zakljucak: AMD serija 7000 se pokazala kao prilicno dobra ali...za stepen boljim, pokazale su se eNvidijine karte, kako ``u globalu`` (cak i vremesna 480ka dere) tako i u single GPU konkurenciji gde je pobednik ....GTX680!
On the graphics cards side of things, the Radeon 7900 series perform rather well. The GCN (Graphics Core Next) architecture pays off. At a 1920x1200 monitor resolution even the 7800 series manages quite well. The fun thing about the new game engine however is that you can play around with many AA modes now and yeah the Radeons with their large framebuffers are just very capable.
A notch better overall are the NVIDIA cards. Heck even the aging GTX 480 seems to be able to keep up really well - that`s nice. The series 600 starting at GTX 660 simply offers very solid performance, with the GTX 680 being able to go nuts in 2560x1600 with redicukous AA image quality settings.
Single GPU wise the winner today is the GeForce GTX 680.
Svi su do sada čuli za `The way it`s meant to be paid`... (`daj da im platimo da bi igricu optimizovali za nvidiju`) Tako da OČAJNIČKI pokušaji OBOGALJENE nvidije, čiji su čipovi LOBOTOMIZIRANI - osakaćeni za OpenCL performanse kako bi nvidia IKAKO dostigla AMD nisu ništa novo.
REALNO je sada AMD kralj, REALNO imaju najbrže all-around kartice - možda tako nije bilo oduvek, niti će biti u budućnosti (čemu se raduju SVI NORMALNI konzumenti elektronike - osim tebe)... I svako KO NIJE BEZNADEŽNO SHELDON-COOPEROVSKI BOLESTAN U MOZGU, imaće u datom trenutku grafiku koja mu daje najviše za uložene pare - ne opsedajući se samo jednim brendom, kao ti i tvoj drug evga-metallica...
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Zanimljivo: neki se smatraju prozvanima a nemaju...sluha. O telefonima
14.11.2012. 00:11
status: user broj poruka: 10999
da i ne pricamo... Nije strashno ako covek pogresi broj. Ali, ako slusalicu podigne pogresan COVEK, to vec zabrinjava! ``Ma sta kazete - ja sam vas zvao...Hm, bio sam siguran da ste vi zvali mene...ponekad se dozivljavam u trecem licu mnozine...``
Ti debeli kao da si spao sa Marsa i to ovog trenutka.. Prvo pogledaj malo po kvartalima koliko se prodaje nV a koliko AMD kartice. Kepler serijom su ih bukvalno zbacili s trzista u odnosu na prodaju i popularnost. Drugo nV drzi sad 60% trzista,AMD nepunih 40% desktop varijante grafike..
Trece nVidia i daje najvise za ulozen novac jer skoro u svakom segmentu ima bolju,brzu ,napredniju kartu sa nadasve daleko stabilnijom sw podrskom! I ono najbitnije ,sto se tice perf/wat dalko ucinkovitiji chipovi ,AMD tu ne moze ni da primirise,srce struju kao lud,jos im graficke i crkavaju..Poznar fijasko sa Sapphire?XFX?PowercolorShit?
AMD je kralj a potonuo nemoz` biti gore.. Jos malo ce poceti da nude karte dzabe koliko lose prolaze sa prodajom..
Koliko para,toliko muzike,to sto imaju da ponude toliko je i cenjeno.. Da su bolji verovatno bi bolje prosli..
Ovo su cinjenice..Ako hoces i statisticke podatke ,imas to na svakom sajtu,techpowerup i sl.. Uveri se sam..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Re: Treba lekić, ali ne za igricu - njega već imamo.
14.11.2012. 00:26
status: user broj poruka: 12796
Mislim da si malo preterao. Nemaju uopšte all-round brže karte, a u većini igara njihovi pandani su sporiji. Primera radi 7870 i GTX660 koji čak u nekim igrama prestiže i 7950. Ako je nvidia the way it`s meant to be paid onda je Never settle for AMD.
Svi AMD fanboyi se hvataju za OpenCL koji nijednog gamera ne dotiče. Ko o čemu, baba o uštipcima.
Nego gde je dual-gpu karta kad su im tako dobri čipovi? Prodje već godinu dana a te karte ni na vidiku. __________________ Scourge of PCBerza
:: Svi su do sada čuli za `The way it`s meant to be paid`... (`daj da im platimo da bi igricu optimizovali za nvidiju`) :: Tako da OČAJNIČKI pokušaji OBOGALJENE nvidije, čiji su čipovi LOBOTOMIZIRANI - osakaćeni za OpenCL performanse kako bi nvidia IKAKO dostigla AMD nisu ništa novo :: :: REALNO je sada AMD kralj, REALNO imaju najbrže all-around kartice - možda tako nije bilo oduvek, niti će biti u budućnosti (čemu se raduju SVI NORMALNI konzumenti elektronike - osim tebe).. :: I svako KO NIJE BEZNADEŽNO SHELDON-COOPEROVSKI BOLESTAN U MOZGU, imaće u datom trenutku grafiku koja mu daje najviše za uložene pare - ne opsedajući se samo jednim brendom, kao ti i tvoj drug evga-metallica... :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: ::
Kao što sam oduvek govorio - BOLEŠTINA je BOLEŠTINA - i nekada se ne da lečiti - samo je problem što godinama smaraju ostale članove foruma (mislim na dva debila detach-ovana od stvarnosti):
NAJJEFTINIJA 7970 kod nas - ASUS 79703GB - 355EUR NAJJEFTINIJA GTX680 kod nas - ASUS GTX680 - 486EUR
Razlika u ceni: 37 *EBENIH PROCENATA. Malo li je?
Razlika u ceni mozda nije opravdana ali je GTX680 svakako brza i naprednija karta. A Debeli moras malo i trziste bolje razumes i zasto 680GTX drzi toliku cenu. nVidia apsolutno nije ugrozena u tom segmentu i GTX680 se prodaje jako dobro ,nemaju potrebe da cene koriguju kad nisu u losoj poziciji. Drugo u tim premium klasama retko ko gleda na cenu jer uvek zna sta kupuje a sa nV se zna sta se dobija realno bez ikakvog fanbojisanja,to znas i sam.
Evo ti kako su segmenti pozicionirani,upravo ono sto ti daum Govori..
7850-GTX660 7870-GTX660 Ti 7950-GTX670 7970-GTX680 I na kraju sta se desilo,da bi se ublazila koliko toliko losa lika izbacili su onu sramotu Ghz ediciju (NA PAPIRU) i dodali je u rang sa GTX680 po performansama..
Za svaku klasu koja je pandan seriji hijerarhijski poredjano nVidia ima brzu kartu. A eto i ta 355 eur sto pominjes za te pare ima da se uzme GTX670 PE koja joj je i tata i mama po performansama,kvalitetu,tisini,features!
Da li sad shvatas da nemas argumente da osporavas ovo o cemu pricamo! Da je drugacije nebi AMD ovoliko cesto spustao cene.Moraju jer prodaja ide lose,a proizvodi koje nude ne mogu da se takmice sa nV .Vrlo prosto..
`Svi AMD fanboyi se hvataju za OpenCL koji nijednog gamera ne dotiče. Ko o čemu, baba o uštipcima.`
JEEE LI? :) Da je priča obrnuta, da je NVIDIA sada daleko superiornija od AMD-a po sirovim OpenCL performansama, ti UOPŠTE, ali UOPŠTE ne bi isticao to? :)
Uopšte ne sumnjam u TVOJU objektivnost :) Ti si opšte poznati, samoproklamovani `Scourge of PC Berza` :)
Osim toga, `NEVER SETTLE` nekako zvuči daleko benignije, neutralnije i opuštenije nego `The way it`s meant to be played`. `Never settle` bi moglo da znači `nikada ne pristaj na manje`, ili `nikada ne ostani da tapkaš u mestu` - što je svakako manje arogantno od `The way it`s meant to be played/paid`...
`Razlika u ceni mozda nije opravdana ali je GTX680 svakako brza i naprednija karta.`
Po čemu naprednija? Po tome što je GTX680 obogaljena po pitanju OpenCL performansi, i po tome što je DirectX 12 kartica ? :) NAJINTELIGENTNIJI, intelektualno-najdublji, faktima-najpotkrepljeniji argument koji je drug-član ikada izneo na ovom Forumu :)
`Moja Bembara je brža od tvog Mercedesa! Uta-ta!` :) :) :)
MADA, moram da ti odam priznanje da si IPAK daleko manje spreman da BEZOČNO LAŽEŠ, OBMANJUJEŠ i DEZINFORMIŠEŠ naivne i neupućene ljude - kad je u pitanju AMD - u odnosu na Trtosera - koji uopšte ne vodi računa šta će reći kada pokušava da `pomogne` nekom članu koji postavi neko pitanje vezano za AMD.
Jos jedna ovakva tema, pa dobbro zar ima potrebe.......
Ja znam samo, citao sam, da ce ati da snabdeva nove next gen konzole sa cipovima, kompletno(cpu/gpu), mislim da to uopste nije mala stvar, kad se ima u obzir koliko se konzole prodaju, toliko o zaradi.
Sve u svemu i jedni i drugi zaradjuju na nama, obicnim smrtnicima, i postavlja se pitanje da li ima potrebe da placamo kartu 400+ eur-a, kada do pre dve-tri godine si mogao za 250 da uzmes top klasu karte. Ode sve u qrac.
A kada ovi momci napokon zavrse ovaj svoj, mogu slobodno da kazem `revolucionarni` engine, mogu i ati i nvidia da slobodno narednih 5 godina ne izbacuju nista novo na polju karata, i da se igramo lepo ko ljudi. .) http://www.euclideon.com/
Procitaj pazljivo sta sve Metro nudi od fizike. e, da bi se Dekini polufabrikati pokazali boljim no sto jesu, ISKLJUCUJE se ``fizika`` u testu (jer, siroti ``takmac`` NEMA mogucnost da parira)...
as an industry critic it`s difficult to avoid agreement when our tests prove NV video cards offer a better total graphics solution than the closest competition
Samo bezočna, lažljiva smradina može tako da izvrće činjenice. Odabrao si članak od MARTA ove godine, PRE pojave Radeon GHZ Edition kartica... I to predstavljaš kao odraz TRENUTNOG stanja.
Naravno da nema ali ovo je maksimum do koga njihovi mozgici dobacuju...
Stalno prepucavanje i prepiranje...
Cetnici-partizani, Bruce Lee-Chuck Norris, Zvezda-partizani, demokrate-ostali...
Ali od toga se oni leba nece najesti niti ce ziveti iole bolje sve je ovo u nasem poslovicnom stilu da komsiji crkne krava s tim sto je ovde krava zamenjena sa intelom, nVidijom, AMDekom, itd...
Zato je Saxija bio najsimpaticniji sa onim njegovim da je jedna firma debela a da druga ima krivi nos...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Jos jedna ovakva tema, pa dobbro zar ima potrebe...... :: :: Ja znam samo, citao sam, da ce ati da snabdeva nove next gen konzole sa cipovima, kompletno(cpu/gpu), mislim da to uopste nije mala stvar, kad se ima u obzir koliko se konzole prodaju, toliko o zaradi :: :: Sve u svemu i jedni i drugi zaradjuju na nama, obicnim smrtnicima, i postavlja se pitanje da li ima potrebe da placamo kartu 400+ eur-a, kada do pre dve-tri godine si mogao za 250 da uzmes top klasu karte. Ode sve u qrac :: :: A kada ovi momci napokon zavrse ovaj svoj, mogu slobodno da kazem `revolucionarni` engine, mogu i ati i nvidia da slobodno narednih 5 godina ne izbacuju nista novo na polju karata, i da se igramo lepo ko ljudi. . :: http://www.euclideon.com :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo ::
Dok ne vidim ponasanje kartica nije to to zato mi je oc3d najbolji sajt jer tu ima video review i lepo vidis sta se desava a ne ovo pogase sve zivo od podesavanja i smanje AA a testiraju kartice od 500e pa za 500e mora detalji da se odsrafe do kraja zasto ljudi placaju da bi smanjili AA i ostale detalje a sa 4xaa i sa njihovim podesavanjima i gtx 660ti je ekstra kartica .)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon
-Providing the highest computing performance ever available in a single processor, the K20X provides tenfold application acceleration when paired with leading CPUs
-When Tesla K20X GPU accelerators are added to servers with Intel Sandy Bridge CPUs, many applications are accelerated up to 10x or more, including:
MATLAB (engineering) - 18.1 times faster Chroma (physics) - 17.9 times faster SPECFEM3D (earth science) - 10.5 times faster AMBER (molecular dynamics) - 8.2 times faster - - - - - - - Aha, izgleda da ja ZATO volim kombinaciju NV/Intel! Ubrzanje, efikasnost, dakle to je to... - - - - Brzo neka neko javi Fetiju da ne svraca vise u ovu temu - nacisto ce se shlogirati, sirotan...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.