Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GeForce 8800GTS
STRANA 1 OD 1
Equinoxe GeForce 8800GTS 13.07.2007. 01:14 T4989

status: user
broj poruka: 12057

Kapiram da je ovo trenutno najisplativiji grafički akcelerator visoke klase pa me zanima sledeće:

ASUS, Gigabyte, Gainward ili MSI ?

Danke unapred na mišljenjima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 8800gts 13.07.2007. 02:53 #23501

broj poruka: 1424
LEADTEK ili GAINWARD mozda cak ovaj drugi zbog svoje GS(Golden sample) serije koja je za koji mhz brza od kunkurencije. Ali mislim da su ova 2 proizvodjaca bolja od ostalih, nekazem da su ovi losi, daleko do toga to su sve ozbiljne kartice ali se ova dva proizvodjaca izdvajaju. Mada imas i subjektivnih misljenja neko voli gigabyte, neko asus-a neko nesto trece. Pogledaj malo forum imas odgovora na tvoje pitanje ali mislim da su to ova 2 proizvodjaca LEADTEK & GAINWARD
Trgovac Gainward 13.07.2007. 09:22 #23515

broj poruka: 86

To je ono pravo

Tako bar nVidia kaže.
-ShonE- Re 13.07.2007. 09:27 #23516

broj poruka: 3529
GAINWARD

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
budrak EVGA 13.07.2007. 10:57 #23527

broj poruka: 250
Od navedenih,najbolji je gainward...mada,su i ove druge odlichne,jer to je high-end karta i sve se one proizvode na istoj traci,samo posle svaki brand lupa svoju nalepnicu na kuler...necesh pogreshiti koju god da uzmesh! Lichno ti preporuchujem da nadjesh po oglasima EVGA 8800 gts 320mb...uzeo sam je i ja pre desetak dana...ZVER od karte,a ovaj brand ti je definitivno najbolji uz XFX...oba su U.S.A...klokuje se do besvesti 700gpu/2100mem! samo dobro provetravaj kuchishte!

NastyB MSI 13.07.2007. 12:31 #23533

broj poruka: 729
I ja uskoro nameravam da je kupim i gledajuci testove na stranim sajtovima i sve ostalo, MSI je zbog clocka od 575 Mhz (kao i 8800GTX) memorijom od 1700 Mhz (8800GTX = 1800) i clockom shadera na 1350 veoma blizu 8800GTX samo sto nema 128 pajplajna, nego 96 i nesto manji MTU i ROP. Sa rezolucijama 1900X1200 i nizim prosto brise pod sa svakim modelom 8800 sa 640 RAM-a, osim naravno u vecim rezolucijama (ako imas monitor od 24` ili veci onda uzeti 8800 sa 640 RAM-a). Dakle, sa MSI nema greske...ja je danas kupujem.

Trgovac napred naši 13.07.2007. 16:48 #23551

broj poruka: 86
Ti ili ne posećuješ forume i ne slušaš oko sebe ili radiš u nekoj firmi koja prodaje MSI.

Samo napred, piši o iskustvima, ali ne odmah, nego za par meseci.

To je ono pravo

NastyB OK 13.07.2007. 18:28 #23556

Pozdrav, trgovac. Prvo, ne radim za firmu koja prodaje MSI, vec kao sef marketinga jedne radio stanice iz unutrasnjosti. Drugo, sasvim si u pravu vezano za forume, ne posecujem ih i ovo mi je prvi, a ni ovde, verovatno, ne bih bio da ne kupujem novi komp, pa zelim da vidim cene i da se informisem. Kao sto se vidi iz mog odgovora, sve te informacije o MSI 8800GTS sam sakupio sa stranih sajtova (napisah da je danas kupujem), a tu istu karticu ima i moj dobar prijatelj i on je prezadovoljan. Posto se sa kompjuterima akam jos od commodore-a 64 voleo bih da objasnim jednu stvar vezanu za proizvodjace hardvera koju su mene naucili.
Npr, Asus ploce. Sada je aktuelan Intelov cipset P35 za Core2Duo. Asus P35K i P35K-e su dobre ploce, ali su mnogo bolje bilo koji Gigabyte ili Abit, pa i Foxconn. Medjutim sa P35K Deluxe verzijom, a tek P35K Premium, stvar je sasvim drugacija, bez obzira na isti cip, jer je raspored mnogo bolji, hladjenje ekstra (samim tim i overclock), a i kondenzatori su kvalitetniji, itd...ukratko, trenutno ne postoji bolja P35 ploca od Asusa, sto nije tesko dokazati sudeci po sajtovima (ovde se vezujem samo za cip, ne mesam p965, 975X ili Nvidia 680 ploce, a i retko ko je u prilici da licno isproba sve te ploce pa da se licnouveri u razliku).
Isto tako je i sa grafickim kartama MSI, nema stednje i nema gresaka, kao ni kod Asusa ili Gigabyte ili Gainward-a, jer te firme samo lepe nalepnice na kartice proizvedene ko zna gde, ali je fabricki overklok nesto sto izdvaja MSI 8800 od ostalih ne-OC, jer radi mnogo brze (na 4-5 sajtova sam video ove testove.)
Ja sam imao MSI Gforce2 (odlican), Gainward Gforce Ti-4800 (jos ucek dobro radi kod mog brata), MSI 6600 (veoma zadovoljan), a pre sest meseci sam uzeo Asus 7600GS (imam stari krs sa AGP slotom, zato kupujem nov PC) i koji se greje kao da igram na sred Kalaharija, sa ventilatorom koji zuji jace od kulera na procesoru, napajanju i tri kulera na kucistu zajedno. Jednostavno, blagi uzas, bez obzira sto ipak solidno radi. Uvek kad kupujes nesto, zapadne ti neki pomalo falican model, u to nema sumnje. A ja se druzim i radim sa ljudima koji imaju kompjutere, imam ih i na poslu i zaista jos uvek nisam cuo da se neko zalio na MSI kartice. Nadam se da ni ja necu. Uf, al` sam se raspisao..

Pozdrav...

misafloyd Ha ha ha . . . 13.07.2007. 21:20 #23568

broj poruka: 321
Ja se stvarno izvinjavam , ali nisam mogao da se ne ukljucim u temu . O cemu prica ovaj gospodin NastyB ??? Mislim da je promasio temu , kao u osnovnoj skoli , pricajuci o MSI i plocama sto nema veze sa ovom temom . Za to se u skoli dobija u skoli 1 kao VRATA ! MSI totalno na dnu . Da ne duzim i ja kao i NastyB , sto se tice grafike , XFX , BFG , EVGA , LEATEK , GAINWARD , ASUS , GIGABYTE , a MSI na poslednjem mestu . Mozda nisam bas dobro poredjao po redu ili sam nesto izostavio , ali nemoj da mi zamerite .

Pozdrav !
NastyB Za Misu Floyda 14.07.2007. 00:38 #23581

Ja o plocama pisah da bi neukima objasnio da se kvalitetne stvari stavljaju u skupe uredjaje, cisto radi analogije. Uostalom, zar mislis da XFX, BFG, GAINWARD i ostali `sklapaju` 8800GTS u svojim kompanijama??? Smejurija! Prvo, sve to pravi nekoliko identicnih fabrika, pa onda se na to lepi nalepnica `proizvodjaca` koji to otkupi. Jedino sto se u tim firmama radi je flesovanje biosa kartica kako bi se `pisalo ko ih proizvodi`. I sad mi objasni, majke ti, kako je Asus, XFX ili Gainward 8800 bolji od MSI kad imaju potpuno iste, mozda na istom mestu napravljene kartice. Uostalom, ja sam predlozio decku MSI, jer ih osim sto upisuje u BIOS ime kompanije dodatno i overklokuje. I gde je tu omasena tema. C c c c
cele1988 .. 14.07.2007. 02:06 #23584

broj poruka: 1424
Moram se sloziti sa NastyB sa jednom cinjenicom. Video sam ASUS i MSI karticu 8600gts i one su toliko indeicne da su im cak i oni elektroliti sto se vide na ploci na istom mestu!!?? Jedino sto im se razlikuje to sto na msi je slika msi a na asusu stalker ili neka druga igra nemogu da se setim. Dok GAINWARD imam totalno (vizuelno) drukcije kartice prvo su fabricki zategnute memorije, dobro hladjenje i mogucnost za jos OC-a. A asus je poznat da nepravi bas dobre kartice mislim na one 7600gt/gs i 7300gt/gs,i hteo bi da se izvinim na menjanju teme ali sam morao da se nadovezem. Ali moj glas ide GAINWARD-u
NastyB Pogledajte ovo 14.07.2007. 08:36 #23591

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gf8800gts320MB-roundup.html

Oblivion:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2953&p=9

R6 Vegas
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2953&p=11

potrosnja struje i buka:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2953&p=12

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs