Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ma nije PCI, ipak je AGP :)
STRANA 1 OD 1
mightymv Ma nije PCI, ipak je AGP :) 09.07.2007. 13:52 T4953

status: user
broj poruka: 10

Ma, ja sam kreten. Konacno sam otvorio kuciste na ovom masni i iznenadio se kada sam nasao AGP slot. :) Znaci ne treba mi PCI (koju sam pominjao u drugoj temi) nego AGP graficka.
Inace, ploca je ABIT KT7, Duron 1200Mhz, pa nisam siguran do koje generacije chip setova
ona podrzava graficke. Na Abit sajtu nema nista. Ima li neko ideju kako da to utvrdim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor84 Re: 09.07.2007. 13:53 #23239

broj poruka: 327
Mozes da stavis bilo koju graficku karticu. Cak i 7600GT npr.
mightymv dobro, da...ali... 09.07.2007. 14:29 #23243

mogu, verujem da mogu, AGP je AGP :) ali mislim da tu ima neka prica oko smisla,
iskoriscenja te graficke...
-ShonE- Re 09.07.2007. 14:35 #23244

broj poruka: 3529
Slaba ti je mashina, tako da nema svrhe da bacas pare na skuplje grafike, uzmi neki fx5200(5700) ili ati9250-9550(mozda 9600), bar eto koliko toliko da mozes da iskoristis grafiku!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mightymv ok 09.07.2007. 14:47 #23247

ok ok, to sam i hteo da cujem... nije potrebno neko cudo od grafike, 9250 ce odraditi posao,
sigurno je bolja od GF2 koja je stajala do sada unutra.
MACHINE Re: Re 09.07.2007. 16:08 #23253

broj poruka: 5710
Kolega ti je lepo rekao, ja bih dodao jos par modela: nVidia GF4 Ti, ATi AIW 8500, Kyro II, Matrox Parhelia, SiS Xabre, 3dfx Voodoo 5, S3 DeltaChrome - moji omiljeni rariteti. :)

- C H A M E L E O N -

:: Slaba ti je mashina, tako da nema svrhe da bacas pare na skuplje grafike, uzmi neki fx5200(5700) ili ati9250-9550(mozda 9600), bar eto koliko toliko da mozes da iskoristis grafiku!
Stripy Stari dobri 09.07.2007. 20:47 #23267

broj poruka: 4163
abit via kt133a. AGP slot ti je 4x. Najbolje bi pasovala GF4 Ti

mightymv 9250 09.07.2007. 21:03 #23268

Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
MACHINE Re: 9250 09.07.2007. 21:52 #23274

Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta...

- C H A M E L E O N -

::
:: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
Dodo Re: Re: 9250 10.07.2007. 00:13 #23279

broj poruka: 17
Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo.

:: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: - C H A M E L E O N -
:: ::
:: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
MACHINE Re: Re: Re: 9250 10.07.2007. 01:41 #23283

Ako pazljivije procitas ja i nisam naveo razloge zbog kojih ce raditi...

- C H A M E L E O N -

:: Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo
:: :: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: :: - C H A M E L E O N -
:: :: ::
:: :: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
Dodo Re: Re: Re: Re: 9250 10.07.2007. 08:04 #23291

Ja sam samo hto reci na mom proslom kompu koij je sada kod sestre.graficka 9200 8x je radila na PII ploic koja ima AGP 2x.Zato sam napisao.Ne znam sta i kako ali radi.AGP2.0 ipak pobudjuje AGP8X katru.hteo sam da kazem da ovo`AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta` nije istina.

:: Ako pazljivije procitas ja i nisam naveo razloge zbog kojih ce raditi..
:: :: Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo
:: :: :: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: :: :: - C H A M E L E O N -
:: :: :: ::
:: :: :: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
ludi Re: ok 10.07.2007. 09:15 #23293

broj poruka: 568
:: ok ok, to sam i hteo da cujem... nije potrebno neko cudo od grafike, 9250 ce odraditi posao
:: sigurno je bolja od GF2 koja je stajala do sada unutra

buduci da igrice ne mozes da igras zasto mislis da ce biti bilo kakve razlike ako imas 9250 umesto Gf2 ???
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: Re: Re: Re: 9250 10.07.2007. 10:57 #23296

AGP 2.0 nije isto sto i AGP 2x, to su interne revizije. Jedino ako imas na njoj intel LX/BX chipset namenjem pre svega PII/PIII procesorima, on je mogao da tera...VIA i SIS nisu, mislim jesu davale sliku ali 3D je radio prilicno skakljivo i usled vece potrosnje se mrznuo...

- C H A M E L E O N -

:: Ja sam samo hto reci na mom proslom kompu koij je sada kod sestre.graficka 9200 8x je radila na PII ploic koja ima AGP 2x.Zato sam napisao.Ne znam sta i kako ali radi.AGP2.0 ipak pobudjuje AGP8X katru.hteo sam da kazem da ovo`AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta` nije istina
:: :: Ako pazljivije procitas ja i nisam naveo razloge zbog kojih ce raditi..
:: :: :: Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo
:: :: :: :: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: :: :: :: - C H A M E L E O N -
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
Dodo Re: Re: Re: Re: Re: Re: 9250 10.07.2007. 11:55 #23302

Nasao sam knjigu od ploce.chaintech CT- 6ATA2 pise da je VIA AGP je 1x 2x a 3D radi sasvim dobro.Ne mgou novije igrice ali stare 3D igre rade.Hvala sto si mi rekao za ovo AGP 2.0 i AGP 2x,ali ne znam sta su to interne revizije tako da ne znam razliku. Mozes li to malo bolje obasniti ako imas vremena zasto negde te graficke rade a negde ne.bas me zaniteresovalo.Posto si najpre rekao da ne pobudjuje.a sada pobudjuje ali ne ardi dobro.
hvala unapred

:: AGP 2.0 nije isto sto i AGP 2x, to su interne revizije. Jedino ako imas na njoj intel LX/BX chipset namenjem pre svega PII/PIII procesorima, on je mogao da tera...VIA i SIS nisu, mislim jesu davale sliku ali 3D je radio prilicno skakljivo i usled vece potrosnje se mrznuo..
:: :: Ja sam samo hto reci na mom proslom kompu koij je sada kod sestre.graficka 9200 8x je radila na PII ploic koja ima AGP 2x.Zato sam napisao.Ne znam sta i kako ali radi.AGP2.0 ipak pobudjuje AGP8X katru.hteo sam da kazem da ovo`AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta` nije istina
:: :: :: Ako pazljivije procitas ja i nisam naveo razloge zbog kojih ce raditi..
:: :: :: :: Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo
:: :: :: :: :: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: :: :: :: :: - C H A M E L E O N -
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
MACHINE Ne mogu se oteti utisku da bi zeleo 10.07.2007. 12:25 #23307

nekako da proveris moje znanje? LM, mozes naci i na wikipediji...stari standard AGP 1x/2x je inicijalno mogao da napoji oko 30W (ako se dobro secam), kada je predjeno na AGP 4x (oko 40W) potrosnja se povecala pa je jednom prilikom cak i ASUS pokusao progurati njegov AGP pro slot koji ima dodatne pinove i na skooro svim plocama ih je stavljao, to je isti AGP (Accelerated Grapahic Port) samo je produzen pa prima i obicne ali i Pro kartice sa duzom stampom i prikljuckom, to nije zazivelo pa se preslo na PCI-E (preko 60w). Sve u svemu, u zavisnosti od modela grafike (ATi 9200 iako je noviji 3-4 generacije trosi daleko manje struje od Voodoo5 koji ima i externo napjanje preko molexa). V5 je AGP 2x karta koja se nije mogla pobuditi na prvom napravljenom AGP slotu i radila je samo na sertifikovanim AGP 2x/4x slotovima. Dakle, u obzir se uzima sama klasa karte (npr. serija 9xxx je takva da 9000 trosi 2x manje struje od 9800) i ako nema molexa sve to mora da doturi AGP, dakle, na jednoj masini 9200 (to je u stvari 9100 sa DX-9, a u stvari su oba samo prepravljeni 8500) ce raditi na iLX sa AGP 2x ali 9700 nece...ima tu mnogo faktora i u vecini slucajeva experiment i bogato iskustvo su jedini pravi pokazatelji...na papiru nesto sto jeste ne mora da bude u praxi i obratno...cesto se desavalo da 3dfx Voodoo5 55000 SLI DualCore spali i novije ploce sa AGP 4x npr. VIA 694X, mnogo je cesce da grafike rade ali ne kako treba iako je sve ispravno, jednostavno, vise elektronike na stampi i cipu to je vise snage potrebno pa kada se povecanje potrosnje desi u real-time modu dobijas artefakte i zakucavanja...

- C H A M E L E O N -

:: Nasao sam knjigu od ploce.chaintech CT- 6ATA2 pise da je VIA AGP je 1x 2x a 3D radi sasvim dobro.Ne mgou novije igrice ali stare 3D igre rade.Hvala sto si mi rekao za ovo AGP 2.0 i AGP 2x,ali ne znam sta su to interne revizije tako da ne znam razliku. Mozes li to malo bolje obasniti ako imas vremena zasto negde te graficke rade a negde ne.bas me zaniteresovalo.Posto si najpre rekao da ne pobudjuje.a sada pobudjuje ali ne ardi dobro
:: hvala unapre
:: :: AGP 2.0 nije isto sto i AGP 2x, to su interne revizije. Jedino ako imas na njoj intel LX/BX chipset namenjem pre svega PII/PIII procesorima, on je mogao da tera...VIA i SIS nisu, mislim jesu davale sliku ali 3D je radio prilicno skakljivo i usled vece potrosnje se mrznuo..
:: :: :: Ja sam samo hto reci na mom proslom kompu koij je sada kod sestre.graficka 9200 8x je radila na PII ploic koja ima AGP 2x.Zato sam napisao.Ne znam sta i kako ali radi.AGP2.0 ipak pobudjuje AGP8X katru.hteo sam da kazem da ovo`AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta` nije istina
:: :: :: :: Ako pazljivije procitas ja i nisam naveo razloge zbog kojih ce raditi..
:: :: :: :: - C H A M E L E O N -
:: :: :: :: :: Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo
:: :: :: :: :: :: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: :: :: :: :: :: - C H A M E L E O N -
:: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
Ognjeni Re: Ne mogu se oteti utisku da bi zeleo 10.07.2007. 13:45 #23313

broj poruka: 4521

::Ne mogu se oteti utisku da bi zeleo nekako da proveris moje znanje

:

ne pali se bre vise SVAKI put kao baba na peMziju

ajd uzdravlje :)
Dodo Re: Ne mogu se oteti utisku da bi zeleo 10.07.2007. 14:29 #23318

Hvala na iscrpnom odgovoru.

:: nekako da proveris moje znanje? LM, mozes naci i na wikipediji...stari standard AGP 1x/2x je inicijalno mogao da napoji oko 30W (ako se dobro secam), kada je predjeno na AGP 4x (oko 40W) potrosnja se povecala pa je jednom prilikom cak i ASUS pokusao progurati njegov AGP pro slot koji ima dodatne pinove i na skooro svim plocama ih je stavljao, to je isti AGP (Accelerated Grapahic Port) samo je produzen pa prima i obicne ali i Pro kartice sa duzom stampom i prikljuckom, to nije zazivelo pa se preslo na PCI-E (preko 60w). Sve u svemu, u zavisnosti od modela grafike (ATi 9200 iako je noviji 3-4 generacije trosi daleko manje struje od Voodoo5 koji ima i externo napjanje preko molexa). V5 je AGP 2x karta koja se nije mogla pobuditi na prvom napravljenom AGP slotu i radila je samo na sertifikovanim AGP 2x/4x slotovima. Dakle, u obzir se uzima sama klasa karte (npr. serija 9xxx je takva da 9000 trosi 2x manje struje od 9800) i ako nema molexa sve to mora da doturi AGP, dakle, na jednoj masini 9200 (to je u stvari 9100 sa DX-9, a u stvari su oba samo prepravljeni 8500) ce raditi na iLX sa AGP 2x ali 9700 nece...ima tu mnogo faktora i u vecini slucajeva experiment i bogato iskustvo su jedini pravi pokazatelji...na papiru nesto sto jeste ne mora da bude u praxi i obratno...cesto se desavalo da 3dfx Voodoo5 55000 SLI DualCore spali i novije ploce sa AGP 4x npr. VIA 694X, mnogo je cesce da grafike rade ali ne kako treba iako je sve ispravno, jednostavno, vise elektronike na stampi i cipu to je vise snage potrebno pa kada se povecanje potrosnje desi u real-time modu dobijas artefakte i zakucavanja..
:: :: Nasao sam knjigu od ploce.chaintech CT- 6ATA2 pise da je VIA AGP je 1x 2x a 3D radi sasvim dobro.Ne mgou novije igrice ali stare 3D igre rade.Hvala sto si mi rekao za ovo AGP 2.0 i AGP 2x,ali ne znam sta su to interne revizije tako da ne znam razliku. Mozes li to malo bolje obasniti ako imas vremena zasto negde te graficke rade a negde ne.bas me zaniteresovalo.Posto si najpre rekao da ne pobudjuje.a sada pobudjuje ali ne ardi dobro
:: :: hvala unapre
:: :: :: AGP 2.0 nije isto sto i AGP 2x, to su interne revizije. Jedino ako imas na njoj intel LX/BX chipset namenjem pre svega PII/PIII procesorima, on je mogao da tera...VIA i SIS nisu, mislim jesu davale sliku ali 3D je radio prilicno skakljivo i usled vece potrosnje se mrznuo..
:: :: :: :: Ja sam samo hto reci na mom proslom kompu koij je sada kod sestre.graficka 9200 8x je radila na PII ploic koja ima AGP 2x.Zato sam napisao.Ne znam sta i kako ali radi.AGP2.0 ipak pobudjuje AGP8X katru.hteo sam da kazem da ovo`AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta` nije istina
:: :: :: :: :: Ako pazljivije procitas ja i nisam naveo razloge zbog kojih ce raditi..
:: :: :: :: :: :: Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo
:: :: :: :: :: :: :: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: :: :: :: :: :: :: - C H A M E L E O N -
:: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
Dodo Re: Ne mogu se oteti utisku da bi neko zeleo da zvuci kao strucnjak 11.07.2007. 08:44 #23371

ali da nema pojma.Zelim jos jednom da se zavhalim.ali ovaj put na iscrpljujucem i poptuno netacnom odgovoru.proveo sam jedno vece sa prijateljem koji mi je sastavljao racunar i trazili smo odgovor na ovo gornje pitanje oko grafickih posto je prijatelj rekao da je neubloza.Ako vec me Machine upucujes na Wikipediju sto je nisi procitao pre davanja odgovora?ja ne znam engleski pa mi nista ne znaci.on mi preveo.i stvarno sve sto si u svom objasnjenju napisao je neistina ili poluistna.Svi AGP-ovi su deklarisani na istu snagu 42w,a AGP/pro 50w ili 110w tako problem nije vezan za W.

ono sto moze da se koristi i na AGP 2x su sledece novije graficke pobudjuju i rade potpuno ispravno ako nekom zatreba ta informacija:
graficke od 8x a rade na 2x FX5000-serija i ATI Radeon 9500/9700/9800(R350)
ali ne 9600/9800(R360)

:: nekako da proveris moje znanje? LM, mozes naci i na wikipediji...stari standard AGP 1x/2x je inicijalno mogao da napoji oko 30W (ako se dobro secam), kada je predjeno na AGP 4x (oko 40W) potrosnja se povecala pa je jednom prilikom cak i ASUS pokusao progurati njegov AGP pro slot koji ima dodatne pinove i na skooro svim plocama ih je stavljao, to je isti AGP (Accelerated Grapahic Port) samo je produzen pa prima i obicne ali i Pro kartice sa duzom stampom i prikljuckom, to nije zazivelo pa se preslo na PCI-E (preko 60w). Sve u svemu, u zavisnosti od modela grafike (ATi 9200 iako je noviji 3-4 generacije trosi daleko manje struje od Voodoo5 koji ima i externo napjanje preko molexa). V5 je AGP 2x karta koja se nije mogla pobuditi na prvom napravljenom AGP slotu i radila je samo na sertifikovanim AGP 2x/4x slotovima. Dakle, u obzir se uzima sama klasa karte (npr. serija 9xxx je takva da 9000 trosi 2x manje struje od 9800) i ako nema molexa sve to mora da doturi AGP, dakle, na jednoj masini 9200 (to je u stvari 9100 sa DX-9, a u stvari su oba samo prepravljeni 8500) ce raditi na iLX sa AGP 2x ali 9700 nece...ima tu mnogo faktora i u vecini slucajeva experiment i bogato iskustvo su jedini pravi pokazatelji...na papiru nesto sto jeste ne mora da bude u praxi i obratno...cesto se desavalo da 3dfx Voodoo5 55000 SLI DualCore spali i novije ploce sa AGP 4x npr. VIA 694X, mnogo je cesce da grafike rade ali ne kako treba iako je sve ispravno, jednostavno, vise elektronike na stampi i cipu to je vise snage potrebno pa kada se povecanje potrosnje desi u real-time modu dobijas artefakte i zakucavanja..
:: :: Nasao sam knjigu od ploce.chaintech CT- 6ATA2 pise da je VIA AGP je 1x 2x a 3D radi sasvim dobro.Ne mgou novije igrice ali stare 3D igre rade.Hvala sto si mi rekao za ovo AGP 2.0 i AGP 2x,ali ne znam sta su to interne revizije tako da ne znam razliku. Mozes li to malo bolje obasniti ako imas vremena zasto negde te graficke rade a negde ne.bas me zaniteresovalo.Posto si najpre rekao da ne pobudjuje.a sada pobudjuje ali ne ardi dobro
:: :: hvala unapre
:: :: :: AGP 2.0 nije isto sto i AGP 2x, to su interne revizije. Jedino ako imas na njoj intel LX/BX chipset namenjem pre svega PII/PIII procesorima, on je mogao da tera...VIA i SIS nisu, mislim jesu davale sliku ali 3D je radio prilicno skakljivo i usled vece potrosnje se mrznuo..
:: :: :: :: Ja sam samo hto reci na mom proslom kompu koij je sada kod sestre.graficka 9200 8x je radila na PII ploic koja ima AGP 2x.Zato sam napisao.Ne znam sta i kako ali radi.AGP2.0 ipak pobudjuje AGP8X katru.hteo sam da kazem da ovo`AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta` nije istina
:: :: :: :: :: Ako pazljivije procitas ja i nisam naveo razloge zbog kojih ce raditi..
:: :: :: :: :: :: Radice.Ali ne iz razloga koji je Machine naveo
:: :: :: :: :: :: :: Radice dobro! Jedino stari chisetovi sa AGP 2x podrskom (rev 1.1) ne podrzavaju napon kojim se pobudjuje AGP 8x karta..
:: :: :: :: :: :: :: - C H A M E L E O N -
:: :: :: :: :: :: :: :: Da , AGP 4X. recimo Radeon 9250 ...pise 8X... radice ili nece. Da li mu `smeta` manja brzina?
fetus re\agp 11.07.2007. 12:57 #23382

broj poruka: 212

agp2x-3.3V, agp4,8x-1,5V agp pro-8x-0,8V.Mnogi su uspeli da spale vga karte i po koju mb gurajuci neodgovarajucu vga kartu.
pozdrav
fetus
Dodo Re: re\agp 11.07.2007. 13:10 #23383

Nije bas tako.Nesto slicno.ako budem prevodio ko zna sta cu napisati zato engleski
izvor wikipedija

AGP 1x
A 32-bit channel operating at 66 MHz resulting in a maximum data rate of 266 megabytes per second (MB/s), doubled from the 133 MB/s transfer rate of PCI bus 33 MHz / 32-bit. 3.3 V signaling.
AGP 2x
A 32-bit channel operating at 66 MHz double pumped to an effective 133 MHz resulting in a maximum data rate of 533 MB/s. signaling voltages the same as AGP 1x.
AGP 4x
A 32-bit channel operating at 66 MHz quad pumped to an effective 266 MHz resulting in a maximum data rate of 1066 MB/s (1 GB/s). 1.5 V signaling.
AGP 8x
A 32-bit channel operating at 66 MHz, strobing eight times per clock, delivering an effective 533 MHz resulting in a maximum data rate of 2133 MB/s (2 GB/s). 0.8 V signaling.

:: agp2x-3.3V, agp4,8x-1,5V agp pro-8x-0,8V.Mnogi su uspeli da spale vga karte i po koju mb gurajuci neodgovarajucu vga kartu
:: pozdra
:: fetus
fetus re 17.07.2007. 14:32 #23730

broj poruka: 212

http://www.hardwaresecrets.com/article/155/3
pozdrav
fetus
MACHINE Re: Re: re\agp 17.07.2007. 17:29 #23755

to sto teorijiski iscupas nije uvek provereno, dakle, to nije zvanicno i pirzanto gradivo. To sto ti karikiras je daleko od naucnog i profesionalnog vidjenja. Ja sam ti spojio teoriju i praxu . Ja nemam razloga da te ubedjujem, zalosno je to sto ne zelis nesto nauciti a sto ti taj tvoj kvazi-serviser ne sazvace, drugima ne verujes, vredjas i prozivas. Ja sam oduvek pocastvovan da nesto saznam od onoga koje iskusniji i upuceniji od mene, mada ih je malo...ma, stvarno ne razumem sebe, i skim se navlacim...to sam vec radio pa sam se opametio...na svakom koraku imas po xxxx

- C H A M E L E O N -

:: Nije bas tako.Nesto slicno.ako budem prevodio ko zna sta cu napisati zato englesk
:: izvor wikipedij
:: AGP 1
:: A 32-bit channel operating at 66 MHz resulting in a maximum data rate of 266 megabytes per second (MB/s), doubled from the 133 MB/s transfer rate of PCI bus 33 MHz / 32-bit. 3.3 V signaling
:: AGP 2
:: A 32-bit channel operating at 66 MHz double pumped to an effective 133 MHz resulting in a maximum data rate of 533 MB/s. signaling voltages the same as AGP 1x
:: AGP 4
:: A 32-bit channel operating at 66 MHz quad pumped to an effective 266 MHz resulting in a maximum data rate of 1066 MB/s (1 GB/s). 1.5 V signaling
:: AGP 8
:: A 32-bit channel operating at 66 MHz, strobing eight times per clock, delivering an effective 533 MHz resulting in a maximum data rate of 2133 MB/s (2 GB/s). 0.8 V signaling.
:: :: agp2x-3.3V, agp4,8x-1,5V agp pro-8x-0,8V.Mnogi su uspeli da spale vga karte i po koju mb gurajuci neodgovarajucu vga kartu
:: :: pozdra
:: :: fetus
MACHINE ... 17.07.2007. 17:35 #23757

@fetus tako je kolega, upravo tako...link koji si dao je OK i samo budala ne bi skontala ali fali jos jedan bitan detalj koji su propustili ali o tome drugom prilikom kada se ponovo nakupe ovi idioti sto nemaju pojma

@dodo ne zna omov zakon i da je P=UxI=UxU/R=IxIxR pa kada se kaze wataza naravno da se misli najpre na pobudni napon puta struja (onoliko koliko trosi grafika), da ne zalazim, samo se blamira bez veze, leba ti kako ces da nabijes vecu snagu preko istog broja pinova ako ne podignes inicijalni napon a da pritom i grafika vuce vise struje, to je zato i napraveljno. Isto vazi po principu Vice Versa od gorenavednog-manji napon ulaza, ista snaga -> veca amperaza -> vece jedinicno opterecenje svake pojedinacne e-komponente. Mogu ti detaljnije objasniti, posto vidim da ti inteligencija nije jaca strana, ali sam zaista umoran naprezicu se zbog xxxxxx...PCI-e je usledio mahom i zbog potrosnje
Sto se EPoXa tice i VMARC je potvrdio %, to sto ti koristis PC za obradu texta i pasijans znaci da ga neces profesionalno nikada uposliti i primetiti gapove. EPoX je najvece sranje od ploca, gotovo sve komponente na njemu su junk (posebno kondenzatori i PCB) i iz vise iskustava profi servisera a i mog SMEM da tvrdim da 2/3 njih ili brzo crkne ili radi sa misterioznim problemaima onemogucavajuci ozbiljniji i bezbedniji rad...toliko

- C H A M E L E O N -

:: agp2x-3.3V, agp4,8x-1,5V agp pro-8x-0,8V.Mnogi su uspeli da spale vga karte i po koju mb gurajuci neodgovarajucu vga kartu
:: pozdra
:: fetus
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs