: :: Powercolor 6870. :: Do koliko stepeni je bezbedno :: :: I 20% mi uspeva da izvucem samo pod sedmicom. Pod XP-om je minimum 40%, iako je manual control :: ::
Ja npr namestim da se do odredjene temp vrti na priblizno istom broju obrtaja zbog tisine, a tek kad dostigne tipa 70c onda ide preko. Slobodno mozes da drzis na 20% i ako su ti temp 73 pri 20% to je extra temp.
+1 Najbolje i najelegantnije resenje,kod mene na twinfrozer kuleru ima neki lud rezim rada na auto,cini mi se da srazmerno porastu temperature dize i obrtaje npr 60c @60% ob. ja sam stavio da mi do 70 stepeni ne prelazi 50% vent,tako da se u igrama jedva cuje a drzi temp ispod 70
:: Ja npr namestim da se do odredjene temp vrti na priblizno istom broju obrtaja zbog tisine, a tek kad dostigne tipa 70c onda ide preko :: Slobodno mozes da drzis na 20% i ako su ti temp 73 pri 20% to je extra temp :: ::
Furmark na 10-15 min ti je realno stanje da vidis koliko ti se greje grafika. 73c na 20% je nerealno osim ako imas custom hladnjak sa 2 x 120/140mm ventovima na 20%.
Pa ne cujem ako sam fokusiran na ekran, ali to sto ne cujem ne znaci da ne smeta. Tek kad ugasim komp shvatim koliko je smetalo. Zavuce se bre to... Lepse receno, ne smeta samo sto cujes vec i ono sto mislis da ne cujes. Ni oci me ne bole dok blenem, nego posle kad se setim da sam blenuo.
A i ovo sevanje u krstima... pa kasljucanje... kleca mi noga...
Pa nisu oni sto su projektovali kartu taj cincilator stavili tu za ukras...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Igras se na slusalice ili imas zvucnike :: :: Kako god bilo cujes zvuk iz igre i fokusiran si na ekran :: ako primetis kuler i buku ja se obesim :: :: U idle rezimu smanji :: radi sta hoces svejedno se ne greje, :: ali kad se igras sto se bunis za buku koju ni ne cujes :: Hladna karta duze zivi.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.