Pozdrav ljudi!Napravio sam nalog na berzi,posto vidim da je korisna za resavanje nekih stvari,vezano za IT svet :).Nisam nov...dugo pratim pc berzu :).Krecem od nule,po pitanju nekih stvari,pa sam samim tim,i napravio novi nalog(ozbiljan). Evo ovako,situacija je sledeca :) Imam komp(sa kojeg vam kucam ovaj txt) :),i u njemu hardver(dovojlno dobar,da mogu da iskucam ovaj txt) :).Hteo bi da menjam neke stvari,pa mi je potreban strucan savet..sta,kako,koliko itd... Komp je sledeci(dovoljno dobar,za kucanje ovog txt-a) :) ASRock N68C-S UCC, Athlon II X3 440-Contac 16 cooler(nece da se otkljuca,jeb...) :) 8GB DDR3 1333 MSI HD 6770 HDD 500GB LC600H-12 V2.31 napajanje E sad,za dva dana uzimam MSI HD 7850 za 17450din(iskljucivo za GAMING)..Pa sam hteo malo da me posavetujete, pre nego sto je uzmem..Sta da ocekujem,kako ce da se slaze sa mojim kompom..koliko moze da se OC-uje i sl. Naj bitnije mi je..Dal cu da gubim nesto sa ovim mojim PCIE x16 1.1 ili nece da se primeti razlika(posto nemam kinte za noviju maticnu,za sada) Znam da je malo opsirnija tema,ali lepse mi je da vam u detalje objasnim,nego da nagadjate Hvala u napred,na savetima,kritikama i sl :D.
evo ja cu ti odgovorim posto imam bas tu 7850 msi 1 gb na isto krsh ploci sa PCIE x16 1.1,radi super nema razlike izmedju 2.0(licno proverio)definitvno best buy za te pare Karta se dobro klokuje ide na 1050 mhz,ne prelazi 70 c pod opterecenjem Isti je chipset ko na mojoj ploci,radice sigurno pozz
To mi bas znaci,sad mi je lakse :).Sto se tice OC-a.Sta si tacno podesavao i koji si program koristio..i da..koliki je FPS posle OC-a.Malo smaram,ali to bi mi bas znacilo,posto sam i o oc-u razmisljao :).
I do kada vise karta od 18k a ploca od 2k dinara? Uzmi ikakvu plocu sa novijim cipsetom sto pre.Ima ih za 5-6k dinara,prodaj tu i dodaj 3k.7850 je bestbuy ali je imas u emmiju za jos 600 kinti manje. Dobar oc,malo trosi,brza od 560ti za nesto tipa 10 posto lupam.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz Gigabyte ga990xa ud3 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560 Ti TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G105 SS Sensei AeroCoool Strike X Dell
:: To mi bas znaci,sad mi je lakse :).Sto se tice OC-a.Sta si tacno podesavao i koji si program koristio..i da..koliki je FPS posle OC-a.Malo smaram,ali to bi mi bas znacilo,posto sam i o oc-u razmisljao :) :: :: ::
Msi afterburner gurnes klizac u desno koliko god moze :-) za gpu,memoriju dignes za 50 mhz jer nema hladjenje na chipovima i to je to.mada nema potrebe da je o.c. jer je vec o.c i sve igre koje sam probao gura high bez problema
:: To mi bas znaci,sad mi je lakse :).Sto se tice OC-a.Sta si tacno podesavao i koji si program koristio..i da..koliki je FPS posle OC-a.Malo smaram,ali to bi mi bas znacilo,posto sam i o oc-u razmisljao :) :: :: ::
ploca je tu da spoji gpu i cpu i memoriju :-) nista vise nista ne dobijes sa sata 3 pcie 3 samo navlakusa za uzimanje para,osim u slucaju o.c. cpu-a kada treba kvalitetnija ploca
Pozz
:: I do kada vise karta od 18k a ploca od 2k dinara :: Uzmi ikakvu plocu sa novijim cipsetom sto pre.Ima ih za 5-6k dinara,prodaj tu i dodaj 3k.7850 je bestbuy ali je imas u emmiju za jos 600 kinti manje :: Dobar oc,malo trosi,brza od 560ti za nesto tipa 10 posto lupam :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 gh :: Gigabyte ga990xa ud :: 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mh :: MSI Gtx 560 Ti TF II :: Lc power pro line 500 :: SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 :: Logitech G10 :: SS Sense :: AeroCoool Strike :: Dell :: :: :: To mi bas znaci,sad mi je lakse :).Sto se tice OC-a.Sta si tacno podesavao i koji si program koristio..i da..koliki je FPS posle OC-a.Malo smaram,ali to bi mi bas znacilo,posto sam i o oc-u razmisljao :) :: :: :: :: :: ::
Hahaha.Mi ludi.Ok.A njemu vise treba taj cpu da klokne nego graficku.Cpu+ploca+ram+napajanje+memorija i da je srece i hdd sve kosta kao jedna graficka.Pa kupite ps3 i cao!
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz Gigabyte ga990xa ud3 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560 Ti TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G105 SS Sensei AeroCoool Strike X Dell
:: ploca je tu da spoji gpu i cpu i memoriju :-) nista vis :: nista ne dobijes sa sata 3 pcie 3 samo navlakusa za uzimanje para,osim u slucaju o.c. cpu-a kada treba kvalitetnija ploc :: :: Poz :: :: :: :: I do kada vise karta od 18k a ploca od 2k dinara :: :: Uzmi ikakvu plocu sa novijim cipsetom sto pre.Ima ih za 5-6k dinara,prodaj tu i dodaj 3k.7850 je bestbuy ali je imas u emmiju za jos 600 kinti manje :: :: Dobar oc,malo trosi,brza od 560ti za nesto tipa 10 posto lupam :: :: :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 gh :: :: Gigabyte ga990xa ud :: :: 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mh :: :: MSI Gtx 560 Ti TF II :: :: Lc power pro line 500 :: :: SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 :: :: Logitech G10 :: :: SS Sense :: :: AeroCoool Strike :: :: Dell :: :: :: :: :: To mi bas znaci,sad mi je lakse :).Sto se tice OC-a.Sta si tacno podesavao i koji si program koristio..i da..koliki je FPS posle OC-a.Malo smaram,ali to bi mi bas znacilo,posto sam i o oc-u razmisljao :) :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Sto se tice ploce,nemam sad para.Procesor je na 3.5GHz i radi sa hd6770 extra.Za sada je dobro :) @djuroue1 Nemam kinte sada za plocu,ali bice i to..Inace tih 600din za graficku,cu dati za gorivo..tako da mi je lakse da je kupim u PA :) @nisavic Hvala za savete..Probacu i OC ovako kako si rekao,pa cemo da vidimo Javljam za 2 dana kakvi su utisci :).
emmi ti donese besplatno kuci tako da ne bacas pare na gorivo. tvoje je samo da odes na njihov sajt i stavis grafiku u korpu i posle samo uplatnicom platis u posti ili banci i to je to
Uzmi tu grafiku i uzivaj. Za igre ti ne treba bolja ploca a ni procesor. Sve ce to da radi kako bi voleo :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Pozdrav ljudi!Napravio sam nalog na berzi,posto vidim da je korisna za resavanje nekih stvari,vezano za IT svet :).Nisam nov...dugo pratim pc berzu :).Krecem od nule,po pitanju nekih stvari,pa sam samim tim,i napravio novi nalog(ozbiljan) :: Evo ovako,situacija je sledeca :) :: Imam komp(sa kojeg vam kucam ovaj txt) :),i u njemu hardver(dovojlno dobar,da mogu da iskucam ovaj txt) :).Hteo bi da menjam neke stvari,pa mi je potreban strucan savet..sta,kako,koliko itd.. :: Komp je sledeci(dovoljno dobar,za kucanje ovog txt-a) : :: ASRock N68C-S UCC :: Athlon II X3 440-Contac 16 cooler(nece da se otkljuca,jeb...) : :: 8GB DDR3 133 :: MSI HD 677 :: HDD 500G :: LC600H-12 V2.31 napajanj :: E sad,za dva dana uzimam MSI HD 7850 za 17450din(iskljucivo za GAMING)..Pa sam hteo malo da me posavetujete :: pre nego sto je uzmem..Sta da ocekujem,kako ce da se slaze sa mojim kompom..koliko moze da se OC-uje i sl. Naj bitnije mi je..Dal cu da gubim nesto sa ovim mojim PCIE x16 1.1 ili nece da se primeti razlika(posto nemam kinte za noviju maticnu,za sada :: Znam da je malo opsirnija tema,ali lepse mi je da vam u detalje objasnim,nego da nagadjat :: Hvala u napred,na savetima,kritikama i sl :D.
ja sam do sada tako placao u emmi-ju tj sa uplatnicom e sad mozda se to promenilo pa je jos jednostavnije i to onda bukvalno znaci da ne moras da mrdnes od kuce vec ti donesu na noge
Neke nema potrebe klokovati (novije zver karte) neke nema ni smisla klokovati (jako stare karte ) neki se ne isplate za oc ( previse grejanja za jako mali dobitak)
neke treba i isplati se klokovati (uglavnom karte iz srednjeg/viseg segmenta) 7850,7870 , gtx 660 ti...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Kupio sam ovu kartu sto sam planirao MSI HD 7850 1GB.Ubacim u komp,reinstaliram win(win 7 64bit)...instaliram sve moguce programe.Krenem,reko da odigram nesto,da vidim kako to radi..Karta jede zivu decu,bruka koliko je veci FPS u odnosu na MSI HD6770(koju jos nisam prodao) :).Ali nastaje problem :(.Krenem da igram npr BF3..sve na max + anti na full HD.I posle nekih 15-20min PUFF..crn ekran(u par slucajeva sive strafte,ceo ekran siv)Ja probam drugu igricu..isto?!Ja probam heaven 3.0 i 3dmark11..to sve prodje bez problema?!U fullu ne prelazi 50c u idle 35-39c. Sve sam probao,i druge drivere i jos par stvari,ali nece..u igricama me samo izbaci(crn ekran,ali ne restartuje ga)?? Da napomenem..Ubacio sam sada moju HD6770 i sve radi extra? I da,da naglasim..Od kako sam ubacio hd7850 na monitoru imam blago izrazene prelivne strafte(kao kad zvoni mob blizu tv-a).To nemam sa starom? Sto se tice same graficke..bruka je za te pare...FPS mi je skoro i vise od duplo,u odnosu na hd6770 Razmisljam daje vratim u prodavnicu,na reklamaciju..Ne znam dal postoji drugo resenje,da saznam sta je zeza?
Ta serija od 1gb msi je falicna karta, verovatno si u emmiju kupio, vrati im primice bez problema i dodaj za 7870 ghz edition sapphire, ja sam je uzeo i sve pohvale, jedino sto je 2 god garancija...
:: Kupio sam ovu kartu sto sam planirao MSI HD 7850 1GB.Ubacim u komp,reinstaliram win(win 7 64bit)...instaliram sve moguce programe.Krenem,reko da odigram nesto,da vidim kako to radi..Karta jede zivu decu,bruka koliko je veci FPS u odnosu na MSI HD6770(koju jos nisam prodao) :).Ali nastaje problem :(.Krenem da igram npr BF3..sve na max + anti na full HD.I posle nekih 15-20min PUFF..crn ekran(u par slucajeva sive strafte,ceo ekran siv)Ja probam drugu igricu..isto?!Ja probam heaven 3.0 i 3dmark11..to sve prodje bez problema?!U fullu ne prelazi 50c u idle 35-39c :: Sve sam probao,i druge drivere i jos par stvari,ali nece..u igricama me samo izbaci(crn ekran,ali ne restartuje ga)? :: Da napomenem..Ubacio sam sada moju HD6770 i sve radi extra :: I da,da naglasim..Od kako sam ubacio hd7850 na monitoru imam blago izrazene prelivne strafte(kao kad zvoni mob blizu tv-a).To nemam sa starom :: Sto se tice same graficke..bruka je za te pare...FPS mi je skoro i vise od duplo,u odnosu na hd677 :: Razmisljam daje vratim u prodavnicu,na reklamaciju..Ne znam dal postoji drugo resenje,da saznam sta je zeza :: :: :: :: ::
privezi je direktno na dvi monitor i svi problemi ce nestati te probleme imaju i amd i nvidija tj karte novije generacije jednostavno zezaju sa starim vga monitorima
Jbg,de bas da uzmem falicnu seriju..Valjda ce da mi je zamene za drugu??? Nemam para za HD7870 :( Monitor mi je SAMSUNG 22` S22B150 i ima samo VGA i rupu za struju(da tako kazem) Jel mogu da kupim nesto,sto bi to resilo? npr http://goo.gl/NR96A ili nesto slicno?
:: Jbg,de bas da uzmem falicnu seriju..Valjda ce da mi je zamene za drugu?? :: Nemam para za HD7870 : :: Monitor mi je SAMSUNG 22` S22B150 i ima samo VGA i rupu za struju(da tako kazem :: Jel mogu da kupim nesto,sto bi to resilo :: npr http://goo.gl/NR96A ili nesto slicno :: :: :: :: ::
jbg,kod mene radi extra ta karta,doduse na dvi.probaj sa nekim drugim dvi adapterom ili neke druge igre meni je na skyrimu fasovala bsod,a 6670 nije ili reklamiraj
pozz
:: Kupio sam ovu kartu sto sam planirao MSI HD 7850 1GB.Ubacim u komp,reinstaliram win(win 7 64bit)...instaliram sve moguce programe.Krenem,reko da odigram nesto,da vidim kako to radi..Karta jede zivu decu,bruka koliko je veci FPS u odnosu na MSI HD6770(koju jos nisam prodao) :).Ali nastaje problem :(.Krenem da igram npr BF3..sve na max + anti na full HD.I posle nekih 15-20min PUFF..crn ekran(u par slucajeva sive strafte,ceo ekran siv)Ja probam drugu igricu..isto?!Ja probam heaven 3.0 i 3dmark11..to sve prodje bez problema?!U fullu ne prelazi 50c u idle 35-39c :: Sve sam probao,i druge drivere i jos par stvari,ali nece..u igricama me samo izbaci(crn ekran,ali ne restartuje ga)? :: Da napomenem..Ubacio sam sada moju HD6770 i sve radi extra :: I da,da naglasim..Od kako sam ubacio hd7850 na monitoru imam blago izrazene prelivne strafte(kao kad zvoni mob blizu tv-a).To nemam sa starom :: Sto se tice same graficke..bruka je za te pare...FPS mi je skoro i vise od duplo,u odnosu na hd677 :: Razmisljam daje vratim u prodavnicu,na reklamaciju..Ne znam dal postoji drugo resenje,da saznam sta je zeza :: :: :: :: ::
Da li da probam da kupim VGA to HDMI cabal ili da nosim odma na reklamaciju? Mada kakav sam baksuz,nece hteti a mi je zamene..Sta da im kazem,sta predlazete?
Salji na reklamaciju sto pre , zamenice ti sigurno.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Da li da probam da kupim VGA to HDMI cabal ili da nosim odma na reklamaciju :: Mada kakav sam baksuz,nece hteti a mi je zamene..Sta da im kazem,sta predlazete :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.