Zdravo, Interesuje me da li neko zna sta se to desava sa cenama monitora? U utorak sam primetio da su smanjene, posledica smanjenja PDV sa 18 na 8 %, a danas su cene ponovo vracene na cene kada je PDV bio 18%
Živa istina!!! Samo u ovako retardiranoj zemlji kao što je naša DVI dodatno košta. Ako neko ima objašnjenje za ovaj fenomen neka ga iznese! Ko zna, možda su ovi sa DVI ulazom radioaktivni, nemam pojma, pitaj boga!?!?!?
To mu onda dodje da je Šeki onomad bio u pravu što je oporezovao mobilne telefone kao luksuz!!!!Budalaština! Nego vide da mogu da nas tretiraju kao stoku,tako nam i treba .Pun mi je k. i kurte i murte,pitam se nije li pravi čas za govnjave motke,a? Mi nikad i nismo bili kao druge zemlje,ponosimo se čak i kad prepišemo glupost.Ãemer i bruka!
i pored najbolje volje nisam ustanovio gde pise za DVI da je kamen spoticanja. doduse na sajtu dosta renomiranog prodavca stoji napomena da monitiri sa dvi IZLAZOM imaju porez 18%, ali zaboga kakve veze ima ulaz. ako i pise negde tako, lepo bi bilo da se tako i primeni. znaci ko ima dvi out(ako uopste ima) to mu je. ulaz nije sporan, on je uvek 8%. ovo je logika, ali drzava je tu daje sputa
EVO ODGOVORA: U svim zemljama na Strom Kontinentu DVI se oporezuje vise nego VGA i to ce tako ostati verovatno sve dok ima monitora koji su bazirani samo na VGA ulazu. To nije nista novo a vi samo nesto k*nj*te kako vam je drugi za sve kriv, sve vam neko drugi skrivio a vi ste jedini najpametniji i najispravniji... pun mi je vise k***c vas se**t*ra sa ovog foruma.
Nije ova zemlja najgora vec njen narod ali analogno tome drzava je ogledalo onih koji u njoj zive.
Mnogi ovde treba prvo sebe zviznuti tom govnjivom motkom i to po sred lica... Porez se smanji za 10% a vi kukate kao da se povecao za 30% ... e to je pravi cemer jad i sramota, stvarno ste najgori svaki dan nova tema na istu temu niko ne cita prethodne samo nesto svoje nanovo s*r*te. Sto neko nema muda da neke stvari prijavi nadleznim organima/institucijama a ne to necete jer ne treba nista uciniti da se nesto poboljsa, rad=0, samo treba doci na forum i lupati gluposti i traziti odgovor na pogresnom mestu... Ovaj forum je postao mesto za istresanje negativne energije a ne ono sto je nakad bio i vise mi se smucio. Dakle ako hocete da se istresate trenirajte nesto neki borilacki sport bi bio najbolji ili teretana takodje bih preporucio i plivanje kao i voznju bicikla ali i obavezno nadjite ribu bre! garantujem da pola vas je zagorelo k`o ``ciganski tiganj``... el ste `eb*li vi ikad uopste???
p.s. ovo se odnisi samo na pojedine a ne na sve - cast normalnima
Uskoro kupujem novi kompjuter pa sam prelistavao sajt u potrazi za cenama i sta je najbolje uklopiti u odredjenu cifru. A onda vidim `problem` i reko` mozda mogu da pomognem...kad me zaintrigirao odgovor nekoga sa nadimkom ludi. Prosto je neverovatno da covek poznaje poreske stope i zakone drzava starog kontinenta, kao i da je veliki poznavalac mentaliteta naseg naroda i problematike mladih, a gubi vreme vredjajuci posetioce foruma. Evo, ja imam 40 godina, ozenjen sam, imam dvoje dece, svalerku i po dva-tri sata dnevno, surfam po netu. Naravno da je i meni suludo da se smanjenje PDV-a uvodi selektivno (smanjuje se PDV za ulazne uredjaje kao sto su skeneri, ali ne i za stampace, jer su izlazni, monitori sa DVI ulazom ne podlezu smanjnju, itd...). Naravno, odma` u glavi vidim naseg zakonodavca, prekaljenog SPS/Radikal borca od 65 godina, kako upisuje sta ide pod PDV a sta ne, dok je pored njega kompjuter od dve hiljade evra a na monitoru osim MY COMPUTER i RECYCLE BIN ima Winamp ikonica ipod koje pise `pretisni ovde za Seju Kalaca`... Sta ces, Djindjiceva vlada bi normalna i sasvim ukinula porez na kompove, ali avaj, sve sto je normalno u ovoj zemlji odma ubij ili satri... Zalosno, nema sta...
malo me je zbunio revolt i ogorcenost forumasa, ali samo i dalje ne znamo gde je definisano i u kom stavu uredbe da postoji razlika izmedju DVI i VGA monitora. znaci nije problem zasto je tako, nego da li je to zaista tako. lici mi na ono kao moze euro2 motor za dz, a euro5 nikako. ko zna mozda su i monitori u postupku preregistracije?
П. Р. А. В. И. Л. Н. И. К. О. И.З.М.Е.Н.А.М.А. И. Д.О.П.У.Н.А.М.А. П.Р.А.В.И.Л.Н.И.К.А. О. У.Т.В.Р.Ђ.И.В.А.Њ.У. Д.О.Б.А.Р.А. И. У.С.Л.У.Г.А. Ч.И.Ј.И. С.Е. П.Р.О.М.Е.Т. О.П.О.Р.Е.З.У.Ј.Е. П.О. П.О.С.Е.Б.Н.О.Ј. С.Т.О.П.И. П.Д.В. Ч.л.а.н. 1. У. П.р.а.в.и.л.н.и.к.у. о. у.т.в.р.ђ.и.в.а.њ.у. д.о.б.а.р.а. и. у.с.л.у.г.а. ч.и.ј.и. с.е. п.р.о.м.е.т. о.п.о.р.е.з.у.ј.е. п.о. п.о.с.е.б.н.о.ј. с.т.о.п.и. П.Д.В. (.С.л.у.ж.б.е.н.и. г.л.а.с.н.и.к. Р.С.., б.р.. 108/04, 130/04, 140/04 и. 65/05), п.о.с.л.е. ч.л.а.н.а. 7а. д.о.д.а.ј.е. с.е. ч.л.а.н. 7б., к.о.ј.и. г.л.а.с.и.: .Ч.л.а.н. 7б. П.е.р.с.о.н.а.л.н.и.м. р.а.ч.у.н.а.р.о.м., у. с.м.и.с.л.у. ч.л.а.н.а. 23. с.т.а.в. 2. т.а.ч.к.а. 7а.) З.а.к.о.н.а., с.м.а.т.р.а. с.е. р.а.ч.у.н.а.р.с.к.и. х.а.р.д.в.е.р. к.о.ј.и. с.е. с.а.с.т.о.ј.и. о.д. к.у.ћ.и.ш.т.а. с.а. с.в.и.м. њ.е.г.о.в.и.м. е.л.е.м.е.н.т.и.м.а., м.о.н.и.т.о.р.а., т.а.с.т.а.т.у.р.е. и. м.и.ш.а.. К.о.м.п.о.н.е.н.т.а.м.а. о.д. к.о.ј.и.х. с.е. с.а.с.т.о.ј.и. п.е.р.с.о.н.а.л.н.и. р.а.ч.у.н.а.р., у. с.м.и.с.л.у. ч.л.а.н.а. 23. с.т.а.в. 2. т.а.ч.к.а. 7а.) З.а.к.о.н.а., с.м.а.т.р.а.ј.у. с.е. к.у.ћ.и.ш.т.е., е.л.е.м.е.н.т.и. к.у.ћ.и.ш.т.а., м.о.н.и.т.о.р., т.а.с.т.а.т.у.р.а. и. м.и.ш.. Е.л.е.м.е.н.т.и.м.а. к.у.ћ.и.ш.т.а. и.з. с.т.. 1. и. 2. о.в.о.г. ч.л.а.н.а. с.м.а.т.р.а.ј.у. с.е. у.р.е.ђ.а.ј. з.а. н.а.п.а.ј.а.њ.е., м.а.т.и.ч.н.а. п.л.о.ч.а., ц.е.н.т.р.а.л.н.а. п.р.о.ц.е.с.н.а. ј.е.д.и.н.и.ц.а., р.а.д.н.а. м.е.м.о.р.и.ј.а., м.а.г.н.е.т.н.и. и. о.п.т.и.ч.к.и. у.р.е.ђ.а.ј.и. з.а. с.к.л.а.д.и.ш.т.е.њ.е. п.о.д.а.т.а.к.а., а.д.а.п.т.е.р.и., к.о.н.т.р.о.л.е.р.и. и. д.р.у.г.а. д.о.б.р.а. к.о.ј.а. с.е. у.г.р.а.ђ.у.ј.у. у. к.у.ћ.и.ш.т.е... Ч.л.а.н. 2.
Nema smisla ovako se buniti i nervirati. Na žalost u Vladi sede debili koji ništa ne rade i prave se pametni. Radim u firmi koja se bavi proizvodnjom i prodajom računara i opreme i ovo njihovo natezanje oće-neće i jeste-nije dovelo je do toga da nam je posao drastično opao ne samo zbog sezone odmora. Iako je S.G. objavljen kad je trebalo, nije bilo moguće u ponedeljak normalno raditi jer bez dodatnog tumačenja zakona on nije mogao biti sproveden, a svaka prodaja u to vreme bila bi - prekršaj. Gospodi koja u 14.00 zbriše kući bilo je teško da pre objavljivanja svega ovoga detaljno obrade predmet. E sad kako DVI monitor ima i carinu 15% umesto 1% kao običan monitor nema ni istu stopu oporezivanja. Zašto je to tako znamo svi koga treba da pitamo, ali taj nam neće moći dati odgovor jer kada bi mu postavili miša, mrtvog pacova i šlogiranu vevericu i pitamo ga šta je od ovoga kompjuterski miš - uhvatio bi se za vevericu, tako da džaba nam nerviranja i žuči. Ni skeneri nisu dobili smanjenje PDV-a iako je u prvim tekstovima tako stajalo, ni štampači....
Cekaj malo, pa svaki CRT monitor, i svaki TFT monitor sa analognim ulazom uz eksterni TV-tuner mogu da sluze kao televizor, kakve bre veze ima dal ima DVI na sebi? A sta cemo ako ima kompozitni ulaz na monitoru. Znaci opet porez? A ako kamera ima video ulaz, jel to znaci da onda 5-o inchni LCD monitor na kameri treba da mi oporezuju kao televizor?
Mozda bi mogli i na cenu struje da ubace jos 18% poreza posto, pobogu, i ona ulazi u ovaj magicni lanac proizvodnju TV slike?
Znam ja u cemu je problem. Nekom od clanova vlade zena radi na oftalmoloskoj klinici, pa je cula da je preko DVI-ja bolja slika, pa naredila muzu da nabaci porez na to, kako bi klinci kvarili oci i dolazili kod nje da ostave pare!
Naravno da mozes da gledas televizijski program sa monitorom koji ima DVI.
Odes kod majstora da ti napravi `elektronik divajs` za nekih 30-ak evra koji ce da vozi kompozitni signal. Onda dodjes kuci, skines zadnju masku od tv-a, nalemis kabl na prethodno utvrdjena mesta, ali najpre busilicom izbusis rupu na masci i sprovedes kabl, jer posle neces moci da vratis masku!!!
E, onda na poledjini monitora nadjes dodatni konkektor iliti D-Sub, on je obicno plave boje, i u njega utaknes kabl.I eto TV-programa.....:))
I kao premija plus..ostane ti jos DVI prikljucak slobodan u koji mozes da utaknes recimo racunar, i onda imas multiplex-video-box!
AAAAjaaoooj kralju!!!Dakle pukoh nemog` dodjem sebi.Ok vidim da si nov pa kad se ulogujes i udjes u neku temu ne ostavljas tu pitanje vec zapocnes novu temu o problemu koji te muci.Ali monitori i stampac axax.Jos ja tripujem ko ostavlja post na ovako bajatu temu..) a sta ti ja znam...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.