Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dell vs. Samsung
STRANA 1 OD 1
bgd2007 Dell vs. Samsung 10.07.2007. 20:05 T4966

status: user
broj poruka: 6

Cao svima,
vredi li uloziti ~110E vise i kupiti Dell e228WFP umesto Samsunga 225BW? Primarna funkcija - 3D Cad.

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE DELL 10.07.2007. 20:14 #23356

broj poruka: 5710
Razlika nije zanemariva ali DELL je ipak DELL, nikako ne spada u Samsung i LG klasu robe siroke potrosnje. Oci su ti najbitnije, bolje daj sada +100e nego posle da za 2x200e nabavljas staklence :)

- C H A M E L E O N -

VMARC Re: Dell vs. Samsung 10.07.2007. 20:39 #23357

broj poruka: 9428

::
:: Cao svima
:: vredi li uloziti ~110E vise i kupiti Dell e228WFP umesto Samsunga 225BW? Primarna funkcija - 3D Cad
:: Hvala

Po meni ne vredi. Imam 225BW a imao sam prilike i da vidim 228WFP. Razlike nema, a dobro sam zagledao, doduse ne jedan pored drugog jer ako razlike i postoje jedino se tako mogu videti. Dakle 225icom sam ekstra zadovoljan, no u funkcioanlanost koju bi taj monitor imao u tvojoj primeni, zaista ne zelim da ulazim. I na kraju krajeva... tvoje su pare... Ja ih licno nebih dao .)
SkyFire Re: DELL 11.07.2007. 02:09 #23363

broj poruka: 18472
:: Razlika nije zanemariva ali DELL je ipak DELL, nikako ne spada u Samsung i LG klasu robe siroke potrosnje. Oci su ti najbitnije, bolje daj sada +100e nego posle da za 2x200e nabavljas staklence :
:: - C H A M E L E O N -

Po cemu je to Dell visa klasa od Samsunga a da ne pominjem Sony ili slicne?Ja se sa tim ne slazem.To sto dolazi na nase trziste nije ni priblizno slicno sta se prodaje na zapadu!
MACHINE Re: Re: DELL 11.07.2007. 11:34 #23376

U svakom zitu ima kukolja...Sony, ViewSonic, Eizo, Iiyama, Silicon Graphics Incorporated, ...su ODUVEK bili izbor profesionalaca koji su na tome zaradjivali (arhitekte, gradjevinci, dizajneri). i CRT i TFT serije su im izvanredne. Traju 3x vise, daju 2x bolju sliku a kao statusni simbol bogatijih ulivaju i veliko poverenje...ja sam imao 20 monitora i jedini koji me je fascinirao (a moze se kod nas nabaviti) i na kome sam i sada je je Sony 21` FD MultiScan Trinitron cija slika ne da ne moze nego bi bilo bezobrano uporedjivati sa bilo cime sto se zove Samsung, LG...slika je ostra kao zilet stabilna kao fotografija, boje verne, 120Hz na 1280x1024, radi 5god. NON-STOP. Meni je iz principa veoma vazno da monitor ne crkne, jer ako crkne za 2-3god. znaci da je skart. Odlican monitor radi 5-10god. Ortak je za server kupio isti ovakav ali NOKIA 450pro i radio je 6god. bez iskljucivanja preko generatora znaci 24h dnevno, 365 dana u godini i tek je tada poceo da posustaje: proprane boje, mutna slika, VNtrafo trese resetku...Bolje daj odmah 500e za TFT ili 1000e CRT (ovaj moj novi sony kosta 750e) za njega pa posle uzivaj u perfekcionizmu

- C H A M E L E O N -

:: :: Razlika nije zanemariva ali DELL je ipak DELL, nikako ne spada u Samsung i LG klasu robe siroke potrosnje. Oci su ti najbitnije, bolje daj sada +100e nego posle da za 2x200e nabavljas staklence :
:: ::
:: :: - C H A M E L E O N -
:: Po cemu je to Dell visa klasa od Samsunga a da ne pominjem Sony ili slicne?Ja se sa tim ne slazem.To sto dolazi na nase trziste nije ni priblizno slicno sta se prodaje na zapadu!
MaliAbner DELL 11.07.2007. 12:13 #23379

broj poruka: 7769
Dell je klasican integrator nema svoju proizvodnju nego sve sto zeli naruci i sklapa.
Tako da SAMSUNG verovatno sklapa sto sta za DELL-a a monitore pogotovu, jer je prosto simptomaticno da Samsung i Dell skoro istovremeno predstavljaju monitore dijagonale 27`.

Sve jedno bih izabrao DELL jer sam jedan tft 19` koristio i o njemu ne vredi zboriti ima sve ono sto mnogi nemaju, podesavanja visine, nagiba, okretanje, usb konektore da se ne zavlacis pod astal etc...

O kontroli kvaliteta da ne govorimo za to mislim da je na strani Dell-a, samo se treba setiti kontrole kvaliteta Yugo 45A u odnosu na obican Yugo 45, jeste nesrecno poredjenje ali je slicno.

I sve ovo da ne spominjemo samsung praksu da ne priznaje 3 mrtvaka na 1mpix tj 5 komada na ceo tft panel monitora, cega kod Dell-a nema.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Slazem se sa tobom, lepe primere si naveo... 11.07.2007. 12:45 #23381

- C H A M E L E O N -

:: Dell je klasican integrator nema svoju proizvodnju nego sve sto zeli naruci i sklapa
:: Tako da SAMSUNG verovatno sklapa sto sta za DELL-a a monitore pogotovu, jer je prosto simptomaticno da Samsung i Dell skoro istovremeno predstavljaju monitore dijagonale 27`
:: Sve jedno bih izabrao DELL jer sam jedan tft 19` koristio i o njemu ne vredi zboriti ima sve ono sto mnogi nemaju, podesavanja visine, nagiba, okretanje, usb konektore da se ne zavlacis pod astal etc...
:: O kontroli kvaliteta da ne govorimo za to mislim da je na strani Dell-a, samo se treba setiti kontrole kvaliteta Yugo 45A u odnosu na obican Yugo 45, jeste nesrecno poredjenje ali je slicno
:: I sve ovo da ne spominjemo samsung praksu da ne priznaje 3 mrtvaka na 1mpix tj 5 komada na ceo tft panel monitora, cega kod Dell-a nema
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs