Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
2600
STRANA 1 OD 1
nbot 2600 08.07.2007. 16:39 T4944

status: user
broj poruka: 192
1.Kada ce AMD izdati 2600 seriju?
2.Da li ce onda pasti cena 8xxx serije?
3.Da li je istina de ce MSI izdati RX2600XT sa 512MB?
4.Kada bi trebao da se smanji PDV na kompjutersku tehniku?

Znam da sam dosadan, ali barem odgovorite na neka od ovih pitanja.

Hvala Unapred!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ... 08.07.2007. 16:54 #23190

broj poruka: 5710
1. ne znam
2. verovatno
3. istina, ali ce kao i sve MSI kartice i ova biti smece i crkavati
4. koliko znam PDV od 8% na vecinu komponenti stupa na snagu sl. nedelje

- C H A M E L E O N -

Oglasnik 08.07.2007. 17:48 #23191

broj poruka: 726

Serija 2600 je predstavljena proslog mjeseca,proizvodi se sa GDDR3 i 4 memorijom,a zanimljivo je da je zahvaljujuci Rialto cipu prilagodjena i AGP slotovima.Prema testovima koje sam imao prilike da pregledam,omogucava znatno veci broj frejmova u DX10 igrama u odnosu na konkurenciju - 8600GT/GTS. Da li ce se nVidia odluciti na korekciju cijena - nije vazno,jer na ovom trzistu jedino Zakon moze da navede prodavce da snize cijene.
Postoji i 2600 XT sa 512 MB memorije,ali ako uzmes u obzir da ima 128 bit magistralu,onda je bolje da ne razmisljas o tome.
Od utorka PDV 8 %.

@Machine

Razumijem da ne volis MSI (ni ja nijesam fan),ali ne slazem se da su kartice MSI smece.Jednostavno,ljudi se drze referentih vrijednosti koje je utvrdio proizvodjac,ne trude se da ponude nesto avangardno,dok su im pakovanja cesto bogatija od konkurenata,a kartice stabilno rade - pravi straight koji cilja na srednju kategoriju kupaca.
MACHINE Re: 08.07.2007. 19:02 #23193

Ja to ne govorim zbog O/C ili dizajna, vec zato sto ih imam pun zid, dakle, iz visegodisnjeg serviserskog iskustva njihove ploce i grafike su imale slican broj otkaza kao i famozni EPoX, dakle spadaju u sam trash IT industrije. Najvise cenim ASUS, zatim GA pa ABIT od onoga sto ima kod nas...(ne racunam Intel, XFX, Supermicro, Tyan, Albatron, DFI...)

- C H A M E L E O N -

::
:: Serija 2600 je predstavljena proslog mjeseca,proizvodi se sa GDDR3 i 4 memorijom,a zanimljivo je da je zahvaljujuci Rialto cipu prilagodjena i AGP slotovima.Prema testovima koje sam imao prilike da pregledam,omogucava znatno veci broj frejmova u DX10 igrama u odnosu na konkurenciju - 8600GT/GTS. Da li ce se nVidia odluciti na korekciju cijena - nije vazno,jer na ovom trzistu jedino Zakon moze da navede prodavce da snize cijene
:: Postoji i 2600 XT sa 512 MB memorije,ali ako uzmes u obzir da ima 128 bit magistralu,onda je bolje da ne razmisljas o tome
:: Od utorka PDV 8 %
:: @Machin
:: Razumijem da ne volis MSI (ni ja nijesam fan),ali ne slazem se da su kartice MSI smece.Jednostavno,ljudi se drze referentih vrijednosti koje je utvrdio proizvodjac,ne trude se da ponude nesto avangardno,dok su im pakovanja cesto bogatija od konkurenata,a kartice stabilno rade - pravi straight koji cilja na srednju kategoriju kupaca
vampirbg ... 08.07.2007. 19:12 #23195

broj poruka: 711
Meni jos nijedna MSI ploca ili graficka nije riknula do sad (oko 20ak komada ukupno, sto bas i nije neki veliki uzorak) dok sam Asus vracan u preko 60% slucajeva... Sto se paketa koji ide uz karticu uvek je OK...

Mada, ako vec uzimam DAAMIT karticu priznajem da vise volim Sapphire :) tako da cekam 2600XT u njihovoj verziji :)
dragojlo2 da si mi ziv i drav... 08.07.2007. 19:42 #23196

broj poruka: 718

1)Izdata odavno i nije nesto ,na zalost mnogih od nas...

2)koliko vidim za sada ne pada ,a i sto bi kad je radeoni ne ugrozavaju,vec teraju nesvrstanu politiku(miroljubiva (aktivna) koegzistencija)....

3)Izdata je vec ,u Nemackoj kosta oko 130E...

4)od 10.7.2007... imas post povodom ovoga ,pogledaj `trziste`

...`Ajd u zdravlje!
Stripy Re: ... 08.07.2007. 21:14 #23199

broj poruka: 4163
:: Meni jos nijedna MSI ploca ili graficka nije riknula do sad (oko 20ak komada ukupno, sto bas i nije neki veliki uzorak)

imao si srece. MSI je renomirani proizvodjac ali za izbegavanje. Mnogo voli da crkne.
vampirbg Re: Re: ... 09.07.2007. 00:10 #23208

broj poruka: 711
:: imao si srece. MSI je renomirani proizvodjac ali za izbegavanje. Mnogo voli da crkne

Ne verujem da je sreca... Zasto onda preko pola Asusa vracam nazad, a oni su veca firma od MSI... :) Kao sto sam vec jednom rekao to je jedini put da mi se desilo da TV karta i ploca od istog proizvodjaca nece da rade zajedno (kad sam kartu zamemnio MSI varijantom sve je bilo OK)

Nikad ne kupujem jeftiniji hardver i mozda je to razlog za to sto nisam imao problema sa MSI... Asus je mnogo preplavio trziste i gomila skartova verovatno zavrsi kod nas pa je mozda to razlog za moja losa iskustva :) Sem toga nikad ih nisam uzimao za sebe, tako da su uglavnom bile jeftinije ploce :)
VMARC MSI 09.07.2007. 01:05 #23214

broj poruka: 9425

Je smece.
Trgovac Zid 09.07.2007. 11:32 #23222

broj poruka: 86
MSI je BIO sjajan do serije Ploča KT333 i grafika ti4xxx, pa bio malo iznad proseka sa nForce2 .... ali sada mi stvarno nije jasno šta im je. Što kaže čovek pun zid njega i Epox-a.
Tri put meri, pa seci kol`ko `oćeš

ukimafija idete u off 09.07.2007. 12:23 #23227

broj poruka: 263
1.u naredne dve nedelje
2.Najavljeno je ali ne znam da li ce odmah
3.Da verovatno
4.10.7.2007.

Nije tacno da 2600xt ima vise frejmova od 8600gts, mozda u ponekoj igri, a u vecni ne moze da se takmici ili je tek egal sa 8600gt. Toliko od toga, svi su se razocarali.

I jos nesto, MSI je jedan od najvech i najboljih proizvodjaca, i dobri su generalno, svima se desi da naprave poneki falican model.
MACHINE off-topic 09.07.2007. 12:47 #23231

Ako pod dobrim brandom smatras onaj sa brojem otkaza od 25% za MB i VGA onda u redu. Kako imaju zastarelu liniju za introspekciju cesto se desavalo da ploce koje dobijem kada je izvadim i stresem na dole pola ICova i SMD komponenti sleti na patos koliko su ih kvalitetno zalemili...i to je svakako odraz VISOKOG (ne)kvaliteta. Dok svi pokusavaju da izguraju Zero Defect Standard, sto ce reci 0 neispravnih na 1000 proizvedenih (0 promila) i 1% neispravnih u garantnom roku (1-3-5-10 godina). Npr. u tome prednjaci GA kod nas, i ASUS bi da nije usrao sa onom jeftinom -X varijantom...

- C H A M E L E O N -

:: 1.u naredne dve nedelj
:: 2.Najavljeno je ali ne znam da li ce odma
:: 3.Da verovatn
:: 4.10.7.2007
:: Nije tacno da 2600xt ima vise frejmova od 8600gts, mozda u ponekoj igri, a u vecni ne moze da se takmici ili je tek egal sa 8600gt. Toliko od toga, svi su se razocarali
:: I jos nesto, MSI je jedan od najvech i najboljih proizvodjaca, i dobri su generalno, svima se desi da naprave poneki falican model.
nbot 8600gts 09.07.2007. 13:10 #23233

broj poruka: 192
Ako bih kupovao 8600gts (vidim da joj cena polako ali sigurno pada) kojeg proizvodjaca bi mi preporuchili

Dodo Re: off-topic 09.07.2007. 13:54 #23240

broj poruka: 17

:: Ako pod dobrim brandom smatras onaj sa brojem otkaza od 25% za MB i VGA onda u redu. Kako imaju zastarelu liniju za introspekciju cesto se desavalo da ploce koje dobijem kada je izvadim i stresem na dole pola ICova i SMD komponenti sleti na patos koliko su ih kvalitetno zalemili..

Vec duze vremena citam.Nisam se ukljucivao u diskusije jer nisam neki poznavaoc racunara.A sada mi je nesto cudno.
Machine u tvojim starijim postovima se moze naci da MSI nije vrh, ali da je korektan (na primer u temi LC-POWER 550W...PITANJE?).Ja sam kupio MSI k9nneo-f plocu pod utiskom tvojih i jos nekoliko ovde poznavaoca racunarske opreme.Prijatelj mi je sklopio racunar.U poslednjih mesec dana sve cesce nailazim i tvoje i druge poznavaoce racunarske opreme koji govore da je MSI los.
Sada ovde delovi sami otpadaju.
Otkud takva promena stava?
Sta je istina prethodno ili ovo ovde?
MaliAbner Re: idete u off 09.07.2007. 14:02 #23241

broj poruka: 7769
@ukimafija
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13472
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Toliko o losem AMDeki tj. ATI-ju.

I jos nesto, molim te nemoj vise koristiti izraze koji nisu pristojni, poput majmuni, debili i slicno. Zasto? Zato sto je nacin na koji se izrazavas odraz tvoje opste kulture, a verovatno ti se ne bi svidelo da te neko nazove nekulturnim..

Ipak si ti ovde nov (sto opet ne utice na kvalitet tvojih postova) i ostalima delis pomenute `koplimente` po meni kao da trazis kavgu.
Ne kazem da toga ovde nema, ima daleko vise nego na ostalim forumima ali je u poslednje vreme ta praksa skoro nestala. Evo ja se trudim da izbegnem tako nesto.
Svako od nas ima svoje misljenje i apsolutno pravo na tako nesto, ali zbog svog licnog ubedjenja ne treba drugima prst u oci zabadati, omalovazavati ih i vredjati.

Ovo je savet, i ja cu biti zahvalan ako budes samo malo uljudniji, odnosno ne koristis pomenute izraze, HVALA.

:: 1.u naredne dve nedelj
:: 2.Najavljeno je ali ne znam da li ce odma
:: 3.Da verovatn
:: 4.10.7.2007
:: Nije tacno da 2600xt ima vise frejmova od 8600gts, mozda u ponekoj igri, a u vecni ne moze da se takmici ili je tek egal sa 8600gt. Toliko od toga, svi su se razocarali
:: I jos nesto, MSI je jedan od najvech i najboljih proizvodjaca, i dobri su generalno, svima se desi da naprave poneki falican model.
MACHINE Pretpostavio sam da ce neko to navesti... 09.07.2007. 15:36 #23249

Prvo trebao si pitati direktno par ljudi ili staviti temu. Nikada ti ne bih preporucio MSI. On je bio dobar proizvodjac do `02-`03 od tada je jedan od najgorih (bio je u klasi sa Chaintech)!!! NEO model nisi smeo nikako uzeti jer je najlosiji, Platinum serija je koliko toliko OK ali i dalje daleko iza ASUS, GA i ABIT modela...ni Apacer ne spada u klasu sa Geil, Crucial... ali je zbog cene i kvaliteta bolji od Kingston i Kingmax...ne mozes tumaciti moje i tudje postove samo na osnovu parcijalne diskusije. Dakle, MSI jeste brand ali generalno los. Microstar je DALEKO bolji od ECS, Matsonic, Pine, Zidda, Biostar, Soyo, Soltek, EPoX...ali DALEKO ispod ostalih. On jeste firmirani krsh ITa...to si mogao i videti iz moje teme: `Ko se krsa seca jos???`

Zao mi je ako si na osnova toga sto sam rekao da je manje-vise OK i da ne spada u half-name smece pazario MSI. Ja sam naveo da NE SMEM iz vise raloga da ga svrstam sa: ECS, Matsonic, Pine, Zidda, Biostar, Soyo, Soltek, EPoX..., ali to nikako ne znaci da je on za preporuku, zar ne??? Svakako nisi smeo NEO vec PLATINUM, a tvoj je previd sto nisi pitao...

- C H A M E L E O N -

:: :: Ako pod dobrim brandom smatras onaj sa brojem otkaza od 25% za MB i VGA onda u redu. Kako imaju zastarelu liniju za introspekciju cesto se desavalo da ploce koje dobijem kada je izvadim i stresem na dole pola ICova i SMD komponenti sleti na patos koliko su ih kvalitetno zalemili..
:: Vec duze vremena citam.Nisam se ukljucivao u diskusije jer nisam neki poznavaoc racunara.A sada mi je nesto cudno
:: Machine u tvojim starijim postovima se moze naci da MSI nije vrh, ali da je korektan (na primer u temi LC-POWER 550W...PITANJE?).Ja sam kupio MSI k9nneo-f plocu pod utiskom tvojih i jos nekoliko ovde poznavaoca racunarske opreme.Prijatelj mi je sklopio racunar.U poslednjih mesec dana sve cesce nailazim i tvoje i druge poznavaoce racunarske opreme koji govore da je MSI los
:: Sada ovde delovi sami otpadaju.
:: Otkud takva promena stava
:: Sta je istina prethodno ili ovo ovde?
MACHINE firme 09.07.2007. 16:53 #23255

najbolje ove: eVGA, XFX, Leadtek, BFG, Gainward, Albatron, Asus, GA...

- C H A M E L E O N -

:: Ako bih kupovao 8600gts (vidim da joj cena polako ali sigurno pada) kojeg proizvodjaca bi mi preporuchil
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs