Imam problem sa slikom na tv. Naime povezao sam kompjuter i tv od 40` sa hdmi kablom od 10m, ali imam problem sto imam smetnje na tv u vidu zelenih tackica, najvise ima na crnoj podlozi, probao sam 3 hdmi kabla i na svim imam svetnje. I to stvarno pocinje da me nervira,pa ako neko ima neki savet, trenutno imam nvidai 560gtx ti. A da napomenem da sa kablom od 1,8m nema tih problema, i onda sam ja pomislio da je kabal problem,ali 3 kabla od 10m sam probao i to razlicitih proizvodjaca i uvek isti problem.
ali kako to da proverim da li je do toga da prolazi blizu neke istalacije tj da mu to smeta? I da napomenem da sam probao kabal od 1,8m i da je na njemu sve ok, bez smetnji.
:: :: :: Cenim tri stvari :: :: Da ima smetnje u vidu da je preblizu nekog kabla koji sprovodi signal :: Da trebas da ocistis ulaze na tv i vga :: Da probas kraci kabal, od 3m :: ::
Sa tom nevidija kartushom, i ne mozes dobiti nista do zelenih tackica... Predji na AMD i tih tackica ce nestati... mozda bude crvenih, ali zelenih ne. Sad, ozbiljno, velika je to duzina i stvarno treba kvalitetan i skup kabal, i, bez sale, nesto bolja iskustva imam sa kvalitetom slike koju su bacale ati karte ma tv.... ali, to je iz analognih vremena i ne mora da znaci. Ako imas prilike, probaj sa necijom amd kartom, sve te kablove koje si nakupovao. A ne treba zanemariti ni kvalitet tv-a. Sve su to razliciti proizvodjaci a ti ides preko standarda.
Ni sa jednim HDMI kablom, a koristio sam svakakvih duzina i na raznim masinama. Medjutim, slican problem sam imao sa par laptopova, gde je crkla graficka karta.
Ja imam kineski kabel od 15 metara preko celog krova i nemam nikakve smetnje,tako da dužina kablova nije problem.Mislim da kvalitet kablova može da utiče na sliku.
Evo kupio sam i hdmi od 5m i sa njim imam isto problem, samo sad je manje. Ja vise ne znam sta je ovo, sve vise sumljam da je to tv. Jer preko hdmi nece ni zvuk da radi, tj sve radi savrseno na kablu od 1,8m i slika i zvuk. A probao sam i od 5m i od 10m nece zvuk jer cim ukljucim da ide i zvuk slika nestane pa dodje i tako sve u krug, a kad iskljucim zvuk slika ima smetnje u vidu zelenih tackica.
:: He he, najgori, FOX 40`, zato i mislim da je u tome problem. Aliu cudno mi da na 1.8m kablu sve radi :: :: :: :: AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta :: MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston Hyper :: MSI ATI 6970 :: 1TB WD :: Chieftec 700W CFT-14C :: CM-Elite 43 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=13855 :: ::
Kapiram ja to sve, ali gledao sam ljudi i sa gorim kablom i sa istim krs televizorima imaju ok sliku, pa sad razmisljam da idem da reklamiram jer imam garanciju?
da ti imas smetnje u vidu nekog bruma,tj iz nekog razloga imas neki izvor elektromagnetnih smetnji od nekog elektricnog uredjaja,koji se ne manifestuje u dovoljnoj meri kada je kabal kratak,ali cim je duzi od nekoliko metara onda se indukuje vise,i manifestuje se kao sum,tj u vidu tih zelenih tacaka...Dzabe ces da nosis tv,nije do tv-a,jer da jeste,ne bi ti radio sa kratkim kablom...bolje ti pogledaj sta je to sto ti uzrokuje smetnje,a to moze da bude cak i od napajanja u kompu..
probaj drugu grafiku i bice nam svima jasno sta je problem .. tv - grafika -kabel
:: Kapiram ja to sve, ali gledao sam ljudi i sa gorim kablom i sa istim krs televizorima imaju ok sliku, pa sad razmisljam da idem da reklamiram jer imam garanciju :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta :: MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston Hyper :: MSI ATI 6970 :: 1TB WD :: Chieftec 700W CFT-14C :: CM-Elite 43 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=13855 :: ::
Ne nosi tv nigde, da je do njega sa svim kablovima bi se videle smetnje. Probaj te kablove od 10 metara na drugom kompu i tv-u. Ako i tamo jedu govna, dakle, svi ti kablovi su neispravni.
Sve radi lepo na kratkom kablu, graficka ispravna, kabal taj kratki ispravan, nema smetnji na tv-u dakle tv ispravan.
Jedino logicno sto ostaje su ti dugi kablovi od 10m.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Probao sam i kabal od 5m i na njemu imam smetnje. Manje ali opet ima. I cudno je sto samo preko kabla od 1,8m mogu da `proteram` zvuk a preko kabla od 5 i od 10m ne mogu, jer slika se kostantno gubi pa dodje pa se opet izgubi
E da i vece su mi smetnje na HDMI1 nego na HDMI2 ulazu na tv.
Probaj da priblizis TV i komp na tih 1,8 m a onda probaj te 5m i 10m kablove na tom mestu kako si i kacio taj 1,8m kabal. Ove duze smotaj u krug pa vidi.
Probaj da sklonis moguce izvore elektromagnetnih smetnji, pogasi bezicni ruter, telefone i slicno. Probaj da smanjis rezoluciju koju saljes na TV i osvezavanje pa vidi sta se desava. Mozda ti duzi kablovi jednostavno nemaju potrebnu propusnu moc.
Ja koristim neki od 1,8m koji ide pored bezicnog rutera i bezicnog telefona i sve je ok, tako da kontam da su ti kablovi koje imas problem. najidealnije idealno
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.