Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nVidia drivers
STRANA 1 OD 1
Equinoxe nVidia drivers 16.07.2007. 15:28 T5016

status: user
broj poruka: 12057

Prvo ne mogu da verujem kako su nenormalni programeri u nVidia-i !

Najkorisnija opcija kad koristite dva monitora zakačena na karticu je EXTENDED desktop.
Znači nigde ga nema. Ne verujem !!!

U display properties-advanced postoji samo jedan monitor. Samsung 970P on Geforce 8800GTS. Uvek su bila 2 monitora, pa izabereš koji je extended, bar na ATI-ju.

U nVidia display wizard-u ima samo clone i span.

Jel ima načina da se dobije EXTENDED ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vaikiki pazi stvarno 16.07.2007. 20:45 #23686

broj poruka: 304
vidis nisam obracao paznju na to do sad sam koristio 7600gt i bilo je to normalno kad stavis 2 monitora bla bla ali sam sad uzeo 8600gt i stvarno nema
mada je meni nakacen samo jedan monitor pa mi nista drugo ni ne nudi ali cisto sumnjam da su napravili toliki propust verovatno nesto moze da se iscacka u nVidia control panelu ili probaj (ne znam koji ti je proizvodjac) ali trebalo bi i oni budjavi programcici koje dobijes za kontrolu graficke mogu da rese to bar je na gainwardu mogu tj mogao sam ali sad nemam 2 monitora pa ne znam dali to i radi

Equinoxe Re: izludeo sam 16.07.2007. 20:54 #23687

ASUS je proizvođač, ali verovatno bi to bilo sa svima.
Daš 270 evra za karticu koja nema extended desktop opciju za drugu displej.
Koji bolidi prave drajvere.

Izuo sam nVidia control panel od kopanja i ništa, samo clene i span.
Prosto ne verujem, pa ću nastaviti da kopam.

NastyB Pojasni... 16.07.2007. 21:17 #23688

broj poruka: 729
Jesi li prikljucio oba monitora ili samo jedan, pa oces da vidis dva monitora u properties? Nisam nikad radio sa dva monitora, ali na poslu imam relativno nov sluzbeni laptop DELL i tek kad se fizicki prikljuci monitor, Gforce go 6800 registruje da postoji. A mozda ti ovo pomogne:

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gf8800gts320MB-roundup_2.html#sect0

vaikiki verovatno ti se nece svideti 16.07.2007. 21:30 #23690

sad sam probao da sa monitora izvucem i digitali i analogni i oba prikacim na graficku znaci jedan monitor na oba izlaza graficke i proradilo je normalno samo sto sam morao da prebacujem koji ulaz monitor da gleda i sve radi normlno postoji i extended

Equinoxe Re: NastyB 16.07.2007. 21:30 #23691

Oba monitora su priključena, i ne postoji mogućnost iz display properties-advanced da se upali drugi monitor, samo iz nVidia Control panelam, i sve to lepo radi, upali se drugi monitor, samo se nigde ne nudi extended opcija. Samo clone i span.

Equinoxe Re: vaikiki 16.07.2007. 21:34 #23692

Èim dođem kući, probaću da ubodem monitor u oba ulaza. Koju verziju drajvera imaš, pa ako meni ni ovo ne pomogne, da skinem dok sam na poslu drivere koje ti imaš.

Hvala puno na trudu, javljam rezultate.

Oglasnik 16.07.2007. 21:50 #23697

broj poruka: 726

Pokusaj da Extended desktop opciju potrazis u nView display settings.Tu mora biti.Ako ne uspijes da podesis,uradi sledece - Desktop - desni klik - properties - settings -desni klik na monitor sa oznakom `2`,decekiraj `attached` - apply,vrati se na nView,izaberi `horizontal span` - opet apply.Imaces `rasiren` prikaz na oba monitora - extended desktop.
vaikiki hm 16.07.2007. 22:01 #23698

e namam pojma uglavnom skinuo sam pre mozda nema 2 ned

Equinoxe Našao sam rešenje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.07.2007. 22:48 #23700

Bio je problem u tome što mi je TFT monitor koji koristim kao primary, bio zakačen na secondary ulaz. Sa ATI-jem to nije problem, ali ovde jeste, u svakom slučaju to je razlog.

Sada mi u control panel wizard-u nudi opciju dual-view, i to je extended.

Vaikiki is genius! You inspired me!

URAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thank you all.

homerr odgovor na tv 06.08.2007. 11:31 #24946

broj poruka: 2

Znaci otprilike sam odlepio pokusavajuci da to ispravim.Hvala puno na informaciji
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs