dakle, karta je nVidia 8600gt. da li da kupim asusa(126e), asusa silent verziju(127e), gigabyte(125e), gainwarda(133e), leadteka(139e) ili msi(135e)? koliko sam shvatio, msi i nije neki, pa njega bas i ne gledam, ali i on mi je u ponudi. znam da su ove kartice manje-vise slicne, imaju sitne razlike u broju mhz i izlaza, ali da li se isplati sa obzirom na proizvodjaca?
Ja sam kupio gigabyte GV-NX86t256d, sad moze da se nadje za 9700 dinara (oko 120â¬). Ne zalim se ali nemoj ocekivati nesto spektakularno kao VAUUUUU, mislim meni je prelazak sa 9550 na ovu grafiku kao CUDO, ali budimo relani ovo je pre low nego middle class kartica. Ali zato ne pravi nikakvu buku, vuce nesto vise struje od ostalih nista znacajno par W. U pakovanju dobije drajvere (bajate), igru Suprime Commander i par adaptera DVI-VGA.
Mislim da ti je najbolje da uzmes leadtek ili gainward,jer su kvalitetniji proizvodjaci od ovi ostalih gore navedenih..Jos ako nadjes gainward golden sample,na konju si..pozz
:: dakle, karta je nVidia 8600gt. da li da kupim asusa(126e), asusa silent verziju(127e), gigabyte(125e), gainwarda(133e), leadteka(139e) ili msi(135e) :: koliko sam shvatio, msi i nije neki, pa njega bas i ne gledam, ali i on mi je u ponudi :: znam da su ove kartice manje-vise slicne, imaju sitne razlike u broju mhz i izlaza, ali da li se isplati sa obzirom na proizvodjaca :: :: Ukratko, koji je vas izbor :: Nikolas
mislim da se i radi o GS gainwardu... ali evo sad mi ortak kaze kako na asusovoj ploci najbolje lezi asusova karta, tj da posto uzimam asusovu plocu da uzmem i karticu... jel on u pravu? Nikolas
da asus jedini podrzava `Single dual-link DVI outputs support 3840 x 2400 at 30Hz resolution displays `? cini mi se da i gainward ima max 2560x1600... da li je to cini slabijom karticom, posto ne moze da izvuce vece rezolucije?...
izvinjavam se sto sam dosadan, ali ne mogu da se odlucim, a sutra bih da kupim grafiku, pa mi je hitno... Nikolas
Graficka kartica moze da crkne ili da je kupis fabricki neispravnu,sto je nemoguce sanirati.Ako ti se kartica hardverski `pokvari` - popravke joj nema.Ovo je 2007. godina i price o tome da je MSI nepouzdan proizvodjac kartica koji se cesto kvari - jednostavno nijesu na mjestu.Proizvodjaci koje prepoznajemo,prije svega,po proizvodnji maticnih ploca (i jos ponecega) poput Asus,GA,MSI,Biostar... odlucuju se za trzisno logicne korake - proizvodnju grafickih kartica kako bi uzeli jos koji dinar u najprofitabilnijoj grani hardver trzista - plocu i procesor kupujes jednom u dvije - tri godine,a kartice mijenjas sezonski,u zavisnosti od gaming apetita.E,sad - navedeni proizvodjaci imaju konzervativan pristup i nude modele koji se,uglavnom,baziraju na specifikacijama maticnih kuca - nVidie i ATI-a.Takodje,cesce ce se odluciti za varijantu sa pasivnim (popularno - `silent`) hladjenjem,dok su im izleti u gornji segment stidljiviji i skromniji.Dakle,njihova ciljna grupa nijesu pasionirani igraci,vec kategorija povremenih ljubitelja zabave i kupci sa ogranicenim novcanim sredstvima.
Moja poenta je da su proizvodi ovakve vrste u nizoj klasi - kvalitativno izjednaceni,a da ih razdvaja nacin na koji je rijeseno pitanje hladjenja,sto se moze odraziti na ucinak.Zato je moja preporuka Gainward ili Leadtek,a sto se tice ostalih - potpuno je svejedno sta ces kupiti.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.