To jeste neki IC(mrzi me da guglam), ali postoji i razlog zbog cega je bas on stradao, tako da se popravka ne svodi samo na zamenu tog dela, vec i trazenje uzroka njegovog riknuca sto sigurno nece biti malo naplaceno.
Koja karta je u pitanju? Da li je neko ceprkao po njoj i kako je crkla?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nemam pojma dal je neko dizao napone ili slicno u pitanju je gtx 285.Jedan lik je prodaje kao neispravnu i uzrok joj je po njemu ovo.pa sam mislio ako je jeftinija popravka dal se isplati?za nju trazi 25 eur.
:: Nemam pojma dal je neko dizao napone ili slicno u pitanju je gtx 285.Jedan lik je prodaje kao neispravnu i uzrok joj je po njemu ovo.pa sam mislio ako je jeftinija popravka dal se isplati?za nju trazi 25 eur.
Rizik je veliki, jer se sa regulacijom napona nikad ne zna. Ako je propustio veci napon ondak je Bog jarac ne moze vise napraviti, a ako je u prekidu, sansa postoji da nije nista dalje crklo.
Ja bih je zaobisao...
koj ce ti, a i prodavac zna dobro sta prodaje nego se pravi lud. nije samo taj chip u pitanju. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
Ne idu tu kondenzatori, vidi se da je lem zaobljen na ivicama, tako da nije tu nista bilo zalemljeno.
Koliko vidim iz ove slike, jedino nedostaje F2 (fuse/osigurac) Ne vidi se dobro, da li je tu FAN konektor? Mozda je neko kacio neki i napravio kratki spoj i zato je izbio F2 i neko ga odlemio...Ko zna sta je tu drkano....
:: :: a kondenzatori C67, C69, C75, gde su... : :: ::
to je neki prevejani trgovac... čak i kada znaš koje su komponente otišle teško je nabaviti povoljno delove, a onda treba uložiti i rad ili ga platiti drugom. Uostalom kada zna šta je otišlo što je on sam ne popravi i ne proda kao ispravnu?
Ova karta ti je doživela strujni udar i ne može se upotrebiti ni za šta više. Spržena je strujom. Pitanje je veliko šta se dogodilo sa ostalim komponentama, one mogu biti neispravne, a da ti to golim okom ne vidiš.
Daću ti primer. Monitoru je crkao čip na mainboardu i niko živi i ne pomišlja da menja taj čip već celu ploču. A kad se sračunaju svi troškovi cena te intervencije u legalnim okvirima izađe koliko i nov monitor, a u ilegalnim koliko ispravan ali polovan takav isti. Znači jedino rešenje je iščeprkati iz kontejnera deo koji nedostaje. Ili rasprodati ostatak monitora u komponentama. Sa grafičke ne možeš mnogo toga skinuti što bi kasnije mogao upotrebiti na drugoj.
Ja sam skoro menjao na nvidii 250gt i posle toga je radila ,a i danas radi ok. Tu kartu ako stavis u slot mora da blokira plocu. E sad da li je jos posle toga nesto opalilo to se ne zna,ali moze lako da se desi da nije. Obicno kada cikne doticni ,karta stane.... http://www.youtube.com/watch?v=IomxvOTf-So&feature=related
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.